Foto: Hesteguiden.com

Tilbake som en vinner

Vegas Yankee har helt perfekte forutsetninger i Drammen i kveld og blir vår klare banker. Sjekk våre V5-tips.

Kommersielt

V65-Bjerke fredag:Vi spiller banker direkte

Et V5-spill på Drammen som er krydret med to travritt som inngår i NM for montèryttere (heldigvis er det autostart). Kveldens V65 er for øvrig flyttet fra Biri til Bjerke på grunn av de store vannmengdene rundt Mjøsa i øyeblikket. Det ser svært oversiktlig ut i Drammen i kveld og vi spiller derfor samlebonger på alle våre tre forslag.

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Vi har spart bankeren vår tilslutt (V5A-5) i gode 1 Vegas Yankee som var en stor snakkhest når han var hos Jan K Waaler, men hos han ble det stang ut. Nå har hesten vært hos Per Oleg Midtfjeld en god periode med fine ressultater. Sist gang ble Muscles Yankee sønnen speedet ned kort før mål av gode Tourbillon. Spor en og Drammen ovalen gjør at det passer som hånd i hanske for denne elegante traveren til ”Emil”. Vi er ikke i tvil da motstanden er overkommelig. Her blir det tet fra start til må. Banker.
Vår rangering V5-5: A: 1 B: 4-9-10 C: 5-7-3-2-11 D: 8-6-12

V5-1, 2100 meter autostart
Det åpner med et åpent hoppeløp der vi synes 2 Jarli Mai står fryktelig spennende til med Vidar Hop i sulkyen. Det er tet garanti på Jarli Mai og hun virker til og være på vei mot vinnerformen - leder lenge, kanskje helt inn. 6 M.G Siri kommer ut etter en liten pause og har ikke tid til noe galopp hvis hun skal hente 20m på vår favoritt i Drammen. Kapasitet har Flåten-hoppa til seier, men hun fungerte ikke 100% før pausen.

7 Langaard Tiril gikk brukbart på Sørlandet etter og ha hatt dunkel form lenge. Normalt er Braute-datteren god nok i slike hoppeløp, men hun er ikke enkel å få inn på bestilling. 4 Odin Stjerna gikk brukbart sist og står perfekt til i spor en på 20m tilegg, sporet er perfekt da hun er bra fra start og er avhengig av ryggløp i det lengste. Klaffer det med posisjonene kan Moe Odin-datteren speede inn til seier. Veldig åpent bak de nevnte, men med 2 Jarli Mai som en frisk favoritt.
Vår rangering V5-1: A: 2 B: 6-7-4-8 C: 9-3-12 D: 5-10-1-11

V5-2, 2100 meter autostart
Det første av to monteløp i V5 spillet der 6 Dream Turbo seiler opp som en klar vinnerkandidat med tanke på at han har vinnerform i kroppen og har en av Norges dyktigste monteryttere i Siv E Løvvold på ryggen. Hun vinner løp ofte. Hun har teknikk og fartsbedømmelse som få andre av hennes konkurrenter har. Drammens-ovalen er intet pluss for Dream Turbo, da han kommer mer til sin rett over 1000m baner, uansett klar favoritt.

7 Mr News har også vært positiv i monte og når dyktige Mette R Nyløkken setter seg opp i salen skal Mr News regnes på enhver V5 kupong, vinnerform det har ihvertfall hesten. 9 Nugga Hydrup har vært positiv i sine to siste monteløp, men spor helt ytterst bak bilvingen er neppe noe pluss. Synes disse tre her skiller seg helt klart ut her.
Vår rangering V5-2: A: 6 B: 7-9 C: 8 D: 5-2-3-4

Annonse: Øivind Grøstad har fått råsterke rapporter på en underspilt hest i V5-2 i Drammen og byr på et superdrag

V5-3, 2100 meter autostart
8 King Of My Heart gjorde sitt livs løp sist da han vant på sterke 15,2/2100m uten og være sluttkjørt. Liv Pedersen sier selv at hun aldri har kjent hesten bedre enn i det løpet. Nå er det rutinerte Kari Anne Knutsen som skal sette seg opp bak King Of My Heart for første gang, men hun takler nok den oppgaven på best mulig måte. Føler selv at Drammens-ovalen neppe er noe gull for storfavoritten (treg fra start, kort oppløp) og det står noen veldig gode montehester på innsiden.

7 Elling`S Arnie er fryktelig startrask og med taktiske Johanne U Øveraasen i salen kan dette bære rett til tet og skulle hun få den posisjonen som jeg er rimelig sikker på hun får skal vinnersjanse være meget god, skal krysses tidlig. 6 Star Crown får rutinerte Line Gundersen i salen og hesten var meget bra da han gikk 15,5/1609m med galopp i monte sist, vinnersjanse uten galopp. Disse tre hestene er normalt mye bedre enn sine konkurrenter.
Vår rangering V5-3: A: 8-7-6 C: 5-2-3-9-4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-4, 2500 meter volte
4 K.L.M Skyline er en toppstammed krabat som har skuffet sine eiere. Først var han hos Kristian Malmin der han ikke gjorde noen glad – deretter Per Oleg Midtfjeld der han begynnte meget bra med seier, men innfridde ikke viedere. Nå har hesten kommet til ”trollmannen” Lars O. Romtveit og debuten til andreplass var meget bra. Tom Erik Solberg var fornøyd med hvordan hesten oppførte seg og til denne starten kommer det på skylapper. Vi vet at det er stor kapasitet i Lindy Lane-sønnen og når den har kommet til Romtveit blir vi ikke overrasket hvis dette er en ny seiersmaskin. Fin vinnersjanse mot begrenset motstand.

1 Cryptonite er en annen kapasitetstraver som kommer ut etter en måneds pause. Er helt klart best til å forsvare seg da hun er litt vàr for sprut. Nå setter Geir Kihle seg opp i sulkyen og det er ikke akkurat noe kuskeforsterkning da Gunnar Austevoll har sittet i sulkyen tidligere. Setter og et lite spørsmåltegn til volteferdighetene til Kihle (skal lede volten her), men skulle trener Kihle gjøre våre spådommer til skamme kan Cryptonite lede rundt om. 6 Kenny Pine er mye bedre enn raden og er rask fra start samt han har møtt mye tøffe konkurrenter i sine starter. Nå er det Bjerring som skal sette seg opp i sulkyen og selv om han har en fin seiersprosent (vunnet 13 løp -10 av de i Harstad hittil i 2011) så er han ikke noe ”stjernekusk” hvis vi kan bruke det begrepet. Skulle han klare og få en fin start med Kenny Pine og samtidigunngå galopp, så har Ken Warkentinsønnen klasse til og vinne dette løpet!

10 Virre Virre Vip kommer ut etter lang pause og trenger normalt gjennomkjøring før vinnerformen er der, men en gardering. 11 Boggy Lad har fin form og avsluttet fint i sin siste start der han varmet meget bra. Skulle det klaffe for kusken Kenneth Rasmussen fra bakspor, kan han sette inn en liten overraskelse her . Kenneth Rasmussen for øvrig vant sitt andre løp for året sist fredag med overraskelsen Drømmina.
Vår rangering V5-4: A: 4 B: 1-6-11-10-9 C: 5-7 D: 8-3-2

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus