Foto: Hesteguiden.com

Tilbake til hverdagen

Etter en fantastisk helg på Bjerke, er det tilbake til hverdagen med lunsjtrav på Bergen travpark mandag. Sjekk våre V5-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det er altså lunsjtrav på Bergen travpark denne mandagen, og det må være lov å kalle det et antiklimaks etter alle de flotte løpene vi så på Bjerke i helgen. Men spillemessig er det interessant på Bergen travpark, der vi ser en klar banker i eliteløpet for varmblodshester.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Skal vinne dette
4 John Paul's Legacy er riktignok ikke i toppform, men han møter motstand han skal slå alle dager i uka hvis kusk Geir Gudmestad gir hesten sin et normalt løp og ikke blir ivrig slik han ble 12. april. Nå når Taxdodger Joe er strøket har Gudmestad sin elitetraver en fin sjanse på tidlig tetkjenning hvis de er litt på alerten fra start. Fra tet skal dette være snakk om en vinner, men vinnersjansen er også meget bra fra andre posisjoner da vi ikke kan huske at Credit Winner-sønnen har hatt et billigere løp enn dette i Norge.
Vår rangering V5-5: A: 4 B: 8-3C: 6-2-7 D: 1

V5-1 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
3 Omelier har utviklet seg meget fint den siste tiden og han kan løse bra fra start. Normalt skal Roar Hop ha en brukbar sjanse på å nå tet og fra den posisjonen er det en fin vinnersjanse. 11 Bugatti M er den beste hesten, men er hemmet av bakspor da han er lynhurtig fra start. Nå har Wassberg-traveren fått noen løp i kroppen etter pause så vinnerformen er ikke langt unna.

6 Trigger As blir undervurdert i dette løpet, men dette er egentlig en meget fin fireåring som kommer ut etter lang pause. Trenger normalt løp i kroppen Diamond Way-sønnen, men vi synes han er interessant på sin fine kapasitet.

2 Peter Plys fikk et perfekt løp av Lars T Hauge sist og speedet inn til en knepen seier mot gode hester. Klaffer det igjen for ekvipasjen er han aktuell der fremme.
Vår rangering V5-1: A: 3 B: 11-6-2 C: 9-7-12-5 D: 10-8-1-4

V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
6 Haukeli Blæsen er i sitt livs form og må regnes med en fin vinnersjanse mot konkurrenter han er på høyde med. Litt usikker hvor han havner fra et spor litt langt ute på vingen. 9 Steggsjura galopperte i kampens hete på oppløpet i sitt siste løp så formen er tilstede, men lillesøsteren til Timian Best er veldig vanskelig i gemyttet da hun ofte blir for hissig i løpene. Har hun en topp dag ender hun i toppen.

5 Gosengutt er egentlig i veldig fin form og sist hadde det blitt en topplassering hvis ikke galoppen hadde kommet når han var på vei mot tet. Står perfekt til bak startbilen og skal normalt ha en fin sjanse på teten. Fra den posisjonen kjemper Steinsvad Eld sønnen alltid bra – luring. 10 Hustvet Elding er en humørhest av de sjeldne. De gangene han får løpet sitt har han en speed langt ned på 20-tallet, mens når han er som sist er han en fare for konkurrentene når han setter på håndbrekket.
Vår rangering V5-2: A: 6 B: 9-5-10 C: 12-7-4 D: 11-8-3-2-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
9 Reidunn er jevn og flink så hun settes først på at hun er stabil i et felt som holder lav kvalitet. Bør ha en fin vinnersjanse med litt klaff selv om hun ikke har vunnet løp. 10 Erdinger har størst kapasitet, men han er håpløst usikker.

4 Sogna Jentao kommer ut etter pause og må trave bedre enn før pausen hvis hun skal vinne dette løpet, men kapasitet er det i H.G Balder-datteren. 8 Veslefrikk Med Fela er hesten med det rare navnet, men hun har fin form pr dags dato og med litt klaff ender hun i toppen selv fra et vanskelig spor. Gikk et meget fint løp sist etter galopp.
Vår rangering V5-3: A: 9 B: 10-4-8 C: 5-6-7-1-2-3

V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
3 Zico H Limburgia virker til å være på gang igjen etter en downperiode. Normalt skal Tvedt-traveren ha en meget solid mulighet til å vinne dette løpet for er han bare litt på alerten så får han overta teten av 7 Be My Hero. 1 Niveau De Vie blir garantert overflydd fra dette sporet og vi er litt usikre på formen til Daguet Rapide-sønnen til Wassberg. Løser det seg med posisjonene har han klasse for seier.

5 Ønas William holder usikker form, men på sitt beste er han aktuell i toppen. 7 Be My Hero er kjøpt til Bergen og startkatapulten flyr jo til tet fra alle spor bak bilen, men over 2100m skal hesten ha ryggløp. Men det er ikke sikkert kusken deler vår oppfatning.
Vår rangering V5-4:A: 3 B: 1-5-7 C: 4-6-8-9-10-2-12-11

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør