Foto: Ned Alley (Scanpix)

Tippeligaen er tilbake

To kamper spilles i dag. Her er dagens tippekupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Umiddelbar nedtur for Sandefjord
Oddstips 2: Nå blir det ekstraomganger
V75 Kalmar: Tarzan fikser 62 millioner
Dobbel V5 Sørlandet: Hamre dominerer

Søndagens tippekupong ønsker tippeligaen tilbake på kupongen, ettersom to av de tre hengekampene som spilles søndag er med (kampen mellom Vålerenga og Stabæk har kampstart allerede kl 16). Foruten de to tippeligaoppgjørene finnes ti kamper fra norsk 2. divisjon. Bonuspotten er kommet opp i ca 760 000 kroner og tilfaller som kjent en eventuell alenevinner ved full tid.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Rosenborg - Strømsgodset
Ufattelige null scoringer av Rosenborg på de tre siste seriekampene før EM-pausen og trønderne gikk altså målløse av banen i sine to siste hjemmekamper. Mon tro når det skjedde sist. Med tre poeng (0-3-1) på sine fire siste kamper før ferien mistet Rosenborg terreng til teten, men med seier i denne hengekampen vil Rosenborg kun være fire poeng bak serieleder Molde. 3-2-1 er tallene på Lerkendal. Verken Steffen Iversen (skadet), Jim Larsen (karantene) eller Daniel Fredheim Holm (skadet) er med søndag.

Strømsgodset vil overta serieledelsen med poeng i denne kampen, all den tid Godset er a poeng med Molde før søndagens hengekamp. Bortsett fra arbeidsulykken borte mot Aalesund fjerde sist, står Strømsgodset med sju seire på de åtte siste kampene. 5-1-0 hjemme på Marienlyst og 3-0-2 på bortebane hittil. Kaptein Alexander Aas er ikke med nordover til Trondheim og det er selvsagt et klart minus. Heller ikke Diomande rekker kampen.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende og uten hærfører Aas på Lerkendal tror vi Godset ryker påny. H.

2. Aalesund - Sogndal
Aalesund stilte med et bra lag i cupkampen hjemme mot Byåsen onsdag, men det stod likefullt 0-0 til pause. I andre omgang kom imidlertid klasseforskjellen til syne og det endte med en komfortabel 4-0 seier. I serien har Aalesund vært ujevne, men det er fortsatt hjemme på Color Line Stadion laget leverer (3-2-0). Borte er det ikke blitt noen seire hittil (0-3-3). Ligger på 7.plass med sine 14 poeng, men det er kun tre poeng ned til Lillestrøm på kvalik. Peter Orry Larsen og Jo Nymo Matland er skadet.

Sogndal åpnet strålende med og kapret tolv poeng på de seks første kampene, men møtte veggen og klarte kun ett poeng på de fem siste kampene. Er ramlet ned på 13. plass med sine 13 poeng og har kun to poeng ned til Lillestrøm på kvalik. Men har brukbare 2-1-3 på bortebane. Bortsett fra Elvis, er det vesentlig mindre skadebekymringer hos Sogndal nå enn det var før pausen.

Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 1-0 til hjemmelaget, men Sogndal skal være kapable til å knipe poeng nå. HU.

3. Grorud - Raufoss
Sensasjonell opphenting av Grorud borte mot hjemmesterke FK Tønsberg. Til pausen ledet FK Tønsberg 3-0, og da var det ikke mange som trodde på Grorud-poeng. Men en strålende andreomgang berget ett poeng og med 1-3-1 på de fem siste seriekampene tyder alt på at nyopprykkede Grorud er ferd med å tilpasse seg nivået i 2. divisjon. Ligger nå fjerde sist med sine 10 poeng, kun ett poeng over streken. Hjemme i Oslo står laget med 2-2-1.

Vi anbefalte spill på Raufoss hjemme mot Valdres sist helg og etter en målløs første omgang løsnet det skikkelig i den andre og Raufoss vant tilslutt komfortabelt 3-0. Hang svært godt med i cupkampen hjemme mot Odd onsdag, men det endte med 2-3 tap.

Grorud har kommet seg mye de siste ukene og leverer bra på eget gress. Raufoss har gått ti kamper uten tap nå, men er variable på bortebane. Vi utelukker ikke at Grorud kan vinne denne mot et muligens litt slitent Raufoss-lag. HUB.

4. Valdres FK - Gjøvik
Etter en flott seriestart står hjemmelaget nå med 1-1-3 på de fem siste, og det er ingen tvil om at laget møtte overkommelig motstand i starten. Hang bra med i førsteomganegn borte mot Raufoss sist helg, men kollapset i den andre og tapte 0-3. 1-5 mot Birkebeineren og 3-1 mot FK Tønsberg på de to siste på Blåbærmyra, ikke lett å bli klok på de resultatene og Birkebeineren fikk attpåtil en mann utvist på stillingen 1-1, men vant likevel 5-1. Det er det samtidig det eneste hjemmetapet til Valdres (4-0-1). Ettersom Nybergsund gikk på en kjempesmell i Horten lørdag, vil Valdres kun være ett poeng bak Nybergsund med seier i denne.

Full formutløsning for Gjøvik som står med tre strake seire og har avansert til 8. plass med 15 poeng. Nå har ikke motstanden vært allverden i de tre seierskampene, men man får alltid selvtillit av å vinne fotballkamper. Moderate 1-2-2 på bortebane.

Vi tror hjemmelaget slår tilbake nå og at Valdres dermed tar sin femte hjemmeseier for sesongen. H.

5. Skeid - Kjelsås
Stjernesmell for Skeid i hjemmemøtet med KFUM Oslo sist helg, og selv om to sene straffemål pyntet litt på sluttresultatet er ikke 2-5 pene sifre på hjemmebane. Nytt Oslo-derby i vente denne søndagen. Med 4-3-3 totalt og 15 poeng ligger Skeid på 8.plass. Svake 1-2-2 på eget gress.

Kjelsås har foreløpig kun levert på hjemmebane (4-0-1), men sesongens første hjemmetap kom sist helg mot Levanger (0-1). Borte fungerer det svært dårlig for Kjelsås med 0-3 og 0-5 i de to siste bortekampene og totalt 1-0-4 borte.

4-2-0 på de seks siste tilsvarende oppgjørene og et revansjesugent Skeid taper neppe denne kampen. HU.

6. Jerv - Pors Grenland
Så er det over til rekordjevne 2. divisjon avdeling 3, der det kun skiller 11 poeng mellom serieleder Åsane og tabelljumbo Randaberg, med andre ord her slår alle alle. Jerv ledet både 1-0 og 2-1 i bortemøtet med Ålgård sist helg (begge målene signert Wilhelm Pepa), men det endte likevel med null poeng for sørlandsklubben (2-3). 11 poeng og 11. plass for Jerv, det er plassen over nedrykksstreken. Som mange andre lag på dette nivået er det på hjemmebane poengene kommer (2-2-1), borte er det verre (1-0-4).

På plassen bak Jerv og således på nedrykksplass befinner Pors Grenland seg etter 1-3 tap hjemme mot Egersund sist helg. Formen viser svake 0-2-3 på de siste fem seriekampene og på bortebae står Grenland-laget med 0-3-2.

Hjemmebanefordel betyr mye i denne type oppgjør, og vi sjanser på hjemmelaget. H.

7. Mandalskameratene - Flekkerøy
Etter to fine seire med først 5-1 mot Odd 2 og deretter en sterk 3-2 seier borte mot Vidar i Stavanger, har det vært fri flyt gjennom Mandals-forsvaret i de to siste kampene. Totalt tolv baklengs etter 2-7 hjemme mot Vindbjart nest sist og 2-5 borte mot serieleder Åsane i Bergen sist søndag. ER dermed havnet nest sist med sine ni poeng. Sju av disse poengene er kommet hjemme i Mandal (2-1-2).

Flekkerøy er oppe på tredjeplass med sine 17 poeng, der elleve av disse er kommet hjemme (3-2-0). Borte har laget vunnet to, og tapt tre. Med andre ord svært ustabile på bortebane. 3-1-1 på de fem siste.

Det står 0-0-3 på de tre siste tilsvarende og Flekkerøy skal ha utgangstipset, men det kan også hende Mandalskameratene slår tilbake. HB.

8. Nest Sotra - Åsane
Cupeventyret er over for begge disse bergenslagene etter henholdsvis 0-3 hjemme mot Brann og 0-2 hjemme mot Viking. Men i serien har begge åpnet bra. Nest Sotra er på 6. plass med sine 15 poeng, men har ikke mer enn fire poeng opp til dagens motstander, serieleder Åsane. Nest Sotra trenes av velkjente David Nielsen og kan vel sies å være like ustabile som herr Nielsen var som aktiv. 3-0-2 hjemme på Ågotnes og 2-0-3 på bortebane forteller ihvertfall om et lag som ikke er stabilt.

Åsane har tatt en svært overraskende ledelse i denne avdelingen, som altså er svært jevn og det er neppe et kvalitetsstempel. Tre strake seire har ført laget til topps, og spesielt borteseieren over normalt hjemmesterke Vard HAugesund tredje sist var imponerende. 3-0-2 viser tallene på bortebane.

Variable 4-1-4 på ni siste tilsvarende oppgjørene og dette ser svært åpent ut, men utgangstipset tilfaller hjemmelaget. HB.

9. Randaberg - Egersund
Randaberg var på strak kurs oppover det norske seriesystemet, men når investor Fred Ingebrigtsen måtte stenge pengekrana når han ble siktet for innsidehandel, har det kun gått en vei for Randaberg som ligger helt sist i avdelingen med sine åtte poeng. Men slo ihvertfall bunnkollega Pors Grenland 3-2 i siste hjemmekamp. 2-0-3 er tallene hjemme.

Egersund er helt oppe på andreplass med 17 poeng, kun to poeng bak serieleder Åsane og kan altså overta tabellteten igjen dersom laget vinner her og Åsane ikke vinner sin kamp. Men to tap på de tre siste og et fælt cuptap mot Haugesund onsdag (2-8), forteller om et lag som neppe er i toppform lenger. 3-0-2 er tallene på bortebane.

Nok er svært vrient oppgjør fra avdeling 3 dette, vi ser oss tvunget til å bruke alle tegn. HUB.

10. Vard Haugesund - Ålgård
Fire kamper på rad uten seier for Vard nå og tre poengdelinger blir man ikke rik av (0-3-1). Men ligger likefullt på fjerdeplass med sine 16 poeng og har kun tre poeng opp til tabelltopp Åsane. Evigunge Jarle Wee scoret fortsatt mål for Vard som står med 2-2-1 både hjemme i Haugesund og på reise.

Ålgård kom bakpå både 0-1 og 1-2 i hjemmemøtet med Jerv sist helg, men viste moral ved å snu den kampen og tilslutt vinne 3-2. Har dermed kapret ti poeng på sine fire siste seriekamper, men har også møtt de tre nederste lagene. Fine 3-1-1 på bortebane.

Det er usedvanlig få sikkeraltrnativer på kupongen denne søndagen, her må vi sjanse på normalt hjemmesterke Vard. H.

11. Frigg - Asker
Så er det over til avdeling 4, og her er det om mulig enda jevnere enn i avdeling 3. Fra serieleder Senja til tabelljumbo Stabøk 2 skiller det kun ti poeng. I dette oppgjøret møtes to tabellnaboer som begge har fjorten poeng, men der Frigg er foran på målforskjell. Ustabile Frigg ledet to ganger i bortemøtet mot Moss søndag, men måtte nøye seg med poengdeling og 2-2. Hjemme i Oslo står Frigg med 2-1-2.

Strålende cupmatch av Asker onsdag da laget eliminerte Tippeligalaget Stabæk med 2-1 seier. I serien har Asker skuffet etter nedrykket fra Adecco og 8.plass er nok under forventningene. 2-0-2 på de fire siste seriekampene, borte står Asker med 2-2-1.

Ikke utenkelig at denne går til poengdeling, men også her føler vi alle tegn må med. HUB.

12. Østsiden - Follo
Enten eller for Østsiden som etter tre strake tap har slått tilbake med to strake seire, ikke minst den fine borteseieren mot Lørenskog sist helg (3-1). Ligger på 6. plass med 15 poeng, men det er kun fem poeng opp til serieleder Senja, på den annen side er det ikke mer enn tre poeng ned til TRomsø 2 under streken. Hjemme i Østfold står laget med 3-0-2.

Follo er på andreplass og a poeng med serieleder Senja, men med kun fem plussmål er laget bak på målforskjell. Til tross for at Patrik Karoliussen ble utvist etter en halvtime i hjemmemøtet med Mo i siste kamp rodde Follo i land en sterk 2-1 seier. Nevnte Karoliussen soner følgelig karantene her. Variable 2-1-2 på reise.

Vi må ta noen sjanser på denne kupongen og tror at Østsiden legger på til sin tredje strake seier her. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 24.06.2012 17:55
1. Rosenborg - Strømsgodset H
2. Aalesund - Sogndal H U
3. Grorud - Raufoss H U B
4. Valdres FK - Gjøvik FF H
5. Skeid - Kjelsås H U
6. Jerv - Pors Grenland H
7. Mandalskamerate - Flekkerøy H B
8. Nest-Sotra - Åsane H
9. Randaberg - Egersund H B
10. Vard Haugesund - Ålgård H
11. Frigg - Asker H U
12. Østsiden - Follo H

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 24.06.2012 17:55
1. Rosenborg - Strømsgodset H
2. Aalesund - Sogndal H U
3. Grorud - Raufoss H U B
4. Valdres FK - Gjøvik FF H
5. Skeid - Kjelsås H U
6. Jerv - Pors Grenland H
7. Mandalskamerate - Flekkerøy H B
8. Nest-Sotra - Åsane H U
9. Randaberg - Egersund H U B
10. Vard Haugesund - Ålgård H
11. Frigg - Asker H U B
12. Østsiden - Follo H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør