Foto: FRANCK FIFE (Afp)

- I dag ryker Frankrike ut

Dersom dagens første oddstips går inn, forsvinner Frankrike hodestups ut av VM.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Tipp resultatene på dagens kamper og vinn premier i Sportspills VM-konkurranse på Facebook!

VM har ikke vært noen dans på langoddsen for de fleste oddspillerne hittil, men i går løsnet det for favorittene Portugal, Chile og Spania, og mange tjente penger.

I dag skal status gjøres opp i gruppe A og B. I denne siste gruppespillrunden er alle lag i gruppen i aksjon samtidig, for å begrense spill på de andres resultater. Lagene vil likevel være klar over hvordan det går i den andre kampen i gruppen, og dette er en faktor vi må ta med i regnestykket i dag.

Dagens kamper:
Klokken 16.00: Mexico - Uruguay
Klokken 16.00: Frankrike - Sør-Afrika
Klokken 20.30: Nigeria - Sør-Korea
Klokken 20.30: Hellas - Argentina

Omtale av kveldskampene kommer ved lunsjtider.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Mexico - Uruguay
Les forutsetningene i gruppe A før dagens siste runde.

Begge lag er videre fra gruppe A med uavgjort i denne. Det er tatt stor høyde for dette i oddssettingen. Blir det uavgjort, vinner Uruguay gruppen, mens Mexico kommer på andreplass og møter vinneren av gruppe B i neste kamp. Vinner av gruppe B blir nesten garantert Argentina.

Enkelte spekulerer i at det er så vanskelig å møte Argentina i åttedelsfinale at Mexico vil gå for seier. Vi er ikke blant dem som tror på noe annet enn U her i dag, selv om vi selvsagt ser Mexicos motiv for seier. Går de hodeløst i angrep, vil de eventuet risikere å få et mål i sekken av Forlan eller andre fra Uruguay, og da kan plassen ryke hvis Frankrike eller Sør-Afrika skulle finne på å score mye mål. Hvorfor ikke gjøre det enkelt og ta seg videre fra gruppen og så heller legge en slu plan for hvordan man skal slå Argentina?

Mexicos forsvarsspiller Juarez soner for kort, angriper Carlos Vela er skadet, og dette svekker laget en del. Enda mindre grunn til å gamble når disse ikke er med. Uruguay kan stille samme lag som slo Sør-Afrika 3-0.

Tilfeldigheter kan, som alltid, spille inn i dag. En badeball kan lande på banen og få et skudd til å endre retning, en due kan bli truffet og gi ballen en ekstra spinn. Skjer ingen av delene, virker uavgjorten opplagt. Her vil nok lagene ligge og lure på hverandre, lite villige til å risikere noe, samtidig som man vil være veldig på hugget etter kontringsmuligheter og feil hos motstander. 1,60 på U er uvanlig lavt fordi U er meget sannsynlig, men 1,60 er fortsatt 1,60 og det blir vårt valg i dette oppgjøret.

Vinn penger på trav i lunsjen: Sjekk Olas frekke banker

Frankrike - Sør-Afrika
En kontrastfyllt kamp på mange måter. På den ene siden, et fransk lag ute av stand til å prestere og lite villige til å jobbe så lenge Domenech styrer skuta. Spillere som er gode nok til å bli verdensmestere, løper rundt i forvirring, stress, sinne, hva vet vi, annet enn at ingenting fungerer.

Så lenge det blir uavgjort i denne andre kampen, er begge disse ute. Blir det en vinner i den andre kampen, for eksempel hvis Mexico vinner 1-0, må franskmennene ta denne med fem mål, sørafrikanerne med minst seks mål. Det er nesten ikke mulig å forestille seg.

Frankrikes Anelka er allerede sendt hjem etter drittslenging til egen trener, Domenech skjønner nok at dette er hans siste kamp og at vanære venter hjemme i Frankrike, det er opprør blant spillerne, klikkdannelser og utfrossing av enkelte spillere og ingen stilte på trening sist. Denne kampen skal bare gjøres unna for franskmennene, før de kan sette seg på flyet hjem og prøve å glemme hele denne farsen av en VM-deltagelse.

Sør-Afrika hadde ingenting å stille opp med mot Uruguay. Men dette er VM på hjemmebane og de vil trolig kjempe for hjemmepublikum i dag også, og nyte det siste av verdens øyne på seg selv for denne gang.

Få VM-scoringene på sms

Franrikes Toulalan er suspendert. Sør-Afrika er uten sin målvakt Khune, og Dikgacoi på midtbanen.

Uviss affære dette. Men Frankrike er et sykt fotballag og Domenech har ingen medisin, og man må spørre seg om de i det hele tatt er interessert i å vinne denne kampen. Det er like tenkelig at de taper med vilje for å dra Domenech og hverandre lenger ned i søla. Sør-Afrika vil i hvert fall gjerne vinne. Vi satser på at Sør-Afrika tar poeng i denne kampen. En UB-gardering fåes til 1,55 og vi har dagens klokka-fire-dobbel. 100 kroner er nok på denne. Fristen er klokken 15.55.

1. Mexico - Uruguay 3,65 1,60 4,00
7. Frankrike - Sør-Afrika (0-1) 3,95 3,60 1,55

Samlet odds 2,48

Klikk her for å levere denne dobbelen.

Omtale av kveldskampene Nigeria - Sør-Korea og Hellas - Argentina kommer ved lunsjtider.

Tipp resultatene på dagens kamper og vinn premier i Sportspills VM-konkurranse på Facebook!

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør