Foto: Frank Augstein (Ap)

- Nederland banker Danmark

Sjekk dagens oddstips og lever kupongene her!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Mandager kan av og til være en litt vrien oddsdag, der man må lete litt etter de gode spillene. Denne mandagen er for en fest å regne, med tre svært spennende VM-oppgjør på langoddsprogammet. Det er flere forskjellige typer spill på hver kamp, og det benytter vi oss av. Det er noen interessante 3. divisjonskamper på programmet også, men i skrivende stund ser vi bare vinnerkandidatene, ingen odds, og da er det vanskelig å gi tips.

Les Sportspills vurdering av VM-gruppe E: Kan gå hele veien med Robben

Nederland - Danmark
Nederland er blant favorittene til å vinne VM, ikke like store som Spania og Brasil, men det er ventet at de kommer seg enkelt videre fra gruppespillet. Arjen Robben er den eneste av stjernespillerne som ganske sikkert er ute foran dagens kamp, på grunn av skade. Han er viktig, men det er mye kvalitet i troppen ellers også. I dag starter trolig Dirk Kuyt i stedet for Robben, ser det ut til. Dette er hele troppen:

Målvakter: Stekelenburg, Vorm, Boschker.
Forsvar: Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Boulahrouz, Ooijer, Braafheid.
Midtbane: Van Bommel, De Jong, Sneijder, de Zeeuw, Schaars, Afellay, Van der Vaart.
Angrep: Kuyt, Van Persie, Robben, Elia, Babel, Huntelaar.

I VM-kvaliken hadde Nederland få problemer i en ikke alt for tøff gruppe. De vant gruppen med 8-0-0 og 17-2 i målforskjell. Treningskamper i 2010:

Nederland - Ungarn 6-1
Nederland - Ghana 4-1
Nederland - Mexico 2-1
Nederland - USA 2-1

Danmark gjorde en imponerende kvalifisering og vant sin gruppe foran sterke lag som Portugal og Sverige. I oppkjøringen til VM har ikke laget virket like solid. Man har tatt en fin 2-0 seier over Senegal, men også tapt for Sør-Afrika og Australia. Skal Danmark ta seg videre fra denne gruppen, må de trolig ta fire poeng i kampene mot Japan og Kamerun. Mot Nederland blir det trolig vanskelig, delvis fordi man ikke er gode nok i utgangspunktet, delvis på å grunn av skader i troppen.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Danmarks fremste angrepsvåpen og mannen hele nasjonen mener skal ta Danmark videre fra denne gruppen, Niklas Bendtner, har slitt med skader og blir trolig ikke klar til dagens kamp. Målvakt Thomas Sørensen og forsvarspiller Simon Kjær har også stått over oppkjøringskampene med skader, og selv om begge to kan bli å se på banen i dag er dette ikke optimalt. Det er også noe usikkerhet rundt Jon Dahl Tomasson, angriperern mange mener er i eldste laget uansett, og Daniel Jensen.

Denne kampen hadde ikke Danmark vunnet på en god dag, og i dag er det ikke engang en god dag. Vi synes 1,40 på seier til Nederland i dag er verdt en relativt høy innsats. Kampen kan spilles som single, og vi setter 300 kroner på nederlandsk seier. Spillefristen er allerede klokken 13.25.

71. Nederland - Danmark 1,40 3,65 6,20

Klikk her for å spille på Nederland.

Antall mål i Italia - Paraguay
Med Tysklands flotte 4-0 seier over Australia fikk vi mesterskapets første kamp over 2,5 mål. Frem til i går har vi med vantro og rastløshet sett hvor forsiktig og nølende fotball som spilles i åpningskampene. Nesten alle frispark går skyhøyt over mål. Til tider direkte kjedelig, dessverre. Dommeravgjørelser har også gjort sitt, for eksempel kunne Mexico og Sør-Korea lett stått med et mål mer i protokollen, men på den annen side så har andre dommeravgjørelser ført til utvisninger og straffespark som igjen har ført til flere mål. To ufattelige keepertabber har vi også fått se, fra Englands Green og Algeries Chaouchi.

Uansett hva som måtte ligge til grunn, har det blitt scoret få mål hittil, og i dag møtes Italia og Paraguay i en åpningskamp som vi mener er en ny kandidat til under 2,5 mål totalt. Italia har som vanlig ikke glimret i oppkjøringsfasen, de har spilt 1-1 mot Sveits og tapt 1-2 for Mexico, og de er nok livredde for å slippe inn mål og i verste fall tape denne åpningskampen mot den fremste utfordreren i gruppen.

Få VM-scoringene på sms

I kvalifiseringen spilte Italia 4 kamper over og 6 kamper under 2,5 mål. Paraguay kom på en imponerende tredjeplass i den store Sør-Amerika-gruppen. Her spilte de 5 over og 13 under 2,5 mål. Det er selvsagt fare for knallharde utvisninger og keepertabber i denne kampen også, men troen på under 2,5 er så stor at vi spiller til 1,45 i odds. Vi kombinerer med Nederlandsk seier med to mål eller mer til 2,10 i odds, og får en dobbel til 3,05 i odds. Vi setter 100 kroner på denne og gjentar den tidlige spillefristen: Klokken 13.25.

72. Nederland - Danmark (0-1) 2,10 3,50 2,40
100. Italia - Paraguay - over/under 2,5 mål 2,05 1,45

Total odds: 3,05

Klikk her for å levere dette spillet.

I 3. divisjon tror vi Nesodden, Nordstrand og Røa vinner. Kamerun til 1,95 i odds frister også i dag, men det gjør egentlig alle spill fra VM, hver dag. Man følger med på tv og drømmer fotball om natten, man blir revet med og tror til slutt man skal klare å forutse hele mesterskapet av den grunn. Det mest fornuftige er nok å holde seg til de spillene man er aller tryggest på, og det gjør vi i dag.

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør