HURRA!: Odd jubler for seier over Molde i sesongåpningen.
HURRA!: Odd jubler for seier over Molde i sesongåpningen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

- Ny norskejubel i Europa League

Det er duket for tredje kvalifiseringsrunde i Europa League og vi tror alle de norske har gode sjanser.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1: Rosenborg kontrer dem i seng
Oddstips 2: AIK har fått opp dampen

V5A Klosterskogen: Klosterkveld med godbiter i V5
V5A Bjerke: Favoritter i trøbbel på Bjerke
V4 Skellefteå: Bergh viser frem en kanon
V65 Øvrevoll: Jackpotfest på Øvrevoll

Fantasy: Vinn VIP-tur til England med Nettavisens fantasy
Pelé-drakt: Vinn signert trøye av legenden!
Nabolaget-quiz: Vinn 4000 kroner i reisegavekort her

Frem mot sesongstart i Premier League, vil Nettavisen komme med sine spådommer for tabellen. Sjekk ut vårt tabelltips her!

På torsdagens langoddsprogram er det kamper fra hele Europa og spesielt Europa League-kvalifiseringen.

Ingen av gårsdagens to singelforslag gikk inn, dessverre.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

Bonuspotten vokser stadig og er opp i 1,7 millioner kroner.

1, Elfsborg — Odd
Hjemmelaget Elfsborg er i en god stim for tiden, selv om de tapte forrige Allsvenskan-kamp 4-2 for AIK. De har hatt et uhyre tøft program de siste ukene og det kan være det de merker nå.

I forrige kvalifiseringsrunde slo de ut Randers etter ekstraomgang.

Odd slo dagens motstander 3-0 i en treningskamp mellom lagene i vinter, også det i Sverige. Og de har endelig begynt å vinne tellende kamper også, med en dobbeltseier over Shamrock før helgens triumf over Tromsø i ligaen.

Disse lagene er vanskelig å skille fra hverandre, selv om Elfsborg har hatt den beste sesongen så langt. HUB.

2, Debrecen — Rosenborg
Rosenborg er favoritt over de to kampene, men i Ungarn blir det ingen walkover.

Debrecen har startet sesongen solig og har fire ligapoeng på to kamper. I tillegg har de slått ut Skonto av Europa League-kvaliken med hele 11-4 i målforskjell!

Rosenborg valser videre i hjemlig liga og ser ut til å ha en hånd på ligagullet allerede. Også i Europa League har de hatt få problemer med motstanden. Defensivt er de blitt grunnsolide - ett baklengs på fem kamper er formidabelt.

Denne blir knalljevn! HUB, selv om vi spiller B på langoddsen.

3, HNK Hajduk Split — Strømsgodset
Hjemmelaget fra Kroatia har ikke hatt en god start på sesongen. Fra tre ligakamper har de kun kapret to poeng og de tapte forrige kamp hele 4-1 for Istra. Dette er muligens et godt tidspunkt for Godset å møte Hajduk på.

Men det er vanskelig å avskrive dem på noen som helst måte. Det er tid for å trekke frem sportsjournalisters yndlingsbegrep «heksegryte» og drammensern bør se seg fornøyd med uavgjort.

Godset er i en veldig god stim, og fikk også hvile denne helgen. De stiller topp motivert til disse kampene, for deltakelse i EL ville vært en stor triumf etter en tung sesongstart.

Her blir det tøft, dog. HU.

4, Sturm Graz — Rubin Kazan
Østerrikerne Sturm Graz er så vidt i gang med sesongen, og har spilte uavgjort hjemme mot Admira i den første serierunden. Like før det tok de en solid 2-0-seier over Besiktas i treningskamp.

Rubin Kazan er imidlertid stor favoritt til avansement, men den pengesterke klubben har fått en tung sesongstart. Med to tap på rad har de moralen på bunn, og også i vennskapskampene har det gått veldig tungt.

HUB.

5, AIK — Atromitos Athinon
AIK har fått opp dampen i hjemlig liga og rundspilte Elfsborg til 4-2 sist helg. Svenskene er gode på hjemmebane og er også regnet som det beste laget av disse to.

Atromitos fikk en katastrofal innledning på sesongen, men har kommet seg og vunnet de to siste kampene i den greske ligaen - mot PAOK og Panathinaikos. Det er et godt lag som kommer på besøk, men de er mye bedre hjemme i Hellas. H.

6, AZ Alkmaar — Istanbul BB
Vennskapskampene har vært eneste lang parademarsj for AZ Alkmaar og det er mye grønt i protokollen for hjemmelaget. Men motstanden de har valgt, er utvilsomt av det svake slaget.

Det er fortsatt en drøy uke til de tar imot Ajax i åpningskampen av Eredivisie. I dette dobbeltoppgjøret er de små favoritter til å vinne.

Istanbul BB kom på en imponerende 4. plass forrige sesong, men var hele 10 poeng bak 3. og 18 poeng bak vinnerne i Galatasaray. Vennskapskampene har gitt få svar på hvor gode de egentlig er.

Generelt vurderes den nederlandske ligaen som mye bedre enn den tyrkiske, og bak de tre store i Tyrkia - Galatasaray, Fenerbahce og Besiktas - er det uhyre tynt.

Det skal være stor kvalitetsforskjell mellom lagene og AZ vet de er avhengige av seier for å styrke sine avansementssjanser. Derfor kjører vi H på denne.

7, KS Kukesi — Legia Warszawa
Kukesi har slått ut Mladost og Torbedo-Bel. på veien til denne tredje kvalifiseringsrunden. Kvalitetsmessig et uhyre svakt lag.

Legia er på gang i hjemlig liga og har vunnet de to første kampene med 9-1 i målforskjell. Denne vinner de nok. Men vi har et kryss til overs og slenger på U på større kuponger. UB.

8, Brøndby — AC Omonia Nicosia
Brøndby har på ingen måte åpnet sesongen godt og har to tap og en uavgjort de siste tre kampene. De haltet seg videre i kvalifiseringsrunden mot Beroe.

Her er de stor favoritt, men har gjort lite for å bevise det så langt.

Omonia Nicosia fikk en positiv opplevelse da de slo ut polske Jagiellona forrige kvalifiseringsrunde. Her kommer de nok til kort, men vi krysser HU fordi Brøndbys form er så svak.

9, West Ham United — AFC Astra Giurgiu
West Ham har vært ganske ordinære i kvalifiseringen så langt og trengte straffekonk for å slå ut Birkirkara forrige runde. Spesielt offensivt ser det lite samspilt ut, men ferie får skylden for det.

De hevdet seg og slo Norwich 1-0 på tirsdag, med et B-preget mannskap. Like B-preget blir nok ikke dagens oppstilling. Får vi se Martin Samuelsen?

Arstra har slått ut Inverness for forrige kvalifiseringsrunde, men fått en svak start i hjemlig liga og står med fire poeng fra tre kamper. Alt annet enn «Hammers»-seier her er skandale. H.

10, Belenenses — IFK Göteborg
Portugisiske Belenenses har fått en grei sesongoppkjøring, med 2-1-1 fra treningskampene. Dette er den første tellende kampen de spiller denne sesongen og de regnes som stor favoritt til avansement.

IFK Göteborg har begynt å merke kjøret i hjemlig liga og tapte 1-0 for lille Falkenberg i forrige serierunde - et skuffende resultat for dagens gjester. Det blir tungt i dag og, men de kan redde uavgjort. HU.

11, Wolfsberger AC — Borussia Dortmund
Det er duket for tysk-østerriksk duell og det er ingen tvil om hvem favoritten er. Thomas Tüchel har tatt over ansvaret i Dortmund og de har respondert med fantastiske resultater i sesongoppkjøringen. Sist slo de Juventus 2-0.

Wolfsberger fra Østerrike er som en miniputt i internasjonal sammenheng å regne, og de tapte også hjemlig sesongåpning 1-0 hjemme for Austria Wien. B!

12, Southampton — Vitesse Arnhem
Endelig er det duket for en slags test for Southampton. I sommer har de tapt for lag som 2. Bundesliga-laget Red Bull Leipzig og Valencia, men tok en 3-0-seier over Feyenoord forrige uke.

De har mistet sin antatt beste spiller i Morgan Schneiderlin. Han blir vanskelig å erstatte.

Vitesse Arnheim har basert seg i stor grad på lånespillere fra Chelsea, og har således et ungt og spennende lag. Men de er ikke bedre enn topp 4-5 i Nederland og her får de det aldeles for tungt. H.

432-rekker:

1, Elfsborg — Odd HUB

2, Debrecen — Rosenborg HUB

3, HNK Hajduk Split — Strømsgodset HU

4, Sturm Graz — Rubin Kazan HUB

5, AIK — Atromitos Athinon H

6, AZ Alkmaar — Istanbul BB H

7, KS Kukesi — Legia Warszawa UB

8, Brøndby — AC Omonia Nicosia UB

9, West Ham United — AFC Astra Giurgiu H

10, Belenenses — IFK Göteborg HU

11, Wolfsberger AC — Borussia Dortmund B

12, Southampton — Vitesse Arnhem H

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1, Elfsborg — Odd HU

2, Debrecen — Rosenborg HUB

3, HNK Hajduk Split — Strømsgodset HU

4, Sturm Graz — Rubin Kazan HB

5, AIK — Atromitos Athinon H

6, AZ Alkmaar — Istanbul BB H

7, KS Kukesi — Legia Warszawa B

8, Brøndby — AC Omonia Nicosia UB

9, West Ham United — AFC Astra Giurgiu H

10, Belenenses — IFK Göteborg HU

11, Wolfsberger AC — Borussia Dortmund B

12, Southampton — Vitesse Arnhem H

Klikk her for å levere denne kupongen.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør