- Vi førte politiet til gjerningsmannen

Sist helg var det knivstikking i Oslo. Politiet fikk hjelp til å ta gjerningsmannen.

Kommersielt

Sist helg var det knivstikking i Skippergata i Oslo. Daglig leder i Natteravnene, Lars Norbom, forteller at det var de som meldte fra om hendelsen.

- Vi har et flott samarbeid med politiet, og vi fikk meldt fra om knivstikkingen, forteller Norbom.

- Noen av våre folk fulgte også etter gjerningsmannen og pekte ham senere ut til politiet slik at han ble pågrepet.

Natteravnene er en av mange organisasjoner som får støtte gjennom Norsk Tippings Grasrotandel.

Vil gjøre byen tryggere

Med over 50 overfallsvoldtekter i Oslo i 2011 var det mange borgere som følte at det ikke var trygt å oppholde seg i byen på kveldstid da det stod på som verst.

Det var da Natteravnene bemerket seg med sitt flotte engasjement for å gjøre byen tryggere.

Helt siden 1990 har organisasjonen arbeidet for å forebygge vold og skadeverk. Sammen med flere hundre frivillige og politiet jobber de med å hindre at folk skal føle seg redde i sin egen by.

Daglig leder Lars Norbom er glad for at Grasrotandelen kan hjelpe organisasjonen til å fortsette sitt viktige arbeid.

- Grasrotandelen gir oss flere bein å stå på økonomisk. Det er viktig for oss å ikke være prisgitt få inntektskilder, forteller Norbom.

- Ordningen bidrar til å sikre driften av våre 40 grupper i Oslo og Akershus, slik at oppstart og drift skal være enklest mulig. Det utgjør en viktig del av budsjettet i tillegg til offentlig støtte og inntekter fra vårt kalendersalg, i tillegg til gaver og sponsorinntekter fra næringslivet.

- Vi prøver å løsne litt på stemningen

Norbom som er utdannet fengselsbetjent, er en av de som har vært en del av organisasjonen siden starten i 1990. Han forteller at bare det at Natteravnene er synlige i Oslos gater kan utgjøre en stor forskjell.

- Vi prøver ofte å løsne litt på stemningen i drosjekøer og utenfor utesteder, der det kan være ampert. Noen ganger deler vi ut solbærtoddi og lignende, eller starter samtaler. Slike ting kan være viktig, forteller Norbom.

Norbom er veldig glad for at også en organisasjon som Natteravnene kan nyte av Grasrotandelen.

- Vi synes det er en flott ordning, hovedsakelig fordi det gir fler enn idretten tilgang til tippemidler og fordi det gir enkeltmennesker mulighet til selv å avgjøre hvem pengene skal gå til, sier han.

Natteravnene mottok i 2011 over 170 000 kr fra sine 295 givere, men de håper på at enda fler velger organisasjonen som sin Grasrotmottaker.

- Folk bør velge Natteravnene fordi man på denne måten kan bidra til økt trygghet i ditt hjemfylke, sier Norbom.

Du kan også hjelpe

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping har du muligheten til å gi penger til en organisasjon som for eksempel Norges Blindeforbund, uten at det koster deg noe ekstra. Det eneste du trenger å gjøre er å tilknytte en grasrotmottaker. Dermed vil fem prosent av det du spiller for hos Norsk Tippings inntekter gå til din valgte grasrotmottaker.

Dette kan gi organisasjonen du brenner for en mulighet de før ikke hadde. I fjor gikk nemlig hele 296 millioner kroner til Frivillighets-Norge gjennom Grasrotandelen. Den enkleste måten å knytte deg opp til en grasrotmottaker er å gjøre det på nett eller mobil gjennom å være registrert nettspiller.

Klikk her for å bli nettspiller.

Klikk her for å bli mobilspiller

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus