Rosenborg er en av våre sikre holdepunkter på midtukekupongen i Tipping.
Rosenborg er en av våre sikre holdepunkter på midtukekupongen i Tipping. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

1. maifest på tippekupongen

Sjekk hvordan vi skal få 12 rette på torsdagens helnorske tippekupong.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 1:
  Badeseier for VIF og RBK
Dagens dobbel 2:  Ulf trenger en seier
Dagens dobbel 3: Jerv får en reaksjon
Oddstips: Jonevret sitter utrygt
Tippemagasinet:  Sjekk Sjekk Jonssons tips
Tippeliga:  Alle skader og karantener
TV-fotball: Sjekk den herlige ukesoversikten

Midtukekupongen er lagt til torsdag denne uken, og det har selvsagt sammenheng med (kvelden før) 1. mai-runden i Tippeligaen og OBOS-ligaen. Samtlige tolv kamper er hentet fra disse seriene.

1. Mjøndalen – Lillestrøm
Mjøndalen spilte en strålende annenomgang borte mot Odd sist og klarte å ta med seg ett poeng etter å ha ligget under med 0-2 mot topplaget. Har 1-3-0 på de fire første kampene og ligger på en overraskende sjuendeplass.

Den viktige forsvarsspilleren Morten Sundli pådro seg sitt tredje gule kort mot Odd og må stå over kveldens kamp. Det samme må langtidsskadde Vamouti Diomande. Erik Midtgarden betegnes som usikker.

LSK har fått en skuffende start på sesongen og gikk på en et stygt 0-2-tap hjemme for Stabæk sist. Har 0-3-1 og 3-5 i målforskjell så langt og ligger på 13. plass. 

Stortalentet Marius Lundemo må operere ankelen, men han kan være aktuell for kveldens kamp.  Stian Ringstad trøbler litt med skade om dagen og er noe usikker.

Mjøndalen har en tynn stall og tåler ikke for mange fravær. LSK har mye fart i angrepet og er ikke uten vinnersjanser not et hjemmelag med litt tempoproblemer i bakre rekke. HUB.

2.Rosenborg – Start
Rosenborg fremstår for tiden som den kanskje største gullkandidaten i Tippeligaen, og 4-1-seier borte mot Viking er ikke annet enn imponerende. Scoringssnittet er på fire mål pr kamp så langt, og forsvaret er også det tetteste i serien.

Laget er styrket av at Pål André Helland, som har vært skadet siden han storspilte i seriepremien, er tilbake og klar for kamp. Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen er dermed eneste fravær for hjemmelaget.

Starts økonomiske problemer at har ført til at årets tropp er av det unge og urutinerte slaget. Således er fem poeng etter fire runder ingenting å skamme seg over. Spilte tidvis god fotball hjemme mot Vålerenga sist, men tapte til slutt kampen 2-3.

Til kveldens oppgjør er Espen Hoff fortsatt ute med karantene. Jesper Mathisen mister resten av sesongen grunnet kneproblemer.

Start-forsvaret er på ingen måte tett, og forrige sesong slapp laget inn flest mål i Tippeligaen (sammen med Glimt). Dette kan fort bli stygge sifre mot et RBK som virkelig har blomstret under Kåre Hedley Ingebrigtsen. H.

3. Bodø/Glimt – Haugesund
Glimt kjempet seg til sesongens første poeng borte mot Sandefjord sist og klatret dermed bort fra jumboplassen. Har bare møtt medaljekandidater på hjemmebane så langt i sesongen (Molde og Odd), og det blir interessant å se hva det normalt hjemmesterke laget kan prestere mot mer overkommelig motstand. 

Skademessig ser det bra ut for hjemmelaget.

Haugesund spilte defensivt og taktisk klokt hjemme mot Molde sist og klarte å hale i land ett poeng mot tittelforsvareren. Det følges garantert godt etter til sammen 0-8 mot Vålerenga og RBK i de foregående rundene.

Laget har bare scoret ett mål så langt i sesongen, og det blir viktig å få Christian Gytkjær opp på normalt scoringsnivå.

Vegard Skjerve mangler trolig fortsatt, og det er usikkerhet rundt Joakim Våge Nilsen, Per Morten Kristiansen og Patrick Olsen.

Vi er ikke komfortable med noen av tegnene, og krysser av for alle. HUB.

4.Sandefjord – Viking
Sandefjord hadde lite å stille opp med borte mot Strømsgodset sist og var heldig som slapp unna med styggere sifre enn 2-3. Har vunnet sine to hjemmekamper så langt og står med seks poeng totalt. 

Jakob Busk Jensen er trolig eneste fravær.

Viking fikk en skikkelig leksjon av RBK i 1-4-tapet på hjemmebane forrige runde og har dermed bare tatt tre poeng så langt (hjemme mot Tromsø). Har møtt enkel motstand bortsett fra RBK, og det er ingen tvil om at sesongstarten har vært skuffende. 

Björn Daniel Sverrisson er trolig fortsatt ute med skade, og det er noe usikkerhet rundt Indridi Sigurdsson og Anthony Soares.

Viking spiller ofte uavgjort, spesielt på bortebane, og det er et tegn vi tar med her. HU.

5.Tromsø – Stabæk
Tromsø tok sin første seier for sesongen borte mot Aalesund sist, og selv om det alltid er godt med årets første trepoenger, er vi usikre på hvor mye vi skal legge i seieren. Til det har Aalesund vært et altfor svakt lag hittil i år.

William Frantzen er fortsatt ute for hjemmelaget, mens
Gudmund Kongshavn er usikker.

Stabæk slo til med en imponerende 2-0-seier borte mot LSK sist og klatret til femteplass på tabellen. Slett ikke verst for et lag som er regnet som en av de største nedrykkskandidatene.

Fraværsmessig ser det bra ut for bortelaget.

Det er som regel enten-eller med Stabæk (spilte uavgjort i kun 6 av 30 kamper forrige sesong), og vi satser på at HB holder.

6. Vålerenga – Aalesund
Vålerenga varierte veldig i bortekampen mot Start sist. På det beste spilte laget med en presisjon og et trøkk som er verdig en medaljekandidat, men i perioder i annenomgang var det Start som hadde initiativet.

Det ble likevel 3-2-seier til slutt, og det er helt fortjent at Oslo-klubben er á poeng med Rosenborg, Molde og Odd på toppen av tabellen.

Jonatan Tollås Nation er trolig eneste fravær.

Aalesund har vært en eneste katastrofe i innledningen av sesongen, og etter hjemmetapet for Tromsø i helgen tok ledelsen grep og ga Harald Aabrekk sparken som trener. Trond Fredriksen rykker opp fra jobben som assistent, mens Karl Oskar Fjørtoft blir assistenttrener inntil en permanent løsning er på plass.

Fredrik Carlsen og Aron Thrandarson er fortsatt ute med skader, mens Michael Barrantes soner karantene.

Det er ikke uvanlig at avskjedigelser av trenere gir en umiddelbar opptur, men vi tror dette Aalesund-laget trenger mer tid på å komme opp på akseptabelt nivå. Vålerenga har hatt et bra tak på kveldens motstander på Ullevaal de siste sesongene, og vi tror helt klart mest på hjemmeseier.

Aalesund har tapt med to mål eller mer i tre av fire kamper så langt, mens VIF har vunnet med to mål i begge sine hjemmekamper og er i flott scoringsform. Vi setter pengene på at Oslo-laget tar en komfortabel seier. H.

7.Brann – Ranheim
Brann så ikke ut til å ha lært noe som helst av 0-3-tapet for Hødd for to runder siden og spilte en miserabel første omgang borte mot Jerv sist. Hevet spillet noe etter hvilen, men totalt sett var det ingen stor kamp av Brann selv om oppgjøret endte 2-2.

Bergenserne er allerede fem poeng bak de tre tetlagene, og alt annet enn seier i kveld er godt nok for laget som blir ansett som den største opprykkskandidaten

Marcus Pedersen og Piotr Leciejewski er eneste fravær for hjemmelaget.

Ranheim har heller ikke fått noen god start på sesongen og står med 0-3-1 etter hjemmetapet for Follo sist. Trønderne hadde ballen mye i den kampen, men slet med å skape målsjanser.

Brann er nødt til å vinne hjemmekamper som denne dersom laget skal ha ambisjoner om opprykk, og vi gir bergenserne en ny sjanse - under tvil. H.

8.Fredrikstad – Åsane
Fredrikstad spilte en usedvanlig tam kamp mot Hønefoss sist, og det var ingenting å si på at hjemmelaget vant 2-0. FFK har dermed til gode å vinne en seriekamp denne sesongen. En svært skuffende åpning for en av opprykkskandidatene.

Spissen Henrik Kjelsrud Johansen , som har scoret to av lagets fire mål denne sesongen, skadet seg mot Hønefoss og er uaktuell i kveld.  Simen Standerholen og Adam Straith er trolig også ute. Christian Berg og Håvard Åsheim var ikke med forrige gang, og det er usikkert om de blir klare. På den positive siden er Loic Abenzoar og Amin Nazari tilbake etter karantene.

Åsane er den store overraskelsen i OBOS-ligaen så langt, og det er rett og slett imponerende at et nyopprykket lag står med 3-1-0 og 11-4 i målforskjell etter fire runder. Årets første poeng tap kom hjemme mot Bryne sist. Lagene hadde hver sin omgang, uavgjort var et greit resultat.

FFK stiller trolig litt svekket i kveld, og et høyflyvende Åsane skal ikke underburderes. HU.

9. Hødd – Jerv
Hødd kom raskt ned på jorda etter 3-0-seieren over Brann i bortemøtet med Bærum sist. Hjemmelaget ga seg ikke før det stod 4-0 i målprotokollen, og Hødd-spillerne ble påminnet om at hardt arbeid er et grunnleggende kriterium for å ta poeng i OBOS-ligaen.

Falt ned til sjetteplass på tabellen og ligger tre poeng bak de tre tetlagene.

I kampen mot Bærum var Magnus Myklebust, Joachim Magnussen, Bendik Torset og Vegard Heltne ute med skader. De to sistnevnte er ute også mot Jerv, men det er muligheter for at de to første blir klare.

Jerv gjorde en heroisk innsats hjemme mot Brann sist, men klarte ikke å holde ledelsen helt inn. Har spilt uavgjort mot to andre opprykkskandidater (Sogndal og Sandnes), mens det ble bortetap for Follo nest sist.

Høddvoll er igjen blitt et fort for Hødd, og dette er en meget tøff bortekamp for et Jerv som brente av mye krutt i Brann-kampen. H.

10. Sandnes Ulf – Kristiansund
 Ulf hadde ballen mest i bortekampen mot Levanger sist, men kom til få målsjanser og måtte nøye seg med 0-0. Har 1-3-0 så langt og ligger på en skuffende sjetteplass.

På papiret har rogalendingene en av de sterkeste troppene i OBOS-ligaen, med rutinerte navn som Pontus Engblom, Tonny Brochmann, Marius Helle, Derek Decamps, Aksel Berget Skjølsvik og Trond Erik Bertelsen.

Sistnevnte var tilbake fra skade forrige kamp og bidro til at laget gikk av banen uten baklengsmål for første gang denne sesongen.

Kristiansund har tatt ett poeng mer enn dagens motstander etter den viktige 2-1-seieren over Strømmen sist. Imponerte på ingen måte i den kampen og måtte virkelig slite for poengene.

Kristiansund har spilt hjemme i tre av fire runder, og Ulf borte er den klart tøffeste oppgaven laget har stått overfor så langt denne sesongen.

Sandnes har ikke fått spesielt bra betalt for prestasjonene så langt, mens det motsatte er tilfelle for Kristiansund. Sandnes må vinne hjemmekamper som denne for å kunne rykke opp, og vi tror alle tre poengene blir igjen på Jæren. H.

11. Sogndal – Levanger
Sogndal kriget seg til 2-1-seier borte mot Nest-Sotra forrige runde og klatret samtidig opp på samme poeng som serieleder Åsane.

Dette er kveldens tropp: Petter Strand, Kristian Rutlin, Christian Sukke, Taijo Teniste, Bjørn Inge Utvik, Victor Grodås, Hannu Patronen, Christophe Psyché, Rune Bolli Bolseth, Petter Strand, Babacar Sarr, Lars Christian Kjemhus, Simen Brekkhus, Jim Johansen, Fredrik Flo, Robin Shroot, Kristian Fardal Opseth, Mahatma Otoo, Ulrik Flo.

Levanger fikk en forferdelig start på sesongen (til sammen 0-7 mot Åsane og Kristiansund), og laget fremstod etter to runder som den største dumpekandidaten i ligaen. Uavgjort mot FFK og Sandnes i de to siste kampene har imidlertid gitt sårt tiltrengt selvtillit i det nyopprykkede laget.

Levangers tropp: Ola Rygg, Ronny Dypvik, Espen Berger, Erik Skeie, Tom Erik Nordberg, Per Verner Rønning, Rikard Nilsson, Lars Emil Flakk, Victor Diaz Barrera, Simen Raaen Sandmæl, Adria Mateo Lopez, Ørjan Hopen, Bent Sørmo, Kaj Leo I Bartalsstovu, Benjamin Stokke, Bendik Bye, Vegard Braaten, Tobias Luvenberg.

Hele 85 prosent av tegnene på folkerekka er satt på H, og da frister det med en gardering. Levanger har tross alt spilt uavgjort mot FFK og Ulf og har rutinerte spillere som Per Verner Rønning, Ørjan Hopen og Vegard Braaten i troppen. HU.

12. Strømmen – Bryne
Strømmen har fått en tung start på sesongen og har bare tatt poeng i 3-1-seieren over Bærum. Hadde ledelsen lenge i bortekampen mot Kristiansund sist, men slapp inn to sene og billige mål og gikk på et surt tap.

Bryne spilte jevnt med serieleder Åsane sist og fikk med seg et fortjent poeng fra Hordaland. Har ennå ikke tapt denne sesongen (2-2-0) og har god kontakt med tetlagene.

Midtbanetalentet Henrik Breimyr er tilbake etter karantene, og skademessig skal det se greit ut for bortelaget.

Strømmen og Bryne har vært ueberegnelige lag de siste sesongene, og vi ser oss nødt til å heldekke denne kampen. HUB.

432-rekker:
1. Mjøndalen – Lillestrøm HUB

2. Rosenborg – Start H

3. Bodø/Glimt – Haugesund HUB

4. Sandefjord – Viking HU

5. Tromsø – Stabæk HB

6. Vålerenga – Aalesund H

7. Brann – Ranheim H

8. Fredrikstad – Åsane HU

9. Hødd – Jerv H

10. Sandnes Ulf – Kristiansund H

11. Sogndal – Levanger HU

12. Strømmen – Bryne HUB

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekker:
1. Mjøndalen – Lillestrøm HU

2. Rosenborg – Start H

3. Bodø/Glimt – Haugesund H

4. Sandefjord – Viking HU

5. Tromsø – Stabæk HB

6. Vålerenga – Aalesund H

7. Brann – Ranheim H

8. Fredrikstad – Åsane HU

9. Hødd – Jerv H

10. Sandnes Ulf – Kristiansund H

11. Sogndal – Levanger HU

12. Strømmen – Bryne HUB

Klikk her for å levere 96-rekken.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør