Foto: Scanpix/Afp

11 Milan-stjerner ute

Milan sliter voldsomt før kveldens toppkamp mot Juventus. Sjekk tippetipsene!

Kommersielt

Onsdagens øvrige meny:
Odds: Chelsea-stjernene til finalen
Trav: Vi stoler på en tetløper i V65!
Viking Lotto: Spill her!

Det er duket for en spennende midtukekupongen med kamper fra blant annet FA-cupen, Copa del Rey og Coppa Italia. Legg merke til at kamp 6 er trukket, og at kamp 10, 11 og 12 spilles torsdag.

1. Middlesbrough – Sunderland
Omkamp i 4. runde I FA-cupen. Det første oppgjøret endte 1-1 og var ifølge rapportene en nokså jevn affære.

Middlesbrough har ikke fått det til å stemme de siste ukene. Ser man bort fra 1-0-seieren over Shrewsbury i 3. cuprunde, er det ikke blitt en eneste seier siden romjulen. De tre siste kampene (første oppgjør mot Sunderland inkludert) har endt uavgjort. Ligger nå på 6. plass i Championship, og playoffplassen er i ferd med å glippe.

Den australske landslagsspissen Scott McDonald er skadet og kan gå glipp av resten av sesongen. Keeper Danny Coyne, midtbanespillerne Nicky Robson og Merouane Zemmama og spissen Bart Ogbeche er også ute. Midtbanespillerne Faris Haroun og Barry Robson og spissen Marvin Emnes testes før kampen. Julio Arca er tilbake etter skade.

Sunderland sliter med skader på sentrale spillere om dagen, og kaptein Lee Cattermole, Niclas Bendtner, Wes Brown og Titus Bramble er ute i kveld. Heller ikke David Vaughan, Marcos Angeleri og Matthew Kilgallon rekker kampen, mens Gordon Craig betegnes som høyst usikker. Innleide Wayne Bridge og Sotirios Kyrgiakos er ikke spilleberettiget.

Laget har imidlertid klart seg bra til tross for de mange fraværene, og på de tre siste i serien er det blitt ni poeng og 6-0 i målforskjell. UB.

2. Hearts – Celtic
25. runde i skotsk Premier League.

Hearts ligger på fjerdelass, som er den siste plassen som gir muligheter for spill i Europa neste sesong. St. Johnstone er imidlertid på samme poengsum (35), så hvert poeng er viktig. Startet året meget bra, men spilte uavgjort mot nettopp St. Johnstone i cupen i helgen og tapte for svake Iverness forrige serierunde.

Midtbanespiller Ian Black er ute med karantene, mens keeper Marian Kello er ute i kulden etter å ha nektet å godta en overgang. Backen Danny Grainger blir trolig ikke klar, mens kantspilleren David Templeton betegnes som usikker. Midtbanespilleren Ryan Stevenson er gått til Ipswich.

Celtic leder ligaen med ett poeng på Rangers, som har én kamp mer spilt, og kan dermed få en luke med seier i kveld. Formen er fantastisk: Etter 0-0 mot Hibernian 29. oktober, er det blitt seier i 15 serie- og cupkamper på rad.

Mikael Lustig er ute med skade, ellers ser det ok ut for Celtic.

Celtic vant 1-0 på hjemmebane i desember, men to av de tre siste møtene på Tynecastle Stadium har endt med Hearts-seier. Vi tror imidlertid et gulljagende Celtic fosser videre og vinner enda en gang. B.

3. Barcelona – Valencia
Semifinale i Copa del Rey. Det første møtet endte 1-1, og det ble også uavgjort da lagene møttes på Mestalla i serien i september.

Barcelona har havnet sju poeng bak Real Madrid i ligaen grunnet mange uavgjorte resultater på bortebane, men hjemme er det blitt 10-1-0 så langt. Må klare seg uten Seydou Keita (afrikamesterskapet) og David Villa (langtidsskadet), mens Sergio Busquets er høyst tvilsom. Andres Iniesta og Pedro er også på usikker-listen, men de har større sannsynlighet for å bli klare.

Valencia står med merkelige 0-4-1 på de siste 5 i serien og har, men har fortsatt et godt grep om 3. plassen i. Ever Banega og Jonas ble hvilt i helgens 0-0-kamp mot Atletico Madrid, men spiller trolig fra start i kveld.

Barcelona svikter veldig sjelden når de trenger seier på hjemmebane. H.

4. Stuttgart - Bayern München
Kvartfinale i den tyske cupen. Det spilles ikke returkamp.

Stuttgart er i skral form, og hvis man ser bort fra seieren over Hamburg i forrige cuprunde, må man tilbake til 30. november for å finne siste seier. Ligger likevel på 11. plass takket være en god start på sesongen. Tidligere kaptein Mathieu Delpierre (midtstopper) og Ibrahima Traore (kantspiller) er skadet, mens backen Cristian Molinaro er suspendert. Arthur Boka (forsvar) er fortsatt opptatt med afrikamesterskapet.

Bayern har mistet serieledelsen etter å ha tatt fire poeng på de siste tre kampene i serien. Arjen Robben er trolig med i troppen til tross for at han ble far mandag. Daniel Van Buyen er lantidsskadet.

Bayern har hatt et bra tak på Stuttgart de siste sesongene (fire strake seirer), og det ble 2-1 til Bayern da lagene møttes på samme bane som i kveld så sent som i desember. Vi har lyst til å gardere kampen, men må spare kryssene til senere. B.

5. Kortrijk – Mons
Semifinale i den belgiske cupen. Kortrijk leder 2-1 etter det første møtet.

Vinneren møter enten Lokeren (midt på tabellen) eller Lierse (fjerde sist) i finalen. Ingen av lagene har vunnet cupen eller serien tidligere, så dette er en flott mulighet til å fylle premieskapet på klubbhuset med sølvtøy.

Kortrijk har gjort det klart best av disse lagene denne sesongen. Ligger på en sterk 5. plass, men har 1-3-1 på de siste fem kampene. Forsvareren David Vandenbroeck og angriperen Brecht Capon er ute med skader.

Mons på 10. ende er imidlertid i langt dårligere forfatning. På de siste 5 kampene er det kun blitt ett poeng og 5-13 i målforskjell. I kveld må de klare seg uten de offensive og faste spillerne Ibou Sawaneh og Matumona Zola, samt midtbanespilleren Rachid Bourabia. I tillegg er forsvarerne Matthieu Debisschop og Mael Lepicier usikre.

Mons vant 3-1 hjemme da lagene møttes i serien tidligere i sesongen, men da fikk Kortrijk rødt kort rett etter pause.

Det er to vidt forskjellige lag som møtes. Kortrijk slipper inn veldig få mål, mens det renner inn mål begge veier for Mons. I dag er Mons nødt til å angripe, og det vil garantert gi Kortrijk mange muligheter mot et lekk og skadeskutt Mons-forsvar. H.

6. Lyon – Bordeaux
Kampen er fremskyndet til kl 16.15 og blir derfor trukket på tippekupongen. Klok av skade etter flere bom på kamper som trekkes, garderer vi HUB.

7. Ajaccio – Drancy
Åttedelsfinale i Coup de France. Det spilles ikke returkamp.

Ajaccio ligger på 5. plass i 3. divisjon og har 3-0-1 på de siste 4 kampene.

Drancy ligger helt nede på 11. plass i 4. divisjon, som er en amatørliga. Står med svake 0-3-2 på de siste 5. Laget har imidlertid flere ganger vært askeladden i cupen, og har kommet til åttedelsfinalen ved flere anledninger.

Det er altså snakk om to lag fra lavere divisjoner som har en unik sjanse til å komme helt til kvartfinalen i cupen. Selv om det skal være klasseforskjell på lagene og Drancy er i elendig form, ser vi ikke bort fra at cupeksperten kan overraske nok en gang. HU.

8. Nacional - Sporting Lisboa
Seminfinale i den portugisiske cupen. Første oppgjør endte 2-2, etter at Nacional ledet 2-0 ved pause.

Nacional ligger på 10. plass i serien med 19 poeng på 17 kamper. Det er blitt 2-2-1 på de siste 5, og de fleste poengene denne sesongen er blitt tatt på hjemmebane (4-3-2).

Sporting ligger på 4. plass, og det er 5 poeng opp til Braga på bronse. Har 3-1-1 på de siste 5.

Da lagene møttes på samme bane i ligasammenheng for et år siden, vant Nacional 1-0. HB.

9. Milan – Juventus
Semifinale i Coppa Italia. Returmøtet spilles 21. mars.

Juventus har vunnet cupen hele 9 ganger (topper statistikken sammen med Roma), men man må tilbake til 1995 for å finne siste triumf. Milan har tatt 5 pokaler, den siste i 2003.

Milan sparte en del stjerner i kvartfinalen mot Lazio, men vant likevel 3-1. Milan står med bare ett poeng på de to siste i serien, og er ett poeng bak Juventus (med en kamp mer spilt). Er inne i et tøft program, med viktig bortekamp mot Udinese i helgen og Champions League-oppgjør mot Arsenal om en uke.

Juventus skuffet med 0-0 hjemme mot Siena i helgen, men beholdt serieledelsen ettersom Milan også tapte poeng. Har ennå ikke tapt en seriekamp denne sesongen (12-9-0).

Det endte 2-0 til Juventus da lagene møtte hverandre i Torino tidligere i sesongen.

Milan har ekstreme skadeproblemer om dagen, og hele 11 spillere er ute i kveld: Alessandro Nesta, Kevin-Prince Boateng, Gennaro Gattuso, Antonio Cassano, Mario Yepes, Alberto Aquilani, Alexander Merkel, Rodney Strasser, Mathieu Flamini, Pato og Antonio Nocerino (karante). Zlatan Ibrahimovic er suspendert i serien, men er tilgjengelig i kveld.

Her må alle tegn med. HUB.

10. Siena – Napoli
Semifinale i Coppa Italia. Returmøtet spilles 21. mars.

Begge lagene tok et sterkt bortepoeng i helgen (Siena klarte 0-0 mot Juventus, mens Napoli spilte 0-0 mot Milan).

Siena ligger fjerde sist med 20 poeng på 21 kamper. Står med 1-3-2 på de siste 6. Zeljko Brkic og Francesco Bolzoni er fortsatt på skadelisten, ellers ingen fravær.

Napoli har 1-4-1 på de siste 6 og ligger på 7. plass. Verken medaljer eller spill i Europa virker spesielt realistisk. Stiller tilnærmet skadefritt torsdag.

Lagene møtte hverandre på samme bane så sent som 22. januar. Da ble resultatet 1-1, og for et år siden endte tilsvarende seriekamp 0-0. UB.

11. Lazio – Cesena
23. Runde i Serie A.
Lazio ligger på fjerdeplass og har bare to poeng opp til bronseplassen som gir mulighet for Champions League-spill. Står med 3-0-3 på de siste 6 etter å ha tapt 1-2 for Genoa i helgen.

Lazio er svekket i angrep etter at Kaptein Tommaso Rocchi, som spilte en kanonkamp mot Milan sist, har havnet på skadelisten. Forsvarsspilleren Andre Dias er også blitt skadet, mens erstatter hans, Mobido Diakite, er ute med karantene. Fra før er spillere som Stefano Mauri, Cristian Brocchi og Marius Stankevicius uaktuelle. Når man tar med at Djibril Cissé er solgt, er Miroslav Klose den eneste tilgjengelige spissen.

Cesenas kamp mot Catania i helgen ble utsatt. Har derfor én kamp til gode på flere av de andre bunnlagene, og det skiller fire poeng opp til Siena på sikker plass. Har 1-1-4 på de siste 6.

Steve von Bergen er ute med skade, ellers er ingen faste spillere ute. Vincenzo Iaquinta er hentet på lån fra Juventus og danner et spennende spisspar med Adrian Mutu.

Lazio har seks poeng på de to siste møtene med Cesena, men stiller sterkt svekket i dag. Vi utelukker ikke uavgjort og garderer. HU.

12. Sivasspor – Besiktas
26. runde i den tyrkiske Superligaen.
Hjemmelaget ligger på 6. plass og ligger godt an med tanke på en plass i sluttspillet (de åtte beste går videre). Er et av formlagene med 4-1-1 på de siste 6.

Besiktas ligger på 3. plass, men har sakket kraftig akterut poengmessig etter tre strake tap. Har hatt mange fravær i det siste, og trolig er flere sentrale spillere ute også torsdag.

Besiktas vant det motsatte oppgjøret i serien tidligere i sesongen, mens, Sivasspor stakk av med alle tre poengene i sin hjemmekamp forrige sesong.

Vi setter en sjanseartet H, som i skrivende stund bare er spilt av 27 prosent av tipperne.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 08.02.2012 20:25
1. Middlesbrough - Sunderland U B
2. Hearts - Celtic B
3. Barcelona - Valencia H
4. Stuttgart - Bayern München B
5. Kortrijk - Mons H
6. Lyon - Bordeaux H U
7. Ajaccio GFCO - Jeanne d Arc Dr H U
8. CD Nacional Mad - Sporting Lisboa U B
9. Milan - Juventus H U B
10. Siena - Napoli U B
11. Lazio - Cesena H
12. Sivasspor - Besiktas H

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 08.02.2012 20:25
1. Middlesbrough - Sunderland U B
2. Hearts - Celtic B
3. Barcelona - Valencia H
4. Stuttgart - Bayern München B
5. Kortrijk - Mons H
6. Lyon - Bordeaux H U B
7. Ajaccio GFCO - Jeanne d Arc Dr H U
8. CD Nacional Mad - Sporting Lisboa H U B
9. Milan - Juventus H U B
10. Siena - Napoli U B
11. Lazio - Cesena H U
12. Sivasspor - Besiktas H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør