Manchester City og Stevan Jovetic spilte en strålende kampe mot Liverpool sist, og City blir en av få "sikre" holdepunkter på dagens tippekupong.
Manchester City og Stevan Jovetic spilte en strålende kampe mot Liverpool sist, og City blir en av få "sikre" holdepunkter på dagens tippekupong. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB scanpix)

12 rette også i dag?

Det  ble 12 rette på det lille spillforslaget vårt til 96 kroner tidligere i uken. Lørdag er det nye vinnersjanser.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrig innhold fra Sportspill lørdag:
Dagens dobbel:
  Falcao tilbake der han slapp
Dagens dobbel 2:
Dobbel-moro i Serie A
Singelspill:
Senker han gamleklubben ogs
Spill her: SuperLotto og Gull-Lotto samme kveld!
V75 Drammen:  Voldsomme penger i omløp

Det ble fullklaff på både det lille (96 kroner) og det store (432 kroner) tippeforslaget vårt på midtukekupongen. Den samlede premien for 12 rette ble 1535 kroner for det minste forslaget og 1730 for det store.

Lørdag står vi overfor en meget vrien tippekupong med kamper fra Tippeligaen, Premier League og Championship. Spillforslagene våre finner du nederst i saken.

1. Aalesund – Strømsgodset
Molde gikk på et stygt 0-5-tap borte mot erkerivalen Molde forrige runde og kjemper en tøff kamp for å overleve i Tippeligaen. Ligger kun ett poeng over Sogndal på nedrykksplayoff, mens det er to poeng ned til formsterke Brann.

Situasjonen er imidlertid ikke helsvart, for på hjemmebane har det løsnet for sunnmøringene. De siste to på Color Line har gitt full pott, og tar vi med fire kamper til, er fasiten 3-2-1.

Hugues Wembangomo, Mikael Dyrestam,Fredrik Carlsen og Jonatan Tollås Nation er fortsatt ute med skader, og i tillegg er soner Michael Barrantes karantene.

Godset har variert veldig i prestasjonene i det siste og har ikke bedre enn 2-1-3 på de siste seks kampene. Har imidlertid gjort det bra på borte bane mot lag på Aalesunds nivå i denne perioden.

Ligger fortsatt på bronseplass, men har flere lag jagende bak.

Samme skadesituasjon som sist, noe som innebærer at Jørgen Horn, Kim André Madsen og Martin Rønning Ovenstad er ute.

En vrien kamp som helst bør helgarderes. Vi trenger imidlertid kryss senere også og satser på at HB holder.

2. Bodø/Glimt – Vålerenga
Glimt har tatt sju av ni poeng på de siste tre kampene etter å ha vært inne i en meget tung periode. Har imidlertid møtt svak motstand i det siste (Haugesund, Ulf, Sogndal, Aalesund, Sarpsborg og Start), og dette blir den tøffeste motstanden på seks runder.

Christian Brix ble skadet sist, men håper å rekke dagens kamp mot gamleklubben.

VIF har slitt med å holde på ledelsen de siste rundene og har ikke vunnet på fire matcher (0-3-1) etter at Brann kom tilbake på stillingen 1-3 og klarte uavgjort på Ullevaal forrige runde.

Falt ned til sjetteplass, og det er fire poeng opp til Godset på bronse.

Daniel Fredheim Holm og Rasmus Lindkvist er fortsatt ute med skader.

Ikke umulig at denne ender uavgjort, men vi tar med en gardering. HU.

3. Everton – Chelsea
Everton spilte en strålende førsteomgang mot Arsenal sist og ledet fortjent 2-0, men ble slitne utover i andre omgang og fikk det mye vanskeligere med å forsvare seg da Arsene Wenger satte inn Olivier Giroud på topp. To sene mål sørget for at det ble 2-2 for andre gang på to serierunder.

De to tidligere Chelsea-spissene Samuel Eto'o og Romelu Lukaku er usikre til dagens kamp. Førstnevnte mangler kampform, mens hans unge kollega sliter med en tåskade. Innlånte Christian Atsu, også fra Chelsea, er ikke berettiget for spill.

Steven Pienaar, Ross Barkley, Bryan Oviedo og Arouna Kone er skadet, mens Darron Gibson kan være tilbake etter et avbrekk å ti måneder.

Chelsea har fått en menget behagelig start på sesongen med tomålsseier over de nyopprykkede lagene Burnley og Leicester. Spilte en tam førsteomgang mot Leicester sist, men hevet seg etter hvilen og vant til slutt 2-0. Diego Costa har scoret i begge kampene så langt, og det er ingen tvil om at José Mourinho endelig har fått en stabil målprodusent på topp.

Costa sliter imidlertid med en strekk, og det er usikkert om spanjolen blir klar. I verste fall er han ute i seks uker.

Ikke lett å prikke en vinner i denne kampene heller. U-faren er nokså stor. UB.

4. Manchester City – Stoke
City måtte slite for poengene i seriepremieren borte mot Newcastle, men klarte til slutt å sikre 2-0 og tre viktige poeng. Var imponerende effektive og sterke bakover på banen i 3-1-seieren over Liverpool sist, og spillerne fremsto som svært motiverte og skjerpet.

Stevan Jovetic, som var mye skadet forrige sesong, scoret to flotte mål, var banens beste spiller og fikk sitt endelige gjennombrudd i City-trøya. Sergio Aguero kom også inn og scoret et vakkert mål, og det er ikke umulig at disse to starter på topp i dag.

Stoke har fått en tung og målfattige start på sesongen med 0-1 hjemme mot Aston Villa i premieren og 1-1 borte mot Hull sist. Meget svakt å ikke gjør det bedre mot Hull med tanke på at man spilte med én mann mer i 76 minutter. Fikk en opptur med 3-0 hjemme mot Portsmouth i ligacupen i midtuken.

Alt annet enn H hadde gjort underverker for premiene, men vi garderer ikke denne. H.

5. Newcastle United - Crystal Palace
Newcastle klarte seg bra mot tittelforsvarer Manchester City i premieren, men tapte til slutt 0-2. Var det førende laget borte mot Aston Villa nest sist, men utgjorde ingen stor trussel mot keeper Brad Guzan. Slo Gillingham 1-0 i ligacupen i midtuken.

Palace så ut til å klare ett poeng borte mot Arsenal i ligaåpningen, men det gode forsvarsspillet holdt ikke i 90 minutter, og oppgjøret endte med ettmålstap. Var derimot langt svakere i 1-3-tapet for West Ham sist. Hadde få problemer med å slå ut Walsall av ligacupen i midtuken.

Newcastle er nødt til å skape flere sjanser og bli giftigere foran mål for at dette skal bli en god sesong. Palace reddet seg forrige sesong grunnet godt forsvarsspill, men imponerte ikke mot West Ham. Skulle helst hatt med en U, men vi må nøye oss med H.

6. West Ham – Southampton
West Ham klarte å ende opp poengløse hjemme mot Tottenham i en merkelig premiereforestilling, der man spilte med én spiller mer i store deler av oppgjøret og ble tildelt straffe i forbindelse med utvisningen. Slo tilbake med en sterk 3-1-seier borte over Palace forrige helg, men presterte deretter å ryke ut av ligacupen mot Sheffield United på hjemmebane.

Sam Allardyce sliter med skader på mange faste spillere til dagens oppgjør. Matt Jarvis, Carl Jenkinson og James Collins rekker ikke kampen, og i tillegg er kaptein Kevin Nolan og rekordkjøpet Andy Carroll ute. Diafra Sakho, som scoret i hjemmedebuten tirsdag, sliter med en ryggskade og er tvilsom.

Southampton har spilt bra innledningsvis, men har ikke hatt marginene på sin side og står bokført med kun ett poeng og ett mål. Slo ut Millwall av ligacupen på bortebane i midtuken.

Lloyd Isgrove rekker trolig ikke kampen, men midtbanespilleren er manager Ronald Koemans eneste skadebekymring.

West Ham har såpass tunge fravær at vi tror mest på Southampton. UB.

7. Queens Park Rangers – Sunderland
QPR har slitt stort etter opprykket og står med null poeng 0-5 i målforskjell etter to runder. Klarte heller ikke å score mot lille Burton i midtuken og er dermed slått ut av ligacupen.

Alejandro Faurlin kan være ute resten av sesongen, mens Eduardo Vargas fortsatt mangler atbeidstillatelse. Charlie Austin kan være tilbake etter strekkskade.

Sunderland har åpnet med uavgjort mot West Bromwich og Manchester United, mens det ble 3-0 borte mot Birmingham i ligacupen for tre dager siden.

Ser ut til å stille skadefritt.

Gus Poyets spillere har vært langt mer på hugget enn QPRs mannskap så langt, og Harry Redknapp er nødt til å få opp intensiteten og fighterviljen for at London-klubben skal overleve comebacket i Premier League. Åpen kamp, men vi tror mest på bortelaget. UB.

8. Swansea - West Bromwich
Swansea har fått en perfekt start på sesongen og står med full pott i serien og avansement i ligacupen på tre kamper. Spilte ikke spesielt godt etter hvilen mot Bunley sist og må opp et par hakk hvis man skal fortsette å vinne kamper.

Kneskadde Marvin Emnes og Leon Britton er fortsatt uaktuelle, men nysigneringen Federico Fernandez kan debutere i Premier League etter å ha spilt mot Rotherham i midtuken.

West Bromwich har åpnet med uavgjort mot Sunderland og Southampton og måtte ha straffekonk for å slå ut Oxford på bortebane i ligacupen. Spilte en kjedelig match mot Southampton sist, der man trolig gikk for ett poeng.

Georgios Samaras er fortsatt ikke god nok kampform til å være med i troppen. To andre nykommere, Silvestre Varela og Joleon Lescott, er heller ikke tilgjengelig. Sebastien Pocognoli sliter med en lyskeskade og er tvilsom.

Enten tre vokser inn i himmelen, og vi kan ikke stole blindt på Swansea her. HU.

9. Fulham – Cardiff
Fulham har hatt et marerittår etter at den amerikansk-pakistanske bildel-milliardæren Shahid Khan kjøpte klubben av Mohamed al-Fayed. Nedrykket forrige sesong var fullt fortjent, og nedturen er bare blitt verre etter sommerferien. Fasiten etter fire serierunder i Championship er null poeng, 2-9 i målforskjell og sisteplass.

Felix Magath er kjent som en knallhard manager, og tyskeren har vraket mange av de etablerte spillerne og heller satset på unge og lokale krefter så langt i sesongen. Eneste opptur så langt denne sesongen var ligacupseieren over Vest-London-rivalen Brentford i midtuken.

Kaptein Scott Parker, som er en av få rutinerte spillere som har fått tillit av Magath, skadet seg mot Brentford og betegnes som usikker. Det samme er midtbanekollega Mark Fotheringham. Spissen Adam Taggart er trolig fortsatt ute.

Cardiff startet med sju poeng på de tre første kampene, men tapet for Wolverhampton innebærer at Ole Gunnar Solskjærs lag har falt ned til åttendeplass. Slo Port Vale ut av ligacupen tirsdag.

Tidligere Manchester United-spiller Federico Macheda scoret to mot Port Vale etter å ha vært ute med skadet, og det det er ventet at spissen får sin debut i ligaen i dag. Aron Gunnarsson er usikker.

Dersom Parker er ute og Magath fortsatt satser på unggutta, kan dette bli en tung hjemmekamp. Cardiff har imidlertid ikke gnistret på bortebane, og vi tar med en gardering. UB.

10. Derby – Ipswich
Derby var tilbake i toppslag etter en litt tung periode med 5-1 over Fulham forrige helg. Klatret dermed opp på sjuendeplass. Slo Charlton ut av ligacupen i midtuken.

Jake Buxton, Jamie Ward og John Eustace ble hvilt mot Charlton, men det er ikke sikkert alle tre får tilbake plassen etter meget gode prestasjoner av Zak Whitbread, Ivan Calero og den innleide Stoke-forsvareren Ryan Shotton.

Ipswich har bare slått kriselaget Fulham så langt og ligger på 17. plass med fire poeng. Hadde også et pinlig sorti i første runde av ligacupen mot Crawley.

Har en del fravær om dagen, og ifølge Teamtalk er bare 16 seniorspillere tilgjengelig i dag. Cameron Stewart og Stephen Hunt er skadet, mens Conor Sammon ikke er berettiget for spill.

Derby avsluttet forrige sesong med fem stake hjemmeseiere og knuste også Brighton hjemme i playoffspillet. Så langt i høst er det blitt full pott på Pride Park, og vi tror klart mest på laget fra East Midlands i dag. H.

11. Norwich – Bournemouth
Norwich har klart den brutale overgangen til Championship meget bra og ser ut til å bli et stabilt topplag. Står med ni poeng og 7-2 i målforskjell. Er også videre til tredje runde i ligacupen etter seier over Crawley i midtuken.

Martin Olsson er uaktuell grunnet familiære årsaker, mens Javier Garrido og Gary O'Neil betegnes som usikre. Ryan Bennett, Mark Bunn, Gary Hooper og  Jonny Howsoner fortsatt ute, selv om de to sistnevnte har begynt med lett trening.

Bournemouth startet sesongen med full pott på de to første kampene, men tapte deretter for Nottingham i en kamp de hadde fortjent poeng. Fulgte så opp med 2-3-tap for Blackburn, men slo ut Northampton av ligacupen tirsdag.

Elliott Ward og Shaun MacDonald's ute med skader, mens Simon Franciser er høyst usikker.

Norwich er naturlig nok favoritt, men vi skal ikke undervurdere denne Bournemouth-utgaven. Vi trenger imidlertid garderinger til den siste kampen. H.

12. Leeds – Bolton
Det ser ut til å gå mot nok en tung sesong for Leeds-fansen. Fasiten etter fire runder er tre poeng og 2-8 i målforskjell. Humøret ble nok ikke noe bedre etter onsdagens tap for Bradford i ligacupen, og exiten førte til at hovedtrener fikk sparken David Hockaday dagen etter.

Luke Murphy og Sam Byram, som begge ble utvist i 1-4-tapet for Watford, er ute med karantene. I tillegg er trolig Rodolph Austin, Gaetano Berardi, Souleymane Doukara, Aidy White og Steve Morison uaktuelle grunnet skader.

Med kun ett poeng har Bolton fått en enda verre start en Leeds. Kan imidlertid glede seg over at det ble seier (etter ekstraomganger) mot Crewe i ligacupen.

Mark Davies og Dean Moxey kan være tilbake her, men Marc Tierney er uaktuell.

Alle tegn må med i denne bunnkampen. HUB.

384-rekker
1. Aalesund – Strømsgodset HB

2. Bodø/Glimt – Vålerenga HU

3. Everton – Chelsea UB

4. Manchester City – Stoke H

5. Newcastle United - Crystal Palace H

6. West Ham – Southampton UB

7. Queens Park Rangers – Sunderland UB

8. Swansea - West Bromwich HU

9. Fulham – Cardiff UB

10. Derby – Ipswich H

11. Norwich – Bournemouth H

12. Leeds – Bolton HUB

Klikk her for å levere dette spillet

96-rekker
1. Aalesund – Strømsgodset HB

2. Bodø/Glimt – Vålerenga HU

3. Everton – Chelsea UB

4. Manchester City – Stoke H

5. Newcastle United - Crystal Palace H

6. West Ham – Southampton UB

7. Queens Park Rangers – Sunderland UB

8. Swansea - West Bromwich H

9. Fulham – Cardiff B

10. Derby – Ipswich H

11. Norwich – Bournemouth H

12. Leeds – Bolton HUB

Klikk her for å levere dette spillet


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør