Foto: LLUIS GENE (Afp)

12 rette uten Barcelona-seier?

3,5 millioner ekstra i bonuspotten. Sjekk tipsene våre og lever tippekupongen her!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

VINN 35 MILL LØRDAG: Nå blir det Gull-Lotto!

Flere tips onsdag:
Odds: Tottenham smadrer Werder Bremen

Odds: Lesernes oddstips onsdag
24 millioner i potten: V75 på en onsdag!

Midtukekupongen består av onsdagens åtte oppgjør i Champions League, to italienske cupkamper, én kamp fra Østerrike og én fra Nederland.

Kupongen blir spilt ferdig i kveld, men legg merke til at det er spillstopp allerede kl 18.25.

Vær obs på at dette er siste sjanse til å ta bonuspotten på ca 3,5 millioner kroner alene før den deles ut til alle med 12 rette førskommende lørdag. Det er for øvrig jackpot og 600.000 kroner ekstra å spille om på pausekupongen.

Vi har som vanlig satt opp to kuponger som du kan levere nederst i artikkelen.

Nå kan du tippe på iPhone

1. Rubin Kazan - FC København
Ekstremt viktig kamp i gruppe D. Hjemmelaget står med tre poeng på sju kamper, mens Ståle Solbakkens mannskap har sju – ett poeng bak leder Barcelona. Med seier vil FC København være så godt som sikret avansement fra grunnspillet, mens Rubin Kazan er nødt til å vinne for å hindre at gapet opp til danskene blir for stort.

Men det er aldeles ikke sikkert kampen ender med seier til et av lagene. Rubin Kazan har nemlig en ekstrem uavgjortstatistikk i høst: På de ti siste kampene i den russiske serien og Champions League er det blitt én seier og ni poengdelinger!

Det er én runde igjen i Russland, og Rubin kommer til å havne på tredjeplass med 15-12-2 og kjedelige 37-16 i målforskjell (1,8 mål i snitt pr kamp). I Champions League er målforskjellen enda tristere: 1-2.

I kveld er imidlertid trener Kurban Berdyev tvunget til å vrake den ultradefensive taktikken han har fått så mye kritikk for og satse på tre poeng.

Om spillerne behersker en offensiv strategi, gjenstår å se, men det er åpenbart at en endring i taktikken kan gi FC Københavns dyktige angripere kontringsmuligheter som Rubin normalt ikke gir fra seg.

Carlos Eduardo er uaktuell for Rubin grunnet skade. Keeper Sergei Ryzhikov og spiss Obafemi Martins testes før kampstart. Hos FC københavn er forsvarer Sølvi Ottesen hjemme i København i påvente av å bli far. Angriperen Morten Nordstrand er tilbake i troppen etter skade.

Da lagene møttes i København i midten av september, endte oppgjøret med dansk 1-0-seier.

HUB.

Denne danske artikkelen gir en god oversikt over hvordan FC København ligger an med tanke på avansement til åttedelsfinalen.

2. Glasgow Rangers - Manchester United
Vi har gjort et hopp til gruppe C.

Ettersom Valencia trolig tar en oppskriftsmessig seier over tragedien Bursaspor, er Rangers nødt til å vinne i kveld for å beholde håpet om avansement i Champions League. Så langt er det blitt fem poeng på fire kamper – tre av dem er kommet på hjemmebane. I den hjemlige ligaen går alt på skinner, og man leder serien med 12-1-1 på de første 14 kampene.

Det er uvisst om Rangers’ meget gode forsvarsspiller Sasa Papac rekker oppgjøret. Dersom han ikke gjør det, vil manager Walter Smith trolig gå bort fra 5-4-1-systemet han har brukt i Europa denne sesongen. Madjid Bougherra, Maurice Edu, James Beattie, Nikica Jelavic og Andy Webster er helt sikkert ute.

United har allerede kapret ti poeng og klarer seg fint med uavgjort i kveld. Det er ventet at Wayne Rooney spiller fra start for første gang etter skaden, men Darren Fletcher og midtstopperduoen Rio Ferdinand (lyskeproblemer) og Nemanja Vidic hviles. Darron Gibson og Gary Neville sto over tirsdagens trening og er usikre. Owen Hargreaves og Michael Owen er fortsatt ute.

Lagene spilte 0-0 på Old Trafford i midten av september.

United har gjort det til en vane å aldri tape fotballkamper, så vi nøyer oss med UB.

3. Valencia – Bursaspor
Med seier i dag vil Valencia ta et langt steg mot videre spill i Champions League. Laget står med sju poeng og 8-2 i målforskjell på fire kamper.

Forrige sesongs seriemester i Tyrkia har fått en god start på sesongen og ligger på andreplass med 28 poeng på 13 kamper (8-4-1 og 23-9 i målforskjell). Om det er den tyrkiske serien som er svak, eller om årsaken er at Bursaspor-spillerne mangler erfaring ute i Europa, så er det et faktum at Gøran Sørloths gamle klubb er blitt slaktet i Champions League-debuten.0 poeng og 0-9 i målforskjell er fasiten så langt.

Valencias David Navarro og Miguel er blitt skadet og spiller ikke i kveld. Det gjør heller ikke Jeremy Mathieu. Det er usikkert om Jordi Alba, Manuel Fernandes, Juan Mata og Cesar Sanchez blir tilgjengelige. Hos bortelaget er Ali Tandogan trolig ute, og det er usikkert om Sercan Yildirim rekker kampen.

Da lagene møttes i Bursa i midten av september, vant Valencia hele 4-0.

Det er greit å ha i bakhodet at tyrkerne har klart seg best på bortebane (to 0-1-tap), men vi tror Valencia tar en komfortabel seier i dag.

H.

4. Panathinaikos – Barcelona
Da var vi tilbake i gruppe D, der det er siste sjanse for Panathinaikos. Dessverre for grekerne og den nye treneren Nikos Nioplias heter kveldens motstander Barcelona. Så langt i Champions League er det blitt to poeng og bedrøvelige 1-7 i målforskjell.

I den hjemlige serien går det langt bedre, og man ligger for tiden på andreplass med 24 poeng på 11 kamper.

Barcelona leder gruppen med åtte poeng og har spilt uavgjort i begge bortekampene. Og nettopp uavgjort er et stikkord for det katalanske stjernegalleriet på bortebane i Champions League den senere tiden. De siste 11 bortekampene har endt 1-9-1!

Jean-Alain Boumsong er tilbake for hjemmelaget, men Sebastian Leto er fortsatt ute. Hos Barcelona Eric Abidal stå over helgens kamp grunnet en skade.

Tilsvarende oppgjør på Camp Nou endte 5-1.

Selv om klasseforskjellen på lagene er stor, ser vi oss nødt til å ta med en U på grunn av Barcelonas hengivenhet for poengdeling i slike oppgjør og det faktum at El Classico spilles mandag.

UB.

5. Tottenham - Werder Bremen
Hjemmelaget er høyt oppe etter 3-2 borte mot erkerivalen Arsenal i helgen. I debutsesongen i Champions League har det gått bra langt, og engelskmennene leder gruppe A med sju poeng på fire kamper. På White Hart Lane er det blitt full pott og 7-2 i målforskjell. Det er imidlertid en jevn gruppe, og ned til Twente på tredjeplass skiller det bare to poeng.

Med seier i dag er det meste trolig avgjort.

Werder Bremen har fått en skuffende start på sesongen og står med 15 poeng og 19-31 i målforskjell på 13 kamper i Bundeligaen. I helgen ble det 0-4 borte mot Schalke 04, og på de siste seks kampene i serien og CL er det blitt ett fattig poeng. Man har heller ikke scoret i de siste fire kampene (0-12 i målforskjell).

I CL ligger Rune Bratseths gamle klubb med to poeng, og bare syltynn teori holder liv i drømmen om avansement.

Det er usikkert om Tottenhams Raphael van der Vaart rekker kampen, men Gareth Bale er trolig klar.

Mulig lagoppstilling: Gomes - Hutton, Gallas, Kaboul, Assou-Ekotto - Lennon, Jenas, Modric, Bale - van der Vaart - Pavlyuchenko

Da lagene møttes i Tyskland i midten av september, endte oppgjøret 2-2. Jermain Defoe og Robbie Keane er tilgjengelige. Werder Bremen hadde bare fem tilgjengelige reserver i helgens ligakamp, og nå er Marko Arnautovic og Petri Pasanen også ute. I alt 11 spillere er ute med skader og karantene, og minst fem av spillerne hadde gått rett inn i en toppet startoppstilling.

Mulig lagoppstilling: Wiese - Fritz, Mertesacker, Prödl, D. Schmidt - Bargfrede, D. Jensen - Hunt, Kroos, Marin - Hugo Almeida

Dagens sikreste H.

6. Inter - FC Twente
En meget viktig kamp for begge lag. Hjemmelaget står med sju poeng, mens Twente har fem. Det innebærer at Inter være sikret videre spill i Champions League med seier, mens Twente trolig ikke klarer seg med uavgjort.

Det har kladdet en del for Rafael Benitez’ mannskap denne sesongen, og i den hjemlige serien er Inter allerede ni poeng bak serieleder Milan. På de siste fire seriekampene er det bare blitt to poeng, og forrige CL-oppgjør endte 1-3 for Tottanham.

Twente ligger på andreplass i den hjemlige serien med 15 poeng på 31 kamper. Formen er imidlertid ikke spesielt god, og det er blitt tap i de to siste kampene.

Inter må klare seg uten en rekke kjente spillere på grunn av skader: Coutinho, Cristian Chivu, Diego Milito, Joel Obi, Maicon, Walter Samuel, Sulley Muntari og keeper Júlio César. Thiago Motta er tilbake, men starter trolig på benken. Karantenen til Samuel Eto'o gjelder ikke i Champions League. Hos Twente er forsvarer Rasmus Bengtsson trolig ute, men midtbanespilleren Theo Jansson

Lagene spilte 2-2 i Nederland i midten av september.

Vi stoler ikke helt på denne utgaven av tittelholderne og setter HU.

Klikk her for å levere Sportspills 384-rekker med 96 kroner som innsats med TippSt@tion. TippSt@tion reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det fungerer og det er gratis å bruke.

7. Schalke 04 – Lyon
Meget avgjørende toppkamp i gruppe B, mellom to lag som endelig har funnet formen i sine hjemlige ligaer. Sju poeng på siste tre ligakamper for hjemmelaget, to av dem på hjemmebane, og senest lørdag ble Werder Bremen slått overbevisende 4-0. Spissparet Klaas Jan Huntelaar og Raul er begge scoringskåte for tiden, og sistnevnte scoret tre av målene lørdag.

Hos hjemmelaget er Junmin Hao og Tim Hoogland tilbake i trening etter langtidsskader. Christoph Moritz er ny på skadelista, men Christian Pander kan rekke kampen.

Lyon har fortsatt en god del skadeproblemer, men har likevel 5-2-0 på sine sju siste ligakamper. Det er usikkert om Lisandro rekker kampen, men Cris og Clement Grenier er uaktuelle.

Merittene til Lyon er velkjent i Champions League-sammenheng, og franskmennene har faktisk kun tre tap på sine 17 siste gruppespillkamper på bortebane. Lyon er i førersetet i denne puljen foran de to siste rundene og har i tillegg matchball ved å ha fortapte Hapoel Tel Aviv hjemme i den siste runden.

Hjemmelaget må vinne denne kampen, og selv det trenger ikke være nok - all den tid de har en meget vrien bortematch mot Benfica i Lisboa i siste runde. Formen er endelig kommet, men det blir ikke lett mot meget rutinerte Lyon. HU.

8. Hapoel Tel-Aviv – Benfica
Selv med seier i sine to siste kamper kan ikke israelerne avansere til sluttspillet. Gjorde en brukbar kamp hjemme mot Schalke sist, men måtte nøye seg med 0-0. Tapte 0-2 i det omvendte oppgjøret. Og kan altså som best få tredjeplassen og Europa League, men selv det er nesten umulig.

Avihay Yadin, Eran Zahavi og Omri Kende er usikre hos hjemmelaget. Kaptein Walid Badir starter trolig på benken. Mahran Lala og Romain Rocchi er uaktuelle.

Benfica har aldri vært noe stort bortelag i europeisk sammenheng, og har tapt begge sine bortekamper til nå, med 0-2 mot henholdsvis Schalke og Lyon. Hjemme er begge kampene vunnet, men etter å ha nesten rotet bort en 4-0-ledelse mot Lyon sist (vant tilslutt 4-3), vil de ved poenglikhet med Lyon komme bak pga innbyrdes oppgjør.

Således er kun seier godt nok her, hvis de skal unngå å måtte vinne siste kampen hjemme mot Schalke.

Mannskapsmessig ser det bra ut nå som spissen Oscar Cardozo og landslagsspilleren Fabio Coentrao er tilbake.

Vrient oppgjør dette, ettersom det er vanskelig å stole på Benfica borte. Vi gir Hapoel poengsjanse og setter UB.

9. Udinese – Lecce
Fjerde runde i den italienske cupen, og det spilles ikke returoppgjør. Solid form på hjemmelaget som startet sesongen med fire strake tap, men de åtte neste seriekampene har gitt 5-1-2 og plassering midt på tabellen foreløpig.

Banket Padova enkelt 4-0 i forrige runde. Dagens motstander ble slått i tilsvarende ligaoppgjør 4-0 så sent som 14. november.

Lecce røk på sitt første hjemmetap søndag mot Fiorentina (2-3). Borte går det aldeles ikke på skinner, og sju bortekamper har hittil gitt ett fattig poeng (2-2 mot Palermo). I de seks øvrige bortekampene har faktisk ikke Lecce scoret ett eneste mål, og målforskjellen er skrøpelige 2-19.

Det er vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier i denne kampen. Lecce er tvunget til å konsentrere seg om ligaen og kampen for å overleve, men husk at italienske lag ikke har veldig fokus på cupen.

Uansett så må dette nesten bli H.

10. Genoa – Vicenza
Meget skuffende sesongstart av ambisiøse Genoa, som er helt nede på tolvteplass (12 poeng bak ledende Milan) når tretten serierunder er unnagjort. Tildels store skadeproblemer må ta en del av skylden.

Etter å ha sett laget mot Juventus søndag formiddag, er det ikke så vanskelig å forstå. Lite rytme i laget, og tidligere storscorer Luca Toni er ikke i form. Hjemmeformen viser 3-1-3, og i forrige cuprunde måtte Genoa ha ekstraomganger for å slå ut Serie B-laget Grosseto (2-1 e.e.o). Grosseto som ligger tredje sist i Serie B og har en elendig bortestatistikk (0-1-6).

Vicenza holder også til i Serie B og ligger midt på tabellen. Heller ikke Vicenza glinser på bortebane (1-0-7). Har avansert til fjerde runde ved å slå ut Benevento (2-1 i andre runde hjemme) og Ascoli (1-0 i tredje runde hjemme).

Det er ikke enkelt å argumentere for annet enn hjemmeseier i denne kampen heller, men med tanke på at Genoa måtte ha ekstraomganger i forrige runde mot tilsvarende motstand frister det med en godt betalt U. Vi har imidlertid ikke et utømmelig lager med kryss, og vi sparer på halvgarderingene til de to siste kampene. H.

11. FC Salzburg - Sturm Graz
Ikke ofte tipperne blir «tilgodesett» med kamper fra den østerrikske toppdivisjonen, men onsdag er det et sjeldent unntak.

Hjemmelaget Salzburg har fått merke salget av sin stjerne Marc Janko til Twente. Janko scoret formidable 75 mål på 108 kamper for Salzburg, frem til han ble solgt i sommer. Symptomatisk nok har Salzburg kun scoret 15 mål på sine 15 første ligakamper denne sesongen (scoret 68 mål på 36 ligakamper forrige sesong). Sesongstarten har vært middels for hjemmelaget og det er åtte poeng opp til ledende Ried.

Sturm Graz overtar tabellteten igjen dersom de skulle vinne i Salzburg onsdag. Fin bortestatistikk med 5-1-1 etter sju spilte bortekamper. Men har slitt voldsomt borte mot nettopp kveldens motstander og det står helt formidable 14-1-0 på de 15 siste tilsvarende oppgjørene.

Dog er trolig styrkeforholdet noe endret denne sesongen, og vi tror dette kan gå alle veier.

Lagene spiller svært sjelden uavgjort, så vi går for HB.

12. Roda JC - FC Utrecht
Det er heller ikke vanlig med nederlandske oppgjør på tippekupongene, så Norsk Tipping har virkelig vært i det «gavmilde» hjørnet denne onsdagen. Hjemmelaget Roda har hatt en fin start på sesongen og vil faktisk med seier i denne hengekampen kun være ett poeng bak Ajax og avansere til sjetteplass på tabellen.

Har tatt flere poeng borte (14 poeng) enn hjemme (10 poeng) hittil, men har samtidig spilt to bortekamper mer. Har kun tapt 2 av sine første 14 seriekamper og er ubeseiret hjemme (2-4-0), men spiller altså mye uavgjort.

Motstander Utrecht er tradisjonelt et typisk hjemmelag, og denne sesongen er intet unntak. 5-1-1 er hjemmesifrene og 2-0-5 er bortesifrene. Men en av borteseirene kom faktisk mot Ajax (2-1). Etter tre strake tap ble det en etterlengtet trepoenger igjen i helgen, da NEC Nijmegen ble slått komfortabelt 4-0 hjemme.

Det står 1-4-1 på de siste seks tilsvarende, og med tanke på Rodas høye uavgjortfrekvens på hjemmebane er det slett ikke utenkelig med en ny poengdeling.

Vi setter HU i kamp 12.

24 millioner i V75-potten på Bjerke i kveld. Kjøp en ekspert- eller lyntotokupong i spillboksen under. (Du trenger ikke å registrere for å spille og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen. )Klikk her for å levere Sportspills 384-rekker med 96 kroner som innsats med TippSt@tion. TippSt@tion reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det fungerer og det er gratis å bruke.

Klikk her for å levere vår 128-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

128-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 24.11.2010 18:25
1.Rubin Kazan - FC KøbenhavnHU
2.Rangers - Manchester UnitUB
3.Valencia - BursasporH
4.Panathinaikos - BarcelonaB
5.Tottenham - Werder BremenH
6.Inter - FC TwenteHU
7.Schalke 04 - LyonHU
8.Hapoel Tel-Aviv - BenficaUB
9.Udinese - LecceH
10.Genoa - VicenzaH
11.FC Salzburg - Sturm GrazHB
12.Roda JC - FC UtrechtHU

Klikk her for å levere vår 128-rekker

384-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 24.11.2010 18:25
1.Rubin Kazan - FC KøbenhavnHUB
2.Rangers - Manchester UnitUB
3.Valencia - BursasporH
4.Panathinaikos - BarcelonaUB
5.Tottenham - Werder BremenH
6.Inter - FC TwenteHU
7.Schalke 04 - LyonHU
8.Hapoel Tel-Aviv - BenficaUB
9.Udinese - LecceH
10.Genoa - VicenzaH
11.FC Salzburg - Sturm GrazHB
12.Roda JC - FC UtrechtHU

Klikk her for å levere vår 384-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør