Strømsgodset er en av våre holdepunkter på tippekupongen fredag.
Strømsgodset er en av våre holdepunkter på tippekupongen fredag. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

16. maifest med 12 rette

Vi roper 12 ganger hurra for dagens helnorske tippekupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Få oversikt: Skader og karanter i Tippeligaen
Oddstips 1:
Kjartansson skyter VIF til himmels
Oddstips 2: 
Spissen som bare scorer for Alta
V65 Jarlsberg: 
I kveld blir det fest
V4 og V65 Solvalla:
Spilte inn 100.000 kr sist
V64 Boden:Bergh må til Boden

Vi står overfor en usedvanlig fin midtukekupong med 16. maikamper fra Tippeligaen og 1. divisjon. Det er fire store favoritter på kupongen – Godset, RBK, Viking og Tromsø. Hvis alle fire vinner, blir det små utbetalinger. Derfor har vi valgt å gardere to av dem og heller valgt å satse friskt et par andre steder.

Bonuspotten er kommet opp i pene 3,9 millioner kroner.

1. Strømsgodset – Sarpsborg
Strømsgodset var involvert i en meget spennende 2-2-kamp borte mot Molde sist, der Peter Kovacs sikret et viktig poeng i sluttminuttene på en retur etter et kontroversielt frispark. Ligger dermed fortsatt to poeng bak serieleder Molde.

Jørgen Horn og Nana er fortsatt skadet.

Sarpsborg fikk ødelagt bortekampen mot Stabæk sist ved å slippe inn tre mål i løpet av de siste sju minuttene før pause. Det holdt ikke med to sene scoringer, og laget ligger nå på åttendeplass – seks poeng bak dagens motstander.

Joachim Thomassen er eneste fravær for bortelaget.

Godset har tatt full pott på Marienlyst så langt, mens Sarpsborg kun har fått med seg ett av tolv mulige bortepoeng. Vi tror østfoldingene må reise tomhendte hjem i kveld. H.

2. Rosenborg – Stabæk
Rosenborg reiste seg etter 0-2-nederlaget for Molde med en komfortabel borteseier over Sandnes Ulf mandag. Tok dermed inn to poeng på Molde og Strømsgodset og ligger nå fire poeng bak førstnevnte.

Stabæk var på vei nedover mot bunnstriden etter tapene for Vålerenga og Sandnes, men tok tre kjærkomne poeng mot Sarpsborg sist og klatret til sjuendeplass.

Stabæk har tatt ni av tolv poeng på hjemmebane, og i kveld blir nok bæringene et nummer for små mot et Rosenborg som fremstod som meget solide mot Sandnes. H.

3.Aalesund – Sogndal
Aalesund tapte hjemme for bortesvake Brann sist og falt dermed tilbake på 14. plass etter å ha tatt tre verdifulle bortepoeng mot Haugesund runden før. Leverte en meget dårlig førsteomgang mot Brann, men hevet spillet en del etter hvilen.

Christian Myklebust, Leke James, Torbjørn Grytten og Mikael Dyrestam er ute.

Sogndal var det beste laget mot Start sist, men lå dårlig an da Glenn Andersen sendte bortelaget opp til 1-0 25 minutter før slutt. Satte imidlertid inn en sterk sluttspurt og snudde til 2-1 i sluttminuttene. Klatret samtidig opp på 13. plass og ligger ett poeng over dagens motstander.

Angriperen Mahatma Otoo (tre mål) er eneste usikkerhetsmoment.

Sogndal er tydelig styrket i forsvar den siste tiden av at Azar Karadas og Hannu Patronen kan spille sammen, og laget er solid nok til å ta tre poeng mot et formløst Aalesund. HB.

4. Brann - Bodø/Glimt
Brann tok endelig en borteseier mot Aalesund i helgen. Klarte også uavgjort borte mot Start runden før, så ting kan tyde på at trener Rikard Norlings satsing på unge spillere begynner å bære frukter. Seieren førte laget opp på åtte poeng og tolvteplass.

Markus Jonsson, Vadim Demidov og Øystein Øvretveit er ute med skader.

Glimt klatret også opp på åtte poeng takket være sin hjemmeseier over Haugesund. Samtlige poeng har kommet på Aspmyra.

Raske Dane Richards måtte ut med skade sist, og kantspilleren betegnes som usikker. Fra før er backen Zarek Valentin ute, og trolig må kaptein Ruben Imingen (også han back) stå over nok en gang.

Glitmt sliter voldsomt på bortebane, og vi tror Brann-fansen løfter sine unge spillere til seier. H.

5. Haugesund – Odd
Det var helt klart for tidlig å friskmelde Haugesund etter 3-1-seieren borte mot Brann. For etter det er det blitt skuffende 1-2-tap mot Aalesund og Glimt. Fjorårets bronsevinner ligger nest sist, og bare målforskjellen skiller laget fra bunnplassen.

Haugesund er klart styrket i angrep av at Christian Gytkjær (fire mål) er tilgjengelig igjen.

Per Morten Kristiansen, Michael Haukås, Erik Mæland er imidlertid uaktuelle.

Odd har vært meget solide på Skagerak Arena denne sesongen, og det var derfor noe overraskende at LSK skulle slå til med 2-0 i helgen. Skiensklubben falt ned til niendeplass.

Ingen skader i troppen.

Helt åpen kamp som må helgarderes. HUB.

6.Lillestrøm – Molde
Lillestrøm fikk en tung start på sesongen, men står med tre strake seiere etter den sterke 2-0-triumfen borte mot Odd sist. Ligger på femteplass med 14 poeng og er i ferd med å kjempe seg inn i medaljestriden.

LSK kan nok en gang stille med et skadefritt mannskap.

Molde så ut til å få en luke i gullstriden i hjemmekampen mot Strømsgodset i helgen, men mistet to poeng i sluttminuttene. Ligger dermed fortsatt to poeng foran Godset og tre foran Viking.

Delt toppscorer Fredrik Gulbrandsen (fem mål) var savnet mot Godset, og hurtigtoget må stå over også i kveld. Ellers er Espen Bugge Pettersen, Joshua Gatt og Magne Simonsen er ute.

Ikke lett å tippe en vinner her, og uavgjort er ikke et usannsynlig resultat. HUB.

7. Start – Vålerenga
Start imponerte ikke nevneverdig borte mot Sogndal forrige runde og tapte fortjent 1-2 selv om laget tok ledelsen i kampen 20 minutter ut i andre omgang. Har bare tatt ett poeng på de siste fire kampene og ligger på ellevteplass med åtte poeng.

Matthias Vilhjalmsson (kne) og Bismark Acosta (lår) er på bedringens vei, men denne kampen kommer for tidlig. Alexander Lind (overtråkk) er ny på skadelisten, men Jesper Mathisen (kne) er tilgjengelig igjen.

VIF åpnet sesongen med en forferdelig bortekamp mot Molde, men har bygd opp formen gradvis og fremstår for tiden som en seriøs medaljekandidat. Spilte 1-1 mot formsterke Viking forrige runde og vant sin forrige bortekamp 3-0 mot Stabæk. Ligger på femteplass med fjorten poeng.

André Muri er fortsatt ikke friskmeldt etter hodeskaden, ellers ser det bra ut.

Ettersom Start har fordelen av hjemmebane, fremstår kampen i utgangspunktet som et jevnt oppgjør. Vi liker imidlertid det vi ser av VIF om dagen, og Oslo-laget har skaffet seg en stabil toppscorer og matchvinner i Vidar Örn Kjartansson. 23-åringen har tatt Tippeligaen med storm og må være det beste kjøpet Vålerenga har gjort på flere sesonger.

Start har lite fremdrift i spillet om dagen, og vi tror mest på VIF i kveld. B.

8. Viking - Sandnes Ulf
Viking spilte uavgjort mot Vålerenga i helgen og er fortsatt det eneste laget i serien som ikke har tapt denne sesongen. Har imidlertid spilt uavgjort i halvparten av de åtte kampene og ligger dermed tre poeng bak Molde.

Arild Østbø er eneste som er uaktuell for hjemmelaget, men det er et lite spørsmålstegn ved Yann-Erik de Lanlay.

Ulf hadde lite å stille opp med hjemme mot RBK sist, og laget har nå tapt fire av sine siste fem kamper. Ligger sist på tabellen, men det er bare to poeng opp til sikker plass.

Malaury Martin og Emil Johansson er langtidsskadet. I tillegg har Edier Frejd og Avne Pepa havnet på fraværslista.

Det er klasseforskjell på disse lagene, men når folkerekka viser at 81 prosent av kryssene er på H, velger vi å ta med en gardering. Kampen er tross alt et derby, og tilsvarende kamp forrige sesong endte 1-1. HU.

9.HamKam – Mjøndalen
HamKams trøstesløse sesong fortsatte med tap på overtid mot Tromsdalen forrige runde. Har dermed tatt kun ett poeng på sju seriekamper, og den eneste lille oppturen så langt er straffespark-seieren over Hedmarks-rivalen i andre cuprunde.

Mjøndalen stiller med et sterkt lag denne sesongen, og det er ikke overraskende at Buskerud-klubben topper tabellen med sine 16 poeng. Har rotet en del på bortebane tidligere sesonger, men så langt står man med 2-1-0 på fremmed gress.

Hjernen forteller oss at dette ender med borteseier, men magefølelsen sier at HamKam snart slår tilbake med en seier. HB.

10. Hødd – Hønefoss
Hødd er nok ikke helt happy med resultatene i det siste: Den skuffende 1-1-kampen mot Strømmen på Høddvoll 4. mai ble fulgt opp med 1-5-sjokktap for Florø i cupen og 2-2 mot Bryne. Har dermed falt ned til sjetteplass, og det er fire poeng opp til serieleder Mjøndalen.

Hønefoss ble tappet for mange sentrale spillere etter nedrykket fra Tippeligaen, og årets tropp har så langt bare klart å ta fire poeng på sju forsøk. Har tre strake tap i serien og er også slått ut av cupen på hjemmebane av miniputten Grorud.

Skadesituasjonen er blitt bedre de siste ukene.

Hønefoss er en skygge av seg selv, og vi tror Hødd tar alle poengene til tross for sviktende hjemmeform. H.

11. Kristiansund – Ranheim
Kristiansund fikk en tung start på sesongen, men var på vei opp på tabellen (11 poeng på 4 kamper) før det ble tap for Bærum forrige runde. Har vunnet samtlige tre hjemmekamper, men motstanden har vært såpass laber at det er for tidlig å si om laget har bygd seg et fort på Gressbanen eller ei.

Ranheim har fått sving på sakene etter den triste sesongåpningen og har tatt sju poeng på de siste tre kampene. Har imidlertid bare tatt åtte poeng sammenlagt og ligger på 11. plass.

Vi ser ingen annen løsning enn å gardere denne fullt ut. HUB.

12.Tromsø - Bærum
Tromsø er tippet som en klar opprykksfavoritt, men klubben sliter økonomisk og har fått erfare at det ikke bare er å spasere seg til seier i 1. divisjon. Etter forrige rundes tap for nyopprykkede Nest-Sotra ligger Gutan på fjerdeplass med 14 poeng.

Miika Kopinen som skadet seg før oppvarmingen mot Nest-Sotra, er friskmeldt. Midtstopperkollega Jaroslaw Fojut og William Frantzen er fortsatt ute.

Bærum vant 2-1 hjemme mot Kristiansund sist og har overraskende nok bare tatt et poeng mindre enn dagens motstander. Tapte for Lyn i cupen forrige midtuke og hadde bare tatt ett poeng på de tre siste i serien før Kristiansund-seieren.

Bærum har tidligere sesonger vært klart best hjemme på Kadettangen, men denne sesongen virker det som om laget også kan bite fra seg på bortebane. Vi garderer med en frekk B (kun krysset av på 9 prosent av kupongene) i jakten på store premier. HB.

96-rekker
1. Strømsgodset – Sarpsborg H

2. Rosenborg – Stabæk H

3. Aalesund – Sogndal HB

4. Brann - Bodø/Glimt H

5. Haugesund – Odd HU

6. Lillestrøm – Molde UB

7. Start – Vålerenga B

8. Viking - Sandnes Ulf H

9. HamKam – Mjøndalen HB

10. Hødd – Hønefoss H

11. Kristiansund – Ranheim HUB

12. Tromsø - Bærum HB

Klikk for å levere 96-rekken.

432-rekker:
1. Strømsgodset – Sarpsborg H

2. Rosenborg – Stabæk H

3. Aalesund – Sogndal HB

4. Brann - Bodø/Glimt H

5. Haugesund – Odd HUB

6. Lillestrøm – Molde HUB

7. Start – Vålerenga B

8. Viking - Sandnes Ulf HU

9. HamKam – Mjøndalen HB

10. Hødd – Hønefoss H

11. Kristiansund – Ranheim HUB

12. Tromsø - Bærum HB

Klikk for å levere 432-rekken.

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør