Foto: Stephen Pond (Pa Photos)

3,9 mill i bonuspotten

Og vi er avhengige av at Tottenham tar poeng på Britannia. Sjekk dagens tippetips!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag
Tippetips: Tottenham tar poeng i Stoke
Oddstips 1: St. Pauli og Malaga får tillit
Oddstips 2: Sjekk denne franske dobbelen
Premier League: Skader og karantener

Søndagskupongen tar oss på en liten rundreise i europeisk fotball. Vi starter i premier League, før det blir både Primera og Segunda Division, Bundesliga, belgisk Pro-League, Ligue 1 og Serie A. Leveringsfristen er klokken 16.55.

Bonuspotten er oppe i 3.900.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. Stoke - Tottenham
Premier League. Stoke viste muskler da de tok en sjelden borteseier mot Everton tre dager etter at de sikret avansement og gruppeseier i Europa League med 1-1 hjemme mot Dinamo Kiev. Hjemme på Britannia har de 3-2-2 og de slo Blackburn 3-1 her for ikke lenge siden. Det går bra for arbeidshestene i Stoke om dagen.

Manager Tony Pulis får trolig tilbake Pennant og Delap til denne kampen. Wilkinson er usikker etter å ha skadet seg på trening. Keeper Sørensen rapporteres å være i fin form etter en liten hjernerystelse forrige runde. Dette er hjemmelagets tropp:

Sørensen, Huth, Wilkinson, Higginbotham, Wilson, Shawcross, Shotton, Woodgate, Whelan, Etherington, Whitehead, Walters, Crouch, Begovic, Upson, Delap, R Fuller, Palacios, Jerome, Jones.

Tottenham er i meget god form, de har 9-1-0 på de ti siste i serien og slik det ser ut nå er de en klar kandidat til minst sølv i Premier League. I Europa League er de ikke videre, men vi har ikke sett manager Redknapp felle noen tårer av den grunn, og han har vist med laguttakene sine at Premier League prioriteres langt høyere. 5-1-1 på bortebane i ligaen er meget sterkt.

Defoe og Bale er usikre og testes nærmere avspark. Van der Vaart er friskmeldt etter en liten strekk, men King er igjen usikker. Sandro er også usikker. Fra før er Dawson, Huddlestone og Kranjcar ute. Troppen ser slik ut:

Gomes, Friedel, Cudicini, Bale, Kaboul, Corluka, Bassong, Rose, Gallas, King, Walker, Assou-Ekotto, Parker, Modric, Livermore, Townsend, Carroll, Fredericks, Lennon, Falque, Sandro, Pienaar, Pavlyuchenko, Defoe, Dos Santos, Adebayor, Van der Vaart, Kane.

Selv på Britannia blir Tottenham favoritter, så gode er de nå for tiden. De får nok ingen enkel kamp mot hardtarbeidende Stoke og det er ikke sikkert de klarer å vinne denne, så vi garderer UB i kamp 1.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Espanyol - Atletico Madrid
Primera Division. Espanyol har ikke bedre enn 0-2-3 på sine fem siste. Det ble tap 1-2 i Valencia forrige runde og 1-2 på eget gress mot Osasuna runden før. Dette er svakt, men man er foreløpig et stykke over bunnen. 3-1-2 på hjemmebane.

Weiss (m) er suspendert, Pandiani (a) og Javi Lopez (m) ser ut til å være de viktigste fraværene.

Atletico er det svakeste bortelaget i La Liga. De har meget svake 0-1-5 og målforskjell 3-16 på seks bortekamper. Det må nevnes at lagene de har spilt borte mot hittil er Valencia, Barcelona, Granada, Bilbao, Getafe og Real Madrid. Atletico spilte cup på torsdag og tapte 1-2 med B-laget borte mot Albacete, og vi legger ikke mye vekt på det da de trolig vinner returkampen som de vil. 3-1 over Vallecano og 1-0 borte mot Celtic i Europa League før dette vitner om en viss form.

Det ser ut som Reyes ikke spiller denne gangen, mens de aller fleste av de store navnene er tilbake etter å blitt hvilt mot Albacete. Laget kan bli slik, mener Marca.com:

Courtois, Luis, Dominguez, Godin, Perea, Adrian, Gabi, Diego, Suarez, Turan, Falcao.

Selv om Atletico har vært stusselige på reise hittil, vet vi hvor uberegnelige de er, og plutselig kommer seieren. Det kan skje i kveld, for Espanyol er ikke i form og de mangler noen spillere. Vi tror dette blir enten-eller og går for HB i kamp 2.

3. Athletic Bilbao - Racing Santantander
Primera Division. AC Bilbao spilte Copa del Rey på torsdag og vant bortekampen mot Oviedo 1-0. Oscar De Marcos ble matchvinner for et blandet Bilbao-lag uten flere av de faste, dog ikke helt reservepreget heller. Før dette spilte de 1-1 borte mot Mallorca i ligaen og vant 2-1 hjemme mot Slovan Bratislava i Europa League. Kveldens kamp blir den fjerde på 11 dager, det er hektisk.

Toppscorer Llorente (a) sto over cupkampen med skade og han deltok heller ikke på treningen fredag. Det er høyst usikkert om han spiller i kveld, og gjør han det, blir det med et vondt kne. Toquero erstatter trolig Llorente. Ellers ingen nye skader, så vidt vi kan se.

Racing Santander kan spille noe av den kjedeligste fotballen som er å se i La Liga, og særlig effektive er de heller ikke. 2-6-6 totalt er godt nok for nedrykk. De har ennå ikke vunnet en bortekamp, men slo til med 1-0-hjemmeseier mot Villarreal forrige runde. Trener Hector Cuper skilte lag med klubben i slutten av november, og den nye Juanjo González ledet altså laget til seier på første forsøk. Det kan være et lite varsku, men dagens oppgave er tøffere enn hjemmekamp mot Villarreal.

Francis (f) og Samperio (m) er ute.

Det står 5-0-0 fordel Bilbao på de fem siste innbyrdes. Llorente er god og viktig, men det finnes jo erstattere som også vet hvor målet står, og vi tror på hjemmeseieren på San Mamés. Men vi ser faren for at Racing og deres nye trener går ultradefensivt til verks og at hjemmeseieren kan sitte langt inne. H i kamp 3.

4. Malaga - Osasuna
Primera Division. Malaga slo Villarreal og Racing Santander før det ble tap 2-3 borte mot Real Sociedad forrige søndag. Malaga satser hardt denne sesongen og sjetteplassen de innehar per i dag er vel det minste de hadde håpet på. 5-0-1 på hjemmebane er bra.

I en videosnutt på hjemmesiden forteller klubben at alle spillere var tilstede på trening fredag, og at Monreal (f) nå er tilbake.

Osasuna ligger på en fin 7. plass og er ubeseirede på hjemmebane. Borte har de mer beskjedne 1-3-3 og syv scoringer på syv kamper. Formen er imidlertid god, med borteseier mot Espanyol og hjemmeseier mot Betis i de to siste.

Ifølge klubbens nettside er Masoud (m) og Rubén (f) de eneste som ikke er innkalt til denne kampen, de er skadet.

Osasuna vant 1-0 her forrige sesong. Vi tror det blir tøffere i dag, siden Malaga har forsterket laget kraftig og lykkes med det aller meste på hjemmebane. Vi markerer ren H i kamp 4.

5. Real Zaragoza - Mallorca
Primera Division. Zaragoza sliter veldig om dagen og har bare 0-1-4 på sine fem siste. De klarte 2-2 hjemme mot Gijon. Zaragoza ligger sist i La Liga med 2-4-8 totalt. Trener Javier Aguirre mener laget har vært nær poeng i de to siste kampene og at spillerne nå er meget tent på seier. Mallorca er et lag vi må slå, sier treneren.

Det ser ut som den oppfinnsomme Juan Carlos (m) er tilbake nå, mens Fernando Meira (f) og Paulo Da Silva (f) fortsatt er ute. Denne troppen er lagt ut på klubbens hjemmeside:

Roberto, Kilian Falcón, E. Juárez, J. Paredes, Lanzaro, Edu Oriol, H. Postiga, Luis García, Juan Carlos, P. Barrera, Lafita, R. Micael, A. Tomás, Zuculini, Abraham, Pintér, Ponzio og Jorge Ortí.

Mallorca har ikke imponert nevneverdig denne sesongen, ikke i våre øyne hvertfall, og 1-3-1 på de fem siste er middels. Forrige bortekamp endte 1-1 mot Granada. Bortestatistikken viser 0-3-3 og det er 3 poeng ned til nedrykkstreken.

Castro (m) står trolig over igjen. Alfaro og Kevin var også ute sist, og siden vi ikke har sett noen tropp fra bortelaget i skrivende stund, setter vi spørsmålstegn ved disse i dag. Nunes (f) og Cáceres (f) var tilbake sist.

Zaragoza har 3-2 og 1-1 i de to siste tilsvarende på La Romareda. De er desperate etter poeng i dag, og Mallorca virker ikke spesielt sterke for tiden. Vi tror hjemmelaget får til noe. HU i kamp 5.

6. CD Guadalaja - Real Murcia
Segunda Division. Guadalajara har 1-3-1 på sine fem siste og ligger på en 12. plass. 4-2-2 på eget gress.

Murcia ligger helt likt med dagens motstander og har også 6-5-5 totalt. De er blant de aller beste bortelagene med 4-3-1 totalt, og formen viser 1-2-2 på de fem siste.

Her har vi dessverre lite å melde, annet enn at kampen ser helt åpen ut på papiret. HUB i kamp 6.

7. Stuttgart - Bayern München
1. Bundesliga. Stuttgart spilte 2-2 hjemme mot Köln forrige runde og har nå 1-2-2 på sine fem siste. Den ene seieren knep de med 2-1 hjemme mot svakt plasserte Augsburg, og formen er middels. Stuttgart ligger rundt midten og har 4-2-2 på eget gress.

Stuttgart har lagt ut en rapport fra forrige trening på sin hjemmeside, og det ser ut til at trener Bruno Labbadia bare mangler Boulahrouz (f), i tillegg til langtidsskadde Audel, Ziegler og Celozzi.

Bayern München kunne tillate seg å tape bortekampen mot Manchester City i Champions League tidligere denne uken, og de stiller neppe utslitt her. Nå tapte de imidlertid borte mot Mainz og hjemme mot Dortmund i Bundesliga nylig, så formen er så som så. De leder fortsatt Bundesliga med 10-1-4 totalt.

Schweinsteiger (m) er skadet.

Bayern har vunnet med ishockeysifrene 6-3 og 5-3 på sine to siste besøk på Mercedes-Benz Arena. Nå har de ingen CL-kamp å spare krefter til og kan stille toppet i dette sydtyske derbyet. Vi tror mest på bortelaget. B i kamp 7.

8. Club Brügge - St.Truiden
Pro League. Club Brügge scoret 4 mål på 16 minutter borte mot Maribor i Europa League og snudde 0-3 til 4-3. Slik sikret de grupeseieren på ganske utrolig vis. De har vunnet sine fire siste spilte etter at den nye treneren Christoph Daum overtok i begynnelsen av november, og er nummer 3 på tabellen. 5-1-1 på hjemmebane.

St. Truiden har lansert en mulig startellever for sin motstander, og vi tar den med siden vi ikke finner ferske lagnyheter fra hjemmelaget selv:

Jorgacevic - Hoefkens, Donk, Almebäck, Høgli - Odjidja, Zimling - Dirar, Refaelov, Meunier - Vleminckx.

St. Truiden er i bunnen i år som i fjor og de har bare 1-2-5 på bortebane. De forteller på sin hjemmeside at Koen Daerden (m) er tilbake i troppen, mens Daeseleire, Christ, Andrade, Shoofs og Volders ikke er med.

Dette skal være en klar hjemmeseier, for bortelaget ser svake ut denne sesongen og slår neppe et Club Brügge i form og med ny trener. H i kamp 8.

9. Auxerre - Nice
Ligue 1. Det er liten tvil om at denne sesongen blir tung for Auxerre. Vi husker forrige sesong, da de faktisk nådde gruppespillet i Champions League og slet seg fullstendig ut der, noe som kostet mange plasseringer på Ligue 1-tabellen. Denne gangen er det ikke noe CL for Auxerre, men de har bare 3-6-7 i ligaen og er farlig nær nedrykk. Formen er svak med 1-0-4 på de fem siste.

Cisse (m), Coulibaly (f) og Sidibe (f) har vært ute en stund og er ute igjen.

Nice vant 2-0 hjemme mot Rennes forrige helg, et lyspunkt etter laber uttelling den siste tiden. 1-1-3 på de fem siste spilte. Nice ligger på nedrykksplass og på bortebane får de ikke til noe som helst. 0-1-6 og 2-9 i målforskjell på syv forsøk er trist.

Digard (m) og Fae (m) skal være ute.

Her har Auxerre gode sjanser til hjemmeseier og 3 kjærkomne poeng. Det skal de klare. H i kamp 9.

10. Lille - Dijon
Ligue 1. Lille skuffet stort ved å bare spille 0-0 hjemme mot Trabzonspor i Champions League på onsdag. Dermed røk de ut som jumbo i gruppespillet. I hjemlig liga går det bedre, og de har seire over Brest og Ajaccio i sine to siste og 4-3-1 på hjemmebane totalt.

Tulio de Melo (a), Idrissa Gana Gueye (m) og Benoit Pedretti (m) er ute med en skader.

Dijon er nyopprykket og har klart seg greit med 5-3-8 på de 16 første rundene. Nedrykk er dog ikke mer enn 4 poeng unna, og sesongen vil nok handle om å unngå nedrykk. 2-1-5 på bortebane er mindre dårlig enn mange andre. Det ble borteseier mot Nancy på forrige reise, 0-0 hjemme mot Sochaux etter det.

Vi ser kun Matsui (m) på skadelisten.

Tendensen har vært klar denne sesongen: Lille skuffer i Champions League, men følger opp med gode prestasjoner i Ligue 1. Etter den definitive skuffelsen med exit fra gruppespillet, ligger det i kortene at Lille hever seg og vinner denne hjemmekampen greit. De er store favoritter og vi tror de innfrir. H i kamp 10.

11. Lorient - Lyon
Ligue 1. Lorient har 2-0-3 på sine fem siste, der begge seirene kom på hjemmebane, mens de har tapt borte for Montpellier, Evian og Brest. De er fjerde beste hjemmelag med sine 5-3-0, men svak uttelling på bortebane gir 9. plass på tabellen.

Vi ser åtte navn på skadelisten, men langt fra alle er viktige spillere. Kone (f), Bourillon (f) og Aliadiere (a) er de eneste på listen som har spilt mer enn 3 kamper denne sesongen.

Lyon slo til med 7-1-seier i Zagreb og sikret avansement i Champions League på onsdag. De var pisket til å vinne stort, og fikk det enklere enn fryktet da motstander tidlig ble redusert til 10 mann og tilsynelatende ga opp utover i kampen. Før dette hadde Lyon slått Toulouse og Auxerre i Ligue 1, og formen ser meget god ut. Spørsmålet blir likevel om det kommer en form for reaksjon på den fantastiske innsatsen i Zagreb. Lyon er nummer 4 i ligaen og har 3-1-4 på bortebane.

Det ser ut til å være lite skader i laget. Pied (m) er ute.

Vi holder en knapp på hjemmesterke Lorient, som har vunnet 2-0 og 1-0 i de to siste tilsvarende, og vi er litt usikre på hvor slitne Lyon er etter storkampen i Zagreb. HU i kamp 11.

12. Novara Calcio - Napoli
Serie A. Novara er blant de svakeste lagene i serien, men er nå oppe på tredje sisteplass. Det betyr fortsatt nedrykk, men de vant 2-1 hjemme mot Parma og 3-2 borte mot Catania før de tapte 0-3 for Lazio på mandag, og er oppe på 2-4-7 totalt. Novara har sluppet inn 24 mål på 13 kamper, flest av alle. De spiller på kunstgress.

Meggiorini (a) er suspendert og Lisuzzo (f) er fortsatt skadet.

Napoli spilte en kjempekamp og sikret avansement i Champions League med 2-0 borte mot Villarreal på onsdag. De var under stort press og taklet det. I serien er de nummer 5 og har ikke bedre enn 2-2-2 på seks bortekamper.

Trener Walter Mazzarri har tatt med en brukbar tropp til denne bortekampen, og sier han ønsker å se samme energi som i Champions League. Noen endringer vil det trolig bli, da Gökhan Inler (m), som scoret mot Villarreal, sliter med en skade, Gargano (m) er usikker, og hvis vi forstår Mazzarri på rett på klubbens nettside, kan det være duket for Pandev og Dzemaili fra start, samt enkelte andre endringer. Treneren sier han tar avgjørelsene tett opptil kampstart, og beklager samtidig at de ikke alltid kan stille toppet nå som det har vært mange kamper den siste tiden.

Napoli holder definitivt høyere kvalitet enn Novara, men så spørs det om Mazzarri klarer å motivere laget etter CL-bragden, og hvem han velger å starte med. Da Napoli slo Manchester City i CL, fulgte de opp med direkte svak kamp borte mot Atalanta der de såvidt berget 1-1. Vi mener det er riktig å ta høyde for en liten blåmandag hos de lyseblå, men poeng bør de klare. UB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion, et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 11.12.2011 16:55
1. Stoke - Tottenham U B
2. Espanyol - Atletico Madrid H B
3. Athletic Bilbao - Racing Santande H
4. Malaga - Osasuna H
5. Real Zaragoza - Mallorca H U
6. CD Guadalajara - Real Murcia H U B
7. Stuttgart - Bayern München B
8. Club Brugge - St.Truiden H
9. Auxerre - Nice H
10. Lille - Dijon H
11. Lorient - Lyon H U
12. Novara Calcio - Napoli U B

-

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 11.12.2011 16:55
1. Stoke - Tottenham U B
2. Espanyol - Atletico Madrid H U B
3. Athletic Bilbao - Racing Santande H
4. Malaga - Osasuna H
5. Real Zaragoza - Mallorca H U
6. CD Guadalajara - Real Murcia H U B
7. Stuttgart - Bayern München H U B
8. Club Brugge - St.Truiden H
9. Auxerre - Nice H
10. Lille - Dijon H
11. Lorient - Lyon H U
12. Novara Calcio - Napoli U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør