Manchester City møter et formløst Burnley og kan være et sikkert holdepunkt på lørdagens tippekupong.
Manchester City møter et formløst Burnley og kan være et sikkert holdepunkt på lørdagens tippekupong. Foto: Carl Recine (Reuters)

7 millioner grunner til å tippe i dag

Bonuspotten betales ut i dag. Hvis du bare skal tippe  én gang i år, er lørdag den rette dagen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Oddstips:  
Charlton til flott odds
Dagens langskudd: 
Juventus kan gå på en smell
Dagens dobbel: Hamburg-krisen forsterkes
V75: 
Hamre viser vei mot millionene
Nyhet:
  Abonner på Nettavisens andelslag

Den såkalte bonuspotten i Tipping utbetales når noen er alene om 12 rette. Men dersom potten vokser til over 5 millioner kroner før noen tar kassa, fordeles den mellom alle med 12 rette en spilleomgang fastsatt av Norsk Tipping.

Nå er bonuspotten godt over 5 millioner kroner, og pengene legges til den ordinære tolverpotten på lørdagens tippekupong. Det innebærer at den totale potten som fordeles mellom alle med 12 rette, er på 7 millioner kroner i kveld.

Ved slike anledninger blir utbetalingen for 12 rette meget god selv om mange av de største favorittene på kupongen skulle vinne sine kamper. Trolig blir premien for 12 rette 5-6 ganger så stor som vanlig.

Skal du gå i pluss med tippingen din over tid, kan en løsning være å bare levere de få gangene bonuspotten skal fordeles og tilbakebetalingsprosenten er høy.

Vi har som vanlig omtale av samtlige kamper på kupongen. Nederst i saken kan du velge mellom spillforslag til 96 og 432 kroner.

Lørdagskupongen består av fem kamper fra Premier League og sju fra Championship. Det er en utfordrende kupong med mange jevne oppgjør.

1. Burnley - Manchester City
Burnley var ikke med på notene mot Liverpool forrige runde og gikk på et fortjent 0-2-tap. Har bare tatt to poeng på de siste seks kampene og har falt ned til nest sisteplass. Har tre poeng opp til Aston Villa på trygg grunn.

Dean Marney og Kevin Long er langtidsskadet, og dagens kamp kommer for tidlig for Matt Taylor. Det vil ta en stund før Fredrik Ulvestad er aktuell for A-laget.

Slo tilbake med 2-0-seier over Leicester etter de begredelige kampene mot Barcelona og Liverpool. Var best i det meste i den kampen og befestet annenplassen på tabellen. Skal spille returmatch mot Barcelona til uken.

Burnley spilte meget bra i sesongens første møte med City og klarte 2-2 på bortebane etter å ha kommet under 0-2 etter en drøy halvtime.

Manager Manuel Pellegrini melder om en skadefri tropp.

City har sviktet mot bunnlag flere ganger denne sesongen og skal spille CL til uken. Det er fristende å gardere denne kampen, men vi må spare på kryssene på denne vanskelige kupongen. B.

2. Arsenal - West Ham
Arsenal imponerte i bortekampen mot Manchester United i FA-cupen mandag og tok seg videre til semifinalen med 2-1-seier. Har dermed vunnet tre kamper på rad etter den svake hjemmekampen mot Monaco i Champions League og ligger på tredjeplass i Premier League. 

Arsenal har vært hardt skadet denne sesongen, og siste mann på fraværslista er Alex Oxlade-Chamberlain. Kaptein Mikel Arteta, Gabriel Jack Wilshere og Mathieu Debuchy er fortsatt ute, men Mathieu Flamini er  tilbake etter strekkskaden.

West Ham har hatt en tung senvinter og står med 0-3-3 på de siste seks seriekampene etter 0-1-tap hjemme for Chelsea forrige runde. Skapte flere gode sjanser i den kampen, men en opplagt Thibaut Courtois reddet nok en gang Chelsea fra poengtap.

Med tre poeng på de siste seks kampene har West Ham falt ned til tiendeplass, og drømmen om spill i Europa neste sesong er drept. 

James Tomkins har fått skulderen ute av ledd på trening og mister dagens kamp. Laget er kraftig svekket i angrep; Carlton Cole og Andy Carroll er uaktuelle, mens Enner Valencia er usikker etter å ha kuttet seg i foten på en knust tekopp. I tillegg er Carl Jenkinson uaktuell ettersom han er eid av Arsenal, og Winston Reid er skadet. Som om ikke det var nok, er Alex Song høyst usikker.

Arsenal har hatt et meget godt tak på West Ham de siste årene og har vunnet de ni siste møtene. Vi må helt tilbake til april 2007 for å finne siste West Ham-seier. 

Arsenal skal ut i viktig CL-kamp til uken, men vi tror ikke laget svikter på hjemmebane mot formsvake West Ham. H.

3. West Bromwich – Stoke
West Bromwich plukket bra med poeng i februar, men har åpnet mars med to lite overbevisende kamper mot Birmingham-rivalen Aston Villa. Laget er ute av FA-cupen, mens det andre tapet førte til at man ble stående på 13. plass i ligaen med 30 poeng.

Langt bedre stemning hos Stoke, som har vunnet tre seriekamper på rad med til sammen 5-1 i målforskjell. Har klatret til åttendeplass, men det er fortsatt langt opp til Europa-plassene.

West Bromwich har slitt voldsomt mot Stoke de siste årene og står med kun én seier på de siste 16 møtene.

Hjemmelaget har usikkerhet rundt spissene Saido Berahino, Brown Ideye og Victor Anichebe, som alle tre trøbler med skader. Kantspilleren Callum McManaman er definivt ute.

Hos bortelaget er Ryan Shawcross tilbake etter ryggplager. Stephen Ireland må trolig stå over, mens Philipp Wollscheid, Bojan Krkic og Peter Odemwingie er langtidsskadet.

Det er litt enten-eller med begge disse to, og vi satser på at HB holder.

4. Leicester – Hull
Leicester hadde lite å komme med i bortemøtet med Manchester City forrige runde og tapte fortjent 0-2. Klarte uavgjort borte mot Everton runden før, men stod med fire strake tap i serie og cup før det.

Det skiller fire poeng opp til Burnley på nest sisteplass, men Leicester har en kamp til gode på de andre nedrykkskandidatene. 

Kasper Schmeichel kan være tilbake mellom stengene etter å ha mistet de siste fire månedene med en bruddskade. Dean Hammond (skadet) and Anthony Knockaert (personlige årsaker) er uaktuelle.

Hull tapte borte mot Stoke nest sist, men har 2-2-0 på de øvrige fire siste kampene, blant annet uavgjort borte mot Manchester City. Ligger på 15. plass og har tatt ni poeng mer enn dagens motstander.

Mohamed Diame, Liam Rosenior og James Chester er på vei tilbake etter skade, men denne kampen kommer for tidlig. Robbie Brady og Robert Snodgrass er fortsatt ute.

Leicester sliter med å avgjøre kamper, og Hull er et uberegnelig lag som har plukket bra med poeng i det siste. Vi feiger ut - helgardering. HUB.

5. Sunderland - Aston Villa
Sunderland spilte uavgjort borte mot Hull forrige runde og står nå med seks kamper på rad uten seier. Angrepsspillet er det største problem om dagen, og i denne perioden har Sunderland bare scoret to mål. Har falt ned til 16. plass, og det skiller nå bare fire poeng ned til nedrykkslagene.

Lee Cattermole har pådratt seg ti gule kort og mister de to neste kampene. Adam Johnson er ute av disiplinære årsaker, og det er lite trolig at Emanuele Giaccherini og Will Buckley blir klare.

Villa stod med tolv seriekamper uten seier før det endelig ble tre poeng hjemme mot West Bromwich. Slo samme lag i kvartfinalen i FA-cupen forrige helg, og begge triumfene mot naborivalen var fortjente. De tre poengene forrige runde sendte Villa opp på trygg grunn.

Christian Benteke måtte stå over cupkampen sist, men er meldt klar til dagens kamp. Ron Vlaar og Kieran Richardson regnes som usikre, og det er lite sannsynlig at Aly Cissokho og Philippe Senderos blir klare. Joe Cole og Nathan Baker og den suspenderte duoen Alan Hutton og Jack Grealish er ute. Libor Kozak er tilbake i trening, men dette oppgjøret kommer for tidlig.

Sunderland har spilte mange svake hjemmekamper denne sesongen, og vi kan ikke utelukke et Aston Villa med fornyet selvtillit. HUB.

6. Norwich – Derby
Norwich slo tilbake umiddelbart etter den svake forestillingen hjemme mot Wigan nest sist banket Millwall hele 4-1 på bortebane for en uke siden. Har vunnet sju av de åtte siste kampene og ligger på fjerdeplass – ett poeng bak serieleder Bournemouth. 

Alexander Tettey er tilgjengelig etter å ha mistet de to siste kampene grunnet karantene. Sebastien Bassong var ute mot Millwall, og det er usikkert om forsvareren blir klar.

Derby har tatt ett poeng mer enn dagens motstander og ligger på annenplass. Så ut til å gå mot en trygg seier hjemme mot Birmingham forrige runde, men klarte på uforståelig vis å rote vekk 2-0-ledelsen på overtid og måtte nøye seg med ett poeng. Tapte de to foregående kampene 0-2 (borte mot Brighton og Fulham) og var i langt bedre form tidligere i vinter.

Toppscorer Chris Martin må trolig stå over mot sin tidligere arbeidsgiver, men George Thorne kan være tilbake etter å ha mistet de tre siste kampene. Darren Bent og  John Eustace er fortsatt uaktuelle.

Det endte 2-2 mellom disse Championship-gigantene i det første møtet denne sesongen.

Derby har ikke vært seg selv uten Martin og Bent, og vi tar en råsjanse på at Norwich stikker av med alle tre poengene i denne toppkampen. H.

7. Watford – Reading
Watford er et svært vanskelig lag å slå om dagen, og London-klubben klarte uavgjort i en dramatisk toppkamp borte mot Wolverhampton forrige uke. Vant seks av sju kamper før det og er ett av fire lag i toppen som står med 66 poeng.

Stjerneskuddet Odion Ighalo har vært strekkskadet de siste par kampene, men spisskollegaene Matej Vydra og Troy Deeney har tatt godt vare på sjansene i nigerianerens fravær. 

Ighalo vil sammen med midtbanespilleren Almen Abdi bli testet før avspark. Forsvareren Tommie Hoban er ute med karantene, mens midbanespilleren Sean Murray er skadet.

Jamie Mackie ble den store helten med sine to mål da Reading tok tre viktige poeng i kampen mot Brighton tirsdag. Bortelaget presset på for utlikning utover i andre omgang, men Reading holdt stand og kunne klatre til 16. plass på tabellen. Har nå en luke på 13 poeng ned til Wigan, og nedrykk virker lite sannsynlig. 

Zat Knight ble hentet til klubben denne uken, men det er usikkert om alle papirene blir klare i tide. Midtstopperkolllega Alex Pearce er et annet usikkerhetsmoment. Anton Ferdinand er fortsatt på skadelisten.

Reading er et uberegnelig lag som har ødelagt mang en odds- og tippekupong denne sesongen, men vi må stole på at opprykksjagende Watford fikser biffen på hjemmebane. H.

8. Brentford – Cardiff
Daryl Murphys 22. mål for sesongen og oppofrende spill fra lagkameratene sørget for at Brentford klarte uavgjort i den vanskelige bortekampen mot Ipswich forrige runde. Vant tre av fire kamper før det og ligger fortsatt på den gjeve sjetteplassen som gir playoffspill. 

Ingen nye skadebekymringer for hjemmelaget, men nykommeren Lewis Macleod og spissen Scott Hogan er fortsatt ute.

Cardiff-manager Russel Slade uttalte etter 1-2-tapet for Charlton sist at laget hans hadde blitt ranet. Cardiff har spilt brukbar fotball i det siste og vant 3-1 borte mot Rotherham runden før. Ligger på 15. plass, og det skiller 13 poeng ned til nedrykk.

Kaptein Aaron Gunnarsson måtte ut med skade sist og betegnes som usikker til dagens kamp. Keeper David Marshall kan være tilbake etter skade.

Brentford har sett ut som et opprykkslag på Griffin Park i vinter, og vi satser på at den gode hjemmestatistikken opprettholdes selv om Cardiff endelig ser ut til å være på rett vei. H.

9. Brighton – Wolverhampton
Brighton tapte en jevnspilt kamp mot Reading tirsdag og er ikke helt sikret fornyet kontrakt ettersom det bare skiller ni poeng ned til Wigan og Millwall. Formen er imidlertid såpass god (seier i tre av de fire siste foregående) at laget trolig unngår nedrykksstrid på vårparten.

Midtbanespilleren Dale Stephens og spissen Craig Mackail-Smith kan være tilbake i dag, men Sam Baldock, Andrew Crofts, Kemy Agustien og  Solly March er fortsatt ute.

Wolves måtte nøye seg med 2-2 i en dramatisk hjemmekamp (rødt kort til begge lag på tampen) mot Watford forrige runde og har dermed tapt fem verdifulle poeng i opprykkskampen de to siste rundene. Ble værende på åttendeplass, og det skillet fire poeng opp til Brentford på den viktige sjetteplassen.

Viktige Bakary Sako vant frem klagen etter det røde kortet forrige helg og er berettiget for spill i dag. Keeper Carl Ikeme og Tommy Rowe er fortsatt uaktuelle.

Brighton er solide om dagen, men møter en tøff motstander. Åpnet oppgjør. HUB.

10. Charlton – Blackburn
Charlton tok en noe ufortjent borteseier over Cardiff forrige runde, men det er uansett imponerende med full pott i fem av de seks siste kampene. Har klatret til 12. plass og er helt ute av bunnstriden.

Keeper Stephen Henderson måtte ut med en ankelskade sist, men kan være tilbake her. Det er også håp om at Tal Ben Haim blir klar, men Franck Moussa, Johnnie Jackson og Rhoys Wiggins er fortsatt uaktuelle.

Jordan Rhodes scoret et sent vinnermål i hjemmekampen mot Bolton onsdag og reddet tre viktige poeng for Blackburn. Hadde det ikke blitt seier i den kampen, ville nok playofftoget ha gått, men med 11 poeng opp til Brentford og 30 poeng å spille om, er det fortsatt et ørlite håp om å nå sjetteplassen.

Tok en fin borteseier over Sheffield Wednesday forrige seriekamp og spilte uavgjort mot topplaget Bournemouth runden før det igjen. Leverte også en meget solid bortekamp mot Liverpool i kvartfinalen i FA-cupen søndag, så det er ikke noe å si på formen.

Det har vært en del spekulasjoner om at Rhodes er på vei bort fra klubben, men manager Gary Bowyer har forsikret om at spissen starter i dag. Markus Olsson og Corry Evans skadet seg sist og betegnes som usikre. Shane Duffy og Jason Lowe er helt sikkert ute, og det er også tvilsomt om Joshua King, David Dunn og kaptein Grant Hanley blir klare.

Det er nok noen slitne Blackburn-bein grunnet det tette kampprogrammet, og vi satser på at HU holder.

11. Leeds – Nottingham
Det blir ikke nedrykk på Leeds denne sesongen heller. Den gamle storklubben har vunnet de to siste kampene, senest borte mot et desperat Wigan, og ligger på 13. plass. Det er nå 15 poeng opp til playoff og 16 ned til nedrykkssonen. 

Kaptein Liam Cooper måtte stå over sist, men kan være tilbake her. Midtbanespilleren Rudy Austin er tilbake i trening, men denne kampen kan komme for tidlig. Sam Byram er et annet usikkerhetsmoment.

Dougie Freedman gikk på sitt første tap som Forest-manager i bortekampen mot Charlton for halvannen uke siden, men var tilbake på vinnersporet i hjemmekampen mot topplaget Middlesbrough forrige runde.

Skogvokterne har dermed pene 6-1-1 på de siste åtte kampene og har klatret til niendeplass. Det skiller ni poeng opp til Brentford på sjetteplass, og playoff er ikke utenfor rekkevidde dersom laget skulle ha et like godt poengsnitt resten av sesongen. 

Henri Lansbury og Danny Fox er bekreftet klare for bortelaget, men spissen Matty Fryatt er uaktuell.

Forest er ikke helt ute av opprykkskampen, og formen er strålende. Leeds har vært klart forbedret på senvinteren og skal selvsagt ikke undervurderes på hjemmebane. Dette kan bikke begge veier. HB.

12. Sheffield Wednesday – Fulham
Wednesday slo tabelljumbo Blackpool 1-0 på bortebane forrige runde og har nå vunnet tre av de fire siste kampene. Har klatret til tiendeplass, og det er nå utenkelig at laget skal blandet seg inn i nedrykksstriden på tampen av sesongen.

Ingen nye fravær for hjemmelaget, men flere viktige spillere befinner seg på skadelisten:  kaptein Glenn Loovens, Kamil Zayatte, Jose Semedo og Sergiu Bus

Langt mer utrygt for Fulham, som ligger på den siste trygge plassen etter det stygge 1-5-tapet hjemme mot Bournemouth forrige runde. Fikk Fernando Amorebieta utvist i den kampen, men stillingen var da allerede 1-3.

Har bare tatt fem poeng på de siste ni kampene og har en luke på åtte poeng ned til Wigan og Millwall.

Amorebieta soner i dag, og Alex Kacaniklic og Lasse Vigen Christensen er ute med skader. Michael Turner kan debutere etter låneovergangen fra Norwich.

Fulham har skuffet stort denne sesongen, spesielt på bortebane. Samtidig føles det ikke riktig å gå all-in på et Wednesday som bare har vunnet 4 av 18 hjemmekamper. Fulham kjemper for tilværelsen og kan ikke utelukkes. HU.

432-rekker:
1. Burnley - Manchester City B

2. Arsenal - West Ham H

3. West Bromwich – Stoke HB

4. Leicester – Hull HUB

5. Sunderland - Aston Villa HUB

6. Norwich – Derby H

7. Watford – Reading H

8. Brentford – Cardiff H

9. Brighton – Wolverhampton HUB

10. Charlton – Blackburn HU

11. Leeds – Nottingham HB

12. Sheffield Wednesday – Fulham HU

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekker:
1. Burnley - Manchester City B

2. Arsenal - West Ham H

3. West Bromwich – Stoke HB

4. Leicester – Hull HU

5. Sunderland - Aston Villa HUB

6. Norwich – Derby H

7. Watford – Reading H

8. Brentford – Cardiff H

9. Brighton – Wolverhampton HU

10. Charlton – Blackburn H

11. Leeds – Nottingham HB

12. Sheffield Wednesday – Fulham HU

Klikk her for å levere 96-rekken.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør