Foto: Thomas Winje Øijord/Scanpix

Aalesund får det brennhett i Budapest

Aalesund-spillerne kommer til å bli grillet på 35 grader i kveld. Sjekk dagens oddstips.

Kommersielt

Tippetips: VIF skal gi oss 12 rette

De svenske fotballjentene sviktet oss i går, men regnskapet for uken er fortsatt solid i pluss.

Dagens langskudd
94. Örebro - Sarajevo U 2,90
Örebro er i dårlig form og har falt ned til 10. plass i Allsvenskan etter 0-1-4 på de siste 5. Situasjonen er ikke blitt bedre av at stjernen Michael Almebäck (forsvar) nylig ble solgt til Club Brügge. Sarajevo endte på andreplass i den bosniske ligaen forrige sesong, og de slo ut Helsingborg i tredje kvalifiseringsrunde i Europa League for to sesonger siden. Klubben har langt erfaring fra spill i Europa, og selv om man er utenfor sesong, skal det ikke være umulig å knipe en U mot et Örebro-lag helt ute av form.

Dagens avslag
81. FK Rad - Olympiakos Volou H 1,75
Hjemmelaget kom på fjerdeplass i den serbiske ligaen og har bare deltatt i Europa-spill én sesong tidligere. Olympiakos Volou endte på femteplass i comebacket i den øverste greske serien og spiller i Europa for første gang i klubbens historie. Vi vet lite om styrkeforholdet mellom disse lagene, men stusser over at Norsk Tipping har Rad som nokså klar favoritt. Internasjonale spillselskaper har satt oddsen mye jevnere, og det er mulig å få helt opp i 2,40 på hjemmeseier.

Dagens spill
90. Ferencvaros – Aalesund H 1,75
Begge lagene tok seg enkelt videre fra første kvalikrunde i Europa League. Ferencvaros vant 5-0 sammenlagt over armenske Ulisses, mens Aalesund slo walisiske Neath 6-1.

Ferencvaros er Ungarns mest suksessrike klubb med 28 ligatitler. Budapest-klubben kom på tredjeplass i den hjemlige ligaen forrige sesong og er tilbake i Europa etter seks tunge år (lå noen sesonger i 2. divisjon).

Aalesunds jamaicanske landslagsspiller Jason Morrison spilte for Ferencvaros fra 2008 til 2010. Han sier i et intervju med Sunnmørsposten at nivået på den norske og ungarske ligaen ikke er så forskjellig, og at Aalesund-spillerne kan forvente seg et øredøvende leven fra et ellevilt hjemmepublikum. Ferencvaros har flere landslagsspillere i troppen og fem spillere fra Brasil. Laget er utenfor sesong, men har som kjent fått to kvalikkamper i beina.

Trener Kjetil Rekdal blir værende hjemme i Aalesund som følge av at kona har termin om få dager. Kent Bergersen leder dermed laget i Ungarn. Heller ikke Demar Phillips, Fredrik Carlsen, Pablo Herrera, Amund Skiri, Sander Post og Ole-Christian Rørvik reiser til Ungarn.

Troppen: Grytebust, Sandqvist, Jääger, Skagestad, Arnefjord, Tollås, Jalasto, Parr, Orry Larsen, Ulvestad, Morrison, Sellin, Sylling Olsen, Fuhre, Okoronkwo, Barrantes, Myklebust og Fløtre.

AaFK er ikke kjent for å være et spesielt godt bortelag, og prestasjonene i Tippeligaen denne sesongen har vært nokså varierende. Det er meldt 37 grader på ettermiddagen i Budapest, og ca 35 grader ved kampstart. Vi tror Aalesund-spillerne kommer til å få det brennhett i heksegryten på Albert Flórián stadion og setter pengene på ungarsk seier.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

95. Häcken - FC Honka H 1,40
Häcken gikk videre til andre kvalikrunde med 6-2 sammenlagt over Käerjeng fra Luxembourg. I Allsvenskan klatret laget fra Göteborg opp till 7. plass etter å ha tatt seks poeng i dobbeltrunden mot Mjällby. Emil Wahlström er ute med skade, ellers ser det bra ut.

Honka klarte bare 0-0 i hjemmemøtet med estiske Nõmme Kalju i den første kvalifiseringsrunden, men – som vi varslet om i oddstipset for en uke siden – tok de seg videre med 2-0 på bortebane. I fjor ble det sorti i første kvalikrunde etter 2-3 sammenlagt mot walisiske Bangor City.

I den hjemlige serien ligger laget fra Esbo helt nede på 7. plass med 17 poeng på 14 kamper. I helgen ble det 1-1 mot tabellnabo MyPa (som stilte redusert), og ligaresultatene er ikke bedre enn 1-3-2 på de siste 6.

Kampen spilles på Örjans vall i Halmstad ettersom Nya Ullevi brukes til Gothia Cup og gressmatten på Gamla Ullevi er i dårlig forfatning.

Häcken er i god form og skal ha små problemer med å slå kveldens finske motstander, som ikke får det til å stemme om dagen.

Vi får dermed følgende dobbel til 2,45 i odds:
90. Ferencvaros – Aalesund 1,75 - 3,15 - 3,50
95. Häcken - FC Honka 1,40 - 3,15 - 4,60
Klikk her for levere spillet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus