Foto: brynefk.no

Adecco-favoritter som innfrir

Full runde i Adeccoligaen søndag og flere gode spill finnes

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspill kommer med en egen artikkel på VM-finalen og vurderinger av de ulike spillalternativene der

I denne saken vil vi konsentrere oss om søndagens Adeccoliga. Hjemmelagene Ranheim, Bryne og Tromsdalen syns vil alle har gode muligheter denne søndagen.

Hjemmeseier i Tromsø
Tromsdalen tar imot Nybergsund i en meget viktig kamp hjemme på kunstgresset i Tromsø. Tromsdalen fikk sin kamp mot Lyn avlyst sist helg, og det betyr at tromsøværingene ikke har spilt offisiell kamp siden 9. juni. Assistenttrener Gaute Helstrup melder om optimisme hos hjemmelaget, selv om skadeproblemene fortsatt finnes. I tillegg er både Ola Talberg og Jonas Johansen ute med karantene, begge fast inventar på laget denne sesongen. Hos bortelaget Nybergsund soner både Sami Fazlagic og Miroslav Radulovic, og sist helg rotet Nybergsund bort en 2-0 ledelse hjemme mot Sarpsborg. Tromsdalen har normalt sin styrke hjemme (3-0-2) mens Nybergsund er sedvanlige svake borte (1-2-2). Vi synes hjemmelaget må ha en ypperlig sjanse til tre svært viktige poeng her, og 2,05 på H i kamp 50 spilles.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Meget hjemmesterke Bryne tar i mot serieleder Sogndal på Bryne stadion. Bryne gikk på en smell sist helg borte mot Strømmen og måtte reise hjem med 3-6 i bagasjen etter å ha vært i ledelsen to ganger. Hjemme på Jæren står Bryne med 4-0-0 og jærbuene er nok svært revansjelystne søndag. Motstander Sogndal overtok tabellteten siden Lyn gikk konkurs, og startet andre del av sesongen med meget overbevisende 4-1 seier borte mot Moss. Fulgte opp med avansement til kvartfinalen i cupen i midtuken, og har funnet en skikkelig seiersflyt. Søndag må imidlertid Sogndal unnvære den glimrende midtstopperen Lars Grorud som er ute med karantene. Mot et svært scoringsvillig Bryne-lag kan det være utslagsgivende, og vi er fortsatt usikre på hvor sterkt dette Sogndal-laget etter å ha sett dem ved flere anledninger i år. Vi tror sterkt på H i kamp 34 til odds 1,95.

For stor favoritt
Ranheim bør naturligvis ha en ypperlig mulighet hjemme mot formløse LøvHam, men det er jo alltid en viss fare for en reaksjon etter den sterke cuptriumfen Ranheim hadde mot Tromsø. Oddsen på Ranheim-seier er også så lav at handicap blir det eneste alternativet. Alta tar i mot Moss til en meget viktig kamp hjemme i Finnmarkshallen, og bør ha en brukbar sjanse til tre poeng mot et Mosse-forsvar som lekker som en sil. Også normalt hjemmesterke Mjøndalen kan være et mulig spill mot Strømmen.

Det spilles også en kamp i Tippeligaen søndag ettermiddag mellom Kongsvinger og Strømsgodset. Undertegnede var selv tilstede på Gjemselunden sist søndag og fikk se et svakt Kongsvinger-lag som tapte 0-3 mot et Brann-lag som ikke hadde vunnet på bortebane. Nå er nok svært bortesvake Strømsgodset en mer takknemlig oppgave, men det nærmeste vi kommer noe tips på denne kampen er uavgjort. Kongsvinger med 1-2-4 hjemme, og Strømsgodset med 0-2-5 borte gjør det vanskelig å tippe en vinner her og uavgjortoddsen på 3,00 kan vurderes.

Søndagens norsk spill blir da:

Kamp 17 Kongsvinger - Strømsgodset 2,40 3,00 2,50
Kampen spilles som singel, innsats kr 100
Klikk her for å spille denne singelen, innsatsen styrer du selv

Kamp 34 Bryne - Sogndal 1,95 3,25 2,80
Kamp 50 Tromsdalen - Nybergsund 2,05 3,20 2,65
Totaloddsen er 4,00, vår innsats kr 100
Klikk her for å spille denne dobbelen, innsatsen styrer du selv

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør