Foto: BAS CZERWINSKI (Ap)

Ajax er sterke hjemme

Sjekk dagens oddstips på Ajax og RBK fra Champions League-kvaliken

Kommersielt

Langoddsen tilbyr en del spennende objekter i dag. Vi henter to objekter fra Champions League-kvaliken, og lar oss bare nesten friste av 1,70 på et godtgående Fredrikstad i bortekampen mot Sandnes Ulf. Det er også fotball fra Superettan på programmet, så det ligger an til en spennende kveld.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Ajax - PAOK
Ajax tok sølvet i nederlandsk æresdivisjon sist sesong, ett poeng bak Twente. Ajax var beste hjemmelag med 16-1-0 hjemme totalt og den smått utrolige målforskjellen 64-4 på hjemmebane. Man slo et ribbet Chelsea i treningskamp forrige uke og ser ut til å være i rute for en ny sesong.

PAOK fra Hellas var klart best på hjemmebane forrige sesong, borte ble bare 6 av 16 kamper vunnet. 6-5-4 på bortebane er jo ikke dårlig, for all del, men nå skal man ut i Champions League-kvalik og spille om en plass blant de aller beste. Trener Mario Beretta fikk kun en måned i sjefsstolen og er nå erstattet av tidligere PAOK-spiller Pavlos Dermitzakis. Sistnevnte innrømmer at det ble noe knappere tid til forberedelser til dagens kamp enn ønskelig, men at de skal gjøre det beste ut av situasjonen.

Begge lag er utenfor sesong og det er ikke snakk om noen skader, så vidt vi kan se. Grekerne kan alltids overraske, men mot Ajax og fjorårets toppscorer Suarez, som vi la godt merke til i Uruguays VM-kamper, blir det trolig for vanskelig. På hjemmebane blir Ajax favoritter mot nesten alle fotballag i verden, og det er ikke utenkelig at de vinner dagens kamp med to mål eller mer. Ajax vinner ofte stort på hjemmebane, og vi prøver 1,82 i odds på at Ajax vinner med to mål eller mer.

AIK - Rosenborg under 2,5 mål
Champions League-kvalik, runde 3. AIK var gode og vant Allsvenskan i fjor. Nå ligger laget nest sist, og det er helt tydlige at det er, eller hvertfall har vært, problemer i laget i år. Enkelte nye spillere er blitt hentet inn og man har også byttet trener. De siste hjemmekampene har AIK vært gode og tatt viktige poeng. Malmö, Åtvidaberg og Trelleborg er slått og 9 viktige poeng er bokført. På bortebane har man ikke fått samme effekten, og her tapes fortsatt det aller meste. Man gikk videre uten å overbevise mot Jeunesse Esch fra Luxemburg i runde 2.

Rosenborg fortsetter å ikke tape i Tippeligaen, og de er så gode at man nesten blir litt lei av at de ødelegger spenningen i serien år etter år. Odds- og tippemessig er Rosenborg en gave, men det er ikke alltid så godt å si om det blir seier eller uavgjort. Det så ut til å bli U mot Stabæk sist, slik det også gjorde mot for eksempel Viking tidligere i år, men nok en gang foræres trønderne en gave i form av et avgjørende mål i sluttminuttene. Dette skjer fordi Rosenborg er gode og på hugget, det er ikke bare flaks. I forrige kvalikrunde var man bedre enn Linfield over to kamper, men gjorde ikke mer enn nødvendig i bortekampen, før man avgjorde på Lerkendal.

Rosenborgs Trond Henriksen uttaler seg om kampen på RBKs nettsider: -Vi møter et solid lag defensivt. De har en god keeper og en god sentrallinje og er gode i duellspillet. AIK var sjanseløse borte mot Malmø, men er et annet lag på hjemmebane. Mye på grunn av et godt og stort publikum på Råsunda, samtidig som de er mye mer aggressive på hjemmebane, forteller Henriksen.

Også Sveriges landslagstrener Erik Hamrén, som har trent begge dagens motstandere tidligere, har en mening om kampene: - Rosenborg er klare favoritter. Det sier jeg på bakgrunn av at Rosenborg leder Tippeligaen, mens AIK har slitt denne sesongen.

Begge lag kan stille med sine beste spillere. Rosenborg kan finne på å stille ganske likt som mot Stabæk: Daniel Ørlund, Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Mikael Dorsin, Per Ciljan Skjelbred, Anthony Annan, Markus Henriksen, Fredrik Winsnes , Trond Olsen, Rade Prica. Anvendte innbyttere: Steffen Iversen, Roar Strand, Morten Moldskred.

Ingen av lagene scorer voldsomt mye mål for tiden, begge er solide defensivt og vi tar med 1,55 i odds på maksimalt to mål i denne kampen. Vi får en dobbel til 2,82 i odds, og setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 20.40.

44. AIK - Rosenborg - over/under 2,5 mål 1,90 1,55
46. Ajax - PAOK Thessaloniki (0-1) 1,82 3,50 2,90

Total odds 2,82

Klikk her for å levere dette spillet

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus