Arsenal og Olivier Giroud bør ha meget gode vinnersjanser hjemme mot Newcastle lørdag ettermiddag.
Arsenal og Olivier Giroud bør ha meget gode vinnersjanser hjemme mot Newcastle lørdag ettermiddag. Foto: Adam Davy (Ap)

Arsenal feiler ikke

Arsenal har overtatt serieledelsen i Premier League og laget blir en av våre sikre på lørdagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1: Endelig opptur for United
Oddstips 2:
Middlesbrough innfrir i toppkampen
Oddstips 3:
Norwich kraftig undervurdert
Oddslangskudd:
Watford truer de store
TV-fotball/streaming:
Mye herlig fotball i nyttårshelgen
V75 Biri: Vidåpent i årets første V75
V5 Biri: Malmin har bankeren
V65 Skive: Dansk festaften med Flemming

Lørdagens tippekupong byr på sju kamper fra Premier League og fem kamper fra Championship. Bonuspotten vokser igjen og er på ca 1,2 mill denne lørdagen. Vi har som vanlig satt opp to kupongforslag som du kan levere ved å klikke på spillboksene i denne artikkelen. Det minste kupongforslaget (96-rekker) ligger øverst, mens det største kupongforslaget (432-rekker) ligger nederst i artikkelen etter kampanalysene.

1. Watford - Manchester City
Etter fire seire og en uavgjort på de fem siste seriekampene, måtte Watford tåle 1-2 nederlag hjemme mot Tottenham mandag. Det stod imidlertid 1-1 når backen Nathan Ake ble utvist etter 63 minutter. Ligger på en strålende 9. plass midtveis i sesongen og har sine målgarantister i Ighalo og Deeney. 4-2-4 hjemme på Vicarage Road. Nathan Ake soner karantene lørdag etter utvisningen mot Tottenham. Ellers ingen nye fravær for Watford.

Ustabile Manchester City med en ny kamp på det jevne i toppopgjøret borte mot Leicester tirsdag kveld (0-0). Har moderate 3-3-3 på bortebane og forsvarssjef Kompany er igjen ute med skade. Men Fernando er tilbake, det samme er Clichy og Delph.

Ingen tvil om at Watford kan stelle istand trøbbel for City her, og vi bruker alle tegn. HUB.

2. Arsenal - Newcastle
I vanlig stil har Arsenal noen miserable bortekamper gjennom sesongen og 0-4 borte mot Southampton sist lørdag, var en slik klassisk svak Arsenal-kamp. Slo som ventet tilbake hjemme mot Bournemouth mandag og siden Leicester kun fikk ett poeng fra sin hjemmekamp mot Manchester City tirsdag, leder Arsenal serien på bedre målforskjell enn Leicester. Hjemme på Emirates har laget kun tapt en gang, åpningskampen mot West Ham (0-2). Har 6-2-0 på de åtte neste hjemme. Alecis Sanchez, Jack Wilshere og Santi Cazorla er blant de som er skadet for Arsenal.

Newcastle fikk med seg sju poeng på tre kamper, før det nå er blitt to strake 0-1 tap. Ligger tredje sist på Premier League-tabellen, men kun to poeng opp til Swansea på sikker plass. Svake 2-1-6 på bortebane.

Fem strake hjemmeseire i de fem siste tilsvarende i London og Arsenal er jevnt over til å stole på hjemme. H.

3. Leicester - Bournemouth
Hjemmelaget holder koken og hevet seg betydelig hjemme mot Manchester City tirsdag, etter en svak kamp borte mot Liverpool sist lørdag (tap 0-1). Har kruttsterke 11-6-2 totalt og har møtt tøff motstand i det siste. Hjemme på King Power Stadium står laget med  5-3-1. Jamie Vardy har slitt med et virus denne uken, men er klar. Jeffrey Schlupp og Matty James er fortsatt de eneste som mangler for Leicester.

Nyopprykkede Bournemouth har levert sakene sine svært så bra. Stod med 3-3-0 på de siste seks (inkludert seire over Manchester United og Chelsea), før laget røk 0-2 borte mot Arsenal mandag. Moderate 3-1-6 på bortebane. Ingen nye skader eller fravær for Bournemouth.

Leicester har møtt en rekke topplag i det siste, og møter "endelig" normal motstand igjen. Da skal det være bra vinnersjanse, og duoen Vardy/Mahrez fikser det? H.

4. Manchester United - Swansea
Etter en periode med endeløs balltrilling, gjorde United sin beste kamp på lenge hjemme mot Chelsea mandag, selv om det endte 0-0. Har etterhvert fått bedre kontroll på skadesituasjonen, og kan få en bra start på det nye året her.  Antonio Valencia, Luke Shaw og Marcos Rojo er alle ute på ubestemt tid for United, mens Jesse Lingard er usikker.

Swansea ligger rett over nedrykkstreken med sine 19 poeng og har hatt en skuffende sesong. Men fire poeng på de to siste, vitner om et forbedret lag. Er som vanlig svake borte (1-3-5), men fikk med seg et sterkt bortepoeng mot Crystal Palace mandag (0-0). Angel Rangel, Leon Britton, Ki Sung-yueng, Wayne Routledge, Gylfi Sigurdsson og Andre Ayew er alle spillere som kan være aktuelle fra start i ettermiddag, ettersom manager Alan Curtis roterte på startoppstillingen mot Crystal Palace mandag.

United har levert bra hjemme denne sesongen (4-4-1), og viste klar bedring hjemme mot Chelsea. H.

5. Norwich - Southampton
Hjemmelaget er flink til å vinne de "riktige"kampene, og etter 2-0 seieren hjemme mot Aston Villa mandag, er laget tre poeng klar av nedrykksstreken med sine 20 poeng. Har møtt sterk motstand i det siste, men maktet uavgjort hjemme mot Everton og seier borte mot Manchester United. Brukbare 3-3-3 hjemme. Ingen nye fravær for Norwich.

Southampton smalt til med 4-0 hjemme mot Arsenal sist lørdag, men utover det har Ronald Koemans gutter vært i svak form den siste tiden og står med 1-1-5 på de sju siste seriekampene. Tok ledelsen borte mot West Ham mandag, men røk likevel 1-2 og har ikke bedre enn 2-4-3 på bortebane. Oriel Romeu soner karantene, mens toppscorer Graziano Pelle fortsatt er ute med skade.

Norwich er bra og taper neppe denne kampen på eget gress. HU.

6. West Bromwich - Stoke
Etter to ettmålstap på rad, var West Bromwich tilbake som et vinnerlag igjen mandag, med 1-0 seier hjemme mot Newcastle. Det sendte laget opp på 13. plass, og samtidig økte avstanden ned til Newcastle på nedrykksplass til seks poeng. Har ikke bedre enn 3-2-5, men har møtt alle topp fire-lagene på hjemmebane allerede. Saido Berahino har startet på benken i de tre foregående matchene, men spissen er ventet å starte i ettermiddag. Både Rondon og James McClean soner karantene.

Stoke med to strake trepoengere på rappen og spesielt borteseieren mot Everton mandag var sterk. Har avansert til 10. plass på tabellen med sine 29 poeng. Overraskende nok har normalt hjemmesterke Stoke levert bedre borte (4-4-2) enn hjemme (4-1-4) hittil denne sesongen. Ingen nye fravær for formsterke Stoke.

1-1-6 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene og bortelaget har matchvinnerne til en slik kamp. UB.

7. Sunderland - Aston Villa
Duket for et realt bunnoppgjør på Stadium Of Light. Hjemmelaget innledet friskt hjemme mot Liverpool onsdag,men var i realiteten sjanseløse etter at Benteke sendte Liverpool foran og tapte fortjent 0-1. Sju poeng opp til sikker plass nå, og det ser ikke bra ut for Sunderland denne sesongen heller. Younes Kaboul, Jack Rodwell og Sebastian Larsson er alle skadet.

Aston Villa er enda verre stilt og ligger helt sist med skarve 8 poeng. Tre av de fem siste er endt med poengdeling, så det har vært tegn til bedring i det siste. Svake 1-2-7 på bortebane. Jordan Ayew og Ashley Westwood må begge sone en kamps karantene lørdag.

En skikkelig sekspoengskamp dette, og verd å merke seg at Aston Villa har vunnet de tre siste tilsvarende på Stadium of Light. HUB.

8. Middlesbrough - Derby
Vi går fra et bunnoppgjør i Premier League til en skikkelig toppkamp i Championship mellom serieleder Middlesbrough og serietoer Derby.

6-1-0 på de sju siste seriekampene for Boro, som i tillegg står med kruttsterke 9-2-1 hjemme på Riverside Stadium. 29 363 tilskuere så laget slå formsterke Sheffield Wednesday 1-0 mandag kveld. Spissen David Nugent er tilbake etter karantene, men forsvarsspillerne Damia Abella og Alex Baptiste er fortsatt skadet.

Derby poenget bak Middlesbrough etter å ha berget ett poeng borte mot Leeds tirsdag kveld ettersom Thomas Ince utlignet snaue kvarteret før slutt (2-2). Sterke 6-5-1 på bortebane, men dette blir en tøff kamp for Derby. Ingen nye fravær for Derby.

Middlesbrough røk 0-1 hjemme for Bristol City i sesongens andre hjemmekamp, men har altså 9-2-0 på de elleve neste hjemmekampene. Taper neppe denne toppkampen, men U-faren er stor. HU.

9. Burnley - Ipswich
Nytt toppoppgjør i Championship her mellom Burnley på 5. plass og Ipswich på 6. plass og begge lagene innehar altså playoffplasser i øyeblikket. Hjemmesterke Burnley (8-2-2) har riktignok ikke bedre enn 2-1-3 på sine seks siste kamper, men to av tapene er kommet borte mot topplagene Middlesbrough og Hull.

Bortesterke Ipswich med 5-0-2 på sine sju siste seriekamper og begge tapene har kommet på hjemmebane mot hhv serieleder Middlesbrough (0-2) og serietoer Derby (0-1). Tirsdag tok laget en kruttsterk borteseier mot sterke Brighton (1-0).

3-0-0 på de tre siste tilsvarende på Turf Moor, men magefølelsen sier at Ipswich kan ta denne. HB.

10. Birmingham - Brentford
Ustabile 2-2-2 på de seks siste for Birmingham som også har opptrådt veldig variabelt hjemme hittil denne sesongen (5-2-5). Innehar 9. plassen i øyeblikket, og har kun fire poeng opp til Ipswich på playoff. Koby Arthur, Neal Eardley og David Cotterill er alle skadet.

Godtgående Brentford med sju poeng på de tre siste seriekampene, og laget ligger a poeng med Birmingham, men bedre målforskjell gjør at ligger på 8. plass. 4-4-4 på bortebane. John Swift har forlenget sin låneavtale fra Chelsea ut sesongen. Ellers ingen nye fravær for Brentford.

Bortelaget har nok den største kapasiteten, men får ikke alltid like godt betalt. HB.

11. Cardiff -Blackburn
Til tross for et ganske klart overtak i spill og sjanser, måtte hjemmelaget nøye seg med 1-1 hjemme mot Nottingham Forest tirsdag kveld. Ligger på 10.plass selv om hjemmetallene viser solide 6-5-1. Det er bortebane som er problemet for laget (2-5-5). Kenwyne Jones har kun scoret ett mål på sine åtte siste kamper, og kan ble erstattet av friskmeldte Federico Macheda eller Sammy Ameobi.

Som klar favoritt borte mot Bolton mandag, skuffet Blackburn stort med å tape 0-1 mot den klare tabelljumboen mandag. Ligger på 16. plass i øyeblikket og har ikke bedre enn 3-4-5 på bortebane. Fode Koita (hamstring) er høyst tvilsom for Blackburn.

Cardiff bør ha en bra vinnersjanse og her blir en våre sikre på en meget utfordrende lørdagskupong. H.

12. Leeds - MK Dons
Det gamle storlaget Leeds har våknet til liv i det siste og hadde sterke Derby i kne i hjemmemøtet på Elland Road onsdag, men måtte nøye seg med poengdeling og 2-2 til slutt. 3-3-0 på de seks siste seriekampene har ført laget opp på 12. plass,men det fortsatt ti poeng opp til den viktige 6. plassen. Leeds spiss Chris Wood (hamstring) and midtbanespiller Alex Mowatt er begge usikre til lørdagens kamp.

Nyopprykkede MK Dons har klart seg brukbart på dette nivået,men meget svake 1-3-8 på bortebane gjør at laget ikke er bedre enn nummer 20 på tabellen. Mandag ble det 0-1 borte mot Birmingham. Matt Upson (f) er fortsatt skadet.

Leeds har ikke bedre enn 3-4-5 på hjemmebane hittil denne sesongen, men skal ha bra sjanse mot meget bortevake MK Dons. H.

432-rekker

96-rekker
1. Watford — Manchester City HUB

2. Arsenal — Newcastle H

3. Leicester  — Bournemouth H

4. Manchester United — Swansea H

5. Norwich — Southampton HU

6. West Bromwich  — Stoke  UB

7. Sunderland — Aston Villa U

8. Middlesbrough — Derby  HU

9. Burnley — Ipswich  HB

10. Birmingham — Brentford HB

11. Cardiff  — Blackburn Rovers H

12. Leeds — Milton Keynes Dons H

432-rekker
1. Watford — Manchester City HUB

2. Arsenal — Newcastle H

3. Leicester — Bournemouth H

4. Manchester United — Swansea H

5. Norwich — Southampton HU

6. West Bromwich — Stoke UB

7. Sunderland — Aston Villa HUB

8. Middlesbrough — Derby HU

9. Burnley — Ipswich HUB

10. Birmingham — Brentford HB

11. Cardiff — Blackburn Rovers H

12. Leeds — Milton Keynes Dons H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør