Arsenals Theo Walcott har vært en åpenbaring på tampen av sesongen etter den lange skademarerittet.
Arsenals Theo Walcott har vært en åpenbaring på tampen av sesongen etter den lange skademarerittet. Foto: Eddie Keogh (Reuters / NTB scanpix)

Arsenal har lært av nestenulykken

Arsenal slet voldsomt mot Hull i fjorårets FA-cupfinale, men i år skal Villa slås i ordinær tid. Sjekk tippetipsene.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Dagens dobbel: 
Gytkjær elsker å spille mot Start
Oddstips:
  Klopp avslutter med cuptriumf
Dagens langskudd:  Molde straffer Sandefjord
Superjackpot Solvalla:  Tipsene som kan gi deg 90 mill.
V65 Drammen:  Sjekk denne frekkisen

Lørdagens tippekupong består av FA-cupfinalen mellom Arsenal - Aston Villa, tippeligaoppgjøret mellom Molde og Sandefjord og ti kamper fra Oddsen-ligaen.

Bonuspotten overlevde fredag, og den er nå på 1,6 millioner kroner.

1. Arsenal - Aston Villa
Finale i FA-cupen. Arsenal har 11 pokaler i skapet og er dermed mestvinnende i turneringen sammen med Manchester United. Den siste triumfen kom så sent som i fjor, da Hull ble slått 3-2 etter ekstraomganger.

Aston Villa kommer også høyt opp på listen over FA-cupvinnere med sine sju seiere, men samtlige finaler ble vunnet i perioden 1887 til 1957. Forrige finale var i 2000, da det ble 0-1-tap for Chelsea.

Arsenal endte til slutt på tredjeplass i Premier League. Hvis man ser bort fra 4-1-seieren over West Bromwich i den siste runden, var ikke sesongavslutningen spesielt imponerende. Angrepsspillet satt ikke verken mot Sunderland, United eller Swansea, og Arsenal scoret bare ett mål på disse tre kapene.

Skademessig har det nesten ikke sett bedre ut denne sesongen, men Danny Welbeck og Mikel Arteta mangler. Manager Arsene Wenger kan komme til å velge skadefrie og scoringskåte Theo Walcott på topp fra start på bekostning av formsvake Olivier Giroud.

Villa reddet plassen takket være en sterk start på sesongen og en brukbar avslutning. De to siste kampene var imidlertid langt under pari (1-6-tap for Southampton og 0-1 hjemme mot Burnley).

Libor Kozak , Ciaran Clarke og Chris Herd mister finalen med skader, mens Shay Given , Jores Okore og Kieran Richardson er usikre.

FA-cupfinalene lever ofte sitt eget liv uavhengig om et av lagene er stor favoritt, og vi må helt tilbake til 2004 for å finne en seier med mer enn ett måls margin (United – Millwall 3-0). I fjor var Arsenal kjempefavoritt mot Hull, men klarte ikke å vinne etter ordinær tid.

Arsenal har slitt mot med å score mål mot lag som har ligget lavt og kompakt i det siste, og Villa er sterke på kontringer når lagets raske angrepsspillere har dagen.

Vi tror imidlertid Arsenal har lært av nesten-smellen mot Hull i fjor, og med Walcott tilbake i superform etter langtidsskade har laget fått en ny dimensjon i angrepsspillet. Vi satser på en avgjørelse etter ordinær tid. H.

2. Molde – Sandefjord
Molde spilte god og effektiv fotball borte mot Mjøndalen sist og kunne innkassere tre viktige poeng. Det er positivt å se at laget er i god scoringsform, og på de siste fire kampene er det blitt elleve mål.

Magne Simonsen, Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga befinner seg fortsatt på skadelisten, mens Mattias Mostrøm og Ruben Gabrielsen betegnes som usikre.

Sandefjord har hengt brukbart med sjansemessig i de fleste kampene, men laget mangler kynisme og besluttsomhet foran begge mål. Og da ender det gjerne som hjemme mot Vålerenga sist: Sjansesløseri, enkle mål imot og 0-3-tap.

På bortebane er det blitt null poeng og 5-16 i målforskjell for nykommeren.

Sandefjord er svekket defensivt av karantene på rutinerte Alexander Gabrielsen.

Til tross for en litt ujevn sesongstart, har Molde bøttet inn mål på hjemmebane. Fasiten er 16 på 5 kamper, og vi tror på en enkel seier over et Sandefjord som lekker som en sil. H.

3. Ullern – Holmen
Begge lagene står med null seire når det er blitt spilt seks runder i Oddsen-ligaen avdeling 1. Ullern har imidlertid vært et vanskelig lag å slå, og fire uavgjorte resultater gjør at Oslo-klubben ligger på trygg grunn. Holmens to poeng holder til nest sisteplass.

Holmen kommer fra tre håpløse kamper mot nordnorske lag (0-3 hjemme mot Finnsnes, 0-5 borte mot Tromsdalen og 1-2 hjemme mot svake Mjølner, og på de fire siste kampene har laget bare scoret ett mål.

Laget mistet to av sine beste spillere til Asker før sesongen (kaptein Fredrik og toppscorer Atli Heimisson) samt trener Bård Heggeset, og stallen fremstår som svakere enn i fjor.

Fredrik Cornell og Robin Hellman er trolig ute med skader, men laget fikk tilbake flere spillere, deriblant keeper Per Henrik Rolfsen, fra skadeopphold og karante til forrige kamp.

Vrien oppgjør. HUB.

4. Notodden – Drammen
Notodden har hatt en skuffende sesong og ligger på 11. plass i Oddsen-ligaen avdeling 2 etter to strake tap for Kvik-Halden og Gjøvik-Lyn.

Prestasjonene i cupen har imidlertid vært sterke, og telemarkingene skal møte Mjøndalen i tredje runde etter å ha beseiret Holmen og Jerv i de to første rundene.

Drammen startet med en dramatisk 4-3-seier borte mot LSKs reservelag, men har tapt de neste fem kampene. Resultatene i de tre siste rundene (0-4 hjemme mot Raufoss, 0-6 borte mot Fram Larvik og 1-4 hjemme mot Sprint/Jeløy) lukter det nedrykk av.

Notodden bør ha gode vinnersjanser mot en motstander som har store forsvarsproblemer om dagen. H.

5. Nybergsund - Gjøvik-Lyn
To poeng og sisteplasss er den brutale fasiten for Nybergsund i Oddsen-ligaen avdeling 2. Det er blitt overtidstap i to kamper på rad, så poengfangsten kunne fort ha vært bedre.

Gjvøk-Lyn gikk på en smell etter cupseieren over Vålerenga (1-4 mot Raufoss), men har slått tilbake med sterke trepoengere over Alta og Notodden og ligger nå på tiendeplass etter en forferdelig start på sesongen.

Om fire dager er det hjemmekamp mot Sarpsborg i cupens tredje runde, og det er ikke umulig at Gjøvik-spillerne har det oppgjøret i bakhodet.

Normalt hjemmesterke Nybergsund har ikke hatt spesielt god uttelling så langt i sesongen, og en seier kan være rett rundt hjørnet. HU.

6. Arendal – Fyllingsdalen
Arendal er i likhet med Gjøvik-Lyn klar for tredje runde i cupen. Motstanderen er Viking på hjemmebane førstkommende onsdag. I serien ligger laget på femteplass etter at Odda ble banket 6-2 på bortebane forrige runde. På hjemmebane er det blitt 1-2-0 og nøkterne 3-1 i målforskjell på tre matcher.

Ylldren Ibrahimaj, Hakeem Wilkinson og Nicolai Aas var ute med sykdom eller skade mot  mot Odda, men det er håp om at trioen blir klar til i dag. Øyvind Johannesen, Sondre Kollen og Tobias Skjævestader fortsatt ute med skader.

Fyllingsdalen har hatt en skuffende sesong i Oddsen-ligaen avdeling 3 og ligger på utsatt til på 11. plass med seks poeng. Årets største opptur så langt er utvilsomt 4-1-seieren over Haugesund forrige cuprunde, men det smakte nok også med 4-1-triumf mot den lokale rivalen Fana forrige serierunde.

Thomas Eriksen Ness, Leonardo Dure og Mario Alilovic er langtidsskadet, mens storscoreren Geir André Herrem og Jan Marius Ringstad betegnes som usikre. Tobias Heltne er trolig tilbake etter sykdom.

Fyllingsdalen møter Molde i cupen allerede tre dager etter dagens kamp.

Styrkeforholdet mellom disse lagene er nokså jevnt, og to har spennende cupkamper om få dager. Ikke lett å spå utfallet i denne kampen. HUB.

7. Ullensaker/Kisa - Vard Haugesund
Toppoppgjør i Oddsen-ligaen avdeling 3. Kisa, som spilte i 1. divisjon forrige sesong, topper med 16 poeng, mens Vard på 2. plass ligger fem poeng bak.

Dagens hjemmelag kommer fra fire strake ettmålsseiere, og lagets eneste poengtap kom i første serierunde borte mot Arendal.

Vard var nær ved å slå ut Brann av cupen, men tapte på straffekonk. På bortebane er det blitt 0-2-1 så langt.

Førstekeeper Helge Sandvik er hentet på lån av Aalesund frem til sommerpausen.

Kisa har vunnet med kun ett mål i de fire siste kampene, og Vard er ikke et lag man valser over. HU.

8. Vidar – Odda
Vidar åpnet sesongen med 4-0-seier over Eidsvold, men har ikke vunnet noen av de neste fem kampene og ligger på niendeplass med seks poeng. En skuffende vår for et lag som har ambisjoner om å kjempe i toppen.

Lasse Lütcherath Ihle er ute med karantene for fem gule kort.

Nyopprykkede Odda har også tatt seks poeng, i likhet med tre andre lag i denne avdelingen. Det er blitt hjemmeseier over Odds reservelag og Fyllingsdalen, men de fire øvrige kampene har endt med tap.

Vidar må slå et bortesvakt lag som Odda dersom man skal ha ambisjoner om å gjøre det like bra som forrige sesong (fjerdeplass). H.

9. Vindbjart – Sola
Vindbjart er enda et av lagene i avdeling 3 som har tatt seks poeng. Tre av dem kom i 6-2-seieren over Donn sist, men de resterende tre er kommet gjennom uavgjortresultater mot Vidar, Arendal og Fana.

I cupens andre runde ble Start knust 4-0, og onsdag er det hjemmekamp i runde tre mot Odd.

Nyopprykkede Sola har tatt ett poeng mer enn Vindbjart. Forrige runde måtte man gi tapt (1-2) for serieleder Ullensaker/Kisa, men det ble seier over Eidsvold og Vidar rundene før.

Klubben har mye fokus på Odd-kampen om dagen, og vi utelukker ikke Sola her. HUB.

10. Elverum – Træff
Elverums første seier kom borte mot Førde forrige runde. Seieren førte hedmarkingene opp på seks poeng og sikker plass i Oddsen-ligaen avdeling 4. På hjemmebane er det blitt 0-2-1 så langt.

Træff ligger nest sist i avdeling 3 med sine fire poeng. Lagets eneste seier kom borte mot Florø for to runder siden.

Elverum var nær opprykk forrige sesong og har vært tippet som et topplag også denne sesongen. 4-2-seieren sist ga garantert mersmak, og vi tror på tre nye poeng mot en svak motstander i dag. H.

11. Stjørdals-Blink – Byåsen
Nyopprykkede Blink har slått bunnlagene Træff og Molde 2, men har ellers fire tap i avdeling 4. Målene renner inn i feil ende av banen, og 16 baklengs er klart mest i serien.

Byåsen har tatt ett poeng mer enn Blink, men ligger fire plasser over i denne jevne ligaen. Årets andre seier kom borte mot Rødde forrige runde, og fire av sju poeng er tatt på fremmed gress.

Byåsen skal være et hakk sterkere enn dagens motstander, og B bør krysses av. UB.

12. Strindheim – HamKam
Den siste kampene er hentet fra avdeling 4. Der møtes to lag som begge står med 2-4-0 etter seks kamper. Det holder til henholdsvis 3.- og 4. plass. Lagene har også det til felles at de har en nøktern målforskjell (9-4 og 8-5). En annen likhet er at begge står med to strake uavgjorte etter seier tredje sist.

HamKam har en lang skadeliste, og i kampen mot Molde 2 sist måtte også Fredrik Sjølstad ut tidlig med en skade.

Nyopprykkede Strindheim er garantert fornøyd med null tap så langt i sesongen, mens HamKam nok hadde håpet på mer enn seks poeng etter seks runder. Lagene har spilt såpass mye uavgjort at vi tar med det tegnet. UB.

432-rekker:
1. Arsenal - Aston Villa H
2. Molde – Sandefjord H
3. Ullern – Holmen HUB
4. Notodden – Drammen H
5. Nybergsund - Gjøvik-Lyn HU
6. Arendal – Fyllingsdalen HUB
7. Ullensaker/Kisa - Vard Haugesund HU
8. Vidar – Odda H
9. Vindbjart – Sola HUB
10. Elverum – Træff H
11. Stjørdals-Blink – Byåsen UB
12. Strindheim – HamKam UB

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekker:
1. Arsenal - Aston Villa H
2. Molde – Sandefjord H
3. Ullern – Holmen HUB
4. Notodden – Drammen H
5. Nybergsund - Gjøvik-Lyn HU
6. Arendal – Fyllingsdalen HU
7. Ullensaker/Kisa - Vard Haugesund H
8. Vidar – Odda H
9. Vindbjart – Sola HB
10. Elverum – Træff H
11. Stjørdals-Blink – Byåsen UB
12. Strindheim – HamKam UB

Klikk her for å levere 96-rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør