SATTE SPIKEREN: Mesut Özil var i glitrende form da Bayern ble slått på Emirates.
SATTE SPIKEREN: Mesut Özil var i glitrende form da Bayern ble slått på Emirates. Foto: Dylan Martinez (Reuters)

Arsenal har poengsjanser mot Bayern

Mange spennende oppgjør på onsdagens tippekupong. I tippetipsene tror vi Arsenal har poengsjanser på Allianz Arena.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Nettavisens oddstips traff godt med vurderingene tirsdag - med unntak av Sevilla - Manchester City, som var en skikkelig bom -, og marginer imot gjorde at vi ikke fikk den helt store gevinsten. Likevel fikk vi inn en lekker dobbel til 3,04 i odds.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tennistips, innleveringsfrist klokken 13.05:
Murray går på stjernesmell i Paris
Oddstips 1:
Mourinho har ikke råd til å tape denne
Oddstips 2:
- Müller er bedre enn Lewandowski
Oddstips 3:
Barcelona dundrer ut av startblokkene

TV-kampene: Slik ser du ukens kamper på TV

V76 Bjerke: Gundersen leverer igjen
V4 Täby Galopp:
Herlig onsdagsgalopp på Täby

Det er en ny, flott Champions League-runde på onsdagens langoddsprogram. Storkamper som Roma - Bayer Leverkusen og Bayern München - Arsenal er på menyen.

Det er 1,2 millioner kroner i bonuspotten til en eventuell alenevinner denne midtuken. Innleveringsfrist klokken 20.40!

Klikk her for å sette opp din egen kupong på desktop og mobil!

Komplette kampanalyser og andre innleveringsforslag finner du under spillboksen.

1. Bayern München — Arsenal
Bayern München gikk på sitt første poengtap i Bundesliga da de spilte 0-0 borte mot Eintracht Frankfurt på fredag. De fikk et par annulerte scoringer og burde - som vanlig - vunnet kampen, men depper neppe mye over det.

Tyskerne har en overlegen sesongstart i Bundesliga, men tapte det motsatte oppgjøret mot Arsenal 2-0 for to uker siden. Den tabben gjør de neppe igjen, hjemme på Allianz Arena er det nær uslåelige.

Arsenal nyter en strålende hjemlig ligaform og slo Swansea 3-0 i helgen, et resultat som føyer seg inn i den svært gode formkurven de opplever. Her er de nok fornøyde med ett poeng og de har vært defensivt så gode at vi tror de har sjanse på nettopp det. HU.

2. Olympiakos Piraeus — NK Dinamo Zagreb
Olympiakos har hatt en fantastisk start på sesongen i samtlige turneringer. Den greske giganten troner øverst i den greske ligaen, og ligger før denne Champions League runden på 2.plass i en tøff gruppe med blant andre Bayern München og Arsenal. For to uker siden var grekerne i Kroatia for å spille mot Dinamo Zagreb, og plukket med seg tre poeng fra det oppgjøret.

Dinamo Zagreb ligger på 3.plass i den kroatiske serien etter 15 spilte kamper, og selv om de ligger sist i gruppen sin i mesterligaen er de bare bak Arsenal på målforskjell. Dinamo Zagreb slo det engelske formlaget på hjemmebane i den første gruppespillkampen, før det ble tap mot Bayern München og Olympiakos i de to neste. Denne gangen reiser de til Hellas, og vi tror det blir en rimelig jevn affære for Omar Elabdellaoui og Olympiakos. HU.

3. Barcelona — BATE Borisov
Barcelona er så gode og BATE så svake i forhold at det ikke er noen vits å overkomplisere denne. Barcelona vinner 99 av 100 ganger. H.

4. Roma — Bayer 04 Leverkusen
Roma har startet sesongen forrykende, og troner øverst i Serie A, men har ikke klart å komme på samme nivå i Europas gjeveste turnering. Roma ligger sist i sin gruppe med to poeng etter tre runder. Det skal sies at det bare er to poeng opp til 2. plassen, som rundens motstander Bayer Leverkusen innehar. Roma har dermed alt å spille for i kampen om å sikre seg avansement i Champions League.

Bayer Leverkusen har hatt en middelmådig start på sesongen i hjemlig liga, og har ikke funnet toppnivået ute i Europa heller. Selv om de ligger på en plassering som gir avansement i gruppen, er ingenting avgjort i gruppe E. I tilsvarende oppgjør for to uker siden var det en skikkelig thriller av en fotballkamp som endte i 4-4, men Roma har vært så gode denne sesongen at det er bare et tidsspørsmål før det løsner ute i Europa også. Vi kjører derfor en H på denne kampen.

5. Chelsea — Dynamo Kiev
Den mildt sagt svake sesongstarten til Chelsea gikk fra vondt til verre etter helgens tap 1-3 tap mot Liverpool. Englands regjerende mestere ligger på 15. plass i Premier League, og det er mange spørsmålstegn rundt fremtiden til Jose Mourinho. Heldigvis for Chelsea er det ingenting som er avgjort i gruppe G. Den London-baserte klubben ligger på 3. plass i en gruppe som kan beskrives som enkel på papiret, og med seier mot Dynamo Kiev kan de klatre opp til 1. plass i gruppen sin, avhengig av resultatet i kampen til Porto.

Dynamo Kiev på sin side har startet sesongen som forventet, og ligger på 2.plass i den ukrainske ligaen, med bare Shakhtar foran seg. Når lagene møttes i Ukraina for to uker siden endte det 0-0, og før denne Champions League runden ligger "Bilo-Syni" på 2. plass i gruppen, og kan med seier mot ta et langt steg mot avansement fra gruppespillet. Vi har stor tro på Chelsea og backer dem på langoddsen, men siden folkerekka er så for hjemmelaget, tar vi med U og B. HUB.

6. Maccabi Tel Aviv — FC Porto
Maccabi Tel Aviv har hatt en oppskriftsmessig start på sesongen i den israelske toppdivisjonen, og ligger på 2. plass med 19 poeng på ni kamper. Men som forventet har de ikke klart å overraske noen i Champions League. Tel Aviv står med 0 poeng på tre kamper, og har fortsatt til gode å score mål i gruppespillet.

Det er derfor stor kontrast mellom de to lagene som skal kjempe om poengene på Bloomfield Stadium. Porto ligger på 2. plass i portugisiske Primeira Liga, og troner øverst i gruppe G. Porto står med sju poeng etter tre kamper i gruppespillet, og slo Maccabi Tel Aviv komfortabelt 2-0 på hjemmebane for to uker siden. Vi tror ikke vi trenger å argumentere noe mer for at Porto tar alle poengene også i dette oppgjøret. B.

7. KAA Gent — Valencia
KAA Gent har mye til felles med flere av de allerede nevnte klubbene. Gent innehar 1. plassen i belgiske Pro League, og har fortsatt til gode å tape i den hjemlige serien, men man kan ikke si det samme om Champions League-eventyret så langt.

Gent ligger på 3.plass i gruppen sin, og har plukket med seg ett poeng, men det skal også sies at det er en tøff gruppe de er i.

Valencia har på sin side hatt en grei start på sesongen i den spanske toppdivisjonen, og ligger i tillegg godt ann til videre avansement i Champions League, med seks poeng på tre kamper. De har imidlertid kommet seg rent resultatmessig og har fem seire de siste syv i alle turneringer.

Den tidligere spanske giganten ligger på 7.plass i Primera Division, og selv om det er en viss kvalitetsforskjell mellom de to lagene tror vi Valencia stikker av med seieren, selv om man ikke skal undervurdere Gent på hjemmebane. UB.

8. Lyon — Zenit St. Petersburg
Ser man på ligatabellen i franske Ligue 1, kan man begynne å spekulere på om den tidligere giganten Lyon har begynt å våkne til liv. Lyon ligger på 2. plass i den franske toppdivisjonen med bare suverene PSG foran seg. Men historien er en helt annen i Champions League. Den franske klubben har bare plukket med seg fattige ett poeng i årets gruppespill, og ligger sist i gruppe H.

Zenit har opplevd en litt skuffende start på sesongen i den russiske toppdivisjonen. Andre Villas-Boas sine menn ligger på 4.plass etter 14 spilte kamper, men kan trøste seg med gode prestasjoner ute i Europa. Den russiske klubben topper gruppe H, og står med full pott etter tre kamper. Lyon fikk det tøft når de var i Russland for to uker siden, og vi tror ikke det blir noe enklere nå når Zenit kommer til Frankrike. UB.

9. Celtic — Molde
Vi går videre fra Champions League til Europa League, og første Europa League kamp på kupongen skal et norsk lag ut i aksjon. Celtic tar i mot Molde på Celtic Park, og vi tror det blir en jevn kamp i denne norske trenerduellen. Ronny Deila har fått mye kritikk denne sesongen, på tross av at Celtic topper skotsk Premier League.

'Celtic har bare tapt èn av de 13 spilte kampene i hjemlig liga, men det ser ikke like rosenrødt ut i Europa League. Celtic ligger sist i sin gruppe, med bare to poeng på tre kamper, i tillegg til å ha -2 i målforskjell.

Molde på sin side har overrasket alle i Europa League, og troner øverst i Europa Leagues gruppe A. Molde har fortsatt til gode å tape i gruppespillet, og står med sju av ni mulige poeng før denne runden. Molde ligger på 6. plass i Tippeligaen, og med bare en runde igjen har klubben fra Rosenes by alt å spille for i jakten på spill i Europa neste år.

Men å møte Celtic på ærverdige Celtic park er ingen enkel oppgave. Molde og Ole Gunnar Solskjær vil sannsynligvis være fornøyd med å få med seg ett poeng i Skottland, og selv om det blir vanskelig er det absolutt en mulighet. HU.

10. Rubin Kazan — Liverpool
Rubin Kazan har hatt en skuffende start på sesongen i russiske Premier League. De befinner seg på 12.plass etter 14 runder, og har tapt hele ni kamper denne sesongen. Rubin Kazan står med to poeng etter tre kamper, og ett av de poengene kom nettopp mot denne rundens motstander, Liverpool.

Det var svært mange som forventet at Jürgen Klopp skulle få sin første seier som sjef for Liverpool mot Rubin Kazan, men russerne var standhaftige og fikk med seg ett poeng fra Anfield.

Det er mye som tyder på at Jürgen Klopp har begynt å få sving på Liverpool. Merseyside-klubben ligger foreløpig på en 8. plass i Premier League, men viser tegn på bedring, spesielt i 3-1 seieren på Stamford Bridge forrige runde.

Liverpool har ikke overbevist ute i Europa, og står med tre av tre mulige poengdelinger. Selv om det aldri er enkelt å ta den lange turen til Russland for å spille kamp tror vi moralen i Liverpool laget er såpass god at de plukker med seg poeng fra dette oppgjøret. UB.

11. Rosenborg — Lazio
Vi er kommet til det andre norske laget på dagens tippekupong, og det er de ferske seriemesterne Rosenborg vi snakker om. Trønderne feiret gull til langt på natt etter forrige kamp mot Haugesund, hvor de vant 4-3. Dette er nok ikke den ideelle oppladningen til en kamp i Europa League, men samtidig har vi forståelse for det.

Selv om gutta fra bartebyen tok ligagull i Norge uten store problemer, tror vi de får større problemer når Lazio kommer til Trondheim. Rosenborg ligger sist i gruppe G i Europa League, med bare ett poeng på tre kamper.

Lazio har hatt en middelmådig start på sesongen, og befinner seg på en 7.plass i Serie A. Lazio har vært dyktige foran mål i den italienske serien, men har vært like udyktige i forsvar, og står med 16-18 i målforskjell så langt. Lazio topper sin gruppe i Europa League, med syv av ni mulige poeng.

Forrige oppgjør mellom Lazio og Rosenborg endte med 3-1 seier til italienerne, og det er mye som tyder på at Lazio tar med seg alle poengene fra Lerkendal. Samtidig skal man ikke undervurdere selvtilliten Rosenborg har fått etter å ha vunnet ligaen, og trønderne er nesten avhengige av tre poeng for å ha sjanse på avansement. Vi spiller H på langoddsen, men HB her.

12. Tottenham — RSC Anderlecht
Tottenham og Pochettino er i kjempeform om dagen. Spurs scorer mye mål, og har et av Premier Leagues mest solide forsvar. For oss er det svært liten tvil om at Anderlecht kommer til kort i denne kampen. H.

384-rekker:

1. Bayern München — Arsenal HU

2. Olympiakos Piraeus — NK Dinamo Zagreb HU

3. Barcelona — BATE Borisov H

4. Roma — Bayer 04 Leverkusen H

5. Chelsea — Dynamo Kiev HUB

6. Maccabi Tel Aviv — FC Porto B

7. KAA Gent — Valencia UB

8. Lyon — Zenit St. Petersburg UB

9. Celtic — Molde HU

10. Rubin Kazan — Liverpool UB

11. Rosenborg — Lazio HB

12. Tottenham — RSC Anderlecht H

Klikk her for å levere denne kupongen.

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil.

192-rekker:

1. Bayern München — Arsenal H

2. Olympiakos Piraeus — NK Dinamo Zagreb HU

3. Barcelona — BATE Borisov H

4. Roma — Bayer 04 Leverkusen H

5. Chelsea — Dynamo Kiev HUB

6. Maccabi Tel Aviv — FC Porto B

7. KAA Gent — Valencia UB

8. Lyon — Zenit St. Petersburg UB

9. Celtic — Molde HU

10. Rubin Kazan — Liverpool UB

11. Rosenborg — Lazio HB

12. Tottenham — RSC Anderlecht H

Klikk her for å levere denne kupongen.

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør