Foto: Reuters/Scanpix

Arsenal tar ligacupen seriøst

Derfor slår de bortesvake Wigan med flere mål. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Les også: Lesernes oddstips tirsdag

langoddsprogrammet står finsk, norsk og svensk ishockey og deretter cup -og conferencefotball fra England. Store lag som Manchester United og Arsenal spiller kvartfinaler i ligacupen, og spesielt Arsenals kamp er interessant siden motstander Wigan stiller uten sin kanskje viktigste spiller.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Arsenal - Wigan
Dette er en kvartfinale i ligacupen, også kalt Carling Cup. Arsenal har tradisjoner for å rokkere på laget foran cupkamper, og de gjør det ofte med stort hell, unggutta til Arsenal vinner ofte like stort som førstelaget. I de siste cupkampene har Arsenal imidlertid stilt ganske så A-preget lag, og nå som det er kvartfinale må vi kunne forvente at mange av de faste får spilletid, noe vi straks kommer tilbake til.

Forrige runde i denne turneringen vant Arsenal overbevisende 4-0 i Newcastle, målscorere var Walcott og Bendtner. Runden før spilte de 1-1 borte mot Tottenham, men to straffescoringer av Nasri og en Arshavin-scoring sikret 4-1 i ekstraomgangene. I Premier League gjorde Arsenal en god kamp borte mot Aston Villa i helgen, kanskje mer underholdende en virkelig god, men de vant 4-2 til slutt. Før det tapte de 0-2 mot Braga i Champions League, og de mistet en 2-0 ledelse hjemme mot Tottenham og tapte 2-3 i serien før det. Så det svinger.

Når det gjelder dagens tropp er det klart at kaptein Cesc Fabregas og Sebastien Squillaci er ute med skade, men de er også de eneste. Arsenal-manager Arsene Wenger sier at han vurderer å gi Robin van Persie spilletid, han har vært ute med en ankelskade en stund men er tydeligvis bra igjen. Emmanuel Eboue er også blitt bra på rekordtid etter skade mot Braga og er med i dag, sammen med Theo Walcott og Nicklas Bendtner. Mer røper ikke Wenger i skrivende stund. “I don’t want to give the team today,” sier Wenger til Arsenal.com mandag ettermiddag. “The only thing I promise is that we will take the tie seriously."

Wigan hadde hjemmekamp og slo Swansea 2-0 i forrige runde. Boselli scoret tidlig i 2. omgang og Watson satt en straffe på overtid. Runden før det hadde de også hjemmekamp, der de lå under mot Preston, men snudde til 2-1 etter to scoringer i kampens tre siste minutter.

Wigan hadde bortekamp mot desperate West Ham i Premier League på lørdag, og tapte 1-3. Helgen før tapte de 0-2 borte mot Manchester United, før det 1-2 borte mot Blackburn og før det 0-2 borte mot Fulham. Wigan er ikke noe stort bortelag for tiden, og mot West Ham stilte de uten suspenderte Antolin Alcaraz og viktige Hugo Rodallega. Det var nesten nødt til å bli tap, uten at vi våget å sette penger på det. Alcaraz er tilbake i dag, men Rodallega skal sone to kamper til. Han er veldig viktig for laget, den viktigste, vil vi si. Ellers er Gary Caldwell trolig tilbake, kun Emmerson Boyce og James McCarthy er ute med skader nå.

Innbyrdes oppgjør:

19.09.2009 Arsenal - Wigan 4 - 0
06.12.2008 Arsenal - Wigan 1 - 0
11.11.2008 Arsenal - Wigan 3 - 0
24.11.2007 Arsenal - Wigan 2 - 0
11.02.2007 Arsenal - Wigan 2 - 1

Arsenal scorer ofte mange mål og de har hatt en ganske tøff vei til denne kvartfinalen, med bortekamper mot Newcastle og Tottenham. Likevel scorer de fire mål i begge disse to. Wigan, derimot, har tidvis slitt på hjemmebane mot motstand fra The Championship. Uten Rodallega er de nesten nødt til å tape på Emirates, og vi kan lett se for oss at Arsenal scorer fire ganger i dag også. Hjemmeseier med to mål eller mer til 1,67 i odds spilles. Dette objektet kan spilles som single, men vi skal helst opp over 2 i odds og bruker objektet i en dobbel.

Nå kan du tippe på iPhone

Lørenskog - Rosenborg IHK
Lørenskog hetses for å være et kjøpelag uten samspill, men etter en periode med fire tap har de nå vunnet 10-3 over MS, 4-1 over Stjernen og 3-2 over Lillehammer, og spillet ser slett ikke ille ut, så kritikerne må roe seg ned for denne gang. 6. plass på tabellen er likevel ikke i tråd med Lørenskogs ambisjoner, men med Dan LaCouture, Tobias Lindstrøm, Christian Thygesen og flere andre i storform er det håp om å klatre. I dag er det også håp om at kaptein Tommy Jakobsen er tilbake fra skade.

Rosenborg innledet sesongen godt og tok et par skalper både hjemme på Leangen og andre steder, men nå taper man kamp etter kamp. På de 9 siste har man kun én seier, over MS, og 8 tap i ordinær tid. De siste bortematchene er tap 1-6 mot Lillehammer og 2-4 mot Stjernen. Vi kjenner ikke til skadesituasjonen i laget annet enn at Erbe og Mengshoel har stått over de seneste kampene.

Innbyrdes oppgjør:

23.10.2010 Rosenborg - Lørenskog 2 - 6
25.09.2010 Lørenskog - Rosenborg 5 - 1

Lørenskog har en sterk tropp, de har formen på plass og de har hjemmebane. Rosenborg har strengt tatt ingen av delene. Derfor skal dette bli en H, og den kommer fort med flere mål, slik historien viser. 1,40 på Lørenskog-seier med to mål eller mer spilles. Vi får en dobbel til 2,34 i odds og setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 18.55.

10. Lørenskog - Rosenborg IHK (0-1) 1,40 6,30 3,30
25. Arsenal - Wigan (0-1) 1,67 3,75 3,20

Total odds 2,34

Klikk her for å levere dette spillet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus