Det endte 2-2 i det forrige Anfield-møtet mellom Liverpool og Aston Villa, og Liverpool har ikke vunnet på hjemmebane på de tre siste forsøkene mot Birmingham-klubben.
Det endte 2-2 i det forrige Anfield-møtet mellom Liverpool og Aston Villa, og Liverpool har ikke vunnet på hjemmebane på de tre siste forsøkene mot Birmingham-klubben. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Aston Villa trives på Anfield

Og derfor stoler vi ikke 100 prosent på Liverpool i dag. Sjekk tippetipsene.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Oddstips:
  Crystal Palace i scoringsform
Dagens dobbel:
Tragisk komikveld med Blackpool
Dagens langskudd:
Brann kan overraske på Marienlyst
V75 Färjestad:
  100 mill og tidenes jackpot

Vi står overfor en spennende tippekupong med kamper fra Tippeligaen, Premier League og Championship.

Bonuspotten har steget til 3,4 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

1. Strømsgodset – Brann
Som vi har varslet flere ganger de siste månedene: Strømsgodset er ikke i nærheten av nivået fra gullsesongen. Drammenserne har imidlertid vært gode til vinne jevne kamper, men nå ser det ut til at de også har mistet den egenskapen. På de siste fem kampene er det bare blitt fire poeng, og Godset er blitt passert av både RBK og LSK.

Jørgen Horn, Kim André Madsen og Martin Rønning Ovenstad er ute med sakder, og stjerneskuddet Martin Ødegaard er tvilsom selv om han står oppført i troppen .

Brann har endelig begynt å plukke poeng (seier over RBK og uavgjort på Ullevaal mot VIF), men fikk seg en leksjon på hjemmebane av Molde sist. Serielederne var rett og slett et par hakk bedre i det aller mest og vant en fortjent 1-0-seier. Ligger dermed fortsatt på nedrykk, ett poeng under Sogndal.

Azar Karadas må trolig stå over, ellers god skadesituasjon.

Marienlyst har ikke vært et fort for Strømsgodset denne sesongen, og vi kan ikke utelukke et Brann-lag som var på gang før Molde-kampen. HB.

2. Liverpool - Aston Villa
Liverpool slo tilbake etter City-tapet med en meget overbevisende 3-0-seier over Tottenham i London. Spurs hadde ballen mest og vant klart flest cornerne, men Liverpool var i en helt annen klasse når det gjelder fart, bevegelse og fremdrift og kom til langt flere sjanser. Er dermed tilbake i gullkampen med seks poeng på tre matcher.

Daniel Sturridge rekker ikke dagens kamp og kan i verste fall være ute i tre uker med sin strekkskade. Emre Can og Joe Allen har også kommet tilbake fra landslagsoppdrag med skade. Martin Skrtel, Glen Johnson og Jon Flanagan er ti tillegg uaktuelle. Mario Balotelli blir trolig klar til tross for at han har slitt med sykdom denne uken.

Villa har spilt gjerrig og solid fotball (3-1 i målforskjell) og har tatt ett poeng mer enn dagens motstander. Har imidlertid hatt et enkelt program så langt (Stoke, Newcastle og Hull), og dette blir den første virkelige testen. Har gått på et pinlig sorti i ligacupen mot Leyton Orient på hjemmebane.

Tom Cleverley kan debutere i dag. Christian Benteke og Libor Kozaker fortsatt på skadelisten, og manager Paul Lambert melder om smårusk hos noen ikke navngitte spillere.

Liverpool har slitt mot Villa på hjemmebane de siste sesongene og står med 0-2-1 på de tre siste innbyrdes på Anfield. HU.

3. Chelsea - Swansea
Chelsea er det topplaget som har imponert mest så langt, med full pott og 11 mål på tre kamper. Var involvert i en vanvittig 6-3-kamp borte mot Everton sist, og laget ser endelig ut til å ha fått en stabil målmaskin i Diego Costa.

Spanjolen har pådratt seg en strekk på landslagsoppdrag, og det er en viss fare for at han mister kampen. Loic Remy eller Didier Drogba tar eventuelt over hans plass på topp. Eden Hazard har en vond akilles, men blir trolig klar.

Swansea er det andre laget som ikke har tapt poeng så langt. Åpnet som kjent med borteseier over et blekt Manchester United og har siden hatt enkle hjemmekamper. Det blir interessant å se hvordan waliserne spiller mot ligaens for tiden største gullfavoritt.

Wilfried Bony har vært på landslagsoppdrag i Afrika denne uken, og det er mulig spissen starter på benken. Marvin Emnes kan være tilbake etter skade, men Leon Britton er fortsatt ute.

Usikkerheten rundt Costa gjør at vi helst ville ha tatt med en gardering, men vi trenger den senere på kupongen. H.

4. Sunderland – Tottenham
Sunderland hadde ballen mest og vant også både skudd- og cornerstatistikken borte mot QPR sist, men det betyr lite når man ikke klarer å få ballen i mål. Tapet i London betyr at laget ble stående i sumpa med to poeng.

Laget er helt skadefritt, og de innlånte spillerne Sebastian Coates (Liverpool) og Ricky Alvarez (Inter) er inkludert i troppen for første gang.

Tottenham hadde full pott på to seriekamper, 5-0 i målforskjell og storseier over Limassol i Europa League-kvalifiseringen før det ble bråstopp mot Liverpool sist. Offensivt var det lite som fungerte, og forsvaret klarte ikke å henge med på Liverpools kvikke pasninger og løp.

Roberto Soldado og Kyle Walker er ute med skader, og der sannsynlig at Nabil Bentaleb ikke spiller fra start etter å ha kommet hjem fra landslagsoppdrag sent i uken. Nykommerne Federico Fazio og Benjamin Stambouli er med i troppen.

Åpen kamp. HB.

5. West Bromwich – Everton
West Bromwich åpnet med uavgjort mot Sunderland og Southampton, men hadde lite å stille opp med mot Swansea sist og tapte 0-3. Sesongen har altså startet omtrent like ille som den var på samme tid i fjor, og det kan bli en tung høst for Alan Irvines mannskap.

Keeper Ben Foster ser ut til å bli klar selv om han måtte trekke seg fra landslaget grunnet en fingerskade. Joleon Lescott er tilgjengelig for første gang etter overgangen fra Manchester City. Youssouf Mulumbu og Victor Anichebe er usikre.

Etter 3-6 hjemme mot Chelsea sist, har Everton sluppet inn ti mål på de tre første kampene, noe som er uvanlig for et lag som har hatt suksess med sin gjerrige fotball de siste sesongene. Til sammenlikning slapp Everton bare inn 39 mål på 38 kamper forrige sesong. Har bare tatt to poeng så langt, og trenger tre poeng i dag.

Ross Barkley er fortsatt ute med skade, men Arouna Kone og Bryan Oviedo nærmer seg comeback. Leon Osman og Samuel Eto'o betegnes som usikre.

Vi tror mest på Everton, men laget slipper inn så mye mål om dagen at gardering må til. HB.

6. Stoke - Leicester

Stoke har virkelig hevet seg etter den elendige 0-1-kampen på hjemmebane i premieren mot Aston Villa. Seieren over City sist var rett og slett en taktisk triumf, og Mame Biram Dioufs scoring kommer til å bli stående som en av sesongens beste. Står nå med fire poeng og 2-2 i målforskjell.

Diouf har vært på landslagsoppdrag for Senegal denne uken, og det er ikke sikkert den tidligere Molde-spissen spiller fra start. Geoff Cameron og Peter Odemwingieer uaktuelle, og det er tvilsomt om Stephen Ireland blir klar.

Leicester har hatt et tøft kampprogram (Arsenal, Chelsea og Everton) i PL-comebacket, og fansen er nok ikke skuffet over to poeng så langt.

Klubben har hentet inn Nick Powell og Tom Lawrence fra Manchester United og Danny Simpson fra QPR. Matthew Upson og Matty James er ute.

Leicester er langt fra sjanseløse her, men det er så mange jevne kamper på kupongen at vi må spare på kryssene. H.

7. Crystal Palace – Burnley
Palace var involvert i en ellevill 3-3-kamp borte mot Newcastle sist, der laget fra London scoret både etter ett minutt og i sluttsekundene. Det var årets første poeng, og det er åpenbart at det defensive spillet (åtte baklengs) må forbedres dersom man skal komme seg opp fra bunnsumpa.

Den nye manageren Neil Warnock har vært aktiv på overgangsmarkedet og har blant annet hentet inn James McArthur, Wilfried Zaha Andy Johnson. Sistnevnte mangler kampform og spiller trolig ikke i dag. Marouane Chamakh er ute med skade, men Joe Ledley er tilgjengelig.

Burnley har forsvart seg brukbart så langt, men offensivt er det lite som fungerer. Har bare scoret ett mål på de fire første i serie og cup. Er klart preget av at den ene halvdelen i forrige sesongs superpar på topp, Sam Vokes, er ute med skade frem til nyttårstider.

Den andre halvdelen, Danny Ings, har slitt med sykdom i det siste, men blir trolig klar. Den nye trioen Sean Dyche, Nathaniel Chalobah og Michael Keane er med i troppen, men trolig startet ingen av dem.

Burnley har møtt god motstand så langt og står bare med det ene poenget de tok mot Manchester United sist. Det skal bli interessant å se om de satser mer offensivt når motstanderen nå er på deres eget nivå.

Palace har vært rufsete bak i høst. Men Burnleys angrepsrekke er ikke blant de giftigste i ligaen, og vi tviler på at dette blir en målfest fra bortelagets side. Palace har scoret mål i samtlige fire kamper i serie og cup denne sesongen, det er blitt tre i de to siste. Vi satser på at scoringsformen fortsetter og setter H.

8. Southampton – Newcastle
Southampton har vært solide i sesongstarten, og nå har man også begynt å vinne kamper (3-1 borte mot West Ham i serien og 2-0 borte mot Millwall i ligacupen i de to siste).

Den nye angriperen Sadio Mane er usikker grunnet landslagsspill for Senegal i midtuken. Lloyd Isgrove og Sam Gallagher er skadet.

Newcastle så ut til å ha tre poeng i lomma mot Palace sist, men et sent mål sørget for at den spennende kampen endte 3-3. Står dermed fortsatt uten seier.

Jack Colback og Cheick Tiote er tilgjengelige for Newcastle, men Papiss Cisse, Siem de Jong, Rolando Aarons og Facundo Ferreyra er ute.

Southampton har fremstått som sterkere enn Newcastle så langt, og vi garderer ikke denne. H.

9. Blackburn - Wigan
Blackburn hadde ballen mye mot Wolverhampton, men hjemmelaget var giftigst og vant en fortjent 3-1-seier. Blackburn falt dermed ned til 14. plass med sine sju poeng på fem kamper.

Rudy Gestede stod over med skade mot Wolves, men kan være tilbake i angrepet her. Chris Brown er fortsatt ute med kneskade, og heller ikke Tommy Spurr er tilgjengelig. Nykommerne Shane Duffy, Ryan Tunnicliffe og Jason Steele er med i troppen.

Wigan har tatt like mange poeng som dagens motstander, men er på vei oppover tabellen etter en tung start på sesongen. På de to siste kampene er et blitt full pott og 5-0 i målforskjell, men det er verdt å ta med at motstanderne har vært kriselaget Blackpool og svake Birmingham.

Spissen Andy Delort, midtbanespilleren Adam Forshaw og den danske landslagsspilleren William Kvist er alle aktuelle som debutanter i dag. Kantspilleren James McClean er tilbake etter skade, men midtbaneduoen Ben Watson og Chris McCann er fortsatt ute.

Wigan leverte årsbeste i 4-0-seieren over Birmingham sist og skal ikke undervurderes mot et Blackburn-lag som har skuffet så langt i sesongen. HB.

10. Cardiff – Norwich
Toppoppgjør mellom to av forrige sesongs nedrykkslag. Cardiff kommer fra en tøff bortekamp mot Fulham, der man klarte å redde ett poeng. Ligger på åttendeplass med åtte poeng.

Nykommeren Ecuele Manga er usikker etter å ha vært på landslagsoppdrag med Gabon i Sør-Afrika tidligere i uken. Craig Noone og Ben Turner er helt sikkert ute.

Norwich spilte også 1-1 forrige runde, i en nokså jevnspilt match mot sterke Bournemouth. Ligger fire plasser og to poeng over dagens motstander. Ser ut til å ha skaffet seg en stabil målscorer i Lewis Grabban, som er oppe i fem mål på fire kamper.

De nyinnkjøpte spillerne Vadis Odjidja-Ofoe, Ignasi Miquel og Jos Hooiveld er med i troppen. Martin Olsson er tilgjengelig etter å ha stått over sist, men Gary Hooper og Jonny Howson er ute.

Denne "norske" duellen er så åpen at vi tar med alle tegn. HUB.

11. Ipswich – Millwall
Ipswich har bare tatt to poeng så langt i sesongen, og er også slått ut av ligacupen av lille Crawley. Fikk en liten opptur med 1-1 borte mot sterke Derby forrige runde.

Darren Ambrose er tilbake i klubben han har spilt for i to tidligere perioder tidligere. Christophe Berra måtte trekke seg fra Skottlands landslagstropp grunnet en kneskade, og det er usikkert om han blir klar.

Millawall klatret til femteplass på tabellen med en oppskriftsmessige 2-1-seier hjemme mot svake Blackpool sist. Hadde full kontroll på kampen selv om man slapp inn en meget klønete mål.

Ed Upson er tilbake etter skade, og troppen er blitt utvidet med tidligere Blackpool-spiller Angel Martinez. Nicky Bailey og Sid Nelson er fortsatt ute.

Ipswich er bedre enn tabellsituasjonen skulle tilsi, og vi tror mest på hjemmelaget i dag. Millwall er imidlertid såpass vriene å slå at vi tar med en gardering. HU.

12. Charlton - Watford
Charlton har fått en fin start på sesongen og er ett av to lag som er ubeseiret etter fem kamper (2-3-0). Hadde tre poeng i lomma 92 minutter ut i bortekampen mot Brighton sist, men måtte nøye seg med 2-2.

​Johann Berg Gudmundsson måtte stå over Islands landskamp mot Tyrkia, og midtbanespilleren betegnes som usikker. Resten av troppen er skadefri.

Watford har flotte 4-0-1 og 13-6 i målforskjell og ligger på andreplass på tabellen. Laget har imidlertid møtt mye middelmådig motstand, og det ble 0-3-tap mot det eneste virkelig gode laget man har spilt mot (Norwich).

Lagets nye manager Oscar Garcia må klare seg uten Gabriel Tamas (karantene) og Gianni Munari (skadet) i debuten. Spissen Fernando Forestieri betegnes som usikker, men midtbanespilleren Craig Cathcarter tilgjengelig etter å ha vært ute med kneskade.

Ikke umulig at dette ender uavgjort. HU.

384-rekker:
1. Strømsgodset – Brann HB

2. Liverpool - Aston Villa HU

3. Chelsea – Swansea H

4. Sunderland – Tottenham HB

5. West Bromwich – Everton HB

6. Stoke – Leicester H

7. Crystal Palace – Burnley H

8. Southampton – Newcastle H

9. Blackburn – Wigan HB

10. Cardiff – Norwich HUB

11. Ipswich – Millwall HU

12 . Charlton – Watford HU

Klikk her for å levere dette spillet.

96-rekker:
1. Strømsgodset – Brann HB

2. Liverpool - Aston Villa H

3. Chelsea – Swansea H

4. Sunderland – Tottenham HB

5. West Bromwich – Everton HB

6. Stoke – Leicester H

7. Crystal Palace – Burnley H

8. Southampton – Newcastle H

9. Blackburn – Wigan HB

10. Cardiff – Norwich HUB

11. Ipswich – Millwall H

12 . Charlton – Watford HU

Klikk her for å levere dette spillet.

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør