Foto: AFP/Scanpix

Barcelona fosser videre

Vi tror atter en gang på verdens beste fotballag. Sjekk søndagens tippetips.

Kommersielt

Søndagskupongen inneholder kamper fem forskjellige ligaer i tillegg til FA-cup kvartfinalen mellom Manchester City og Reading. Og det er slett ingen enkel kupong som skal løses.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Vi byr på en italiensk dobbel
Oddstips 2: Vinner for femte gang på rad?
Lesertips: Lesernes oddstips søndag

1. Manchester City - Reading
Torsdag fikk vi se at ikke bare Shaktar Donetsk, men også Dynamo Kiev er i ferd med å løfte den ukrainske klubbfotballen i forkant av neste års EM-sluttspill på hjemmebane. Selv med en sterk førsteoppstilling måtte City tåle et 0-2 tap i den ukrainske hovedstaden. Riktignok var ikke Carlos Tevez eller Nigel De Jong med fra start, men uansett var det et sterkt City-lag som startet. City hadde 4-2-0 i de seks foregående kampene (alle turneringer inkludert) og er ikke mer enn sju poeng bak United i Premier League. Både Tevez og de Jong er ventet tilbake fra start søndag, men James Milner er uaktuell. Adam Johnson er fortsatt på skadelisten.

Reading er i knallform og slo altså Everton i forrige runde på Goodison Park. Har fulgt opp med to bunnsolide seire i Championship og åtte mål er scoret på de to kampene. Sju strake uten tap nå og fem poeng opp til Nottingham Forest på sjetteplass i Championship. Kaptein Matt Mills er svært usikker til søndagens kamp, og Andy Griffin er fremdeles uaktuell.

Alt kan som kjent skje i en cupkamp, men vi har tungt for å tro at et titteljagende Manchester City ikke fikser dette. H.

2. Sevilla - Barcelona
Hjemmelaget har vært en stor skuffelse denne sesongen, og ny nedtur borte mot Athletic Bilbao sist helg (tap 0-2). Har ellers vist litt bedring den siste tiden, og skal normalt ha mannskap til å kunne true Barca litt på hjemmebane. 7-3-4 er hjemmestatsen for Sevilla.

Barcelona avanserte som ventet til kvartfinalen i Champions League, og har stort sett imponert hele sesongen. Sist helg nøyde Barcelona seg med 1-0 hjemme mot Zaragoza, men da var nok returkampen mot Arsenal allerede i fokus. Gerard Pique var ikke med onsdag pga karantene, men er tilbake her og Barcelona kommer nok med hele artilleriet søndag. Luis Fabiano er ute i minst seks uker etter å ha skadet seg sist helg og det er selvsagt en nedtur for Sevilla.

Det står 3-2-3 på de åtte siste tilsvarende, men Barcelona har vunnet dette oppgjøret de to siste sesongene. Sevilla er ikke av gammel klasse denne sesongen og kan i beste fall håpe på et poeng, men vi tror som så mange ganger før på Barcelona. B.

3. Villarreal - Sporting Gijon
Torsdag trodde vi sterkt på Bayer Leverkusen hjemme mot Villarreal i Europa League, men betydningen av å ha to klassespisser viste seg atter en gang å være avgjørende, da Rossi (to mål) og Nilmar (ett mål) ga Villarreal 3-2 seier og et strålende utgangspunkt foran returmøtet i Spania. Det var litt overraskende at Villarreal slo tilbake etter noen middelmådige kamper i hjemlig liga.

Sporting Gijon har vist bra takter den siste tiden, bortsett fra tapene borte mot Sevilla og Athletic Bilbao (begge med 0-3), men 4-3-2 på siste ni er bra. Likevel er det bare to poeng ned til Hercules under streken. Borte er kun en kamp vunnet (1-5-7). Alberto Lora soner karantene, mens Norgeskjenningen Sebastian Eguren returnerer fra karantene.

Villarreal har hatt et tøft kampprogram i det siste med dobbeltoppgjør mot Napoli i Europa League, og senest torsdag spilte laget en tøff bortematch mot Bayer Leverkusen. Vi tror bortelaget kan knipe poeng her. HU.

4. Espanyol - Deportivo La Coruna
1-0-6 på de siste sju seriekampene for hjemmelaget nå, som ikke uventet har falt av etter en overraskende sterk sesong. Heller ikke på hjemmebane flyter det like godt nå, tre av de fire siste er tapt og det som var 8-0-1 hjemme i Barcelona er blitt til 9-0-4. Jordi Amat må i fryseboksen, og viktige Pablo Osvaldo er fremdeles på skadelisten.

Fem kamper på rad for Deportivo La Coruna nå uten tap (2-3-0), og svært viktig 2-1 seier hjemme mot Real Soceidad mandag. Fire poeng ned til Hercules som er første lag under streken, og fremdeles 11 seriekamper igjen, så Deportivo trenger fortsatt flere poeng. Diego Colloto og Ruben Perez soner begge karantene, i tillegg er noen spillere ute med skade.

Det står 7-2-2 på de elleve siste tilsvarende, men formutviklingen til disse lagene gjør at bortelaget bør ha bra poengsjanse nå. HUB.

5. Osasuna - Racing Santander
Etter å ha sanket sammen svært magre to poeng på sine tretten første bortekamper (0-2-11), kom endelig den første borteseieren for Osasuna sist mot kriserammede Malaga. Men seieren kostet litt da både Sergio og Cejudo soner karantene søndagm, i tillegg ble spissen Aranda skadet. Fra før av er gode Pandiani ute med skade, blant annet. Kun ett hjemmetap for Osasuna (mot Barcelona) og 6-6-1 hjemme holder laget tre poeng over nedrykksstreken.

Etter seks kamper uten tap (og bra prestasjoner) var Racing sjanseløse hjemme mot Real Madrid sist (som gjorde sin beste bortekamp for sesongen selv uten Ronaldo). Racing har faktisk vunnet tilsvarende oppgjør fire år på rad, og med tanke på fraværene til hjemmelaget blir Osasuna alt for stor favoritt her. Racing har svært lite problemer med mannskapet sitt. HUB.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

6. Levante - Mallorca
Levante har fire strake seire hjemme og vært et lykkelag for oss i det siste, da vi både har spilt dem sikke på tippekupongen og på Oddsen. Toppscorer Felipe Caicedo leverte varene også sist helg da han ble matchvinner hjemme mot Espanyol. Kun et tap er bokført på de siste sju i ligaen (borte mot Real Madrid 0-2). Fem poeng ned til Hercules på nedrykksplass og med en ny hjemmeseier søndag ser det bra ut. Sergio er eneste viktige fravær.

Mallorca viser ikke tegn til form og står med 2-1-6 på de siste ni i ligaen. Men har fortsatt god klaring til nedrykksstreken, takket være en sedvanlig bra hjemmestatistikk. Vant sin siste bortekamp mot formkatastrofen Espanyol, men har ikke bedre enn 3-2-8 på fremmed gress. Tre spillere er ute med skade.

Vi tror Levante legger på til fem strake hjemmeseire og Levante blir en av våre sikre på en vanskelig søndagskupong. H.

7. Silkeborg - Ac Horsens
Begge lagene gjorde en fin figur i første kamp etter vinterpausen. Silkeborg kom tidlig under 0-1 borte for Aalborg, men en sen utligning berget ett poeng for laget. Et par spillere sliter med sykdom, ellers er det bra med mannskapet til hjemmelaget. Seks poeng ned til Esbjerg og Aalborg som er de to lagene under streken. 3-4-2 er hjemmestatsen.

AC Horsens kom under 0-1 tidlig hjemme mot Odense mandag, men snudde til 2-1 triumf og er dermed oppe på femteplass (fire poeng foran dagens motstander), men kun fem poeng opp til FC Midtjylland på andreplass. Lite skadefravær. Er faktisk bedre enn borte enn hjemme (5-0-5) på fremmed gress.

1-2-4 på de sju siste tilsvarende og alle tegn synes nødvendige i en åpen kamp. HUB.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

8. St. Pauli - Stuttgart
Meget viktig bunnoppgjør dette. Hjemmelaget har tre poeng ned til Stuttgart, som ligger på kvalifiseringsplassen. 3-2-0 på de fem første kampene etter nyttår for hjemmelaget, er etterfulgt av tre strake tap (dog god motstand i Borussia Dortmund, Hannover og formlaget Nürnberg). Hjemme står laget med 4-3-6.

To seire på rappen for Stuttgart nå, og dermed er laget i det minste kommet seg opp på kvalifiseringsplassen. Kun to seire er tatt på bortebane (2-3-7).

Tre-mann er uaktuelle for begge lagene og dette er vrient mellom to lag i poengnød. HB.

9. Lille - Valenciennes
Hjemmelaget tok en imponerende borteseier mot Marseille sist, og vil med seier her fortsatt ha tre poengs ledelse til Rennes. Etter tap borte for Montpellier tredje sist, og et heldig poeng hjemme mot Lyon nest sist, var det flere som trodde at Lille merket presset, men de slo altså tilbake. Hjemme er statsen strålende 8-4-1.

Valenciennes ligger på trettende plass, og det er seks poeng ned til Monaco under streken. Formen er bra med 2-4-0 på siste seks, og totalt har Valenciennes 11 av 26 kamper uavgjort. Borte står laget med kun en trepoenger (1-6-6).

Florent Balmot er suspendert for hjemmelaget, ingen nye skader for Valenciennes. Tre strake hjemmeseire i tilsvarende oppgjør. Vi tror Lille fortsetter seierssankingen på hjemmebane. H.

10. Bordeaux - Monaco
Etter to strake tap har Bordeaux slått tilbake med to strake seire. Hjemmelaget har prestert ujevnt denne sesongen og er ikke lett å bli kloke på. Hjemme står laget med 5-5-3, og det er åtte poeng opp til fjerdeplassen.

Monaco sølte vekk en tilsynelatende trygg 2-0 ledelse hjemme mot Caen nest sist (endte 2-2), og tok et sterkt bortepoeng mot hjemmesterke Valenciennes sist. Men er fortsatt under streken og det er tre poeng opp til trygg grunn når 12 serierunder gjenstår. 1-7-5 er tallene på bortebane.

Henrique, Gouffran og Rame er uaktuelle for hjemmelaget, mens Monaco har fire- fem på skadelisten.

4-0-1 på de fem siste tilsvarende, men Monaco vant her i fjor. Bortelaget trenger poeng, hjemmelaget er litt i ingenmannsland. Vi utelukker ikke helt poeng til bortelaget her. HU.

11. Paris Saint Germain - Montpellier
PSG sparte altså flere av sine bedre spillere i Europa League-kampen borte mot Benfica torsdag, men holdt likevel stand lenge og har med 1-2 tap sikret seg et flott utgangspunkt foran returmøtet hjemme i Paris. Verken Claude Makelele, Guillaume Hoarau, Ludovi Guily eller Christophe Jallet var med til den portugisiske hovedstaden, ei heller suspenderte Jeremy Clement. Ligger på femteplass og har kun fem poeng opp til ledende Lille før helgens serierunde. Men skuffet stort med bortetap mot Auxerre sist, men samtidig er det veldig typisk PSG. Det er vanskelig å stole på dette laget. Formen viser ellers 3-1-2 på siste seks, hjemme står laget med 7-4-2.

Montpellier ligger på sjetteplass, altså plassen bak PSG, men det skiller seks poeng. 2-2-2 på de siste seks seriekampen og ikke så verst borte med 4-5-4.

Guillaume Hoarau er skadet for hjemmelaget, mens Spahic og Estrada er suspendert for gjestene.

Det står 10-4-4 i de atten tilsvarende oppgjørene som er spilt på Parc De Prines, men vi registrerer at Montpellier vant 3-1 i tilsvarende kamp i fjor. Vi tror uansett på Paris her. H.

12. Parma - Napoli
Tre strake uavgjort for Parma nå, og spesielt sterkt å komme tilbake fra 0.2 underlege mot Roma på bortebane nest sist. Sist ble det 0-0 borte mot Chievo i en kamp der Parma måtte spille med ti mann det siste kvarteret. Men har ikke vunnet på de sju siste seriekampene, siste seier kom hjemme mot Catania 22. januar.

Napoli var etterhvert sjanseløs i toppkampen mot Milan for snart to uker siden og tapte der 0-3. Hang godt med før pause, men mistet grepet etter hvilen. Skuffende 0-0 hjemme mot Brescia sist og nå er det plutselig åtte poeng opp til ledende Milan. Men kan komme opp i ryggen igjen på Inter med seier her ettersom Inter avgav to poeng fredag kveld borte mot nettopp Brescia.

For hjemmelaget er både Paletta og Gobbi suspendert, mens spissen Amauri (scoret begge målene mot Roma) er ute med skade. Meget viktige Lavezzi returnerer etter sin karanteneperiode for Napoli, og dermed er de tre essene (Lavezzi, Hamsik og cavani) endelig sammen igjen. Dossena og Aronica soner imidlertid karantene.

6-1-1 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene, men de to siste har henholdsvis endt med Napoli-seier og uavgjort. Parma står med 4-7-3 hjemme, mens Napoli står med 7-2-5 borte. Vi tror ikke Napoli taper denne, men U-faren er selvsagt høy. UB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 13.03.2011 16:55
1. Manchester City - Reading H
2. Sevilla - Barcelona B
3. Villarreal - Sporting Gijon H U
4. Espanyol - Deportivo La Co H U B
5. Osasuna - Racing Santande H U
6. Levante - Mallorca H
7. Silkeborg - AC Horsens H B
8. St. Pauli - Stuttgart H B
9. Lille - Valenciennes H
10. Bordeaux - Monaco H
11. Paris Saint-Ger - Montpellier H
12. Parma - Napoli U B

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 13.03.2011 16:55
1. Manchester City - Reading H
2. Sevilla - Barcelona B
3. Villarreal - Sporting Gijon H U
4. Espanyol - Deportivo La Co H U B
5. Osasuna - Racing Santande H U B
6. Levante - Mallorca H
7. Silkeborg - AC Horsens H U B
8. St. Pauli - Stuttgart H B
9. Lille - Valenciennes H
10. Bordeaux - Monaco H U
11. Paris Saint-Ger - Montpellier H
12. Parma - Napoli U Bsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus