Trekløveret Luis Suarez, Lionel Messi og Neymar er i ferd med å finne tonen sammen.
Trekløveret Luis Suarez, Lionel Messi og Neymar er i ferd med å finne tonen sammen. Foto: Afp (Afp)

Barcelona leker ikke lenger

Barcelona er i ferd med å finne rytmen og blir en av våre sikre på en herlig utfordrende søndagskupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Full fres med Cagliari
Oddstips 2: Roma slår tilbake
Oddstips 3: Palermos supertalent avgjør
V4/V5 Täby: Galopp med Neuroth
V64 Ørebro:
Knallsuksess fredag - frekk V64-banker i dag

Søndagens tippekupong er for første gang på lenge uten norsk fotball og det betyr en svært så internasjonal kupong. En kamp fra Premier League, tre kamper fra Primera, en kamp fra Bundesliga, to kamper fra dansk superliga,to kamper fra Ligue 1 i Frankrike, to kamper fra Serie A og en kamp fra belgisk toppserie.

1. Tottenham - Everton
Vi starter i London og en kamp mellom to av lagene som før seriestart kunne være en utfordrer til 4. plassen. Men begge lagene har skuffet noe i starten, spesielt kanskje Tottenham til tross for at laget er a poeng med Everton.

17 poeng for Spurs gir en foreløpig 10. plass og kun seks av disse er kommet hjemme på White Hart Lane (2-0-4). Tok en viktig borteseier sist helg mot Hull, godt hjulpet av en utvisning for hjemmelaget. Kyle Naughton soner karantene, mens Kyle Walker er skadet. Flere andre spillere er usikre.

Everton har egentlig levert klart godkjent spillemessig, men sliter med å avgjøre kampene til sin fordel (4-5-3). Borte står laget med 2-3-1. Steven Naismith, Leighton Baines,  Gareth Barry og Steven Pienaar kan alle være tilbake.

Vidåpen kamp dette, men vi har en god følelse for bortelaget. HUB. 

2. Valencia - Barcelona
Kanskje lot vi oss lure av at Valencia var veldig gode denne sesongen. Etter en strålende åpning har det blitt kun ett poeng etter hjemmekamp mot Athletic Bilbao og bortekamp mot Levante. Bunnsolide 5-1-0 hjemme på Mestalla, og en av skalpene har vært Atletico Madrid.

Barcelona er i ferd med å begynne å ligne på seg selv og Messi gjør fortsatt ikke noe annet enn å øse inn mål. Luis Suarez ser stadig friskere ut og Neymar leverer. 

Barcelona har slitt i denne type bortekamper de siste par årene, men magefølelsen sier at Barca tar denne. B. 

3. Cordoba - Villarreal
12 kamper spilt og fortsatt ingen trepoenger for hjemmelaget (0-7-5). Hjemme er tallene 0-4-2. Matematikken er uansett enkel, uten trepoengere så blir det nedrykk. Til tross for dette er det ikke mer enn fire poeng opp til trygg grunn. Trener Miroslav Djukic kan glede seg over at høyreback Eduard Campabadal og midtbanespiller Patrick Ekeng er tilbake siden sist, men til gjengjeld er Aleksandar Pantic ikke tilgjengelig siden han er på lån fra nettopp Villarreal, i tillegg til skadde José Ángel Crespo og vrakede Adrián Gunino.

Villarreal har innledet sesongen brukbart og står med 18 poeng etter blant annet 2-3-1 på bortebane. Mateo Musacchio, Rubén Cani og Giovani dos Santos er ute, men kaptein Bruno Soriano tilbake.

Trickk kamp dette. UB?

4. Sevilla - Granada
Etter en glimrende sesongstart har ting falmet en smule for Sevilla den siste måneden. 0-1 borte mot Athletic Bilbao, 3-1 hjemme mot Standard Liege, 1-1 hjemme mot Levante, 1-5 borte mot Barcelona og 0-2 borte mot Feyenoord på de fem siste kampene er noe urovekkende. Stilte dog noe reservepreget mot Feyenoord, og ser man på motstanden i Spania så har både Levante og Athletic Bilbao vært kraftig på tur formmessig på slutten. Flotte 4-2-0 hjemme, og 5. plass på tabellen.

Granada har scoret sørgelige seks mål på de 12 første seriekampene og skriker etter en goalgetter. Har likevel klart å vinne to kamper (2-5-5) tross så få mål, og ligger akkurat over streken med sine 11 poeng.  Brukbare 1-3-2 på bortebane. 

Det skal gå mot hjemmeseier dette, selv om bortelaget er leie å bryte ned. H. 

5. Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund
Sensasjonelle 3-1 for Frankfurt borte mot sterke Borussia Mönchengladbach sist helg og dermed er laget oppe på 15 poeng og foreløpig 11. plass. Snodige 2-1-3 hjemme i Frankfurt.

Borussia Dortmund er faktisk sist ettersom flere av bunnlagene allerede har vunnet sine kamper denne helgen. Seier her vil sende laget forbi fem lag. Hadde ingenting å spille for borte mot Arsenal onsdag i Champions League, så den kampen er det liten grunn til å legge vekt på.

Bortelaget er vel best, men det er jo en grunn til at de ligger sist. HB.

6. Nordsjælland - Brøndby
Den danske superligaen er alt annet enn forutsigbar og er i ferd med å bli tippernes skrekk. Sju poeng skiller Randers på 2. plass og Odense på 10. plass etter 16 serierunder, og bedre dokumentasjon på det er det vanskelig å finne.

Hjemmelaget er på 6. plass med 21 poeng og har 4-1-3 på hjemmebane. Hadde fire mann ute med karantene borte mot Odense sist helg (tap 0-1). Alle disse fire er tilbake søndag, det samme er toppscorer Uffe Bech. 

Brøndby er oppe på 4. plass etter sin 1-0 seier hjemme mot Sønderjyske sist helg og står med sterke 6-1-1 hjemme i København. Borte er det stort sett natta (1-2-4). Ingen nye fravær.

Brøndby har historisk sett et godt tak på Nordsjælland, men hjemmelaget får mange spillere tilbake i dag. HU. 

7. Aalborg - FC København
Møte mellom to lag som begge var i aksjon i Europa League torsdag. Hjemmelaget tok en sterk 1-0 seier hjemme mot Steua Bucuresti, mens Ståle Solbakken og FCK igjen skuffet og røk 1-2 borte for HJK Helsinki. 

Hjemmelaget ligger på 5. plass med 21 poeng og har brukbare 4-3-1 hjemme. Thomas Enevoldsen (matchvinner torsdag) soner karantene i kveld, mens Patrick Kristensen, Lukas Spalvis, Rasmus Jönsson, Jakob Ahlmann og Mathias Thrane alle er skadet .

Skuffende sesong hittil for FCK tross 3. plass. Hele 11 poeng opp til serieleder FC Midtjylland før denne runden og sliter med å score mål (kun 15 mål på de 15 første kampene). Christian Poulsen og Thomas Delaney soner begge karantenee, mens Bashkim Kadrii, Christoffer Remmer, Mikkel Wohlgemuth og Kris Stadsgaard er skadet.

Fordel hjemmelaget dette, men FCK har velkjent kapasitet. HUB.

8. Evian - Guingamp
De to neste kampene er begge hentet fra Ligue 1 i Frankrike. Dette er et bunnoppgjør mellom de lagene som ligger nederst på tabellen. Hjemmelaget har kun kapret 13 poeng og ligger nest sist. Det er bortebane som er det store problemet (1-0-5) Hjemme går det betydelig bedre (3-1-3). Tre av de seirene er kommet i løpet av de fire siste hjemmekampene. Midtbanespiller Juelsgaard rekker ikke kampen.

Guingamp er i aksjon i Europa League og det hemmer ofte slike lag i seriespillet. Røk 1-2 hjemme for Fiorentina torsdag kveld og står med 2-0-4 på bortebane. Den viktige midtbanespilleren Marveaux rekker ikke kampen.

Klar fordel hjemmelaget dette, ikke minst grunnet Guingamps tøffe kampprogram. H. 

9. Saint-Etienne - Lyon
7. plass for hjemmelaget hittil med 23 poeng totalt og 3-3-1 hjemme. Var i aksjon i Europa League torsdag der det ble 1-1 hjemme mot Qarabagh. Formen viser 2-3-1 på siste seks.

Etter en treg start på sesongen har Lyon avansert til 3. plass. 7-3-0 på siste ti er best av alle i Frankrike. Men det er hjemme laget er best (7-0-1), borte er ikke tallene bedre enn 1-3-2.

Tricky kamp dette, men hjemmelaget taper neppe. HUB. 

10. Juventus - Torino
Juventus gjorde jobben borte mot Malmø i Champions League denne uken , og har dermed solide sjanser til å avansere til sluttspillet. I hjemlig serie går det meste på skinner (10-1-1) og kun Roma klarer å følge.

Etter en fin start på sesongen, har Torino mistet farten og står med 0-1-2 på de siste tre.

Ikke mer å snakke om her, til tross for lokaloppgjør. H.

11. Roma - Inter
Roma og Francesco Totti så lenge ut til å ta en meget imponerende seier i Moskva, men et absurd mål sørget for poengdeling med CSKA Moskva i sluttsekundene. Nå må de tilbake på vinnersporet for ikke å tape terreng til Juventus i Serie A.

Hjemmelaget har en feilfri hjemmestatistikk og har enda til gode å slippe inn mål på Stadio Olimpico. 14-0 i målforskjell og atten poeng på seks kamper er Serie As desidert beste hjemmestatistikk. Rudi Garcia opplever en liten forsvarskrise, og Balzaretti, Castan og Torosidis er alle ute. Samtidig er Paredes utilgjengelig.

Inter-fansen håpet nok på en opptur med Roberto Mancini bak roret, men i derbyet mot Milan var de ikke spesielt imponerende. De tok et poeng etter å ha ligget under. Mancini har en stor jobb å gjøre med dette Inter og det vil ta tid.

På bortebane har de kun slått dumpekandidaten Cesena, og har seks poeng på seks bortekamper i serien, en ikke spesielt imponerende statistikk. På torsdag vant de i Europa League, men har samtidig to hviledager mindre enn dagens motstander. Jonathan er sammen med viktige Nagatomo og Hernanes utilgjengelige grunnet skade.

Vi tror Roma bare er best her. H.

12. Standard Liege - Kortrijk
Belgisk toppserie. Ingen suksess for Liege i Europa League og etter torsdagens 0-2 tap borte for Rijeka, kan ikke belgierne gå videre til sluttspillet. Ligger nede på 8. plass i hjemlig liga før denne kampen, men vil avansere tre plasser med seier her. 2-2-2 hjemme i Liege.

Kortrijk på sin side har hatt en bra sesongstart og ligger på 5. plass før denne kampen. 8-1-7 totalt ot variable 4-0-3 på bortebane.

Hjemmelaget har hatt et tøft kampprogram i det siste, og vi utelukker ikke borteseier her. HB.

96-rekker

1. Tottenham — Everton HUB

2. Valencia — Barcelona B

3. CF Córdoba — Villarrea UB

4. Sevilla — Granada H

5. Eintracht Frankfurt — Borussia Dortmund HB

6. FC Nordsjælland — Brøndby HU

7. AaB — FC København HU

8. Evian TG — Guingamp H

9. Saint-Etienne — Lyon U

10. Juventus — Torino H

11. Roma — Inter H

12. Standard Liege — KV Kortrijk HB

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Tottenham — Everton HUB

2. Valencia — Barcelona B

3. CF Córdoba — Villarrea UB

4. Sevilla — Granada H

5. Eintracht Frankfurt — Borussia Dortmund HB

6. FC Nordsjælland — Brøndby HUB

7. AaB — FC København HU

8. Evian TG — Guingamp H

9. Saint-Etienne — Lyon HUB

10. Juventus — Torino H

11. Roma — Inter H

12. Standard Liege — KV Kortrijk HB

Klikk her for å levere 432-rekkeren