Dortmund-spillerne feirer scoringen til Mario Götze mot Bayer Leverkusen. Dortmund vant kampen 3-2.
Dortmund-spillerne feirer scoringen til Mario Götze mot Bayer Leverkusen. Dortmund vant kampen 3-2. Foto: Martin Meissner (AP)

Bare seier er godt nok for Dortmund

Vi går for en bortedobbel til 4,50 i odds.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Ski-VM stafett: Norge taper ikke herrestafetten
Oddstips Championship: Leeds går på trynet igjen
Ski-VM hopp: Kraft fikser Østerrikes første VM-gull
V65 Jarlsberg: Strålende jackpotomgang i Tønsberg
V64 Østerund: Jackpotkveld i Sverige
Eurojackpot fredag: 283 mill kr i førstepremiepotten
Lotto lørdag
: Dobbel 1. premiepott i Lotto

Det er et meget variert langoddsprogram vi har foran oss fredag. Det er en meget spennende toppkamp fra Championship mellom Leeds og West Bromwich og i Tyskland skal Borussia Dortmund i bortekamp mot Augsburg. Ellers spilles det både Serie A og La Liga i kveld og det norske kvinnelandslaget i fotball fortsetter oppkjøringen mot sommerens fotball-VM i Algarve Cup. I ski-VM er det klart for herrestafett og hopp normal bakke. På hockeyfronten er det full serierunde i Hockeyallsvenskan og i NHL spilles det åtte kamper natt til lørdag.

NB! Fredag er det ca 283 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Augsburg – Borussia Dortmund 4,60 – 3,60 – 1,55 B (spillestopp kl. 2025)

Augsburg er i trøbbel. De har kun vunnet én av de siste 14 kampene, og synker stadig nærmere nedrykksstreken. Før fredagens kamp ligger laget fra Bayern kun fire poeng foran Hannover som er på direkte nedrykksplass.

I forrige uke fikk Augsburg bank av Freiburg. De tapte hele 1–5. Det var lagets tredje tap på rad, og det var det sjette tapet på de syv siste kampene.

Nå venter en knalltøff match mot serieleder Borussia Dortmund. De har presset på seg før fredagens kamp for etter en formsvikt de siste ukene puster Bayern München dem for alvor i nakken.

Augsburg har også en dårlig statistikk mot Dortmund. De har ikke vunnet noen av de seks siste kampene mot dem. Fasiten viser tre uavgjorte og tre tap.

Problemet til Augsburg er at forsvaret lekker. De har sluppet inn tre mål eller mer i de tre siste kampene.

At de spiller hjemme i Bayern er heller ikke noen stor fordel. Augsburg er nemlig det svakeste hjemmelaget i Bundesliga denne sesongen. De har bare vunnet to av sine elleve hjemmekamper hittil. Laget er svekket før kampen mot Dortmund. De mangler det engelske forsvarstalentet Reece Oxford som fikk rødt kort mot Freiburg og er suspendert i fredagens match.

Dortmund har heller ikke vært i toppform etter vinterpausen. Etter tre uavgjorte kamper på rad, vant de endelig sist helg. De slo Bayer Leverkusen 3–2. Dortmund har nå tre poengs forsprang på Bayern München, og alt annet enn tre poeng er for dårlig mot Augsburg-lag vaker over nedrykksstreken.

Den positive nyheten for Dortmund-fansen er at kaptein Marco Reus er tilbake til fredagens kamp. Han har ikke spilt n Bundesliga-kamp på over en måned. Sist helg måtte han stå over kampen mot Leverkusen på grunn av sykdom. Reus har vært en viktig spiller for Dortmund. Han har scoret 13 mål og har seks målgivende pasninger.

Augsburg er ielendig form, og de møter et Dortmund-lag som ikke har råd til å tape et eneste poeng om de skal vinne Bundesliga denne sesongen. Med Marco Reus tilbake i laget, tror jeg gjestene vinner greit i Bayern. Oddsen er 1,55. Det funker ikke som singelspill, men jeg bruker denne i en dobbel.


Rayo Vallecano – Girona 2,10 – 3,20 – 2,90 B (spillestopp kl. 2055)
Bunnkamp i La Liga. Rayo Vallecano er under nedrykksstreken, men de vil klatre opp på trygg plass med seier i fredagens kamp. Det er enklere sagt enn gjort.

Madrid-laget sliter med formen. Etter en god periode med 12 poeng på fem kamper, har Rayo virkelig kommet ned på jorden igjen. De har nå tapt de fire siste kampene i La Liga. Det brenner under beina på trener Michel, men både styret i Rayo og fansen vil la ham fortsette ut sesongen, uansett hva resultatene blir i de neste kampene.

Girona-trener Eusebio har vært i en tilsvarende situasjon. Før bortekampen mot Real Madrid så det stygt ut for katalanerne. De sto med 13 kamper uten seier i alle turneringer, og de hadde seks tap på rad. Derfor var det en gedigen overraskelse at de vant 2–1 mot Real Madrid på Bernabeu for to uker siden.

Girona fulgte opp med å spille 0–0 hjemme mot formlaget Real Sociedad på mandag.

Katalanerne har vært svake på hjemmebane denne sesongen, men de har brukbare resultater på bortebane. De har tatt 1,33 pong per bortekamp i snitt. Det er slett ikke verst. Statistikken viser at det gjør dem til det femte beste bortelaget i La Liga denne sesongen.

Rayo på sin side har tapt over halvparten av hjemmekampene sine, og står med tre hjemmekamper på rad uten seier nå.

Jeg synes det er mest interessant å spille på Girona i denne matchen. Christian Stuani har 13 mål så langt i La Liga, bare Luis Suárez (16) og Leo Messi (25) har scoret mer enn ham. Jeg tror uruguayaneren sammen med Portu kan lage trøbbel for Rayo i fredagens match. Det omvendte møtet endte 2–1 til Girona. De tar en ny seier i Madrid-forstaden fredag. Oddsen er finfine 2,90. Denne kunne vært spilt som singel, men vi bruker den i en dobbel.

Fredagens dobbelttips er Dortmund + Girona. Denne kombinasjonen gir herlige 4,50 i odds. Spillestopp kl. 2025. 

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør