Foto: Scanpix/Reuters

Basel er dagens spill

Vi plasserer innsatsen på sveitserne når sheriffene fra Moldova gjester byen

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Langoddsen er meget oversiktlig i dag, og menyen består av svensk fotball til forrett etterfulgt av Champions League-kvalifisering. Vi har god tro på Basel i dag, og vi tror de kan vinne med mer enn ett mål også.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping i dag.

Basel - FC Sheriff Tiraspol
To typiske hjemmelag skal i aksjon her. Basel har åpnet greit i Sveits, de har 3-0-2 på de fem første rundene. De vant 3-2 over FC Zürich i den prestisjefylte åpningskampen og fulgte opp med seire i de to neste, før det nå har blitt tap borte for Bellinzona og tap på hjemmebane med hele 1-4 for Luzern på lørdag. Kanskje hadde man Champions League i tankene allerede da.

Basel er uansett en klubb som har opparbeidet visse tradisjoner i Champions League med deltagelse i gruppespillet to ganger på 2000-tallet, dog uten særlig suksess mot de aller beste. I år har man overbevisende slått ut ungarske Debreceni med 2-0 i Budapest og 3-1 i Basel.

Hva tipper Sportspills lesere på? Sjekk her og sett opp dine egne tips!

Sheriff fra Moldova har vært en gjenganger i kvalifiseringsspillet, der de som regel har røket ut i runde 2, mot middels motstand. I fjor kom de endelig videre til play-off, der de tapte for Olympiakos. De har aldri kommet lenger enn dette, men i dag har de sjansen. Svært vanskelig blir det nok, og skulle de klare en uavgjort i Basel vil det trolig bli feiret som en seier. De klarte å slå ut Dinamo Zagreb etter to ganger 1-1 og straffekonk sist.

Ingen lag fra Moldova har noensinne nådd gruppespillet i Champions League, og vi tror ikke det skjer i år heller. Basel skal være et bedre lag på alle måter, og bør sikre seg et solid utgangspunkt før returmøtet. Hjemmeseier fåes til 1,30 hos Norsk Tipping, men vi tror Basel kan klare 2-0 og til og med 3-0 i dag, og anbefaler 1,95 på seier med to mål eller mer. At dette objektet ikke kan spilles som single er merkelig, men slik er det å være kunde hos Norsk Tipping. Det er som om Vinmonopolet skulle nekte å selge deg overpriset sterkøl med mindre du også kjøper den dyre likøren.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

FC Salzburg - Hapoel Tel-Aviv
Salzburg har åpnet med 1-1-1 i Østerriksk Bundesliga, og en del kjennere av ligaen har tippet Salzburg noe lavere i år grunnet avgang på enkelte spillere. Ikke desto mindre vant man 4-2 hjemme mot habile Wiener Neustadt sist. I fjor var Salzburg ett poeng unna seriemesterskapet, og de hadde 12-5-1 på hjemmebane. De har slått ut kypriotiske Omonia på veien hit, etter å ha overbevist med 4-1 i den avgjørende hjemmekampen.

Hapoel vant sammenlagt 3-2 over Aktobe i tredje kvalifiseringsrunde. Her tapte de bortekampen 0-1 før de sikret avnsement på hjemmebane. De serieåpner i Israel borte mot Hapoel Haifa den 21. august.

Har du husket Viking Lotto?

Salzburg gikk på en liten smell på akkurat dette stadiet av Champions League i fjor, da de røk 1-2 hjemme og senere 0-3 borte for Maccabi Haifa FC, en klubb fra samme land og av samme kaliber som dagens motstander. Salzburg røk også ut i play-off-runden mot Shakhtar Donetsk for tre år siden og for Valencia for fire år siden.

Salzburg er i scoringshumør om dagen og har faktisk scoret fire mål alle sine tre siste spilte. Det er snart utsolgt på Red Bull Arena, og selv om det ventes 1.500 israelere vil nok hjemmepublikum dominere stort. 1,75 på hjemmeseier får passere, og vi får en dobbel til 3,41 i odds. Vi setter 100 kroner på denne, spillefristen er klokken 20.40.

56. FC Salzburg - Hapoel Tel-Aviv 1,75 3,10 3,55
59. Basel - FC Sheriff Tiraspol (0-1) 1,95 3,40 2,70

Total odds: 3,41

Klikk her for å levere dagens anbefalte dobbel

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør