Pep Guardiola har hatt mye å klappe for denne sesongen.
Pep Guardiola har hatt mye å klappe for denne sesongen. Foto: Michaela Rehle (Reuters)

Bayern-maskineriet maler videre

Bayern vant overbevisende borte mot Arsenal i midtuken, og har i dag en grei bortekamp. Vi gir deg søndagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills søndagsmeny

OL-hockey: Vi heier på Sverige
Galopp Täby: Birgers siste støt
Trav Paris: Yarra og Jaros i Paris

1, Norwich - Tottenham
Vi stemte mot Tottenham i midtuken, og de tapte som spådd mot Dnipro i Europa League. Tim Sherwood valgte da å utelate en del vanlige spillere, men i dag stiller han betydelig sterkere. Stiller sannsynligvis med denne oppstillingen: Lloris; Walker, Dawson, Vertonghen, Rose; Bentaleb, Dembélé; Lennon, Paulinho, Eriksen; Adebayor.

Norwich pleier å gjøre det bra mot lag på nedre halvdel av tabellen, men kommer til kort når de møter de beste lagene. Trolig B.

2, Osasuna - Atletico Madrid
Atletico Madrid har fått litt kritikk i det siste, men svarte raskt på tiltale. Hadde problemer mot Milan i midtuken, men lukket igjen bak og scoret det viktige bortemålet. Laget får god matchin her, men trener Diego Simeone kan glede seg over at nesten alle spillere er skadefrie. Osasuna er vanskelige å slå på hjemmebane, noe Real Madrid og Barcelona har fått erfare tidligere i år. U burde med.

3, Valencia - Granada
Vi hadde stor tro på Valencia i midtuken, og de innfridde så til de grader. De slapp å reise til Ukraina, da kampen mot Dynamo Kiev ble flyttet til Cypros. Det finnes enda en del skader som forstyrrer, i tillegg til at Ricardo Costa er suspendert, men startelleveren ser fortsatt veldig kapabel ut. Det skal være gode sjenser for seier, men 71% på H er for mye. U er med.

4, Real Betis - Athletic Bilbao
Real Betis har langt opp til trygg grunn og laget ser ut som om de har gitt litt opp. Skadesituasjonen begynner å se lysere ut, men de har fortsatt en trio på sykestuen. Antonio Amaya er suspendert. Athletic Bilbao er offensivt svekket. Ibai Gomez er skadet og kommer ikke til å spille, mens Artis Aduriz er suspendert. Betis kommer til å satse alt på et kort fra avspark, og kan fort få vind i seilene om de får et tidlig ledermål. HUB.

5, Aarhus - FC København
AGF så merkelig halvhjertet ut i høstsesongen, og har virkelig trykk på å heve seg nå. På tide å bevise det! Blir forstyrret av en del skader, blant annet på viktige Steffen Rasmussen. Sannsynlig lagoppstilling: Ousager - Juel Andersen, Bjørdal, Kure, Kirkeskov - Devdariani, Poulsen, Olsen, Akharraz - Sloth, Skhirtladze. FCK har sett bra ut under treningskampene og stiller et sterkt lag. Har god poengsjanse her i dag.

6, Brøndy - Aalborg
Brøndby har lagt om taktikken en del. Rykter går om at laget kommer til å stille med en mer offensivt balansert startoppstillingen på banen, med flere offensive midtbanespillere. Rent defensivt ser det imidlertid tyngre ut, og de må klare seg uten Khalid Boulahrouz, Riza Durmisi og Michael Almebäck, som er suspendert. Dessuten er det skader på Mikkel Thygesen og Michael Falkesgaard. Aalborg stiller også med en ikke samspilt backlinje. Vanskelig å bestemme meg her. Helst HUB.

7, Standard Liege - Gent
Gent har mistet poeng i to kamper på rad og har fortsatt problemer foran mål. Av lagene som sloss om play-off, er man det laget med klart minst mål. Ser bra ut på skadefronten. Nå venter en av sesongens vanskeligste oppgaver og man møter et lag som har holdt nullen i fem strake matcher. Standard Liege har skaffet seg en god luke ned til nærmeste konkurrent og formen er god. Tungt fravær i utestengte Batshuayi, men det lukter likevel H i denne.

8, Hannover 96 - Bayern München
Bayern München spilte Champions League i midtuken, men laget skal ikke være altfor slitent. Matchen på Emirates var mer eller mindre som en offensiv treningsøkt.

Pep Guardiola kan komme til å rullere litt rundt på startelleveren, men han har solide alternativ på samtlige plasser. Hannover har ikke overbevist spesielt, og kan bare håpe at Bayern har en dårlig dag. B.

9, Nantes - Rennes
Nantes har falt av etter den lovende innledningen på sesongen og man er på god vei inn i bunnstriden. På skadefronten ser alt optimalt ut, da hele troppen er fit-for-fight, men man tvinges igjen til å klare seg uten toppscorer Filip Djordjevic (suspendert).

Rennes gjør sjeldent gode prestasjoner på bortebane, men kan ikke avskrives i kveldens derby. Har skader på Pajot, Kana-Biyik og Féret.

10, Lille - Lyon
Lyon var ute på Europa League-eventyr i uken, men det er ingenting som kommer til å påvirke laget foran kveldens match, med tanke på hele den ordinære startelleveren ble hjemme i Frankrike. Fullt fokus på denne oppgaven. Bisevac er suspendert.

Ingen større nyheter på skadefronten. Bruker å ha det tøft her. Lille imponerer ikke veldig for øyeblikket, men skal stå som favoritt. Savner duoen Béria/Martin, men for øvrig så er hele troppen tilgjengelig.

11, Juventus - Torino
Torino har egentlig ingenting å tape og man prater om å forsøke å sette ”storebror” ut av spill. Ingen direkte skader som ødelegger, og man har god offensiv kompetanse i form av Cerci/Immobile.

Juventus skal gis en god sjanse i denne, men det kommer ikke til å bli noen ”walk in the park”. Antonio Conte kan mønstre en slagkraftig startellever. 

12, Lazio - Sassuolo
Lazio har forbedret seg etter trenerbyttet, men laget har blitt litt overvurdert. Var ikke med fra start mot Catania, der de kom bakpå allerede i de første minuttene og så ikke mye bedre ut i ukens Europa League-kamp. Ingen nyheter på skadefronten. Sassuolo sleper fortsatt rundt på en lang skadeliste. Kommer til å satse på det defensive, der kontringene skal gå gjennom Berardi og Floro Flores. Trolig H, men som sagt - Lazio er ikke helt til å stole på. 


96-rekker

1, Norwich - Tottenham, B

2, Osasuna - Atletico Madrid, UB

3, Valencia - Granada, HU

4, Real Betis - Athletic Bilbao, UB

5, Aarhus - FC København, B

6, Brøndy - Aalborg, HUB

7, Standard Liege - Gent, H

8, Hannover 96 - Bayern München, B

9, Nantes - Rennes, HU

10, Lille - Lyon, HU

11, Juventus - Torino, H

12, Lazio - Sassuolo, H

Klikk her for å levere denne


432-rekker

1, Norwich - Tottenham, B

2, Osasuna - Atletico Madrid, UB

3, Valencia - Granada, HU

4, Real Betis - Athletic Bilbao, HUB

5, Aarhus - FC København, B

6, Brøndy - Aalborg, HUB

7, Standard Liege - Gent, H

8, Hannover 96 - Bayern München, B

9, Nantes - Rennes, HUB

10, Lille - Lyon, HU

11, Juventus - Torino, H

12, Lazio - Sassuolo, HU

Klikk her for å levere denne


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus