Foto: Vanderloock, Anders (Scanpix)

Bodø/Glimt rykker ikke opp

Bodø/Glimt var sammen med Fredrikstad den store opprykksfavoritten i Adeccoligaen

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Bodø/Glimt er tradisjonelt svake borte. Det kostet blant annet nedrykk fra Tippeligaen i fjor. I år kommer det til å koste et forventet opprykk tilbake til Tippeligaen. Fattige 2 poeng har Bodø/Glimt fått med seg fra sesongens fem første bortekamper. Med andre ord, tretten tapte poeng allerede, og enda skal ni bortekamper spilles. Med et foreløpig poengsnitt på bortebane på usle 0,4 poeng per kamp, kan selv ikke en praktfull hjemmestatistikk berge opprykket for bodøværingene.

Tippetips midtuke : Tunge favoritter i kø
Travtips V65 Jarlsberg: Håkon tror på Havsalt

Onsdag venter en særdeles vrien bortekamp for Glimt. Et opprykksjagende og godtgående Sarpsborg i Sarpsborg. Sterke 3-1-0 på årets fire første hjemmekamper for hjemmelaget og solide 8-2 i målforskjell. Sarpsborg fikk av velkjente grunner helgens kamp mot Lyn avlyst, mens første kamp etter ferien sist helg endte i en sterk 3-2 triumf i Trysil. Mannskapsmessig ser det bra ut for hjemmelaget, og foran holder fortsatt både Øyvind Hoås og Martin Wiig koken. Sarpsborg kan faktisk bli det nye laget i Tippeligaen fra Østfold, og er nok ekstremt sultne på opprykk etter fjorårets galopp på målstreken. Når det gjelder Bodø/Glimt spiller fortsatt ikke Christian Berg, mens Thiago Martins returnerer etter karantene.

Dessverre så er ikke hjemmeoddsen bedre enn 1,85, men vi tror uansett på en glimrende mulighet for at sarpingene får et forsprang på seks poeng på Bodø/Glimt i kampen om direkte opprykk.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

I kamp 37 tar det meget sterke hviterussiske laget Bate Borisov i mot islandske Hafnarfjordur. Bate Borisov har altså deltatt i gruppespillet i Champions League i 2008 og i gruppespillet i Europa League i 2009. Dette kommer til å bli meget tøft for den regjerende islandske seriemesteren, som også har hatt en trøblete innledning på årets sesong. Vi tror Bate Borisov også kan prøves med handicap 0-1.

Åpen toppkamp
Toppkampen i Adeccoligaen mellom Fredrikstad og Sogndal synes meget åpen. Sogndal har hatt en glimrende innledning på andre halvdel av sesongen med sterke bortetriumfer mot Moss og Bryne, samt avansement til kvartfinalen i cupen. Og har faktisk opparbeidet seg en ledelse på fire poeng i toppen av Adeccoligaen. Vil nok være meget fornøyd med å få med seg et poeng fra Fredrikstad og vi synes uavgjort er det mest nærliggende spillet i denne kampen. Fredrikstad har hatt en variabel første del av sesongen, men potensialet i mannskapet til Tom Freddy Aune er uomtvistelig.

Rosenborg skal sammen med gamlefar Eggen gjøre et helhjertet og forhåpentligvis vellykket forsøk på å kvalifisere seg til Champions League. Nytente Per Ciljan Skjelbred er dessverre blitt syk og blir hjemme i Trondheim, mens Rade Prica heller ikke reiser til Nord-Irland da lyskestrekken fortsatt ikke er helt leget. Det er trolig to av de viktigste spillerne til Nils Arne Eggen i øyeblikket og med så sentrale fravær synes vi ikke 1,30 på Rosenborg-seier er særlig fristende. Dessuten avgjør Rosenborg dette på hjemmebane uansett.

Ellers er det verd å merke seg at Norsk Tipping ligger høyt på H'en i kamp 39 Ekranas mot HJK Helsinki, og kanskje kan en liten innsats på litauerne vurderes til 2,20 i odds.

Spilleforslag onsdag 14.juli
Kamp 37 Bate Borisov - FH Hafnarfjordur 1,15 4,30 6,80
Kamp 47 Sarpsborg - Bodø/Glimt 1,85 3,30 3,00
Totalodds på denne dobbelen er 2,13 og vi setter 100 kroner
Her kan du spille denne dobbelen, innsatsen styrer du selv

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør