Det er all grunn til jubel for Boxing Day-programmet!
Det er all grunn til jubel for Boxing Day-programmet! Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Bonuspotten skal ut på Boxing Day

Med fem millioner på deling til alle vinnerne og en nydelig fotballrunde, er dette virkelig årets beste tippedag!

Kommersielt

Sportspills øvrige Boxing Day-meny;
Oddstips 1: Leeds vinner på Boxing Day
Oddstips 2: Tøff bortekamp for Aston Villa
Langskudd: Birmingham har vært ustoppelige
V65 Jarlsberg: Jeanett byr på en frekk jackpotbanker
V75 Solvalla: Kontio kjører vår V75-banker

Er det noen som har gledet seg til Boxing Day? På fredagens langoddsprogram er det bare å fråtse i godbitene.

Etter en svak periode, har det vært et par dager med god treff på oddstipsene. De to siste tipsene har sittet som et skudd.

Hver gang bonuspotten når fem millioner kroner, fordeles den på alle som får tolv rette på neste tippekupong. Det betyr at sjansen er mye større for en god premie i dag og dette er den dagen i året man levere tippekupong.

1, Arsenal — Queens Park Rangers
The Gunners er på vei mot topp fire, men fikk en liten brems på Anfield der de spilte uavgjort. Har vært ustabile denne sesongen og er fortsatt meget skadeplaget.

3-3-3 på hjemmebane understreker denne ustabiliteten, og de har slitt mot antatt svakere motstand.

QPR har som kjent ikke plukket bortepoeng på åtte forsøk denne sesongen, med kun tre scorede mål i prossessen, men det er mye fordi alle lagene de har møtt er på øvre halvdel av tabellen. På hjemmegress har de plukket jevnt og trutt med poeng.

Det er ikke til å komme utenom hjemmelaget og vi krysser H.

2, West Bromwich Albion — Manchester City
Alan Irvines menn så lenge ut til å ta to seire på rad, men de sviktet etter å ha tatt ledelsen mot QPR sist og tapte til slutt 3-2. Også West Bromwich er relativt ustabile, og har 2-3-4 på eget gress.

Gledelig nytt er imidlertid at de har fått i gang andre enn Saido Berahino på scoringsfronten, som har fått mye ansvar i sesonginnledningen.

Manchester City tok en oppskriftsmessig men sterk seier mot Crystal Palace sist, men slet i innledningen uten en klar spiss. Pozo er nå tvilsom til kamp, men om han ikke blir klar, kan vi fort få se James Milner på topp igjen.

Bortestatistikken på 6-2-1 er best i ligaen. B.

3, Manchester United — Newcastle United
Louis van Gaals menn fikk en uvant opplevelse med poengtap mot Aston Villa sist, etter seks strake triumfer. Mange har imidlertid hevet stemmene for at United har fått meget godt betalt.

Likevel kjennetegner det et vinnerlag at de vinner på selv dårlige dager. På hjemmebane har de spilt mye bedre og har 7-1-1 på Old Trafford. Ikke siden åpningssjokket mot Swansea har de tapt.

Newcastle er mer seg selv lik og er notorisk ustabile. De tapte derbyet for Sunderland i sluttminuttene og det kan også kalles fortjent. Likevel har Pardew all grunn til glede for deres fenomenale snuoperasjon.

2-3-4 på bortebane er godkjent, men vi gir hjemmelaget full tillit på Boxing Day. H, med en B for skrellens skyld på de større kuponger..

4, Crystal Palace — Southampton
Neil Warnocks menn har stått for noen fantastiske fotballkamper de siste ukene, men de har fått lite betalt. Spesielt for et par uker siden var de veldig gode mot Tottenham på bortebane.

Artistene på topp har fått mye av æren og det er vel fortjent. Likevel er de nødt til omsette i poeng - med femten poeng er de á poeng med nedrykk.

Southampton fikk en etterlengtet opptur mot Everton sist og endte med det en skrekkelig tapsrekke. Spillemessig var de ikke spesielt overlegne, men 3-0 er uansett bra for selvfølelsen.

De har 3-1-4 på bortebane og dette blir en tøff nøtt å knekke for Koeman. HUB.

5, Burnley — Liverpool
Hjemmelaget har all grunn til å være fornøyd med den siste tiden. Forrige runde ble det riktignok tap borte mot Tottenham, men spillemessig var de fullt på høyde.

Og det har føyd seg inn i en lang rekke med solide kamper. Med unntak av tapet for QPR, har de plukket jevnt med poeng den siste tiden, med bare to tap de siste syv. 2-4-3 på hjemmebane.

Liverpool fikk grunn til å juble i sluttminuttene mot Arsenal, men ikke for mer enn ett poeng. De har nå tre ligakamper uten seier i det som virker som en ny, tung periode for de røde.

3-0-5 på bortebane er særdeles ustabilt. Det finnes imidlertid mest kvalitet hos gjestene og de har spillemessig hevet seg de siste rundene. Hjemmelaget avskriver vi ikke, dette blir en jevn kamp! HB.

6, Swansea City — Aston Villa
Hjemmelaget forsetter å imponere og plukker jevnt med poeng. Mot Hull sist tok de seieren etter et noe heldig mål, uten at Gary Monk bryr seg nevneverdig om det.

Har 5-2-2 på hjemmebane og Stadium of Liberty er et sant fort for hjemmelaget.

Aston Villa tok et poeng hjemme mot Manchester United sist og har all grunn til å være fornøyd med kun å ha tapt en kamp de siste syv.

Spillemessig har de imidlertid mye å gå på, selv om de også der har vist bedring. Vi stoler ikke på at de klarer en ny triumf i dag og krysser H.

7, Leicester City — Tottenham
Hvor er bunnen for Leicester? Nigel Pearson håper naturligvis at den alt er nådd, men de siste ukene har de gått fra tap til tap uten tegn til bedring.

De siste ti kampene har de kun scoret fire mål og det er utvilsomt fremover på banen de sliter mest. Ulloa fikk en god start, men har vist frem sine svakheter utover høsten.

Tottenham er også ustabile, men plukker nok poeng til å være med i kampen om topp fire. Spesielt defensivt er de uhyre svake og de har faktisk negativ målforskjell som følge av dette.

De plukker faktisk mer poeng på bortebane og har 4-2-2 på reisefot. UB.

8, Everton — Stoke City
Den blå delen av Liverpool har ikke fått veldig mye mer å juble for enn de rød. For med 3-0-tapet for Southampton forrige helg, falt Everton til ellevteplass - poenget bak Liverpool.

Roberto Martinez' menn har enda til gode å finne en god flyt denne sesongen og det gode spillet fra i fjor har uteblitt. På hjemmebane har de imidlertid kommet litt igang, men statistikken er 3-2-2.

Stoke klarte ikke tukte Chelsea forrige mandag og har også et par hviledager mindre enn dagens motstander. Tradisjonelt sett er de beste på hjemmebane, men i år er 2-3-4 på bortebane nesten like bra som de er hjemme.

Likevel tror vi mest på Everton, uten å avskrive gjestene helt. HU.

9, Sunderland — Hull City
Gustavo Poyet fikk en etterlengtet opptur med derbyseieren over Newcastle sist. Før det hadde de veldig mye uavgjort, og på hjemmebane har de hele seks uavgjort så langt denne sesongen.

Mye uavgjort betyr også lite tap, og de har kun tapt én kamp de siste åtte.

Hull er på sin side i fritt fall og sliter stort med å finne formen. Seieren har virkelig latt vente på seg og de har nå ti kamper uten en triumf.

På bortebane har de 1-4-4 og ikke vunnet siden åpningsdagen mot QPR.

HU.

10, Birmingham City — Derby County
Hvem kan stoppe hjemmelaget? De siste åtte kampene er det kun Blackpool som har beseiret formlaget og de har tatt fem trepoengere i samme periode. 4-3-4 på hjemmebane er solid for et lag som så virkelig fortapt ut.

Derby har slitt litt den siste tiden, men har 4-1-2 de siste syv kampene. De to seneste har imidlertid endt med kun ett poeng til sammen, dog mot andre topplag. 5-2-4 på bortebane.

Det virker ikke å være noen grunn til at vertene ikke skal ha mulighet for en ny seier i dag. Vi spiller H på langoddsen grunnet den gode oddsen, men tør ikke utelate Derby på tippekupongen. HB.

11, Middlesbrough — Nottingham Forest
Vertskapet fikk en solid karamell da de besøkte Ipswich sist, og Aitor Karanka vet de må heve seg fra den kampen. Det var det første tapet på åtte kamper. 5-2-4 på hjemmebane er noe ustabilt.

Gjestene har vært i fritt fall etter en solid åpning og har nå kun to seire de siste ti kampene. Med det er de utenfor playoffplassene. 3-5-3 på reisefot.

Magefølelsen i denne sier H.

12, Leeds United — Wigan Athletic
Hjemmelaget har møtt svært god motstand de siste fem kampene og har forståelig nok kommet ut av det med kun ett poeng. Nå er de imidlertid kun fem poeng over nedrykk og må heve seg ganske så umiddelbart.

5-3-3 på hjemmebane er imidlertid veldig solid og de har vært meget gode på Elland Road.

Wigan har ikke opplevd mye bedring etter Uwe Rösler, og har nå tapt fire kamper på rad. Fansens misnøye har sjelden vært større.

På bortebane har de en overraskende seier mot Derby og ellers to uavgjort og åtte tap. H.

432-rekker:

1, Arsenal — Queens Park Rangers H

2, West Bromwich Albion — Manchester City B

3, Manchester United — Newcastle United HB

4, Crystal Palace — Southampton HUB

5, Burnley — Liverpool HUB

6, Swansea City — Aston Villa H

7, Leicester City — Tottenham HUB

8, Everton — Stoke City HU

9, Sunderland — Hull City HU

10, Birmingham City — Derby County HB

11, Middlesbrough — Nottingham Forest H

12, Leeds United — Wigan Athletic H

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1, Arsenal — Queens Park Rangers H

2, West Bromwich Albion — Manchester City B

3, Manchester United — Newcastle United H

4, Crystal Palace — Southampton HUB

5, Burnley — Liverpool HB

6, Swansea City — Aston Villa H

7, Leicester City — Tottenham UB

8, Everton — Stoke City HU

9, Sunderland — Hull City HU

10, Birmingham City — Derby County HB

11, Middlesbrough — Nottingham Forest H

12, Leeds United — Wigan Athletic H

Klikk her for å levere denne kupongen.