Stor stemning i Kristiansund foran seriepremieren hjemme mot Molde i fjorårets eliteserie.
Stor stemning i Kristiansund foran seriepremieren hjemme mot Molde i fjorårets eliteserie. Foto: Anders Tøsse (NTB scanpix)

Bonuspotten skal ut på tippekupongen

Lørdag er det et must å levere tippekupong. Bonuspotten på 3,1 mill kr skal fordeles på alle med 12 rette.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tipping: Bonuspotten på 3,1 mill skal ut på lørdagskupongen
Oddssingel Eliteserien:
Kristiansund spilles til flott odds
Oddssingel PostNord-ligaen:
Fredrikstad får det tøft på Elverum
Oddssingel landskamp:
Danmark får en god generalprøve
V75 Bjerke:
Fenomenal V75-lørdag på Bjerke
Overgangsvinduet:
Sjekk siste nytt
VM i fotball: Slik ender VM

Bonuspotten har nådd taket og dermed skal bonuspotten på 3,1 millioner kroner fordeles på alle med tolv rette denne lørdagen. Det betyr at tolverpotten vil være på ca 4 mill kr i dag og det innebærer svært gode forutsetninger for tipperne. Lørdagskupongen byr på Eliteseriekampen mellom Kristiansund og Molde, fem kamper fra 2. divisjon og seks kamper fra 3. divisjon. Innleveringsfristen er kl 15.55. Under spillboksen finner du analyser av samtlige tolv kamper på kupongen.

1. Kristiansund - Molde
Denne kampen innleder runde 13 i Eliteserien. Kristiansund med sesongens første borteseier da Odd ble slått 2-1 i Skien i den forrige serierunden for 14 dager siden. Helgen før vant  Kristiansund hele 4-0 hjemme mot Strømsgodset. Laget tapte sin åpningskamp hjemme mot Vålerenga med 0-1, men de fem neste hjemmekampene har gitt solide 3-1-1. Med de tre poengene i Skien sist, tok laget et godt byks ut av bunnstriden og står nå med 16 poeng og ligger på 10. plass. Andreas Hopmark (ni kamper fra start) var ikke med sist mot Odd, og blir heller ikke klar til lørdagens kamp. For øvrig kan trener Christian Michelsen stille med sitt beste mannskap.

Molde har spilt sju av sine tolv første seriekamper hjemme på Aker stadion og tatt 15 poeng på disse (5-0-2). Borte har det vært en helt annen skål med kun en seier og fem poeng på de fem første bortekampene (1-2-2). Seieren kom i den første bortekampen for sesongen mot Haugesund (1-0). I forrige bortekamp røk laget 1-3 mot Ranheim. Molde skal ikke ha noen spesielle fravær.

Kristiansund serieåpnet hjemme mot Molde forrige sesong og tapte da 0-1 i en jevn forestilling. Nå har Christian Michelsens gutter fått ett år til på baken og de har et bra lag denne sesongen.

Vi har lansert Kristiansund som et frekt spill på Langoddsen, men på tippekupongen velger vi å helgardere. HUB.

2. Grorud - Alta
2. divisjon avdeling 1 og her er det spilt åtte av totalt 26 serierunder. Det er meget tett i toppen og mellom Raufoss på 1. plass og Mjølner på 7. plass skiller det oppsiktsvekkende nok kun to poeng.

Grorud innledet sesongen med tre strake seire, men deretter er det blitt tre tap på de fem siste seriekampene. Skuffende hjemmetap mot bortesvake Bærum sist helg. Men er på 6. plass med totalt 15 poeng og har altså kun to poeng opp til serieleder Raufoss. 2-0-2 på de fire første hjemmekampene og mønsteret er dermed litt som i fjorårssesongen (6-1-6).

Alta har åpnet helt identisk som Grorud og står med 5-0-3 på de åtte første seriekampene og totalt 15 poeng. Litt bedre målforskjell gjør at Alta er på 4. plass. Etter ettmålstap borte mot Raufoss (0-1) fjerde sist og 1-2 hjemme mot Elverum tredje sist, har finnmarkingene slått tilbake med to strake seire. Variable 2-0-2 på de fire spilte bortekampene.

Lagene har vært i samme divisjon de to foregående sesongene. Grorud vant tilsvarende oppgjør med 4-0 i 2016-sesongen, mens det ble poengdeling i fjor (2-2).

U-faren er neppe veldig stor her, men denne kan gå begge veier. HB.

3. Elverum - Fredrikstad
2. divisjon avdeling 1. Elverum innledet sesongen med å tape 0-4 borte mot Raufoss, men deretter er det blitt 5-2-0 på de sju neste seriekampene og dermed er Elverum a poeng med serieleder Raufoss med 17 poeng. Elverum rykket som kjent opp til OBOS-ligaen etter 2016-sesongen, men "nøyde" seg med en sesong på det nivået og rykket rett ned igjen. Hadde knallsterke 12-1-0 på hjemmebane i opprykkssesongen for to år siden og har innledet med 3-1-0 på sesongens fire første hjemmekamper.

Har du abonnement på NA+, kan du strømme dagens kamp mellom Elverum og Fredrikstad, samt en rekke kamper i Postnord-ligaen avdeling 1 og 2, i tillegg til en rekke kamper i de seks 3. divisjonsavdelingene. Har du ikke abonnement, får du tilgang til NA+ her. Kun kr 1 første måned

Fredrikstad tok ledelsen 1-0 hjemme mot Raufoss sist lørdag, men det var ingenting å si på at Raufoss utlignet og at det ble 1-1. Per-Mathias Høgmos mannskap står med 4-3-1 og 15 poeng og har tilgode å overbevise voldsomt, men har altså kun ett tap hittil. Ubeseiret på bortebane hittil med 2-2-0.

Meget hjemmesterke Elverum skal stå som favoritt og vi tror ikke de ryker på sesongens første hjemmetap nå heller. HU.

4. Fram Larvik - Hønefoss
2. divisjon avdeling 1. To lag som ikke har hatt en spesielt god sesongstart. Fram Larvik innledet sesongen med å vinne de to første seriekampene, men har tapt fem av sine seks siste kamper og ligger på 10. plass med 9 poeng. Hjemme i Larvik er det blitt 2-0-2 på fire spilte hjemmekamper.

Hønefoss innledet sesongen med fire strake tap, men har kommet seg den siste tiden og tatt fem poeng på de fire siste kampene. Nest sist kom sesongens første seier, da laget noe overraskende slo Bærum 2-1 borte. De tre første bortekampene ble alle tapt.

Det endte 2-0 til Fram Larvik i tilsvarende oppgjør forrige sesong, men bortelaget har vist klar fremgang i det siste. Vi tror det blir en vinner i Larvik. HB.

5. Nybergsund - Moss
2. divisjon avdeling 1. Nybergsund er som vanlig klart best på hjemmebane. På fire bortekamper har laget tatt kun ett poeng, mens fire spilte hjemmekamper har gitt to seire og to tap. Ligger tredje sist med sine sju poeng. Hjemmeseirene er kommet mot Stabæk 2 (3-1) og Bærum (2-1). Sist helg røk laget hele 1-6 borte for Asker.

Moss har åpnet litt bedre, men ikke veldig mye bedre. Står med 3-1-4 på de åtte første seriekampene og totalt ti poeng. Har variert stort i prestasjonene, men tok et sterkt bortepoeng mot Raufoss nest sist, for så å tape 0-1 hjemme for Elverum forrige helg.

Ingen enkel kamp dette, vi tror minst på poengdeling. HB.

6. Vidar - Fløy
2. divisjon avdeling 2. Klare bortetap mot både KFUM Oslo og Skeid for Vidar (0-3 i begge) som totalt står med 3-2-3 og 11 poeng etter de åtte første seriekampene. Har faktisk ikke mer enn fem poeng opp til serieleder Skeid, men er ikke ventet å henge med i tetkampen. Fine 2-1-1 på fire spilte hjemmekamper.

Fløy har innledet litt bedre og står med 3-3-2 og 12 poeng på sine åtte første seriekamper. Stod med ti poeng på de fire siste seriekampene, før det ble et overraskende hjemmetap for Egersund sist helg, men da måtte laget spille over en omgang med en mann mindre.

Vidar er brukbare hjemme, bortelaget har trolig den største kapasiteten. Alle tegn i Stavanger. HUB.

7. Kvik Halden - Valdres FK
De seks siste kampene på lørdagskupongen er alle hentet fra 3. divisjon.

Denne er hentet fra 3. divisjon avdeling 2. Avdelingsfavoritt Kvik Halden med litt variable takter i sesongstarten, men tre av de fire siste er vunnet. Står med 4-2-2 og 14 poeng totalt og ligger på 3. plass, men har hele åtte poeng opp til serieleder Eidsvold Turn som står med 7-1-0 på sine åtte første seriekamper. Tok faktisk sesongens første hjemmeseier i det fjerde forsøket hjemme mot Bjørnevatn sist lørdag med 6-1.

Valdres FK er poenget bak Kvik Halden etter 4-1-3 og 13 poeng på sine åtte første seriekamper. Innledet sesongen med tre strake seire, men har kun fire poeng på de fem siste seriekampene.

Kvik Halden er på rett vei nå, mens bortelaget viser en nedadgående kurve. Kvik blir en våre sikre på lørdagskupongen. H.

8. Halsen - FK Tønsberg
3. divisjon avdeling 3. Larvik-laget Halsen innledet med fem strake seire, men så har det stoppet litt opp og de tre siste seriekampene har kun gitt ett poeng. Hele fem lag står på 16 poeng i denne avdelingen og det er Ørn-Horten som leder på best målforskjell. Halsen ligger på 3. plass og er ubeseiret på de fire første hjemmekampene (3-1-0).

FK Tønsberg står med 1-1-2 på fire spilte hjemmekamper, og 2-2-0 på fire spilte bortekamper. Ligger på 6. plass med 12 poeng og har altså fire poeng opp til topp fem. Skuffet med å tape 0-1 hjemme for Sola sist lørdag.

Nedadgående formkurve på hjemmelaget, men altså ikke tapt på hjemmebane. Vi helgarderer. HUB.

9. Sotra SK - Lysekloster
3. divisjon avdeling 4 og toppkamp. Fem strake seire og 6-1-1 totalt gjør at Sotra topper tabellen med 19 poeng. Pussig nok kom tapet hjemme mot tabelljumbo Varegg i den tredje serierunden, men Sotra har altså slått tilbake med fem strake seire.

Ambisiøse Lysekloster kom a poeng med Brattvåg i fjor, men måtte se at Brattvåg rykket opp på bedre målforskjell. Med en kamp mindre spilt enn Sotra ligger på 2. plass, tre poeng bak Sotra. 5-1-1 på de sju første seriekampene og i likhet med Sotra har lagets eneste tap kommet mot et svakt plassert lag (1-3 borte mot Brann 2).

De tre siste tilsvarende oppgjørene har alle endt med poengdeling. Vi tar sjansen på historien gjentar seg og spiller singel U.

10. Stord - Fana
3. divisjon avdeling 4. Stord står med kun to seire hittil (totalt 2-2-4) og begge seirene har kommet mot bunnlag. 3-1 hjemme mot nestjumbo Førde og 2-1 borte mot tabelljumbo Varegg. 1-3 hjemme mot Viking 2 og 1-2 borte mot Sogndal 2 i de to siste seriekampene.

Etter kun en seier på de seks første seriekampene, har Fana slått tilbake med to overbevisende seire. Nest sist vant laget hele 5-1 borte mot Øystese og sist lørdag ble byrival Fyllingsdalen slått 2-1 hjemme på Nesttun. Står med 9 poeng på de åtte første seriekampene og har vunnet 2 av 4 bortekamper.

Vi tror Fana er det beste laget og spiller en frekk borteseier her. B.

11. Orkla - Kolstad
3. divisjon avdeling 5. Kun ti poeng skiller Rosenborg 2 på toppen av tabellen og jumbo Ottestad etter de åtte første serierundene. Orkla har tapt fem av sine åtte første seriekampene, men vunnet de tre resterende og står altså med totalt ni poeng. Serieleder Rosenborg 2 ble slått 3-2 i den siste hjemmekampen, mens Brumunddal ble slått 2-1 i den nest siste hjemmekampen.

Kolstad ligger tredje sist på tabellen med sine åtte poeng etter rekken 2-2-4. Det er dog meget kort vei opp til sikker plass. Har tilgode å vinne på hjemmebane etter fire forsøk (0-2-2), men har vunnet to av fire bortekamper mot Gjøvik Lyn og Melhus som begge ligger blant topp seks.

Det er dårlig med sikkeralternativer på lørdagskupongen. Vi må gamble litt og tar sjansen på at Orkla tar sin tredje strake hjemmeseier. H.

12. Harstad - Fløya
3. divisjon avdeling 6. Bortsett fra poengløse Sortland på desidert jumboplass, er det jevnt i også denne 3. divisjonsavdelingen. Det skiller kun åtte poeng mellom serieleder Lyn og Korsvoll på 9. plass.

Harstad er med i tetkampen og står med 5-1-2 totalt og 16 poeng og det skiller kun to poeng opp til Lyn. Etter tre strake seire og full pott på de firte første bortekampene, ble det sesongens første bortetap sist lørdag med 0-3 mot Melbo. Kun tre av de åtte første seriekampene er spilt på hjemmebane og den første hjemmeseieren (1-1-1 totalt) kom i den forrige hjemmekampen mot Skjervøy (3-0).

Også Tromsø-laget Fløya henger brukbart med i toppen av denne avdelingen. Står med 4-2-2 totalt og 14 poeng og ligger på 6. plass og det er kun fire poeng opp til serieleder Lyn. Innledet sesongen med tre strake seire, men har altså kun vunnet en av de fem siste seriekampene.

Harstad vant tilsvarende seriekamp med 3-2 forrige sesong og vi tror at laget kan gjenta den bedriften denne sesongen. H.

96-rekker:
1. Kristiansund BK — Molde H

2. Grorud — Alta HB

3. Elverum — Fredrikstad HU

4. Fram Larvik — Hønefoss BK HB

5. Nybergsund IL-Trysil — Moss HB

6. Vidar — Fløy UB

7. Kvik Halden — Valdres H

8. Halsen IF — FK Tønsberg HUB

9. Sotra — Lysekloster U

10. Stord — Fana B

11. Orkla — Kolstad H

12. Harstad — Fløya H

432-rekker:
1. Kristiansund BK — Molde HUB

2. Grorud — Alta HB

3. Elverum — Fredrikstad HU

4. Fram Larvik — Hønefoss BK HB

5. Nybergsund IL-Trysil — Moss HB

6. Vidar — Fløy HUB

7. Kvik Halden — Valdres H

8. Halsen IF — FK Tønsberg HUB

9. Sotra — Lysekloster U

10. Stord — Fana B

11. Orkla — Kolstad H

12. Harstad — Fløya H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør