Foto: Phil Noble / Reuters

Bonuspotten skal ut

Med over 6 millioner kroner i bonuspotten ligger alt til rette for en spennende tippe-lørdag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
V75 Biri: Råe damer i millionjakten
Oddstips 1: Lille tetter igjen
Oddstips 2: Villa vinner hjemme

Lørdagskupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra Premier League og Championship.

Bonuspotten er nå oppe i hele 6 millioner kroner, og fordeles dermed til alle som har 12 rette på dagens kupong.

1. Norwich City – West Ham United
Null mål og elleve baklengs er status for Norwich på de to siste. Kanarifuglene røk først ut av ligacupen med 0-4-tap mot Man U Old Trafford, før de ble regelrett slaktet av Manchester City med 0-7 på bortebane. Kun vunnet to kamper hittil og ligger tredje sist på tabellen med 2-2-6 totalt. Manager Chris Hughton begynner for alvor å kjenne presset, og iren vil med tap i dag ha meget dårlige utsikter i klubben. Leverte godkjente tall på Carrow Road forrige sesong, men har innledningsvis ikke vist samme takter i år med 1-2-2. Seieren kom mot Southampton, men var av det heldige slaget. E. Bennet, Tettey, Van Wolfswinkel er ute med skader, mens Redmond er usikker.

West Ham står også med to seiere, men the Hammers har delt nok poeng til å holde seg over streken. Er nummer femten med 2-4-4 totalt. Spiller gjerrig fotball noe 8-8 i målforskjell bevitner, og fire av lagets ti kamper har endt målløse. Scoret derimot nok mål til å påføre Tottenham en blemme i forrige bortekamp, hvor West Ham vant 3-0. Står med 1-3-1 på fremmed gress. Fortsatt en lang skadeliste for West Ham, som har Carroll, Diarra, Collins, Vaz Te, Taylor, McCartney og Reid ute. Petric er usikker.

Norwich må øke poengfangsten på hjemmebane for å henge med, men med nåværende form tør vi ikke stole på vertene. HUB

Følg dagens Premier League-kamper live på Nettavisen

2. Liverpool – Fulham
Liverpool tapte toppkampen mot Arsenal sist og mistet dermed muligheten til å innta tabelltoppen. De røde var farlige frempå ved flere anledninger, men for første gang denne sesongen gikk Brendan Rodgers utvalgte av banen uten mål. Meyerside-laget har likevel startet sesongen overraskende bra, mye takket være Suarez og Sturridge på topp. Spissduoen står bak 14 av lagets 17 mål. Er nummer tre med 6-2-2 totalt, tre poeng bak Arsenal. Coates og Aspas er ute, mens Enrique testes før kampstart.

Fulham vaker over nedrykksstreken etter 1-3-tapt hjemme mot United sist. Kampen var så å si avgjort ved pause ettersom de røde djevlene gikk til garderoben med 3-0-ledelse. 16.plass med 3-1-6 totalt er status så langt for Fulham, som har tatt seierne mot bunnlagene Crystal Palace, Sunderland, samt tabellnabo Stoke. Briggs og Rodallega er skadet, Hangeland usikker. Riether soner karantene.

Fulham har foreløpig kun tatt poeng mot lag fra nedre halvdel, og vi tror ikke det forandrer seg etter dagens oppgjør. H

3. Chelsea – West Bromwich
Voldsomme svingninger for Chelsea i forrige rundes borteoppgjør mot Newcastle. London-laget var dominerende i første omgang, men ble til tider utspilt i andre. Tapte til slutt 0-2. Behold likevel annenplassen med 6-2-2 totalt. Hadde kun møtt lag fra nedre halvdel på Stamford Bridge før forrige hjemmekamp mot Manchester City, som endte med 2-1-seier. Lagene byttet på å føre matchen, og sånn sett var det greit at kampen så ut til å ende med poengdeling, men Torres utnyttet slett forsvarsspill av City og ble matchvinner rett før slutt. Dermed er London-laget fortsatt feilfrie hjemme med 5-0-0. Kalas, Van Ginkel, Torres er skadet, mens Bertrand er usikker.

West Brom spilte på seg flere gode resultat før de røk 1-4 mot Liverpool i forrige bortekamp. Gikk bedre mot Crystal Palace sist runde, og selv om tabelljumboen til tider var på høyde med West Brom, var det helt greit at the WBA beholdt alle tre. Står med 1-3-1 borte, hvor de har slått Man U og delt poeng med Everton. Foster, Jones, Gera er skadet. Anelka og Sinclair usikre.

West Bromwich har spilt seg opp etter deres svake sesongstart, men vi tror ikke de har noe å hente på Stamford Bridge. H

4. Crystal Palace—Everton
Syv tap på rad og sisteplass er status for håpløse Crystal Palace, som fortsatt ikke har fått på plass ny manager. Laget gikk nok en gang målløse av banen i tapet mot West Bromwich sist, og London-laget har så langt pekt seg ut som en soleklar nedrykksfavoritt. Kun slått tabellnabo Sunderland hittil og står med svake 1-0-4 på Selhurst Park. Murray, Hunt, Williams, McCarthy og Guedioura er ute med skader.

Everton spilte 0-0 hjemme mot Tottenham sist og biter seg fast i toppsjiktet. Meyerside-laget har kun tapt borte mot City hittil og ligger på 7.plass med 5-4-1 totalt. Er kun ett poeng bak Chelsea på 2.plass. Slo Aston Villa 2-0 i forrige bortekamp og har 2-2-1 på fremmed gress. Alcaraz, Gibson, Koné er fremdeles ute, mens Vellios, Heitinga og Hibbert er usikre.

Bunnlaget Crystal Palace står i fare for å bli hektet av allerede før jul hvis ikke formen bedres. Vanskelig å finne gode argumenter for spill på vertene, men laget er i desperate tider og må ta poeng på hjemmebane for å henge med. Får et kryss under sterk tvil. UB

5. Aston Villa—Cardiff City
Aston Villa var nære ved å stjele seieren i borteoppgjøret mot West Ham sist. Christian Benteke hadde flere gode muligheter til å bli matchvinner, men det ville seg ikke for belgieren, som dermed fortsatt ikke har scoret etter skadeoppholdet. Kampen endte 0-0, og Villa har nå kun vunnet én av de fem siste (1-2-2). Er nummer fjorten med 3-2-5 totalt, og har bare tre poengs klarering til Norwich på nedrykk. Skuffende start, men til Villas forsvar har de vært gjennom et tøft kampprogram. Før dagens runde har de møtt seks av topp syv lagene i Premier League. Kun vunnet én kamp hjemme så langt, mot Manchester City, og står med 1-0-4 hjemme. N'Zogbia, Okore, Luna er fremdeles ute, sammen med Weimann og Agbonlahor.

Cardiff City var naturligvis meget fornøyde med å ta første stikk i Wales-derbyet mot Swansea sist. Cardiff startet tregt, men kjempet seg inn i kampen og leverte en god annen omgang. Caulkner ble matchvinner med kampens eneste scoring. Er nummer tolv på tabellen med ett poeng mer enn Villa. Har for det meste hatt overkommelig motstand på bortebane hittil, men har ikke bedre en 1-2-2. Fikk med seg ett meget heldig poeng fra Norwich i forrige på tur. Vertene hadde et titalls muligheter til å avgjøre kampen, men det endte utrolig nok 0-0. Spissen Andreas Cornelius trener for fullt igjen etter skadeoppholdet, men dagens kamp kommer for tidlig. Det er også mulig Cardiff velger å hvile Craig Bellamy.

Villa har så langt plukket mer poeng borte enn på Villa Park, men i dag tror vi de pynter på hjemme-statistikken. Selv med spillere som Weimann og Agbonlahor ute skal de kunne finne hull i et Cardiff-lag som har sett sårbare ut bakover på bortebane. Med kraftspissen Benteke på topp tror vi Villa tar en etterlenget seier på hjemmebane. H

6. Southampton—Hull City
Southampton kan si seg godt fornøyd med sesongen så langt på sin 6.plass med 5-4-1 totalt. The Saints kan skryte av å ha færrest baklengs av samtlige, kun sluppet inn 4 mål hittil. Delte poeng mot Stoke borte sist. Startet sesongen noe tregt på hjemmebane med 1-1 mot Sunderland og 0-0 mot West Ham, men nå er de tre siste på St. Mary vunnet (Crystal Palace, Swansea og Fulham). Skademessig ser det bra ut, kun Osvaldo og Do Prado er usikre.

Hull City har på sin 10.plass gjort det best av nykommerne i Premier League. Slo Sunderland fortjent 1-0 sist, men hadde også fordelen av å spille med to mann i nær hele annenomgangen. Står med variable 4-2-4 totalt. Slitt på bortebane så langt med 1-0-5, men motstanden har også vært vrien. Tapene kom mot Chelsea, Manchester City, Everton og Tottenham. Trepoengeren ble tatt mot Newcastle, men var av det heldige slaget. Førstekeeperen McGregor er ute, sammen med Chester, Bruce og Aluko.

Southampton har vist solide takter og får tipset på hjemmebane. H

7. Burnley—Bournemouth
Seiersrekken til Burnley tok omsider slutt i borteoppgjøret mot Millwall sist. Kampen endte 2-2. Overraskelseslaget hadde vunnet seks på rad før poengdelingen og leder serien med 10-3-1 totalt. Ikke mange tippet Burnley i toppen før sesongstart, og troen ble ikke større når de solgte sin tidligere toppscorer Charlie Austin til QPR. Men spissduoen Vokes og Ings har sørget for at savnet er lite med 17 mål seg i mellom. Har 5-2-0 hjemme med solide 14-3 i målforskjell. Ser bra ut på skadefronten for Burnley, som kan få midtbaneduoen Dean Marney og Keith Treacy tilbake i dag.

Nykommeren Bournemouth fikk en godkjent start på sesongen og lå lenge på øvre halvdel, men etter forrige rundes hjemmetap mot Bolton har laget kun vunnet én av de syv siste (1-2-4). Er nummer femten med 5-2-7. Tapte også siste på bortebane, mot Leicester (20.), og har 1-2-4 på fremmed gress. Seieren kom mot bunnplasserte Doncaster (20.). Førstekeeper Ryan Allsop er syk og må stå over, mens vingen Matt Ritchie er skadet.

Burnley viser strålende takter om dagen og får tipset mot formsvake Bournemouth. H

8. Leicester City—Nottingham Forest
Leicester har inntatt 2.plassen etter tre seiere på rad. Viste klasse med en sterk 3-0-seier over Watford borte sist og har 10-2-2 totalt. Tok også en fin skalp forrige tirsdag i ligacupen, hvor de vant målfesten mot Fulham 4-3. Vunnet seks strake på hjemmebane og har 6-1-0 på King Power Stadium. Kun Leeds (8.) har fått med seg poeng. Paul Konchesky og spissen Jamie Vardy er klarert for spill igjen og kan starte dagens oppgjør.

Nottingham Forest har falt av i toppstriden etter 1-1-3 på fem siste. Gått poengløse av banen i de to siste, mot topplaget Blackpool og bunnlaget Yeovil. Er nummer seks med 6-5-3- totalt, og har ti poeng opp til Burnley. Står med 2-3-2 borte, hvor seierne kom mot Brighton og Blackburn. Djamel Abdoun soner karantene, mens forsvarspillerne Danny Collins og Kelvin Wilson er skadet.

Leicester kan skilte med solide tall på hjemmebane, men vertene har vært noe heldige med uttellingen, og i fem av seks seiere har de vunnet med ett mål. HU

9. Blackpool—Ipswich Town
Blackpool er uten tap på de syv siste, men fem av dem har endt uavgjort. Spilte mot ti mann den siste timen i forrige rundes borteoppgjør mot Nottingham Forest sist, og greide til slutt å utnytte overtaket på overtid. Vant 1-0 og ligger på 4.plass med 7-6-1 totalt. Gikk på et bittert poengtap i forrige hjemmekamp mot Blackburn, etter innbytteren Steve Davies scoret selvmål to minutter på overtid. Er uten tap hjemme på Bloomfield Road, hvor står med 4-3-0. Chris Basham er i trening igjen og testes før kampstart.

Ipswich har i likhet med vertene spilt mye uavgjort i det siste. Forrige rundes hjemmeoppgjør mot bunnlaget Barnsley endte 1-1, og traktorguttene har nå 0-4-1 på de fem siste. Ligger på 13.plass med 4-5-5 totalt. Har sin store styrke hjemme på Portman Road, men på bortebane har de kun plukket fire poeng så langt. Manager Mick McCarthy mente laget leverte sesongsverste i forrige bortekamp mot Bolton (1-1), og var meget glad at de fikk meg seg ett poeng. Står med 0-4-3 på fremmed gress. Backen Aaron Cresswell soner karantene, mens Paul Anderson er usikker.

To lag som spiller mye uavgjort altså, men vi liker Blackpools vinnersjanser. Ipswich leverte en svak hjemmekamp mot bunnlaget Barnsley sist, og misfornøyde fans responderte med å bue laget av banen. Fortsetter de i samme spor mot Blackpool vil gjestene få en tung dag på Bloomfield Road. Velger likevel å gardere med tanke uavgjortfrekvensen til lagene. HU

10. Derby County—Sheffield Wednesday
Derby greide ikke å hamle opp med QPR på Loftus Road sist og gikk dermed på sitt første tap under Steve McClaren. The Rams tok syv poeng fra tre kamper etter McClaren tok over, men forrige hjemmekamp endte noe skuffende 1-1 mot bunnlaget Birmingham. Har gode 4-1-2 borte, men på Pride Park har de kun slått Leeds hittil og har svake 1-3-3. John Eustace soner karantene, Jeff Hendrick, Johnny Russell, Mark O'Brien og James Bailey er ute med skader.

Tolv runder skulle passere før Sheffield Wednesday endelig kunne juble for sesongens første seier. Laget hadde delt poeng i fire kamper på rad før Reading ble sendte hjem med 2-5-tap. Sheffield-laget klatret dermed opp til sikker plass med 1-8-4 totalt, men bare målforskjellen skiller til Birmingham under. Til gode å vinne borte med 0-5-2. Tapene er kommet mot QPR i toppen og nevnte Birmingham. Jose Semedo er fremdeles suspendert, ellers kan Wednesday mønstre samme lag som sist.

Derby er favoritter på hjemmebane, men etter Sheffields oppsving sist velger vi å gardere. HU

11. Charlton Athletic—Leeds United
Charlton er uten tap siden september og fått et lite pusterom til nedrykksjaget med 2-3-0 på de fem siste. Slo Birmingham på bortebane sist og er nå nummer 17 med 3-5-5 totalt. Delt poeng i sine tre siste på hjemmebane, mot Nottingham Forest, Blackpool og Wigan. Står med 1-3-2 på the Valley, men seieren kom til gjengjeld mot topplaget Leicester. Leon Cort og Chris Solly er skadet, Richard Wood og Chris Powell usikre.

Leeds tok seg greit av tabelljumboen Yeovil sist og vaker dermed i playoff-sonen med 6-2-6 totalt. Er nummer åtte og har tre poeng opp til Nottingham på kvalik. Vunnet sine tre siste på Ellen Road, men på bortebane har hvittrøyene tapt fire strake, senest 2-3 mot Huddersfield. Står med 2-1-4 på fremmed gress. Må klare seg uten Sam Byram og Stephen Warnock.

Ser åpent ut og vi ser oss nødt til å gardere fullt ut. HUB

12. Brighton & Hove Albion—Blackburn Rovers
Brighton ble tippet å kjempe i toppen før sesongstart, men så langt har måkene skuffet. Vant helgens borteoppgjør over Doncaster 3-1, men var uten seier på de fem siste (0-3-2) før det. Ligger på 12.plass med 4-6-4 totalt. Spilte 1-1 mot Watford i forrige hjemmekamp, og har variable 2-3-2 på eget gress. Will Buckley er ny mann på en allerede lang skadeliste som inkluderer Andrea Orlandi, Will Hoskins, Kazenga LuaLua, Liam Bridcutt, Craig Mackail-Smith og Kemy Agustien.

Notorisk ustabile Blackburn vant hjemmeoppgjøret over Middlesbrough sist og har dermed los på toppsjiktet. Ligger på 9.plass med 5-4-5 totalt. Tok et sterkt poeng mot Blackpool i forrige bortekamp, og har 1-3-3 på fremmed gress. David Dunn er klarer for spill igjen for første gang siden august.

Brighton sliter med skader mens Blackburn svinger i prestasjonene. HUB

96-rekker
1. Norwich City – West Ham United HUB

2. Liverpool – Fulham H

3. Chelsea – West Bromwich H

4. Crystal Palace—Everton B

5. Aston Villa—Cardiff City H

6. Southampton—Hull City H

7. Burnley—Bournemouth H

8. Leicester City—Nottingham Forest HU

9. Blackpool—Ipswich Town HU

10. Derby County—Sheffield Wednesday HU

11. Charlton Athletic—Leeds United HU

12. Brighton & Hove Albion—Blackburn Rovers HU

Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

432-rekker
1. Norwich City – West Ham United HUB

2. Liverpool – Fulham H

3. Chelsea – West Bromwich H

4. Crystal Palace—Everton UB

5. Aston Villa—Cardiff City H

6. Southampton—Hull City H

7. Burnley—Bournemouth H

8. Leicester City—Nottingham Forest HU

9. Blackpool—Ipswich Town HU

10. Derby County—Sheffield Wednesday HU

11. Charlton Athletic—Leeds United HUB

12. Brighton & Hove Albion—Blackburn Rovers HUB

Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør