Marco Reus har vært strålende for Dortmund denne sesongen og stått for seks seriemål. Her jubler han etter å ha scoret seiersmålet borte mot Wolfsburg sist lørdag.
Marco Reus har vært strålende for Dortmund denne sesongen og stått for seks seriemål. Her jubler han etter å ha scoret seiersmålet borte mot Wolfsburg sist lørdag. Foto: Peter Steffen (AFP)

Borussia Dortmund gir ikke Bayern München fred

Borussia Dortmund har hatt en kanonstart i Bundesliga. Lørdag kveld kommer storheten Bayern München på besøk til Dortmund.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: Tøff bortekamp for Leeds
Oddssingel PL: Watford reiser seg på direkten
Oddssingel PL: Pass opp for Murray og Brighton
Oddssingel PL: Leicester spaserer seg ikke til tre poeng
Oddssingel PL: Bournemouth trives på St. James Park
Oddssingel PL:
Tottenham kjører over Palace
Oddsdobbel 1
: West Ham har fått opp dampen
Oddsdobbel 2: Fredrikstad trenger et mirakel
V75 Eskilstuna:
Gigantisk V75-jackpot med 76,3 millioner ekstra
V64 Jarlsberg: Internasjonal V64-kveld med jackpot
Lykkespill: Nå kan du kjøpe Flax-julekalenderne på nett
V75 Eskilstuna lørdag: Så enkelt spiller du om 110 millioner

Lørdagens oddsprogram byr blant annet på seks kamper fra Premier League. I Championship er det full runde og det spilles også drøssevis med kamper i FA-cupen. Det er ellers flere interessante kamper i de andre store europeiske ligaene, hvor blant annet Borussia Dortmund møter Bayern München og Napoli er i aksjon mot Genoa. Her hjemme spiller Fredrikstad opprykkskvalik mot KFUM hjemme i plankebyen.

Borussia Dortmund - Bayern München H 2,75 (spillestopp kl 18.25)

Toppkamp i Bundesliga og uten tvil den største kampen som spilles lørdag.

Borussia Dortmund har levert en stålende innledning på sesongen i Bundesliga og er ubeseiret etter de 10 første seriekampene. 7-3-0 totalt og hele 30 scorede mål på de ti kampene, altså et snitt på tre mål per kamp. Fikk som ventet problemer borte mot Atletico Madrid i Champions League tirsdag kveld og tapte den kampen 0-2, men gjorde en bra figur uansett og har matchball i den turneringen hjemme mot Club Brügge i den neste runden, og tar seg med aller største sannsynlighet videre til sluttspill. I motsetning til de foregående sesongene, har skadeproblemene vært vesentlig mindre hittil denne sesongen. Midtbanespilleren Marcel Schmelzer (fem seriekamper fra start) er den eneste spilleren av betydning som mangler for Dortmund til denne toppkampen.

NB! Husk å spille Lotto. Ca 14 millioner kr i førstepremiepotten lørdag. Lever kupongen her!

Bayern München tok seg greit av AEK Athen i onsdagens hjemmekamp i Champions League og står med 10 poeng etter fire kamper i den turneringen. Men gruppa er svak og verken Ajax, Benfica eller AEK Athen er egentlig noen målestokk. I Bundesliga har det ikke gått på skinner i innledningen, selv om ikke 6-2-2 er noen katatsrofesifre. Tapene kom mot hhv Hertha Berlin borte (0-2) femte sist og hjemme mot Borussia Mönchengladbach fjerde sist (0-3). Tok deretter to strake borteseire (3-1 mot Wolfsburg) og 2-1 mot Mainz. Sist lørdag sendte Serge Gnabry laget i ledelsen 1-0 ti minutter før slutt hjemme mot Freiburg, men Lucas Holer utlignet for bortelaget i sluttminuttene. Ligger på 3. plass før helgens serierunde, og har fire poeng opp til serieleder Borussia Dortmund. Kingsley Coman, Thiago Alcantara og Corentin Tolisso manglet alle mot AEK Athen og er også ute til lørdagens kamp.

Det står 1-1-1 på de tre siste ligaoppgjørene på Signal-Iduna-Park i Dortmund. Slik lagene har prestert og sett ut hittil denne sesongen, er det ikke lett å begripe hvorfor Bayern München er satt til klar favoritt og til 2,10 i odds. 2,75 på hjemmeseier må være lørdagens klart mest interessante spill og er et opplagt valg for undertegnede.

Klikk her for å levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør