Veton Berisha fikk endelig sin første scoring i Brann-drakten borte mot Stabæk søndag kveld.
Veton Berisha fikk endelig sin første scoring i Brann-drakten borte mot Stabæk søndag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Brann har en sterk statistikk på 16. mai

Brann har kun tapt en av de siste 16 kampene på 16. mai. Vi tror de laget 16. mai-fest i Bergen i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Tippetips: Brann taper ikke to hjemmekamper på rad
Oddssingel Eliteserien: Vålerenga viser seg fram på fotballens festdag
Oddssingel Eliteserien: Molde får det tøft på Nordmøre
Oddsdobbel: Viking skal begeistre igjen
Oddssingel Eliteserien: Mer trøbbel for Rosenborg
Oddssingel Eliteserien:
Glimt vinner slaget om Nord-Norge
V64 Åby:
Stor jackpotomgang med over 1,1 mill ekstra
V65 Bergen:
Bankerfritt mellom de sju fjell

16. mai er norsk fotballs store dag og det som vanlig duket for full runde i både Eliteserien og OBOS-ligaen i kveld. Det er en rekke spennende oppgjør både i Eliteserien og OBOS-ligaen og normalt er det også veldig bra publikumsoppmøte dagen før dagen. I tillegg til den norske fotballen, er det også storoppgjør i Allsvenskan mellom IFK Gøteborg og Malmö og det spilles også fire kamper i Superettan. I England er det andre playoffkamp mellom Portsmouth og Sunderland og det er naturligvis også en del kamper fra ishockey-VM.

NB! Fredag er det ca 98 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Brann - Sarpsborg 08 - pause/fulltid H/H - 2,75 i odds (spillestopp kl 17.55)

På Stadion møtes to lag som ikke har innfridd forventningene i starten av sesongen. Disse to klubbene var spådd å kjempe i toppen, men ligger før denne serierunden på henholdsvis syvende- og ellevteplass.

Brann spilte årets beste kamp borte mot Stabæk sist søndag og vant fortjent 1-0, men hjemme i Bergen har poengfangsten vært mager. De står med kun én seier på fire forsøk. Spillemessig har det sett brukbart ut for Lars Arne Nilsen sine menn hittil. De har hatt ballen mest i alle kampene de har spilt, men effektiviteten har vært for dårlig. De har bare scoret ti ganger.

I forrige hjemmekamp dominerte Brann, men de klarte ikke å utnytte de sjansene de fikk og tapte 0-1 mot Ranheim. Hjemme på Stadion har rødtrøyene også spilt 1-1 mot både Godset og Vålerenga. Den eneste hjemmeseieren så langt kom da de slo Kristiansund 2-1.

Sarpsborg 08 har, i likhet med Brann, hatt marginene mot seg i sesongstarten og står uten borteseier i årets Eliteserie. De har bare scoret to mål på de fire siste kampene sine, og savnet av Patrick Mortensen er merkbart.

Poengmessig er det også blitt magert hittil. Etter søndagens overraskende hjemmetap mot Kristiansund står laget med kun syv poeng etter rekken 1-4-2. Sarpingene har ikke vunnet siden søndagen før påske da de slo Lillestrøm 1-0.

Defensivt har de imidlertid vært solide. De har bare sluppet inn seks mål så langt denne sesongen. Så Brann får det ikke nødvendigvis enkelt på Stadion 16. mai.

Totalt har Brann møtt dem syv ganger på Stadion, der fire har endt med tre poeng, en har endt uavgjort og to har endt med tap. I fjor vant Brann både hjemme og borte mot Sarpsborg 08.

Brann mangler midtbanespilleren Fredrik Haugen som har problemer med en lyskeskade. Han er ute i de fire neste kampene. Kristoffer Barmen har igjen fått trøbbel med nakken og har ikke trent for fullt denne uken.

Hos Sarpsborg er midtstopperne Jørgen Horn og Bjørn Inge Utvik ute. Jon-Helge Tveita er også tvilsom til torsdagens kamp.

Det kommer til å være et fullsatt Stadion i Bergen, og Brann har historien på sin side før kampen torsdag. Brann har nemlig kun tapt én av de siste 16 kampene på 16. mai.

I tre av de siste fire kampene mot Sarpsborg hjemme på Stadion har Brann gått til pause med ledelse, og jeg tror de også vil gjøre det i torsdagens kamp. 16. mai-kampene er spesielle. Dette er kampene Brann for alt i verden ikke vil tape. De vil ha med seg tre poeng inn i 17. mai-prosesjonen, og jeg tror de gir gass fra start. Vi spiller pause/fulltid dobbelen H/H. Det gir finfine 2,75 i odds.

Klikk her for å levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør