Branns Azar Karadas og Erlend Hanstveit var langt nede etter hjemmetapet for Start forrige runde.
Branns Azar Karadas og Erlend Hanstveit var langt nede etter hjemmetapet for Start forrige runde. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brann-nervene i helspenn

Bergen biter negler før skjebnekampen mot Sarpsborg, og vi stoler overhodet ikke på Brann. Sjekk tippetipsene.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens dobbel:
  Hjemmeseiere til flott odds
V75 Momarken lørdag: Damene viser vei i millionjackpotten
V4 og V65 Solvalla:
  Herlig helgevorspiel
V65 Biri:  En hjerteknuser som banker
V64 Romme:  Jackpot med Per


Midtukekupongen
er lagt til fredag denne uken ettersom det var labert med fotballkamper på menyen onsdag og torsdag.

Oppgjørene er hentet fra norsk, engelsk, skotsk, tysk, spansk og fransk fotball.

Bonuskupongen har steget til 2,6 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som du kan levere direkte nederst i saken.

1. Brann – Sarpsborg

Det så ut til at det endelig skulle løsne for Brann da det ble seier over Rosenborg og Strømsgodset, men med ett poeng på de tre siste kampene står bergenserne ved kanten av 1. divisjon-stupet når fire runder står igjen.

Stéphane Badji har spilt to landskamper for Senegal den siste uken, og det er usikkert om den viktige midtbanespilleren er klar for spill i dag. Amin Askar fikk aldri papirene sine i orden for å kunne spille for Etiopia denne uken og er derfor garantert med i dag. Vadim Demidov er fortsatt ute med skade, men det ser ut som om Markus Jonsson er i stand til å spille. Daniel Mojsov soner karantene.

Sarpsborg mistet piffen litt etter at tippeligakontrakten (i praksis) ble sikret og laget ble slått ut av Odd i cupsemifinalen. Tapte 1-3 for Start forrige bortekamp og spilte 0-0 hjemme mot Strømsgodset sist.

Martin Thømt Jensen og Steffen Ernemann er ute med skader.

Brann har bare tatt ett poeng på de tre siste hjemmekampene, mot svake motstandere i to av dem, og har tapt begge de to siste møtene med Sarpsborg. Vi ser oss nødt til å heldekke dette oppgjøret. HUB.

2. Rotherham – Leeds
Flott utvikling for nypopprykkede Rotherham, som ligger på 17. plass etter å ha spilt uavgjort borte mot serieleder Norwich sist og vunnet over Blackburn runden før. Ble kraftig presset av Norwich, men klarte å hal i land 1-1. 2-0-seieren over Blackburn var derimot fortjent.

Den innleide Norwich-spissen Luciano Becchio har ødelagt hælen og er trolig ute resten av året. Kirk Broadfoot, Rob Milsom og Richard Smallwood har fått trent seg opp i løpet av landslagspausen og ser ut til å bli klare. Richard Brindley, Conor Newton og Richard Wood er fortsatt ute med skader.

Leeds var i ferd med å melde seg på i kampen om playoffplassene i midten av september, men har fått skuffende dårlig uttelling i de tre første kampene under manager Darko Milanic.

Har møtt middelmådige lag som Brentford, Reading og Sheffield Wednesday i denne perioden, men bare tatt to poeng. Ligger på 14. plass, tre poeng over Rotherham.

Den brasilianske midtbanespilleren Adryan er ennå ikke klar for å gjøre debut fra start og plasseres trolig på benken. Ingen nye fravær i troppen.

Ingen av disse lagene er til å stole på, men magefølelsen sier at Leeds kan få en opptur. HB.

3. Hamilton - Aberdeen
Nyopprykkede Hamilton har fått en kanonstart i Premier League og topper tabellen med 20 poeng på 9 kamper etter å ha slått Celtic på bortebane forrige runde – for første gang siden 1938.

Den lille klubben fra South Lanarkshire gjorde det elendig forrige gang de spilte på øverste nivå (i 2010/11) og var tippet som en bunnkandidat denne sesongen. Men spillende manager Alex Neil har gjort stallen til et hardtarbeidende vinnerlag, og serieledelsen er fullt fortjent.

Midtbanespilleren Darian MacKinnon er klar for spill etter å ha sonet sin siste av fire kamper for albuen mot Dundee Paul Paton forrige måned. Kaptein Martin Canning og Jon Routledge og er tilbake etter skader.

Aberdeen endte på tredjeplass forrige sesong, men fikk en tung start på høsten. Det har imidlertid løsnet den siste tiden, og laget har klatret til femteplass etter å ha tatt ti poeng på de siste åtte kampene.

Clark Robertson, kaptein Russell Anderson og Ryan Jack er tilbake i full trening, men denne kampen kommer trolig for tidlig. Kantspilleren Jonny Hayes er imidlertid friskmeldt.

Selv om Hamilton har spilt meget i solid denne sesongen, må det på et eller annet tidspunkt komme en nedtur for det nyopprykkede laget. Skjer det i kveld? HUB.

4. Nürnberg – Leipzig
Nürnberg rykket ned fra Bundesligaen forrige sesong og har fått en trist start på tilværelsen på nivå to. Ligger helt nede på 13. plass med ti poeng på ni kamper. Litt bedring å spore i det siste, med seier over sterke Kaiserslautern og uavgjort mot Bochum. Brukte landslagspausen til å beseire Slavia Praha 3-2 i en treningskamp for en uke siden.

Midtbanespillerne Danny Blum, Timo Gebhart og Alessandro Schöpf er ute med skader.

Leipzig spilte to divisjoner lavere enn Nürnberg forrige sesong, men har klart overgangen bra og ligger på fjerdeplass med 16 poeng. Har dabbet litt av etter en flott start og står med fem poeng på de siste fire kampene. Har en flott spisstype i den storvokste dansken Yussuf Poulsen, som står med seks nettkjenninger på seks kamper.

Midtbanespilleren Henrik Ernst og forsvareren Fabian Franke er ute til nyttår, og Niklas Hoheneder (forsvar) og keeper Fabio Coltorti rekker heller ikke kveldens kamp.

På den positive siden er spissen Terrence Boyd, som scoret 28 mål på 59 kamper for Rapid Wien, endelig klar for å gjøre sin Leipzig-debut etter å ha blitt skadet i en treningskamp mot QPR i juli.

Leipzig er ikke i like bra slag som i starten av sesongen, og vi tror hjemmelaget kan få en opptur. HU.

5. Granada - Rayo Vallecano
Granada startet sesongen forrykende og lå på femteplass etter fire runder. Har imidlertid falt ned til 13. etter å ha tapt de tre siste. Det var ikke ventet at laget skulle ta poeng mot Barcelona, men hjemmetap for Levante (lagets eneste seier i høst) og null poeng borte mot Malaga kan ikke bortforklares med god motstander.

Rayo har like mange poeng som Granada etter å ha tapt hjemme for Barcelona sist. Tok seks av åtte poeng i de to kampene før det (Levante borte og Athletic hjemme), så formen er god.

Den inneleide Athletic-spissen Leo Baptistao har virkelig kommet i siget og har scoret lagets fire siste mål.

Den tidligere Wigan-midtstopperen Antonіo Amaya håper å gjøre comeback for barndomsklubben etter å ha vært ute med skade siden han gikk fra Real Betis i sommer. Han erstatter i så fall suspenderte Jorge Garcia Morcillo . Spissen Javier Aquino soner også karantene.

Litt fraværsproblemer for bortelaget, og vi tror mest på hjemmelaet. HU.

6. Lens - Paris Saint-Germain
Lens har møtt nokså middelmådig motstand i sine fem kamper i september og oktober, men har bare klart å skrape sammen to poeng i denne perioden. Ligger dermed på øverste nedrykksplass med åtte poeng.

PSG er det eneste laget som ikke har tapt i Ligue 1 denne sesongen, men med uavgjort i seks av ni kamper ligger ikke de regjerende seriemesterne høyere enn tredjeplass. Og det skiller hele sju poeng opp til Marseille.

Zlatan Ibrahimovic sliter fortsatt med en hælskade og må stå over i kveld. David Luiz, Marquinhos og Ezequiel Lavezzi er også uaktuelle. På den positive siden er kaptein Thiago Silva endelig tilbake etter å ha pådratt seg en strekk i en treningskamp august.

PSG er nødt til å begynne å vinne kamper for å unngå at gapet opp til Marseille ikke skal bli for stort, og vi gir storklubben full tillit mot denne begrensede motstanderen til tross for tunge skadefravær. B.

7. Laval – Brest
De siste seks kampene er hentet fra Ligue 2.

To av totalt tre lag som bare har tapt én ligakamp denne sesongen. Laval har imidlertid spilt uavgjort hele sju av ti ganger og ligger derfor ikke høyere enn niendeplass. Endte helt nede på 17. plass forrige sesong.

Forsvareren Selim Ben Djemia er eneste fravær for hjemmelaget.

Brest rykket ned fra Ligue 1 i 2013 og slet voldsomt i første del av fjorårssesongen. Fikk imidlertid sving på sakene etter nyttår og kunne ha blandet seg inn i opprykksstriden dersom sesongen hadde vart litt lenger. Ligger på tredjeplass så langt denne sesongen og er et meget gjerrig lag (8-3 i målforskjell).

Midtstopperen Johan Martial er havnet på skadelista og erstattes trolig av Simon Falette . Playmaker Bruno Grougi er også uaktuell. Midtbanespilleren Alexandre Cuvillier betegnes som usikker.

Dette er to lag som er vanskelige å slå. Hjemmelaget har for dårlig styrke i angrepet til å klare å avgjøre jevne matcher, mens Brest har sterke spillere som Alexandre Alphonse, Nicolas Verdier og Gaetan Laborde fremover på banen.

Brest har spilt uavgjort i fire av fem bortekamper denne sesongen, mens hjemmelaget altså er ligaens store uavgjortspesialist. Det frister å sette en ugardert U her.

8. Auxerre – Nancy
Begge lagene har spilt fem kamper på rad uten å tape. Auxerre åpnet imidlertid sesongen svakt og ligger ikke høyere enn 10. plass. Det er bedre enn fjorårssesongen, da man endte på 16. plass.

Playmakeren Vincent Gragnic og venstrekanten Frederic Sammaritano er fortsatt ute for hjemmelaget, mens midtstopperen Thomas Fontaine og midtbanespilleren Amara Baby er usikre.

Nancy var bare tre poeng fra opprykk forrige sesong og har fått en flott start på høsten. Ligger på fjerdeplass, og det er kun målforskjellen som skiller opp til Troyes på andre.

Den meget gode forsvareren Joel Sami er ute med karantene, mens storscoreren (seks seriemål) Mana Dembeleer usikker. Hans spisskollega Youssouf Hadjier uaktuell, og det blir tynt i angrepet dersom Dembele ikke rekker kampen.

Nancy er det beste laget, og vi tror ikke opprykkskandidaten taper. UB.

9. GFCO Ajaccio - Arles-Avignon
GFCO Ajaccio rykket opp fra tredje nivå forrige sesong, men har klart seg langt bedre enn byrival AC Ajaccio, som rykket ned fra Ligue 1. Ligger på femteplass med 16 poeng etter å ha tapt 1-0 for sterke Nancy forrige runde.

Den hodesterke forsvarsspilleren Roderic Filippi er ute med karantene, noe som svekker hjemmelaget på defensive dødballer. Kantspilleren Louis Poggihar vært skadet de siste rundene og betegnes som usikker i dag. Midtstopperen Julien Francois er ute med skade. Midtbanespilleren Matar Fall er et annet usikkerhetsmoment.

Arles har bare vunnet én kamp denne sesongen og ligger sist på tabellen med sju poeng. Står med fire strake ettmålstap.

Spissen Teji Savanier soner karantene i kveld, mens den offensive midtbanespilleren Ziri Hammar er usikker.

GFCO har bare spilt i Ligue 2 én gang tidligere. Det var for to år siden, og laget rykket rett ned igjen etter en mislykket sesong. Korsikanerne var derfor levnet få sjanser denne sesongen, men har gjort ekspertenes tips til skamme.

Arles på sin side likner mer og mer på en soleklar nedrykkskandidat, og hjemmetapet for svake Chateauroux sist var rett og slett pinlig dårlig, skal vi tro rapportene. Chateauroux hadde ikke vunnet en bortekamp siden februar før møtet med Arles. H.

10. Le Havre – Angers
Meget flott utvikling for Le Havre, som har klatret til sjuendeplass etter å ha tatt ti av tolv mulige poeng på de siste fire kampene. Har slått serieleder Dijon og sølvplasserte Troyes i de to siste hjemmekampene.

Playmaker Jerome Leroy og forsvareren Jordan Ikoko soner karantene i kveld. Romain Saiss er usikker grunnet landslagsspill denne uken, mens Victor Lekhal og Lys Mousset er skadet.

Angers har tatt like mange poeng som Havre (15). Slo tilbake med 3-0-seier hjemme mot Creteil hjemme sist, etter å ha tatt kun ett poeng på de tre foregående kampene. Har bare tatt fire poeng på fem bortekamper.

Har fått en stabil storscorer Jonathan Kodjia, en spiller som har blomstret i en alder av 24 år og står med sju nettkjenninger på ti matcher. Den kraftfulle atletiske spilleren er blitt sammenliknet med Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang og kan være en fremtidig Ligue 1-spiller.

Abdoul Razzagui Camara og Arnold Bouka Moutou har vært på landslagsoppdrag denne uken og betegnes som høyst usikre. Venstrekanten er sterkt svekket dersom duoen ikke spiller. Forsvareren Kalifa Traore er også usikker, mens spissen Khaled Ayari, forsvareren Antar Yahia, backen Ibrahima Diallo og midtbanespilleren Diego Gomez er skadet.

PS: Jonathan Kodjia har pådratt seg tre gule kort, men står oppført i alle lagoppstillingene i de franske nettavisene. Det ser altså ut til at den viktige spissen spiller i kveld.

Angers er ikke noe stort bortelag, og vi gambler på at H holder.

11. Chamois Niort – Orleans
Chamois ligger på åttendeplass med 14 poeng. Lagets eneste tap er kommet mot topplagene Troyes og Dijon. Har gjort det klart best på hjemmebane, der det er blitt 3-2-0 på fem kamper.

Spissen Seydou Kone soner karantene i kveld, mens den offensive midtbanespilleren Kevin Rocheteau og forsvareren Frederic Bong er skadet. Backen Tristan Lahaye og midtbanespillerne Djiman Koukou og Jimmy Roye er usikre.

Orleans har tatt to poeng mindre enn hjemmelaget, men er i elendig form. På de siste seks kampene er det bare blitt seks poeng, og på de siste fire kun ett.

Dødballeksperten Loic Puyo er ute med karantene, noe som svekker laget kraftig på frispark og cornere. Spissen Robert Maah soner også, mens midtbanespilleren Antoine Ponroy er usikker.

Hjemmesterke Chamois Niort er vår klare favoritt mot et formsvakt og noe svekket Orleans. H.

12. Chateauroux – Sochaux
Chateauroux tok en svært viktig borteseier mot bunnlaget Arles sist (den andre trepoengeren for sesongen og første bortetriumf siden februar) og klatret opp på trygg plass med ti poeng. Er seriens svakeste hjemmelag (1-2-3 på fem kamper).

Playmakeren Sebastien Roudet kan være tilbake etter skade i kveld, noe som vil være meget godt nytt for hjemmelaget. Den unge midtbanespilleren Hamza Sakhi er fortsatt suspendert.

Sochaux har tatt tre poeng mer enn dagens motstander og har ikke tapt på de siste fem kampene (2-3-0). Er faktisk det nest beste bortelaget i ligaen (2-2-0) til tross for at man bare har vært på reise fire ganger.

Midtstopperen Lionel Zouma og høyrekanten Romain Habran soner karantene.

Heldekk må til her. HUB.

432-rekker:
1. Brann – Sarpsborg HUB

2. Rotherham – Leeds HB

3. Hamilton - Aberdeen HUB

4. Nürnberg – Leipzig HU

5. Granada - Rayo Vallecano HU

6. Lens - Paris Saint-Germain B

7. Laval – Brest U

8. Auxerre – Nancy UB

9. GFCO Ajaccio - Arles-Avignon H

10. Le Havre – Angers H

11. Chamois Niort – Orleans H

12. Chateauroux – Sochaux HUB

Klikk her for å levere dette spillet

96-rekker:
1. Brann – Sarpsborg HB

2. Rotherham – Leeds HB

3. Hamilton - Aberdeen HB

4. Nürnberg – Leipzig H

5. Granada - Rayo Vallecano HU

6. Lens - Paris Saint-Germain B

7. Laval – Brest U

8. Auxerre – Nancy UB

9. GFCO Ajaccio - Arles-Avignon H

10. Le Havre – Angers H

11. Chamois Niort – Orleans H

12. Chateauroux – Sochaux HUB

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus