Sivert Heltne Nilsen og Brann hadde en tung dag på jobben hjemme mot Molde forrige søndag.
Sivert Heltne Nilsen og Brann hadde en tung dag på jobben hjemme mot Molde forrige søndag. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brann tåler ikke to tap på rad

Brann fikk juling hjemme mot Molde sist. I kveld er det bortekamp mot Bodø/Glimt. Det er ett av seks Eliteserieoppgjør på søndagskupongen.

Kommersielt

Søndagens tippekupong består av seks kamper fra Eliteserien, en kamp fra 2. divisjon og fem kamper fra 3. divisjon. Bonuspotten stiger igjen og er på ca 1,1 mill kr denne søndagen. Innleveringsfristen den er som vanlig kl 17.55. Under spillboksen finner du analyser av samtlige tolv kamper på søndagskupongen.

1. Molde - Vålerenga
Molde som kun hadde vunnet en bortekamp denne sesongen, smalt altså til med 4-0 seier borte mot Brann forrige søndag i en merkelig fotballkamp. Erling Braut Håland scoret fire mål de første 21 minuttene. Molde er fortsatt på 4. plass med sine 26 poeng og kortet ned avstanden til serieleder Brann til åtte poeng. Flotte 6-0-2 hjemme på Aker stadion. Søndag må Fredrik Aursnes sone karantene for gule kort, ellers skal det ikke være fravær for Molde.

Etter oppløftende takter på bortebane tidligere i sesongen, har nå Vålerenga kun tatt ett poeng på de tre siste bortekampene. Sviktet også hjemme mot Bodø/Glimt forrige lørdag og måtte nøye seg med 2-2. Dermed har Vålerenga falt til 8. plass på tabellen med totalt 23 poeng, men er det ikke mer enn sju poeng opp til Rosenborg på 2. plass før helgens serierunde. Abdisalam Ibrahim er tilbake etter karantene.

6-1-0 på de sju siste tilsvarende i Molde og det er ikke lett å finne gode argumenter for borteseier denne gang heller. HU.

2. Bodø/Glimt - Brann
Fire seriekamper på rad uten tap for Glimt, men kun en av disse er vunnet (hjemme mot Ranheim fjerde sist). Måtte nøye seg med 1-1 i forrige hjemmekamp mot tabelljumbo Sandefjord, men tok et sterkt bortepoeng mot Vålerenga forrige lørdag. Står med 15 poeng etter rekken 3-6-6 på de 15 første seriekampene og ligger på 12. plass og har kun ett poeng ned til Stabæk på kvalikplassen. Moderate 2-2-3 på sju spilte hjemmekamper på Aspmyra.

I den femtende serierunden kom så sesongens første tap for Brann og det på en meget overraskende måte. Etter å ha sluppet inn kun ett mål på sesongens seks første hjemmekamper, kom det fire i løpet av de første 21 minuttene mot Molde forrige søndag. Kampen var ellers jevnspilt, men grove forsvarsfeil fra Brann og en mektig Erling Braut Håland var utslagsgivende. Topper fremdeles tabellen med fire poeng ned til RBK på 2. plass og har levert knallsterke 6-2-0 på bortebane hittil. Kristoffer Barmen er usikker, og Taijo Teniste er fremdeles ute. Forøvrig har Brann-trener Lars Arne Nilsen fulltallig tropp.

2-0-2 på de fire siste tilsvarende på Aspmyra. Brann går neppe på sesongens andre tap i Bodø søndag. UB.

3. Haugesund - Sandefjord
Kun ett poeng på de to siste seriekampene for Haugesund, til tross for hjemmekamp mot svakt plasserte Lillestrøm (2-2) og bortekamp mot svakt plasserte Stabæk (tap 1-2). Har dermed falt ned til 6. plass på tabellen med sine 25 poeng, men det er kun fem poeng opp til 2. plassen. 3-2-2 på de sju første hjemmekampene i Haugesund. Joakim Våge Nilsen og David Akintola er usikre foran søndagens hjemmekamp.

Sandefjord gjorde et helhjertet forsøk på å ta poeng hjemme mot Rosenborg forrige søndag, men måtte se at Jonathan Levi scoret seiersmålet sju minutter før slutt. Ligger fortsatt helt sist med fattige seks poeng, men tok et sjeldent bortepoeng i forrige bortekamp da det ble 1-1 mot Bodø/Glimt. Mannskapsmessig ser det stort sett greit ut.

2-1 og 2-0 til Haugesund i de to siste tilsvarende og vanskelig å se for seg at Haugesund taper denne. HU.

4. Odd - Lillestrøm
Til tross for gode spillemessige prestasjoner har Odd måttet tap i sine to siste seriekamper. Gjorde en bra hjemmekamp mot Brann nest sist, men røk 0-1 og var helt på høyde med Tromsø på Alfheim forrige søndag, men endte likevel opp med å tape 1-2. Kun en seier på de sju siste seriekampene for Fagermos gutter nå og laget har falt til 10. plass på tabellen og står med kun 17 poeng. Kun tre poeng skiller ned til Stabæk på kvalikplassen. Birk Risa er uaktuell grunnet skade, ellers er det ingen nye karantener eller skader for Odd. 4-1-3 totalt på hjemmebane.

Lillestrøm fikk med seg et fortjent poeng i hjemmekampen mot Strømsgodset mandag, etter at Thomas Lehne Olsen utlignet til 1-1 sju minutter på overtid. Det var Lillestrøms fjerde poengdeling på de fem siste seriekampene. Ligger utsatt til med sine 14 poeng og kun målforskjellen skiller til Stabæk på kvalikplassen. Har vært svake på bortebane hittil og tapt seks av åtte seriekamper på bortebane.

5-0-5 på de ti siste tilsvarende og hjemmelaget er i en blindgate nå. Ikke utenkelig at Lillestrøm kan vinne denne. HUB.

5. Sarpsborg 08 - Ranheim
Kun ett poeng på de tre siste seriekampene for Sarpsborg 08, som tross at de ligger på 7. plass med 23 poeng, har skuffet litt denne sesongen. Fine 4-2-2 hjemme på Sarpsborg stadion og det er kort vei oppover på tabellen. Geir Bakke har ingen betydningsfulle fravær i sin tropp.

Ranheim med sesongens sjette hjemmeseier av åtte mulige når Start ble slått 2-0 sist søndag. Ligger på en strålende 3. plass og er kun fem poeng bak serieleder Brann før helgens serierunde. Har vært klart mer variable på bortebane, selv om 3-1-3 er bra tall. 0-4 mot Bodø/Glimt og 0-3 mot Strømsgodset i de to siste bortekampene. Kristoffer Løkberg må sone karantene for gule kort søndag, mens Kim Ove Riksvold er ute med skade.

Sarpsborg 08 får vår fulle tillit her. H.

6. Start - Stabæk
Nyopprykkede Start fortsatte sin elendige bortetrend med å tape fortjent 0-2 mot Ranheim forrige søndag. Kun ett poeng på sju bortekamper er det blitt for sørlendingene. Noe bedre poengfangst på hjemmebane med 3-1-4 hittil og det er blitt sju poeng på de tre siste hjemmekampene. Ligger nest sist på tabellen med sine 11 poeng, men det er kun tre poeng opp til sikker plass. Kjetil Rekdal kan glede seg over at midtstopper Damion Lowe er tilbake etter karantene og at forsvarskollega Simon Larsen også kan være tilbake søndag etter en måned på sidelinjen.

Stabæk med en meget viktig trepoenger hjemme mot Haugesund forrige søndag og tok seg dermed opp på a poeng med Lillestrøm. Men har dårligere målforskjell enn LSK og er derfor fortsatt på kvalikplass. Henning Berg er tilbake som trener i Eliteserien og får formodentlig mer fart på Stabæk på bortebane, der laget kun har tatt to poeng på åtte kamper hittil denne sesongen.

3-0-3 på de seks siste tilsvarende i Kristiansand og med Bergs inntreden som Stabæk-trener, er det ikke utenkelig at Stabæk kan ta sesongens første borteseier søndag. HB.

7. Raufoss - Bærum
2. divisjon avdeling 1. Raufoss innledet sesongen med fem strake seire, men tok deretter kun to poeng på de fire neste. Sist lørdag tok dog laget sin tredje strake seier, da Fram Larvik ble slått 4-1 på bortebane. 4-1-1 totalt på hjemmebane, tapet kom mot Mjølner fjerde sist.

Bærum står med ustabile 6-1-5 på sine tolv første seriekamper og ligger midt på tabellen før helgens serierunde med totalt 19 poeng og har sju poeng opp til serieleder Raufoss. 2-0-3 på bortebane.

Det endte 1-1 i tilsvarende seriemøtet forrige sesong. Hjemmelaget skal være klare favoritter nå. H.

8. Drøbak-Frogn - Follo
De fem siste kampene på tippekupongen er alle hentet fra 3. divisjon og vi starter med et toppoppgjør fra avdeling 1. Her har lagene spilt litt ulikt antall kamper (11,12 og 13). I alle de seks 3. divisjonsavdelingene er det 14 lag og kun vinnerne rykker opp, mens de fire nederste rykker ned.

Bortesvake Drøbak-Frogn presterte å rote vekk en 3-0 ledelse mot Rilindja forrige lørdag og endte opp med å tape 3-5. Hjemme i Drøbak står laget med full pott og seks seire på de seks spilte hjemmekampene. Før helgens serierunde ligger laget på 3. plass med totalt 25 poeng etter rekken 8-1-3 på de tolv første seriekampene. Det er seks poeng opp til serieleder Oppsal.

Follo stod med fem seire og 15 poeng på sine fem første hjemmekamper, men fikk bank av serieleder Oppsal forrige lørdag og røk på sesongens første hjemmetap med 0-4. Svake 2-1-3 på bortebane og ligger på 4. plass med totalt 22 poeng og har ni poeng opp til serieleder Oppsal før helgens serierunde.

Drøbak-Frogn har ikke avgitt ett poeng på hjemmebane hittil og Follo får trolig med seg maks ett poeng. HU.

9. Oppsal - Ready
3. divisjon avdeling 1. Serieleder Oppsal fosser videre og tok en imponerende 4-0 seier mot Follo sist lørdag. Topper tabellen med 32 poeng etter sterke 10-1-1 på de tolv første seriekampene. Sesongens eneste tap kom hjemme mot Træff (som ligger på 5. plass) i den fjerde serierunden.

Ready ligger fjerde sist og dermed på nedrykksplass (de fire nederste i hver 3. divisjonsavdeling rykker ned) med totalt 13 poeng etter rekken 4-1-7 på sine tolv første seriekamper. Men har vist knallform den siste tiden og de fire seirene er kommet i løpet av de fem siste serierundene og for 14 dager siden kom sesongens første borteseier med sterke 3-0 mot Træff.

Oppsal er dog i kanonform de også og det blir steintøft for Ready å hente poeng søndag. H.

10. Ullern - Lokomotiv Oslo
3. divisjon avdeling 1. Ullern har kun spilt 11 seriekamper og står med 14 poeng på disse etter rekken 4-2-5 og ligger på 7. plass. Det skiller kun ett poeng ned til Ready på direkte nedrykksplass på 11. plass. Etter fire strake tap, ble det endelig en trepoenger igjen når KFUM 2 ble slått 4-3 på bortebane for 14 dager siden. Ustabile 2-1-2 på de fem første hjemmekampene.

Lokomotiv Oslo ligger på plassen foran Ready (10. plass) med 13 poeng og er altså kun ett poeng bak Ullern. 4-1-7 totalt og stod med tre strake tap før det ble seier med 5-0 hjemme mot nestjumbo KFUM Oslo 2 mandag kveld. Fem av seks bortekamper er tapt.

Ullern bør ha gode muligheter til sesongens tredje hjemmeseier mot svært bortesvake Lokomotiv Oslo. H.

11. Kvik Halden - Vestfossen
3. divisjon avdeling 2 der de fleste kampene spilles lørdag. Ambisiøse Kvik Halden åpnet sesongen noe skuffende med kun åtte poeng på de seks første seriekampene (2-2-2). Men har deretter fått opp farten voldsomt og sist lørdag kom lagets sjette strake seier når Østsiden ble slått 2-0 på bortebane. Har seks poeng opp til serieleder Eidsvold Turn før helgens runde.

Vestfossen med variable 5-1-6 på sine tolv første seriekamper. Ligger på 9. plass med totalt 16 poeng og har tre poeng ned til Skjetten under strekken. 13 av de 16 poengene er tatt hjemme i Buskerud, på bortebane er fem av seks kamper tapt.

Kvik Halden blir blant søndagskupongens aller største favoritter og vi finner ingen grunn til å spekulere imot. H.

12. Skedsmo - Gjelleråsen
3. divisjon avdeling 2. Fem strake tap, kun en seier og to uavgjort er fasiten for nestjumbo Skedsmo som står med fattige fem poeng på sine tolv første seriekamper og har ni poeng opp til Bjørnevatn på sikker plass. Den eneste seieren kom mot jumboen Selbak som kun står med ett poeng. Fire av fem hjemmekamper er tapt, men røk kun 0-1 for sterke Kvik Halden i forrige hjemmekamp.

Til tross for at avstanden opp til serieleder Eidsvold Turn er på hele 13 poeng foran helgens runde, ligger Gjelleråsen på 4. plass med sine 19 poeng etter rekken 5-4-3 hittil. Er fortsatt ubeseiret på hjemmebane (3-3-0), mens det er litt mer variable takter på bortebane (2-1-3).

Det er mange store favoritter på søndagskupongen,så her må vi prøve å jobbe inn en sjelden seier for Skedsmo. HUB.

96-rekker:
1. Molde — Vålerenga HU

2. Bodø/Glimt — Brann UB

3. Haugesund — Sandefjord Fotball HU

4. Odd — Lillestrøm HUB

5. Sarpsborg 08 — Ranheim H

6. Start — Stabæk HB

7. Raufoss — Bærum H

8. Drøbak-Frogn — Follo HU

9. Oppsal IF — Ready H

10. Ullern — Lokomotiv Oslo H

11. Kvik Halden — Vestfossen H

12. Skedsmo — Gjelleråsen B

432-rekker:
1. Molde — Vålerenga HU

2. Bodø/Glimt — Brann UB

3. Haugesund — Sandefjord Fotball HU

4. Odd — Lillestrøm HUB

5. Sarpsborg 08 — Ranheim H

6. Start — Stabæk HUB

7. Raufoss — Bærum H

8. Drøbak-Frogn — Follo HU

9. Oppsal IF — Ready H

10. Ullern — Lokomotiv Oslo H

11. Kvik Halden — Vestfossen H

12. Skedsmo — Gjelleråsen HUB

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør