Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Brann tar første stikk

Det er flere grunner til å tro på hjemmelaget i Bergen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag
V65 Harstad: Nachspiel i nord lørdag kveld
Tippeligaen: Skaderapport
Oddstips 2: Hjemmeseier i Bergen
Tippetips: Vi stoler på Manchester United
V75 Momarken: Vi spiller om 60 millioner kroner

Det er rundt 1000 objekter på på langoddsen når vi går inn i denne meget flotte helgen sett med odds-øyne. Dette må være den beste tiden på året, med oppstart i Tippeligaen samtidig som Premier League og alle de europeiske ligaene er på topp. Dessuten er det ishockeysluttspill både her hjemme, i Sverige og flere andre steder.

Dagens langskudd
66. Swansea - Arsenal H 2,70

Premier League. Swansea er sterke hjemme i Wales, bare to kamper er tapt her. Uten fare for nedrykk og med Europa League-kvalik i boks etter seier i ligacupen, spiller de uten stort press og kan gjøre som de vil taktisk. Arsenal vant 2-0 i München men er ute av Champions League på bortemålsregelen, og nå handler det om å forbedre 5. plassen i ligaen. Det kan bli tungt, for prestasjonene har variert. Podolski og Wilshere mister denne kampen, og når Swansea kunne vinne 2-0 på Emirates tidligere denne sesongen, uten alt for store problemer, ser vi ikke hvorfor de er gjort til outsider på hjemmebane. 2,70 på Swansea må spilles som et langskudd.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

131. Bologna - Juventus H 4,20
Serie A. Bologna har vunnet sine tre siste, 2-1 hjemme mot Fiorentina, 3-0 hjemme mot Cagliari og 1-0 borte mot Inter. Dette er sterke seire mot sterke lag, og de har kommet fortjent, som et resultat av solid spill over hele banen. Bologna er ikke bedre enn Juventus, det er det ingen som er denne sesongen, men de har 1-4-1 på sine seks siste mot serielederen, og 4,20 er veldig fristende på hjemmeseieren, av én grunn: Juventus leder serien så klart at de har råd til et tap her og der. Vi må prøve hjemmeseieren når Bologna er så gode som nå, og Juve leder så klart som de gjør.

Dagens avslag
70. Sheffield Wednesday - Cardiff B 2,20

Championship. Hjemmelaget har satt inn en skikkelig sluttspurt og taper knapt kamper for tiden. De spiller for å berge plassen, og de er i ferd med å lykkes. Det er ingen nye skader i laget. Cardiff leder ligaen, men formen har de mistet og konkurrentene knapper innpå. De var svært nær å tape hjemme for Leicester på tirsdag, men utlignet på overtid. Stjernespiller Bellamy orket bare én omgang og startet kampen på benken. Med midtukekamp i beina og 1-2-2 på de fem siste rundene, er det ikke snakk om at Cardiff skal være favoritter i Sheffield. 2,70 på hjemmelaget er et fint langskudd, men dem er det mange av i dag, så vi snur rundt på det og melder avslag på formløse Cardiff til 2,20.

Dagens spill
Snakk om gull-dag på langoddsen. Tippeligaen er i gang og Norsk Tipping har utvidet spilletilbudet med mange flere objekter og varianter til hver kamp. Her i dagens andre oddstips ser vi på Brann - Vålerenga.

Norsk Tipping

2. Brann - Vålerenga
Tippeligaen. Det er duket for fest i Bergen fra første spark på ballen denne gangen. Trener Rune Skarsfjord ser ut til å ha det meste på stell, Huseklepp var tilbake i fjor og skal få enda mer ansvar i år, og Stéphane Diarra Badj er kommet fra Sogndal, tiltenkt rollen som erstatter for Rodolph Austin som gikk til Leeds allerede forrige sommer. Målfarlige Martin Pusic er kommet fra Fredrikstad. Ellers har det ikke vært de store endringene i spillerstallen. Men vi merker oss at Christian Kalvenes har lagt opp, og målmaskinen Kim Ojo er solgt til belgiske Genk. Brann har en svært spennende juniorstall, det fikk vi se flere bevis på forrige sesong, og det kommer nok mer i år. Les alt om Brann i Nettavisens tabelltips.

Så sent som i går ble det klart at Erik Mjelde gir seg i Brann. Midtbanespilleren håper på mer spilletid i Lillestrøm. Ellers opplyser klubben til Sportspill at det ikke er skader i troppen, men det er usikkert om Simen Wangberg blir kampklar.

Vålerenga håper Kjetil Rekdal er mannen som skal få ting på stell og gjøre Vålerenga til en utfordrer i toppen. Rekdal har klart det før. Torgeir Børven (a) kom fra Odd forrige sesong og han kan fort bli toppscorer i ligaen når han finner seg enda bedre til rette, han er en ekte måltyv. Dessuten er Mos Abdellaoue kommet på lån fra FCK. Daniel Fredheim Holm og Christian Grindheim er også en del av årets stall, det er også Jan Gunnar Solli. Rekdal har ellers kvittet seg med en rekke spillere som kanskje ikke vil bli voldsomt savnet, så det er et nytt Vålerenga vi skal få se i kveld. Sjekk Nettavisens preview av Enga her.

Mohammed Fellah (beinbrudd) og Kristofer Hæstad (hofte) er ute. Sidoine Oussou blir tidligst klar til sommeren.

Brann var gode i Bergen forrige sesong, og alt tyder på at de skal slå godt fra seg i egen by denne sesongen også. Laget er godt og det er en videreføring av fjorårets lag, kontinuiteten er der, mener vi, selv om Mjelde og Ojo ikke er der lenger. Da er vi langt mer usikre på Vålerenga. De kan slå til fra første stund, men sjansen må være mye større for at de trenger litt innkjøring under Rekdal. Fellah ute var dårlig nytt for Enga i fjor, og det er en svekkelse at han er ute her. Hjemmeseier til 2,15 frister veldig og innsatsen blir 100 kroner. Spillefrist klokken 17.55.

2. Brann - Vålerenga 2,15 3,20 3,00

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør