Foto: Alessandra Tarantino (AFP)

Bronsefinalen og Tippeliga på spennende lørdagskupong

Seks kamper fra Tippeligaen på lørdagskupongen sammen med bronsefinalen i fotball-VM og det ligger høye premier i luften

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

I tillegg til disse sju kampene kompletteres kupongen av to kamper fra norsk 2. divisjon og 3 kamper fra svensk fotball. Lørdagskupongen preges av mange åpne oppgjør og det ser ikke lett ut å prikke tolv rette denne lørdagen. Våre tipsforslag finner du nederst i artikkelen.

Vi har følgende sikre kamper å by på i prioritert rekkefølge:

Kamp 8 Flekkerøy - Fram Larvik H
Sørlandsklubben Fløy henger med i teten i 2.divisjon avdeling 2 og som vanlig er det på hjemmebane sørlendingene er best. Sterke 4-2-0 og solide 13-3 er hjemmetallene etter seks spilte hjemmekamper og i siste hjemmekamp ble et såpass bra lag som Ålgård sendt hjem til Rogaland med 0-3 i bagasjen. Borte er ikke Flekkerøy like sterke med 2-2-2 og det er hovedårsaken til at laget ligger ni poeng bak lederlaget Randaberg (dog en kamp mindre spilt). Motstander Fram Larvik har ikke kapret mer enn ni poeng denne sesongen og ligger utsatt til på tabellen. Bortetallene er labre 1-1-4 (6-11) og det indikerer jo at Fram Larvik henger godt med i kampene, men har problemer innenfor begge 16-metrene, all den tid 11 innslupne på seks kamper som inkluderer fire tap ikke er ille. Trener Andre Syrrist er fortsatt optimistisk i forhold til å berge plassen, og sist helg var Fram Larvik i ledelse 2-0 mot Randaberg, men ble straffet for nye personlige feil og tapte til slutt 3-4. Uansett så tror vi Flekkerøy blir for sterke lørdag og anser H i kamp nummer åtte som kupongens sikreste kamp

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kamp 11 Ljungskile - Øster
Hjemmelaget Ljungskile ligger i øyeblikket på en flott fjerdeplass i Superettan og leverte årsbeste sist søndag da de beseiret daværende serieleder Degerfors med 2-0 foran 1483 tilskuere (årsbeste) på Starke Arvid Arena. Seieren for hjemmelaget burde vært større og Ljungskile bekreftet enda en gang sin bunnsolide hjemmestyrke. 5-2-0 er fasiten er sju spilte hjemmekamper og nå er det kun tre poeng opp til lederplass i den rekordjevne Superettan. Ingen problemer med mannskapet. Motstander Øster kvittet seg med sin hovedtrener Andreas Ottoson etter det ydmykende 0-3 tapet hjemme for Trollhættan mandag kveld og hans assistent Ludwig Ernstsson har overtatt. Midtstopperne Fredrik Bild og Mario Vasilj fikk begge gult kort mot Trollhættan og må sone karantene i denne kampen. Noe som selvsagt svekker Øster ytterligere. Bortestatistikken viser labre 2-0-5 og siste ti innbyrdes viser 7-2-1. Det er vanskelig å finne argumenter for annet enn H i kamp 11.

Kamp 1 Uruguay - Tyskland
Bronsefinale mellom to lag som absolutt kan være fornøyd med sin VM-innsats. Tyskland hadde imponert mange forut for sin semifinale mot Spania, men var sjanseløse til å ta spanjolene. Svært viktige Thomas Muller sonet karantene i den kampen, og Tysklands kanskje beste spiller i VM, returnerer til denne bronsefinalen. Det er en viss usikkerhet rundt Miroslav Klose, men det er gode erstattere på topp uansett. Det er også en viss spenning knyttet til hvilket mannskap Joachim Løv sender på banen, men uansett må Tyskland sees som klare favoritter i denne bronsefinalen. Uruguay leverte en klat godkjent semifinale mot Nederland og var med i kampen for fullt da Nederlands noe heldige seiersmål kom. Men det var jo selvsagt ingenting å si på at Nederland vant tilslutt. Diego Forlan sliter med skade, og starter trolig ikke denne kampen. Et stort drawback for sør-amerikanerne. Den bunnsolide midtstopperen Diego Lugano spilte ikke semifinalen grunnet skade og er høyst usikker. Det er vanskelig å finne sikre på lørdagens kupong og Tyskland får tillit som vår tredje hovedbanker på lørdagens kupong, i kraft av sin bredde i stallen og sin vinnermentalitet, men bronsefinale er bronsefinale.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker


Tipping Lørdag, frist: 10.07.2010 15:55
1. Uruguay - Tyskland B
2. Aalesund - Molde H
3. Haugesund - Brann H U B
4. Hønefoss BK - Tromsø U
5. Lillestrøm - Rosenborg U B
6. Sandefjord - Start H
7. Stabæk - Viking H U
8. Flekkerøy - Fram Larvik H
9. Vindbjart - FK Tønsberg H B
10. Brage - Ängelholms FF H U
11. Ljungskile SK - Öster H
12. Gröndals IK - Vasalund H U

486-rekker

Tipping Lørdag, frist: 10.07.2010 15:55
1. Uruguay - Tyskland B
2. Aalesund - Molde H
3. Haugesund - Brann H U B
4. Hønefoss BK - Tromsø U
5. Lillestrøm - Rosenborg H U B
6. Sandefjord - Start H
7. Stabæk - Viking H U B
8. Flekkerøy - Fram Larvik H
9. Vindbjart - FK Tønsberg H U B
10. Brage - Ängelholms FF H U
11. Ljungskile SK - Öster H
12. Gröndals IK - Vasalund H U B

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør