Belgia - England møttes tidligere i dette mesterskapet. Det blir spennende å se lagene i bronsefinalen. 
Belgia - England møttes tidligere i dette mesterskapet. Det blir spennende å se lagene i bronsefinalen.  Foto: Marko Djurica (Reuters)

Bronsefinalen på lørdagskupongen

Lørdagskupongen har en høy vanskelighetsrgad, der vi skal helt ned til nivå fire i Norge.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny: 
V75 Årjäng: V75-jackpot med en stjerne på revansjejakt
VM-tips semifinale: Belgia tar med seg bronsen hjem
VM-tips semifinale: Hazard senker England
V4 galopp: Flott lørdagsgalopp på Klampenborg
Overgangsvinduet: Sjekk siste nytt

Lørdagskupongen denne weekenden byr på store utfordringer. Kupongen starter med bronsefinalen i VM, fortsetter med to kamper fra Post-Nord ligaen (nivå tre) og avsluttes med hele ni kamper fra Norsk Tipping-liga (nivå fire) De fleste kampene inneholder to jevne lag, og de store favorittene glimrer med sitt fravær. Bonuspotten gikk i midtuken, og en heldig vinner kunne kamme hjem litt over 1,4 millioner. Dermed er bonuspotten på ca. 160 000 i dag. Innleveringsfrist er 15:55. 


1. Belgia - England 
Vi har tro på Belgia i denne kampen. De har imponert oss klart med enn England så langt.

Da røk altså Belgia ut, og det mot Frankrike. Oppgjøret mot Les Blues kunne gått begge veier, men det var ikke ufortjent at Frankrike tok seg til finalen. Belgia har leverte et finfint mesterskap. I de tre gruppespillkampene laget spilte, fikk vi servert, til tider, festfotball på høyt nivå. Tre bunnsolide seiere var sterkt.

Det var så dags for Japan i åttendelsfinalen, og hvilken kamp vi skulle få servert. Japan ledet altså 2-0 helt til det gjenstod tyve minutter av kampen. Belgia viste meget god karakter med å ta hjem en 3-2-seier i dette oppgjøret. Det var rett og slett imponerende. Mannskapet til Martinez slo så ut Brasil i kvartfinalen. De var bunnsolide og spilte en strålende fotballkamp. Brasil fikk ikke ting til å stemme som vanlig, og det skal rødtrøyene fra Belgia har mye av skryten for.

At Belgia tapte 1-0 for Frankrike er ingen skam. Vi mener Belgia kan holde hodene hevet høyt etter dette mesterskapet. De har tross alt tuktet Brasil og England så langt. Belgia sto før oppgjøret mot Frankrike med en målforskjell på 19-5-0. Vi har blitt imponert over dette belgiske laget, og mener de har en finfin sjanse til å av seg bronsjen.

Gareth Southgate og England har fått voldsomt med skryt etter VM-exiten mot Kroatia. Det er ingen tvil om at det var gledelig å se England i en semifinale. Det er en stund siden, men vi føler ikke det var noe bragd det England presterte i dette mesterskapet. De har hatt, før de møtte Kroatia, en svært enkel vei til semifinalen. I gruppespillet var dem i samme gruppe som Belgia, og pliktvant mot Panama og Tunisia. I åttendelsfinale måtte dem til straffer mot Colombia. Det etter å ha vært svake den siste halvtimen av kampen. I kvartfinalen var de som ventet bedre enn Sverige, men det skal også engelskmennene være.

Mot Kroatia ga Southgate sine gutter bort mye av initiative utover i kampen. Kroatia fikk styre mer og mer, og hadde flust av sjanser før Pericic scoret 1-1-målet. Det var skuffende at England ikke tok tak i kampen på nytt, og styret mer. Vi gir ikke England godkjent for denne innsatsen. Harry Kane fikk ikke til noe som helst, og virket sliten på topp. Det var med andre ord langt i fra ufortjent at Kroatia fikk et mål i ekstraomgangene og vant kampen.

Nå er vi litt negative her, men dette er det vi mener etter å ha sett britene så langt. England har noe på gang, det er det ingen tvil om. Det blir svært spennende å følge laget fremover, og vi har tro på prosjektet til Southgate. Vi kan dog ikke si oss enig om at de har vært svært gode i dette mesterskapet.

Vi tror hardt på Belgia. H 

2. Alta – FK Mjølner
Lagene møtes i Finnmarkshallen. Begge to har vært bra så langt i sesongen. Alta ligger på sjetteplass. Gjestene fra Narvik er tre poeng foran vertskapet på tredjeplass etter 13 kamper. 

Alta har vært brukbare, men ikke mer hjemme i Finnmarkshallen. Kommer til dette oppgjøret med 4-0-3 på de første sju. Laget tapte 1-3 hjemme for Fredrikstad sist, men slo Moss og Asker før det. Hjemmeformen må forbedres skal man blande seg inn i opprykkskampen.  

Mjølner er bra. Ankommer Finnmarkshallen med brukbare 4-0-3 på de sju første borte. Laget presterer ujevnt på fremmed gress, og har et parr veldig stygge tap med 1-5 mot Asker og 0-6 mot Bærum. Utenom disse to har Narvik guttene vært bra borte. Laget ligger bare fire poeng bak serieleder Raufoss. 

Vi forventer et jevnt oppgjør. Mjølner er favoritter for oss, men vi drar med alle tegn på det store spillet. (HUB på 432 rekker spillet)

3. Nybergsund IL – Fram Larvik 
Viktig oppgjør i nedrykksstriden på Nybergsund stadion. Vertene som i øyeblikket ligger poenget over streken. Gutten fra Larvik er et poeng bak hjemmelaget her. 

Nybergsund er brukbare hjemme med 4-0-3 på de sju første. Bare et fattig poeng på fremmed gress gjør dog sesongen så lang alt annet enn bra. Viktig 2-1 seier sist mandag mot reservene til Odd.

Fram Larvik har enorme skadeproblemer. Så store er problemene at klubben vurderer å be NFF om å utsette denne kampen. Det er dog lite trolig at det skjer. Det sier litt om problemene når laget står med tre strake tap og 1-16 i målforskjell på disse tre. 0-7 borte mot Elverum sist er meget stygge sifre.

Om kampen spilles vinner Nybergsund dette. H

4. Lokomotiv Oslo – SK Herd
Lagene møtes på Marienlyst kunstgress, rett utenfor NRK-bygget i Oslo. Begge lagene ligger i sjiktet rett over nedrykksstreken.
  
Lokomotiv Oslo har hatt en grei sesong. Ligger dog bare tre poeng over nedrykk. Det er tøft i Norsk Tipping-liga seriene der fire av 14 rykker ned. Hjemmelaget har 3-1-2 på de sju første på Marienlyst. Fin 2-0 seier borte mot Ullern sist.

Gjestene er ute på langtur og gjester hovedstaden. To poeng etter vertene så langt, og bare et fattig poeng over nedrykk. Laget har med sine 1-2-3 bare vunnet en gang på fremmed gress. Brukbare 0-0 borte mot Spjelkavik sist.

Vi synes Lokomotiv Oslo skal være knepne favoritter. Herd er såpass svake borte. Allikevel dekker vi fullt ut på det store spillet HU (HUB på 432 rekker spillet)

5. Træff – Spjelkavik
Lagene møtes på Reknesbanen kunstgress. Vertskapet er på fjerdeplass, og gjestene er åtte poeng bak kun to poeng fra nedrykk. 

Træff har hatt en grei sesong så langt. Fjerde plass, selv om det er langt opp til serieleder Oppsal. Laget er sterke hjemme med 4-2-1 så langt. Tirsdag ble reservene til Molde sendt hjem med 3-4 i kofferten.

Spjelkavik er nummer åtte så langt, bare to poeng fra nedrykk. Svake 0-0 hjemme mot Herd sist. Gjestene er svake på fremmed gress, og står med elendige 1-0-5. Borteformen må forbedres om ny kontrakt skal sikres.

Vi tror det er forskjell på disse lagene og tror Træff vinner. H

6. Valdres – Vestfossen
Oppgjøret går av stabelen på Gjensidigebanen i Valdres. Hjemmelaget er på fjerdeplass i øyeblikket, dog 13 poeng etter suverene Eidsvoll i denne avdelingen. Gjestene tre poeng over nedrykksstreken.

Valdres er et bra hjemmelag. 5-0-2 på de første sju hjemme. 3-0 hjemme mot svake Østsiden sist er som det må være.

Gjestene fra Vestfossen er uhyre svake borte. 1-0-6 må forbedres om nedrykk skal unngås. Med fire av 14 lag ned er alle utenom de fire øverste innblandet i nedrykksstriden. Sist tapte Vestfossen 0-3 borte for Kvik Halden, og har nå 12 baklengs på de siste tre borte.

På en kupong hvor de store favorittene glimrer med sitt fravær, tror vi rimelig sikkert at poengene blir igjen i Valdres. Vi garderer ikke denne. H

7. Gjelleråsen – Bjørnevatn IL
Lagene møtes på Li kunstgress rett nord for hovedstaden. Vertene er på femteplass så langt, og gjestene er kun poenget over nedrykksstreken. 

Gjelleråsen er sterke hjemme, og er ubeseiret med 3-3-0 på de første seks på Libanen. Usedvanlig svake i 3-6 tapet mot svake Skedsmo sist, er vanskelig å forstå.

Bjørnevatn tar langturen til Østlandet. Ankommer Gjelleråsen med 1-0-5 på de første seks borte. Ute på tur returnerer Bjørnevatn svært ofte tomhendte hjem. 0-4 tap sist borte mot den suverene lederen Eidsvoll.
Vi tror Gjelleråsen rister av seg den svake innsatsen mot Skedsmo sist.

Gjestene er meget svake borte, og vi tror poengene blir igjen på Gjelleråsen. H

8. Halsen IF – Sola
Disse møtes til et toppoppgjør på Bergeskogen kunstgress. Hjemmelaget har gjort det sterkt, og ligger på en andreplass, kun tre poeng etter serieleder Ørn Horten. Gjestene fra Stavanger er og gode, og ligger kun to poeng etter Halsen.

Halsen er gode, og spesielt hjemme på Bergeskogen. 5-1-1-på de første sju lar seg absolutt høre, og vi tror laget fort henger med i opprykksstriden helt inn. 2-1 seier mot Urædd sist.

Sola ankommer dette toppoppgjøret med sterke 3-2-1 på de første seks borte. Bare tre hjemmetap gjør at Stavanger laget ikke topper. 3-0 hjemme mot reservene til Egersund sist er som det skal og bør være mot et lag i bunnen av tabellen.

Vi forventer et jevnt toppoppgjør, men sjanser på at Halsen ikke taper. HU

9. Madla – Urædd
Denne kampen spilles på ISS stadion på Madla. Madla-guttene er i midtsjiktet på tabellen. Urædd, derimot, ligger under nedrykksstreken.

Madla taper sjelden hjemme. 3-3-1 så langt lar seg absolutt høre. Imponerende 2-1 seier hjemme sist mot serieleder Ørn Horten. Dette var Ørn sitt første tap på de første 13 kampene. Madla har nå tre strake seire i Norsk-Tipping liga.

Gjestene ankommer Madla med en mildt sagt forferdelig bortestatistikk. Sju strake tap lukter nedrykk alle dager i uka, og må forbedres skal ny kontrakt skrives. Sist tapte Urædd 1-2 for Halsen borte, og har nå fire kamper uten seier.

Dette er en meget jevn og viktig kamp, der vi ikke tror Madla taper. Men vi spiller HU

10. Staal Jørpeland – Ørn Horten
Ørn ankommer Jørpeland til toppoppgjør i avdelingen. Hjemmelaget har sjansen til å kappe forspranget til serieleder Ørn til bare tre poeng med seier her.

Staal Jørpeland ligger som nummer fem i en tett avdeling så langt. Laget er sterke hjemme med 4-2-1 på de første seks spilte. 4-1-seier hjemme sist mot reservene til Sandefjord.

Ørn ankommer Jørpeland som serieledere. Gikk på sitt første tap sist med 1-2 mot Madla. Fire strake seire før det. Borteformen er bra og lyder på 4-2-1 på de første sju.

Vi tror ikke Ørn taper dette toppoppgjøret og prøver UB

11. Vindbjart – FK Tønsberg
Lagene møtes på Moseidmoen stadion. Begge lagene er i øyeblikket sjiktet bak serieleder Ørn Horten, dog med et stykke opp.

Vindbjart på sjette plass har åtte poeng opp til tabelltoppen. Laget er i flott form. Tre strake gevinster og 13 mål scoret på disse tre. Sist 4-1 over Pors. Laget har 3-1-2 på de seks første hjemme.

FK Tønsberg kommer til dette oppgjøret tre poeng foran vertene, og med fem poeng opp til Ørn på tabelltoppen. Laget er meget gode borte, og har ikke tapt på de første sju på fremmed gress (4-3-0) Sist 2-1 seier borte mot Åssiden.

Vi forventer et jevnt oppgjør. Begge må vinne for å henge med Ørn Horten på toppen. Vi tar med alle tre tegnene her. HUB

12. Åssiden – Donn
Donn kommer til Åssiden i utkanten av Drammen plassert i midtsjiktet på tabellen. Vertene er foreløpig på nedrykk, med fem poeng opp til trygg plass.

Vertskapet fra et lite sted mellom Drammen og Mjøndalen har vært svake. Klar nedrykksplass så langt. 3-0-4 hjemme blir for svakt når laget bare har kapret to poeng ute på tur. 1-2 tap hjemme for Tønsberg sist betyr tre strake tap.

Gjestene fra Sørlandet ankommer Buskerud med 2-1-3 som bortestatistikk. Laget ligger foreløpig i midtsjiktet på tabellen. Gikk på et stygt hjemmetap med 1-5 for Staal Jørpeland sist. I likhet med vertene betyr det tre strake tap i serien.

To lag i svak form, som begge har tre strake tap i serien. Vi tror dog at gjestene er best av de to, men spiller UB

96-rekker:
1. Belgia - England H
2. Alta – FK Mjølner B
3. Nybergsund IL – Fram Larvik
4. Lokomotiv Oslo – SK Herd HU
5. Træff – Spjelkavik H
6. Valdres – Vestfossen
7. Gjelleråsen – Bjørnevatn IL
8. Halsen IF – Sola HU
9. Madla – Urædd HU
10. Staal Jørpeland – Ørn Horten UB  
11. Vindbjart – FK Tønsberg HUB
12. Åssiden – Donn UB


432-rekker:
1. Belgia - England H
2. Alta – FK Mjølner HUB 
3. Nybergsund IL – Fram Larvik H
4. Lokomotiv Oslo – SK Herd HUB
5. Træff – Spjelkavik H
6. Valdres – Vestfossen H
7. Gjelleråsen – Bjørnevatn IL H
8. Halsen IF – Sola HU
9. Madla – Urædd HU
10. Staal Jørpeland – Ørn Horten UB
11. Vindbjart – FK Tønsberg HUB
12. Åssiden – Donn UB

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør