Cardiff fortsetter å imponere

Vi setter pengene på to opplagte hjemmeseire i dagens andre oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Lørdagens meny fra Sportspill.no:
Tipping: Bendtner redder Arsenal
Odds: Hangeland slår Gamst Pedersen
Lesertips: Lesernes oddstips lørdag
Nyttig: Skader og karantener i Premier League
Lotto: Vinn 15 mill her!
Trav: Vinn 38 mill i dag!

Vi fortsetter denne store lørdagen på langoddsen med enda en dobbel vi har god tro på. Vi kombinerer nok et lag fra Wales med en hockeymatch fra den siste runden av Elitserien.

Cardiff - Ipswich
Cardiff er for tiden i en svært spennende posisjon i The Championship. De holdt en stund 2. plassen, som gir direkte opprykk, bak suverene QPR, men nå har det andre laget fra Wales, Swansea, vist storform og er poenget foran Cardiff. Cardiff har motivasjon i bøtter og spann for å vinne hver eneste kamp i disse dager, og det er sannlig ikke langt unna at de gjør det. 2-0 hjemme over godtgående Leicester var imponerende, og forrige helg vant man 2-0 igjen, mot Hull, som ikke hadde tapt på lang tid.

Det har vært en liten keeper-krise i Cardiff den siste tiden, siden førstevalget Heaton, andrevalget Marshall og til slutt også tredjevalget Santiago er ute med skader. Nå er krisen avblåst uten at det egentlig skjedde noen stor skade resultatmessig. Målvakten Jason Brown er hentet inn fra Blackburn på lån i én måned og han debuterer i dag. Ellers er Aaron Ramsey dratt tilbake til Arsenal og Olofinjana ute med skade.

Ipswich var litt på gang etter at Paul Jewell overtok laget, men nå har det blitt 0-2 for QPR og forrige helg 0-2 på hjemmebane for Portsmouth. Her brant Connor Wickham og Jason Scotland visstnok så mange store målsjanser at man til slutt bare måtte velge om man skulle le eller gråte og innfinne seg med at dette ikke var Ipswich dag. To baklengs i 2. omgang gjorde fiaskoen komplett.

Det ser brukbart ut med laget, men det spekuleres i om Priskin får sjansen på topp til fordel for Wickham eller Scotland. Midtbanespiller Healy er ute med skade.

Ipswich har vunnet de fire siste innbyrdes. Nå ser det ut til at alt fungerer for Cardiff, mens Ipswich har hatt litt stang ut. Ipswich har heller ikke den samme enorme motivasjonen for å vinne som Cardiff har. Vi spiller hjemmeseier til 1,70. Denne kan spilles som single også.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Skellefteå AIK - Linköpings HC
Det er siste runde av Elitserien i dag, og tabellen er interessant lesning. Skellefteå topper med 94 poeng, bak følger HV71 og Färjestad med 93 hver. Vinner Skellefteå denne siste matchene, blir de seriemestere og kan velge først når det skal plukkes motstander til sluttspillet. For en enorm triumf for Skellefteå om de skulle klare å vinne seriemesterskapet foran et fullsatt Skellefteå Kraft Arena i dag, det er snaut 30 år siden sist. Formen er variabel og de to siste matchene er tapt. Sist gjorde man mye riktig mot Djurgården, men marginene var ikke på Skellefteås side og det ble tap 1-3. Uansett er man Elitseriens beste hjemmelag, med 26 seire og bare 6 tap.

Burström, Majesky, kapteinen Warg og poengkongen Lindström sto over mot Djurgården sist. Lagets lege Granberg forteller at Warg helt enkelt ble hvilt for å kunne yte maksimalt i dagens kamp, mens de tre andre bare har lettere muskelskader og alle kan være tilbake i dag.

Linköpings ligger på 5. plass med 84 poeng. Med tap i dag kan de bli passert av Djurgården, som også har 84 poeng før de spiller borte mot Timrå. 5. plassen er nesten like lite attraktiv som plassene 6 til 8, da det er lagene på første til fjerdeplass som velger motstandere til sluttspillet. Vi gjetter at Linköping blir valgt sist, at de med andre ord er den motstanderen topp fire-lagene frykter mest. Det gjenstår å se, poenget er at Linköping ikke har så veldig mye å spille for i dag. Vel å merke kan 5. plassen gi en fordel senere, i en tenkt semifinaleserie, avhengig av hvem man eventuelt møter dersom man først vinner kvartfinaleserien, men det blir å spekulere langt frem i tid. Sist tapte Linköpings hjemmematchen mot AIK 1-2 og før det tapte de 2-4 hjemme for Djurgården. Linköping har tilsynelatende gitt litt blaffen etter at det ble klart at 5. plassen var maksimalt av hva de kunne klare, og de har tapt fire av de fem siste. De er Elitseriens tredje svakeste bortelag, med 7 seire og 19 tap. (5-10-11 etter tre perioder).

Norske Laumann Ylven er langtidsskadet og Petterström sto også over sist. Han vurderes fra dag til dag og erstattes eventuelt av Nermark igjen, skriver Linköpings på sin hjemmeside. Jämtin er utestengt ut sesongen.

Sesongens fire tidligere møter:

Skellefteå - Linköping 3 - 1
Linköping - Skellefteå 1 - 4
Skellefteå - Linköping 1 - 2 OT
Linköping - Skellefteå 2 - 0

Her mener vi at bortimot all form og motivasjon er på hjemmelagets side. Oddsen er da også satt deretter, men 1,55 er likevel 1,55, og vi bruker denne. Det gir oss en dobbel til 2,64 og vi setter 100 kroner på denne også. Spillefristen er klokken 18.15.

75. Cardiff - Ipswich 1,70 3,10 3,75
81. Skellefteå AIK - Linköpings HC 1,55 4,20 3,40

Total odds 2,64

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillMest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør