Foto: Jon Super/AP

Cardiff på vei mot Premier League

Men ordfører Terje Søviknes favorittklubb blir vårt hovedspill på oddsen lørdag

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Norsk Tipping byr på en formidabel meny på Langoddsen lørdag med kamper fra norsk 2.divisjon, England, Tyskland, Frankrike, Belgia, Nederland og serieåpning i både Spania og Italia.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Bestill gratis kortleser her.

Tipsekspert Andreas Faye har truffet med sine forslag fem dager på rappen og således har det vært en innbringende uke for Sportspills lesere.

Les også:
Tippetips lørdag: Storfavorittene innfrir
Premier League: Skaderapport og suspensjoner
V75 Jarlsberg med jackpot: Håkon byr på sprengstoff
Lesernes oddstips lørdag

Terje Søviknes får grunn til å juble
Den profilerte Frp-ordføreren Terje Søviknes er en ihuga fan av Os. Kanskje naturlig all den tid han er ordfører i kommunen. Vi mener Os er dagens beste objekt denne lørdagen, og vi tror sterkt på et formtoppet Os i lokalderbyet hjemme mot Fana. De store bergensklubbene Os, Fana, Åsane og Fyllingen har vært en skuffelse de senere årene og LøvHam har inntatt en klar nummer-to posisjon i Bergen bak Sportsklubben Brann. Fyllingen frister en anonym tilværelse i 3. divisjon ( riktignok på vei mot opprykk igjen), mens en av forhåndsfavorittene i denne avdelingen, Åsane, har hatt en miserabel sesong og ligger kun seks poeng over streken i øyeblikket. Os og Fana er begge plassert under streken, og slik det ser ut i øyeblikket må minst en av disse klubben ned i 3. divisjon. Hjemmelaget Os har imidlertid vist klare tegn til bedring etter ferien og og har klart poeng i tre av de fire siste kampene. Sist helg presterte unnguttene til trener Frank Hellevik årsbeste da gode Frigg ble banket 4-0 hjemme på Kuventræ. Helgen før klarte Os et sterkt uavgjortresultat mot et forsterket Vålerenga 2. Etter at Os kun maktet å score 12 ganger på sine første tretten seriekaamper, har hjemmelaget maktet 12 nye nettkjenninger på de fire siste kampene og således doblet målproduksjonen. Ingen mannskapsproblemer for hjemmelaget, og tilbake fra karantene er den rutinerte spissen Tim Henrik Sperrevik i ettermiddag.

Bortelaget Fana er den klareste kandidaten til nedrykk i øyeblikket. Fire tap på de fem siste kampene, og borteformen er elendig med svake 1-0-7 på åtte bortematcher og kun fem scorede mål.
Vi tror meget sterkt på et formtoppet og oppadgående Os til fine 2,00 i odds.

Nøkkelspiller tilbake
Vi kombinerer Os med en kamp fra engelsk Championship. Leicester er en av outsiderne til opprykk denne sesongen, men sesongstarten har vært litt under pari. Kun ett poeng er hanket inn på årets tre første seriekamper (uavgjort hjemme mot Middlesbrough), men tirsdagens cuptriumf borte mot Leeds gjorde nok godt for selvtilliten. Den meget viktige spissen Matt Fryatt (12 ligamål sist sesong) er klar til tjeneste igjen og det betyr mye for et Leicester-lag som har slitt med å score denne sesongen. Carl Ikeme er lånt inn som keeper fra Wolves, da førstekeeper Chris Weale er blitt skadet. For øvrig er det lite skadebekymringer for manager Paolo Sousa.

Da er det betydelig verre stilt hos Reading som har hatt en skuffende sesonginnledning. Kun to poeng er hanket inn mot overkommelig motstand (1-2 hjemme mot Scunthorpe, 1-1 hjemme mot Forest og 1-1 borte mot Portsmouth). I tillegg ble det cupexit hjemme mot middelmådige Northampton på tirsdag. Manager Brian McDermott fikk flere nye skader å hanskes med etter den skuffende cupkampen, og så mange som åtte spillere kan være på skadelisten lørdag kveld, deriblant kaptein Ivar Ingimarsson.

Dags for at Leicester kommer i gang i ettermiddag og 2,15 på H spilles i kombinasjon med Os.
Totalodds for denne dobbelen er 4,30 og vi setter 100 kroner
Klikk her for å spille denne dobbelen

Portsmouth - Cardiff
Craig Bellamys overgang til Cardiff har skapt hysteri i Wales og flere eksperter fremhever nå Cardiff som den heteste opprykkskandidaten fra Championship. Debuten kunne knapt blitt bedre da Doncaster ble sendt hjem med 0-4 i bagasjen. Ross McCormack er reist siden sist, men inn er kommet Andy Keogh fra Wolves. En solid forsterkning. Cardiff var meget sterke på bortebane i fjor og tok ti seire, og har vunnet sin ene bortekamp til nå. Hjemmelaget Portsmouth sliter som de fleste vet med store økonomiske problemer og flere spillere vil bli solgt før vinduet stenger. Borteoddsen betales med 2,20 og er høyeaktuell som spillalternativ denne lørdagen.

Vi tar med Cardiff i en dobbel og kombinerer med seier til Manchester United, da Cardiff ikke kan spilles single.
Totalodds er 2,42 og vi setter en hundrelapp også på denne
Klikk her for å spille denne dobbelen

Øvrige objekter
Blackpool fikk et brutalt møte med Premier League etter den oppløftende starten i bortekampen mot Wigan i sesongpremieren og røk 0-6 borte mot Arsenal. Rotet seg også vekk i ligacupen mot MK Dons, og selv om manager Ian Holloway er en fornøyelig mann, kommer det til å bli en kamp for å overleve for Blackpool. Fulham har innledet lovende med 0-0 borte mot Bolton (som blir bra i år) og 2-2 hjemme mot Manchester United. Vi likte det vi så av Fulham mot United. Fin balanse i laget og med en svært sterk sentrallinje. Spesielt imponerte spissen Bobby Zamora. Men med tanke på at Fulham har vist seg å være elendige på bortebane de siste sesongene, er det ikke sikkert man blir så rik av å spille Fulham borte. Kun en bortetriumf maktet Fulham i fjor, og fasiten for de fire siste sesongene i PL er 8-30-38. Men favoritt skal de være i ettermiddag og 2,15 kans kanskje prøves.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Ellers merker vi oss følgende:
- Et forsterket Lyon (Gourcuff fra Bordeaux) bør ha fin sjanse til tre poeng borte mot Lorient. Odds 2,20
- Fin sjanse for Nottingham Forest hjemme mot Norwich
- Barnsley (2,55) kan være et langskudd hjemme mot svært skadeplagede Middlesbrough
- Storfavorittene Chelsea, Tottenham og Manchester United tilbys med flere handicap. Naturligvis ypperlig sjanse for alle tre, men handicap er handicap.
- Malaga kan muligens prøves med en liten innsats i sesongpremieren hjemme mot et Valencia uten toppscorer Villa, artisten Silva og bautaen Marchena som alle er solgt. Odds for hjemmeseier 2,55

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør