En meget fornøyd Brendan Rodgers etter at Celtic knuste serieleder Hearts 5-0 hjemme på Celtic Park i helgens seriekamp i Skottland.
En meget fornøyd Brendan Rodgers etter at Celtic knuste serieleder Hearts 5-0 hjemme på Celtic Park i helgens seriekamp i Skottland. Foto: Jane Barlow (Pa Photos)

Celtic kan slå et svekket RB Leipzig

Timo Werner er ute for Leipzig, og uten den tyske landslagsspissen kan et formsterkt Celtic vinne kveldens kamp hjemme på Celtic Park.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel Europa League: Rosenborg til vanvittig odds
Oddssingel Europa League: Sarpsborg 08 får det tøft i Malmö
Oddsdobbel Europa League: Arsenal cruiser videre
Oddssingel Europa League: Vanskelig bortekamp for Rangers
V65 Klosterskogen:
Toppobjekter serveres i Skien
V64 Bollnäs:
Jackpot med 630 000 SEK ekstra
V5/V4 Øvrevoll
: Nettavisen jakter ny Øvrevoll-suksess
Vikinglotto onsdag: To nordmenn vant 142,8 mill kr hver
Lykkespill: Nå kan du kjøpe Flax-julekalenderne på nett
V75 Eskilstuna lørdag: Tidenes jackpot med 76,3 mill SEK ekstra
V75 Eskilstuna lørdag:
Så enkelt spiller du om 110 millioner

Det er Europa League som er hovedingrediensen på torsdagens langoddsprogram. Hele 24 gruppespillkamper skal spilles og det er snakk om den fjerde av seks runder i gruppespillet. Det er stort sett det som pågår på sportsfronten torsdag, men natt til fredag spilles det ni kamper i NHL.

NB! Fredag er det vanvittige 855 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Celtic - RB Leipzig H - 3,65 (spillestopp kl 20.55)


Nøkkelkamp i Rosenborgs gruppe. Celtic innledet gruppespillet med å slå Rosenborg 1-0 hjemme i Glasgow, men har tapt sine to neste. Først 1-3 borte mot Salzburg og dernest 0-2 borte for Leipzig, men har altså to av sine tre siste gruppespillkamper igjen hjemme. Etter en variabel start i hjemlig liga, har Celtic fått opp dampen. Smadret serieleder Hearts 5-0 hjemme i helgen og det var Celtics femte strake seier. Kun ett poeng skiller opp til serieleder Hearts nå. Viktige Youssouf Mulumbu var ikke med i bortekampen, men er tilbake i kveld. Brendan Rodgers har dog noen skader å slite med. Kaptein Scott Brown, spissen Leigh Griffiths, Daniel Arzani, Eboue Kouassi og Cristian Gamboa er alle ute.

RB Leipzig innledet Bundesliga med 1-4 tap borte for Borussia Dortmund, men er ubeseiret på sine ni neste seriekamper og står med 5-4-1 totalt og ligger på 4. plass med 19 poeng, fem poeng bak serieleder Borussia Dortmund. Råsterk 3-0 seier borte mot Hertha Berlin lørdag kveld. Innledet gruppespillet med å tape 2-3 hjemme for Salzburg, men vant deretter 3-1 borte mot Rosenborg og 2-0 hjemme mot Celtic i det omvendte møtet med 14 dager siden. To tøffe bortekamper nå, før en tilsynelatende enkel hjemmekamp mot Rosenborg i den siste gruppespillrunden. Også RB Leipzig har meget vesentlige fravær. Toppscorer Timo Werner er ikke med til Skottland, det er heller ikke Yussuf Poulsen eller Emil Forsberg. Timo Werner scoret to av målene for Leipzig i 3-0 seieren mot Hertha lørdag og er viktig for tyskerne.

Celtic har fått opp farten i hjemlig liga de siste ukene. RB Leipzig mangler svært sentrale spillere og med disse forutsetningene er 3,65 på hjemmeseier høyinteressant og spilles.

Klikk her for å levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør