Swansea har tatt steget ned en divisjon, og er gira på Premier League-spill neste sesong.
Swansea har tatt steget ned en divisjon, og er gira på Premier League-spill neste sesong. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)

Championship og Eliteserien på lørdagskupongen

Når Championship starter opp kjenner man på seg at spennende ting er i anmarsj. Lørdagskupongen er finfin!

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
V65 Harstad: Årets beste V65-omgang i Harstad
Oddstips 1: Oddsdobbel til over fire i odds i England
Oddstips 2: Nottingham Forest innleder med en trepoenger
Overgangsvinduet: Sjekk siste nytt

Vi er klare for en ny lørdagskupong. Denne weekenden sparker den engelske fotballen i gang. Det er bare Premier League som venter en ekstra uke. Kupongen starter med trønderderbyet i Eliteserien mellom Ranheim og Rosenborg. Deretter ni kamper fra Championship, før kupongen avsluttes med to kamper fra League One (nivå tre) i England. Litt vanskelig å tippe første serierunde. Vi har sjekket opp privatkamper i sommer, og tar utfordringen. Innleveringsfristen er 15:55, og bonuspotten er på 1,7 millioner. 


1. Ranheim – Rosenborg
Ranheim ønsker velkommen til trønderderby på sin egen Extra Arena når storebror Rosenborg kommer på besøk. Bare fire poeng skiller i bortelagets favør etter 16 spilte kamper. Ikke mange hadde trodd det før starten på årets sesong, men Ranheim har blåst inn i Eliteserien som et meget friskt pust. Ranheim på fjerde, Rosenborg på andreplass før høstsesongen sparkes i gang med denne kampen.

Ranheim har vært den store positive overraskelsen i årets Eliteserie. De kommer til dette trønderderbyet på en fjerdeplass. Meget solide 6-1-1 på eget gress. Laget var dømt ned av de fleste såkalte eksperter, men har virkelig gjort tipsene til skamme. I siste kamp i våres, gikk man på en smell med 1-4-tap i Sarpsborg. Det skal bli veldig artig å se om laget kan følge opp den oppsiktsvekkende vårsesongen. Laget sliter med at fire-fem mann er usikre, og flere av disse skal testes opp mot denne kampen. 

Rosenborg er inne i en turbulent tid. Sparkingen av Hoftun og Ingebrigtsen etter tre strake seriemesterskap var høyst overraskende. Laget spilte 0-0 hjemme på Lerkendal mot Celtic sist onsdag, og er med det ute av Champions League med 1-3 sammenlagt. Det skal dog sies at trønderne gjorde en godkjent innsats på Lerkendal mot Celtic. Men sistnevnte bare kontrollerte kampen, og gjorde akkurat det de kom for. I seriespillet kuttet Rosenborg ledelsen til Brann til to poeng før ferien. På bortebane har RBK 5-1-2. Laget avsluttet vårsesongen med en 2-1-seier mot Tromsø på Lerkendal. Konradsen og De Lanlay mangler trolig til denne kampen. 

Spennende trønderderby dette. Rosenborg trenger en seier for å få fokuset over og tilbake til det sportslige. Ranheim er dog gode, og vi gir laget sjansen til uavgjort, og spiller UB. 

2. Sheffield United – Swansea City
Den engelske Championship (nivå to) sparker i gang denne lørdagen. Og det liker vi skarpt. Swansea tar turen fra Wales til Bramall Lane i Sheffield for et møte med Sheffield United.   

Sheffield United hadde en sesong på det jevne i fjor, med en 10. plass til slutt. Laget tapte seks av 23 kamper på eget gress. I løpet av sommeren har laget spilt fem treningskamper uten tap. Spesielt 1-1 mot italienske Inter er fine sifre. Laget spilte generalprøve mot Doncaster sist helg, og var meget gode til 2-0-seier. Dette lover godt. Sheffield klubben har nok som målsetning å forbedre 10 plassen fra fjoråret. På overgangsmarkedet har laget kjøpt John Egan. En midtstopper fra Brentford. Dette kjøpet, på drøye fire millioner pund, er klubbrekord for Sheffield. 

Swansea rykket ned fra Premier League sist sesong, etter en meget skuffende innsats. Man maktet bare å vinne to ganger på bortebane på 19 spilte i toppdivisjonen. Swansea har bare slått Yeovil på sine fem oppkjøringskamper i sommer. I generalprøven sist helg tapte laget 0-3 for Freiburg. Swansea har ambisjoner om å gjøre oppholdet på nivå to kortest mulig, men Championship er enormt tøff med hele 46 kamper før fasiten skrives i mai 2019. 

Den kosovisk-norkse fotballspilleren Bersant Celina har signert for Swansea.

Vi synes dette er veldig åpent på forhånd, og garderer med alle tegn. HUB

3. West Bromwich – Bolton
Bolton tar den korte turen ned til Birmingham og møtet med West Bromwich på The Hawthorns.   

West Bromwich endte sist i Premier League sist sesong, og spiller for første gang på mange år på nivå to. Laget er nok sammen med Stoke favoritter til å rykke rett opp igjen til Premier League. Det blir flere tøffe Birmingham-derbyer i årets Championship med både Birmingham, Aston Villa og West Bromwich i samme liga. WBA har, i sine treningskamper, tre seire mot middelmådig engelsk motstand. I tillegg har de spilt 1-1 borte mot skotske Aberdeen. 

Laget har mistet mange spillere foran denne sesongen. Spillere som Johnny Evans, Morrison, Ben Foster, Yacob, og James McClean er alle borte. De har hentet noen spillere, men ingen av disse er veldig kjente. Sam Johnstone, den tidligere United-keeperen, er dog hentet inn. 

Bolton var svake i siste sesongs Championship. Laget hadde tre lag bak seg, og styrte klar av nedrykk med to fattige poeng. På bortebane var man direkte tragiske, med bare en seier på 23 spilte kamper. Bolton vil nok slite i år også, og må opp i ringene på fremmed gress for å klare seg. 

Laget har dog vært meget aktive på overgangsmarkedet denne sommeren. Spillere har tatt turen ut dørene, og mange nye har kommet inn. Blant annet har man signert Jason Lowe fra Birmingham, Marc Wilson fra Sunderland, og to spillere fra U23-lagene til Tottenham og Arsenal. 

Til tross for mange utskiftinger hos bortelaget, tror vi hjemmelaget vinner kampen. H. 

4. Millwall – Middlesbrough
Middlesbrough tar den lange turen fra nord, ned til hovedstaden og møtet med Millwall På The Den. 

To lag som begge presterte bra i fjorårets Championship dette. Millwall endte på åttendeplass, tre poeng fra kvalikspill for opprykk sist sesong. Lagene fra tre til seks spiller om den tredje og siste ledige plassen i Premier League. Det er alltid tøft å komme til The Den. Arenaen er plassert midt i et veldig belastet område i London. Millwall har to seire og et tap i oppkjøringen mot ligastart. Alle kampene mot svak engelsk motstand. 

Laget har ikke hentet mange nye i sommer. Ben Amos er dog hentet inn på lån fra Bolton. 

Middlesbrough endte på femteplass, og spilte kvalik for opprykk til Premier League sist sesong. Laget strakk ikke til her, og Fulham tok den siste opprykksplassen. Det har ikke gått helt på skinner for Middlesbrough i oppkjøringen i sommer. To seire og tre tap er fasiten. Generalprøven sist helg, ble dog vunnet hele 5-0 mot Hartlepool. Det ga nok en god del selvtillit. 

Laget har hentet den tidligere United-spilleren Paddy Mcnair i sommer. De har og hentet en spiller fra Spania, Frankrike og Tyskland. I tillegg er Aden Flint og kjøpt. 

Vi holder en knapp på bortelaget. Det er uansett alltid tøft å gjeste The Den. Vi spiller UB.

5. Ipswich – Blackburn
Nyopprykkede Blackburn tar turen til Portman Road og bortekamp mot Ipswich, i kupongens femte kamp. Spennende å se hva det tidligere storlaget Blackburn, som faktisk har vunnet Premier League, kan utrette etter sitt opprykk. 

Ipswich hadde en sesong som forventet, på det jevne i fjor. En 12. plass, og så vidt inne på tabellens øvre del var fasiten etter 46 spilte kamper. Vi har vondt for å se manager Paul Hurst sine gutter noe særlig høyere denne sesongen. Tre seire og to tap i sommerens privatkamper. Blant annet et knepent 1-2-tap for Premier League-klubben West Ham. 

Ipswich har hentet inn seks nye spillere, fire av disse kommer fra League One-spill. Det er ingen, enn så lenge, noe kjente navn laget har sikret seg. 

Blackburn rykket opp etter og ha endt på en andreplass etter Wigan i League One sist sesong. Det skal bli spennende å se hva laget kan utrette på et nivå høyere. Vi tror det kan bli tøft, og at klubben vil måtte kjempe for plassen. Litt blandet drops i sommerens oppkjøringskamper. Blant annet 0-2-tap for Liverpool, men også en flott 3-0-seier mot et noe reservepreget Everton. Laget har en dyktig manager i Tony Mowbray .

Heller ikke Blackburn har sikret seg noen altfor kjente navn. De har dog sikret seg Jacob Davenport fra City. Dette er en lovende unggutt, som var på utlån til Burton i fjor. Han er kun 19 år, og skal være lovende. 

Vi forventer en jevn kamp, med en liten fordel hjemmelaget. H (HU på 432 rekker spillet) 

6. Bristol City – Nottingham Forest
Nottingham Forest reiser fra midt-England og sørover til stålbyen Bristol og kamp på Ashton Gate mot Bristol City.

Bristol City presterte greit, dog noe ujevnt sist sesong. 11. plass var omtrent som forventet. I sine beste stunder var laget bra, noe de viste blant annet ved å slå Manchester United ut av Ligacupen. I sommerens treningskamper har laget to seire, to uavgjorte og et tap. Blant annet 1-1 mot Premier League-laget Bournemouth. 

Hele ni nye mann er hentet inn i forkant av denne sesongen, og enda flere har forlatt dørene. Det blir med andre utskiftinger i stallen, og det er spennende å se hva nykommerne Jack Hunt, Andreas Weimann og Adam Webster kan få til. 

Nottingham Forest endte på plass nummer 17 sist sesong. Laget var 14 poeng bak Bristol City ved den anledningen. Forest har vunnet tre av fem treningskamper i sommer. Blant annet har man slått Bournemouth og spanske Malaga. Dette er sterkt. Manager Aitor Karanka har en grei tropp, og unngås store skadeproblemer kan Forest sette sitt preg på Championship. 

Forest har virkelig slått på stortrommen denne sommeren. Mange nye spillere har sluttet seg til troppen. Michael Dawson, den tidligere Hull-spilleren er et spennende kjøp. De har og Joäo Carvalho fra Benfica, og det for hele 13,2 millioner pund. Dette er klubbrekord. Svært spennende blir det å se hva 21-åringen kan utrette. 

Vanskelig kamp å tippe. Med tanke på hva Forest har sikret seg av spillere gir vi dem sjansen. Vi tror på avgjørelse i denne kampen. HB

7. Preston – Queens Park Rangers
Queens Park reiser opp fra hovedstaden til Preston, og kamp mot hjemmelaget på Deepdale Stadium. Preston klart bedre enn gjestene sist sesong. 

Preston gjennomførte en fin sesong i fjor. Den litt kjedelige sjuendeplassen var fasiten. En plassering og to fattige poeng manglet for å få spille kvalik om den tredje og siste plassen i Premier League. Preston har matchet tøft i sommerens kamper, med blant annet 2-2 mot West Ham og et 2-3-tap for Burnley. Manager Alex Neil sine gutter kan nok lukte på en fin plassering igjen, med litt flyt underveis. 

Preston har hentet et par spillere, men ingen kjente navn. De har brukt svært lite penger, og stoler på at store deler av fjorårets lag gjennomfører en ny fin sesong.

Hovedstadsklubben QPR var ikke veldig bra sist sesong. Plass 16 etter endt sesong, var under forventningene. Laget var riktignok aldri i fare for nedrykk, men de var også et hav etter toppen av tabellen. QPR har vunnet tre av fire kamper i oppkjøringen mot svak motstand. Dessuten spilt de 3-3 mot Hoffenheim. Den tidligere Manchester United treneren og engelske landslagssjefen Steve McClaren har en tøff jobb foran seg På Lofthus Road. 

QPR har nesten ikke gjort noe på overgangsmarkedet denne sommeren. Kun tre nye spillere inn, alle ukjente. Noen fler har tatt turen ut dørene, men først og fremst er det Jamie Mackie og Jack Robinson som vil bli savnet. Selv om vi aldri har vært noe stor fan av førstnevnte på fotballbanen. 

Vi tror QPR må returnere uten poeng til hovedstaden, og spiller bare et tegn her. H

8. Birmingham City – Norwich
Som i kamp nummer tre på kupongen, får vi en ny kamp fra Birmingham. Hjemmelaget tar i mot Norwich på St. Andrews Stadium i midt England. To lag som skuffet litt i fjor.   

Birmingham avsluttet sist sesong på 16. plass. Det skilte bare fem poeng ned til nedrykk. Laget har prestert ujevnt i sommerens treningskamper, med 1-1 mot Premier League-laget Brighton som det beste resultatet i generalprøven sist helg. Velkjente Gary Monk får nok en tøff jobb denne sesongen.  Birmingham er veldig avhengig av å unngå suspensjoner og skader i en litt tynn tropp. 

Fire-fem nye er ankommet, men ingen av disse er noe kjente navn foreløpig. Kristian Pedersen fra Danmark er hentet inn. 

Norwich endte på 14. plass sist sesong. Presterte litt ujevnt, men bra på sitt beste. Alexander Tettey hadde en grei sesong og blir spennende å følge i årets sesong også. Norwich har vunnet tre av fem treningskamper i sommer, men tapte generalprøven sist helg med 0-1 for League One-klubben Charlton. 

Norwich har virkelig vært aktive på overgangsmarkedet. Hele 12 spillere rapporteres hentet. Ut av dørene har det gått akkurat samme antall. Tim Krul, mannen som hadde suksess med Nederland i VM 2014, er hentet inn. Det har kommet inn spillere fra både Tyskland og Spania. Det blir meget spennende å følge Norwich denne sesongen. 

Åpen kamp på St. Andrews. Vi sjanser med HB (HUB på 432 rekker spillet) 

9. Wigan – Sheffield Wednesday
Sheffield Wednesday tar den korte turen til Wigan og møtet med hjemmelaget på DW Stadium.   

Wigan er klar for Championship igjen etter å ha rykket opp som seriemestere i League One sist sesong. Vi ser for oss en sesong på det jevne, trolig i midtsjiktet på tabellen. Wigan har 1-1-1 i oppkjøringen til sesongen, og tapte generalprøven sist helg med 0-3 for Skotske Rangers. Laget var gode i fjor, men vi har dog vondt for å se Wigan som en opprykkskandidat. 

Ikke mange spillere er hentet, men fire-fem menn har kommet inn. Ingen er noe særlig kjente. Ut dørene har det dog gått betraktelig flere. Over ti spillere har forlatt dørene.   

Sheffield Wednesday var på det jevne sist sesong. Til slutt sa fasiten plass nummer 15 på tabellen. Onsdagsklubben har en seier og to tap i sommerens privatkamper. I siste kamp tapte laget generalprøven før seriestart med 1-3 for Villareal. Manager Paul Cook sine gutter klarer seg nok i comebacket i Championship. 

Laget har tatt opp hele syv spillere fra U23-laget denne sommeren. Det liker vi. Ved siden av dette er det ikke mange nye fjes i Wednesday-garderoben. 

Vi satser på at hjemmebanefordel gir Wigan en fin start på comebacket i Championship og spiller H.

10. Brentford – Rotherham
Griffin Park er arenaen når Rotherham gjester Brentford i kupongens kamp nummer 10. Brentford med en fin sesong i Championship i fjor, Rotherham nyopprykket fra League One. 

Brentford var veldig positive sist sesong. En flott niendeplass, faktisk bare seks poeng bak en plass i kvalikspill for opprykk til Premier League. Laget tapte bare tre av 23 på eget gress på Griffin Park. Brentford kan vise til 2-1-0 på tre oppkjøringskamper. Det ble tap i siste kamp før seriestart med 1-2 for Premier League-klubben Watford. Brentford kan være en outsider denne sesongen. 

Ezzi Konsa er hentet inn fra Charlton. Fire-fem nye er det å se i Brentford-drakten, men de store signeringene har uteblitt. 

Rotherham tok steget opp fra nivå tre i England. Laget endte på fjerdeplass i League One, og rykket opp etter kvalikspill. Rotherham har 2-1-1 i oppkjøringen til seriestart. Manager Paul Warne vil nok få en tøff jobb, og ny kontrakt er trolig det mest realistiske målet. 

Rotherham har vært aktive på overgangsmarkedet. De har hentet inn flere spillere. Men også her er det få kjente spillere.

Vi tror Brentford tar dette, og nøyer oss med et tegn H. 

11 Coventry – Scunthorpe United
Kupongens to siste kamper er hentet fra League One, som er nivå tre i det engelske ligasystemet. Den gamle gjengangeren fra tippekampenes morgen Coventry tar imot Scunthorpe på Ricoh Arena. 

Coventry har vært i fritt fall lenge. Den gamle storklubben med en mengde sesonger i toppdivisjonen, falt helt ned på nivå fire før sist sesong. Etter kvalikspill rykket Coventry opp, og kanskje ser man starten på en ny tid. Laget har dog tapt alle sine tre kamper i sommer. Manager Mark Robins, som selv spilte i Manchester United har en tøff oppgave foran seg.

Scunthorpe gjennomførte en fin sesong i League One i fjor. Laget havnet på femteplass, men måtte fire i kvalikspillet om den siste plassen for opprykk. Laget har tapt to, og vunnet en i sommerens treningskamper. Vi ser ikke bort ifra at manager Nick Daws kan styre Scunthorpe skuta i retning av opprykkskampen.

Vi synes dette er åpent, med en liten fordel til gjestene. UB (HUB på 432 rekker spillet) 

12. Portsmouth – Luton
i kupongens siste kamp tar Luton turen ned fra London til sør England og Fratton Park i Portsmouth. For ikke mange år siden ville dette vært et oppgjør på et høyere nivå enn League One. 

Portsmouth endte på åttendeplass i sist sesongs Championship. Laget manglet fem poeng opp til kvalikspill om den siste opprykksplassen. Portsmouth har noen av de mest hardbarkede tilhengerne på balløya, og de øyner muligheten for opprykk i år. Laget har 3-1-1 i sommerens treningskamper. Generalprøven sist helg mot nederlandske Utrecht endte uavgjort (1-1). 

Luton rykket opp fra League Two med sin andre plassering på nivå fire tabellen. Laget var bra, og scoret hele 94 ganger i løpet av sist sesong. Luton har vunnet tre, og tapt to i oppkjøringen frem mot sesongstart. Manager Nathan Jones har nok først og fremst ny kontrakt som målsetning. Det er alltid vanskelig å forutsi, hvordan et nyopprykket lag, tar et nytt nivå. 

Vi tror Portsmouth starter med seier på hjemmebane og spiller H

96-rekkeren: 
1.
Ranheim – Rosenborg UB
2. Sheffield United – Swansea City HUB
3. West Bromwich – Bolton H
4. Millwall – Middlesbrough UB
5. Ipswich – Blackburn H
6. Bristol City – Nottingham Forest HB
7. Preston – Queens Park Rangers H
8. Birmingham City – Norwich HB
9. Wigan – Sheffield Wednesday H
10. Brentford – Rotherham H
11. Coventry – Scunthorpe United UB
12. Portsmouth – Luton H


432-rekkeren: 
1.
Ranheim – Rosenborg UB
2. Sheffield United – Swansea City HUB
3. West Bromwich – Bolton H
4. Millwall – Middlesbrough UB
5. Ipswich – Blackburn HU
6. Bristol City – Nottingham Forest HB 
7. Preston – Queens Park Rangers H
8. Birmingham City – Norwich HUB
9. Wigan – Sheffield Wednesday H
10. Brentford – Rotherham H
11. Coventry – Scunthorpe United HUB
12. Portsmouth – Luton H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør