Foto: Nick Potts

Chelsea får det tøft mot United

Vi tror United har best seierssjanse i søndagens toppoppgjør på Stamford Bridge. Sjekk våre tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Senegalesisk fest i Newcastle og Istanbul
Oddstips 2: Atletico Madrid vinner
V5 Sørlandet: (kommer)

Søndagens tuppekupong består av storoppgjøret mellom Chelsea og Manchester United, tre kamper fra La Liga, storkampen mellom Milan og Napoli fra Serie A, tre kamper fra fransk Ligue, en kamp fra belgisk toppserie, to kamper fra gresk toppserie og Bundesligakampen mellom Kaiserslautern og Köln. Bonuspotten gikk på lørdagens meget vanskelig kupong og er dermed ikke på mer enn 360 000 kroner denne søndagen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Chelsea - Manchester United
Nytt skuffende resultat for Chelsea borte mot Swansea tirsdag, selv om laget utlignet tre minutter på overtid til tross for at laget var redusert til ti mann. Det var faktisk Chelseas femte poengdeling på de åtte siste ligakampene. Med rekken 2-5-1 har avstanden til tetduoen Manchester City og Manchester United økt til tolv poeng. Til Tottenham på tredjeplass er det sju poeng opp. Hjemme på Stamford Bridge står Chelsea med 7-1-3. John Terry rekker heller ikke søndagens kamp, da er det trolig duket for Gary Cahill fra start. Ashley Cole er suspendert etter å ha blitt utvist mot Swansea. Didier Drogba og Samolon Kalou er fortsatt opptatt med Afrikamesterskapet, mens Ramires og John Obi Mikel er skadet. Frank Lampard er usikker.

Manchester United vant komfortabelt 2-0 hjemme mot Stoke tirsdag, men etter Citys 3-0 seier hjemme mot Fulham lørdag kveld må laget ha tre poeng for igjen å komme a poeng med byrivalen. Etter to strake tap rundt årsskiftet har United slått tilbake med tre strake seire. Søndag returnerer Ashley Young etter seks ukers skadefravær, mens Tom Cleverley returnerer etter tre måneders fravær. Også Wayne Rooney og Nani er friskmeldt, mens keeper Anders Lindegaard blir borte en måned. David De Gea har slitt med en liten skade, men er trolig klar. United står med solide 8-2-1 på bortebane.

Det står 6-3-0 på de ni siste tilsvarende oppgjørene. Søndag sliter Chelsea med sentrale fravær igjen og formen er slett ikke på topp. Vi tror ikke godtgående United taper denne kampen, men poengdeling kan absolutt ikke utelukkes. UB.

2. Atletico Madrid - Valencia
Diego Simone har hatt eventyrlig suksess som Atletico-trener og Madrid-laget har tatt ti poeng på fire kamper etter at Simeone tok over. Poengdelingen kom borte mot hjemmesterke Malaga. To sterke borteseire på rappen nå og ingen baklengsmål siden Simeone overtok. Spissen Falcao er i knallform og har scoret fem mål på de siste tre kampene. Atletico har avansert til sjuendeplass på tabellen og har sju poeng opp til Valencia før denne kampen. Både Diego og Gabi er tilbake og Simeone har stort sett fullt mannskap til disposisjon. 6-3-1 er tallene hjemme.

Valencia holder altså den svært viktige tredjeplassen med sine 36 poeng og har fem poeng ned til Levante på fjerdeplass. Var ute i en tøff semifinale hjemme mot Barcelona i Copa del Rey onsdag og returkampen venter allerede til uken. Ligaformen er imidlertid svak om dagen, ingen av de fire siste er vunnet (0-3-1). Borte står Valencia 4-4-2. Forsvarsspilleren Ricardo Costa er suspendert etter rødt kort sist (men har kun spilt tre kamper fra start). Midtbanespillleren Sofiane Feghouli må også sone karantene etter å ha fått sitt femte gule kort sist (har spilt tolv kamper fra start).

Hjemmelaget er i kanonform og er sterke hjemme i Madrid. Valencia er ikke i sin beste form, og har en tøff kamp mot Barcelona i beina. Dette må være en topp sjanse for revitaliserte Atletico Madrid som får vår tillit både på tippekupongen og oddskupongen denne søndagen. H.

3. Zaragoza - Rayo Vallecano
Ni poeng opp til sikker plass for tabelljumbo Real Zaragoza som ikke har fått noen effekt av trenerbyttet. Seierløs på de siste tretten seriekampene (0-3-10) og det blir det naturligvis nedrykk av. 18 serierunder gjenstår og hjemmelaget må nok vinne halvparten av disse for å overleve. Men til tross for kun to poeng på de fire siste, har det vært ørsmå tegn til bedering. 2-3-4 er tallene på eget gress. Nykommerne Apono og Dujmovic er begge startaktuelle søndag, spissen Aranda er tilbake etter skade.

Etter to strake seire er det blitt to strake ettmålstap for Rayo Vallecano. Hadde minst fortjent ett poeng hjemme mot Athletic Bilbao sist helg, men sløste med sjansene. Ligger på 15. plass med 22 poeng og det er kun to poeng ned til Villarreal under streken. Borte viser tallene 3-3-4. Spissen Raul Tamudo rekker ikke kampen.

Hjemmelaget er i desperat poengnød og kanskje kommer det en svært sjelden trepoenger søndag, men bunnlag blir man som kjent ikke rik av å spille på. HUB.

4. Sevilla - Villarreal
Møte mellom to av sesongens store skuffelser i La Liga. Sevilla ligger som nummer elleve på tabellen med sine 26 poeng og har fem poeng opp til Levante på fjerdeplass, men samtidig ikke mer enn seks poeng ned til Villarreal under streken. Formen er elendig med 0-2-4 på de seks siste seriekampene. Hjemme i Sevilla leverer laget brukbart med 5-2-3.

Villarreal har hatt en fæl sesong. Ble det første spanske laget i historien som gikk gjennom et gruppespill i Champions League uten å få et eneste poeng. Men nå er det tegn til bedring. 1-2-1 på de fire siste. tapet kom borte mot meget formsterke Atletico Madrid. Sist helg ble det et sterkt og fortjent poeng hjemme mot Barcelona. Ligger tredje sist og på nedrykksplass, men har kun ett poeng opp til Racing Santander over streken. 17 av 20 poeng er tatt hjemme, borte er det helt natta (0-3-7).

Det står 4-0-1 på de fem siste tilsvarende. HUB.

5. Milan - Napoli
Et skaderammet Milan tapte kanskje ikke så uventet onsdagens batalje borte mot Lazio på Olympiastadion i Roma. Det var svært lite å si på at Lazio vant og Milan leverte en svært skuffende forestilling. Dermed er det fortsatt ett poeng opp til serieleder Juventus (som fikk sin kamp mot Parma utsatt og således har en kamp tilgode). Før onsdagens tap i Roma stod Milan med seks strake seire. Hjemme på San Siro står laget med sterke 7-2-1. Ni spillere er uaktuelle søndag (Boateng, Cassano, Pato, Yepes, Merkel, Strasser, Gattuso, Aquilani og Flamini). Ser ut til å stille noenlunde samme startellever som mot Lazio.

Napoli har opplevd suksess i Champions League, men det går betydelig tyngre i Serie A. Meget skuffende 0-0 kamp hjemme mot Cesena onsdag og med 30 poeng er laget nummer sju, hele tretten poeng bak Milan. 3-4-3 er brukbare tall på bortebane, det er hjemme i napoli laget har sviktet mest (4-5-2). Lavezzi returnerer etter karantene, og Napoli har ingen spillere verken skadet eller suspendert.

Det står 6-4-0 på de ti siste tilsvarende. Milan sliter med svært sentrale fravær nå og var svake onsdag. Vi sitter med en følelse av at kapable Napoli kan få noe ut av denne kampen. Kampen blir tendenstrukket på tippekupongen på grunn av tidlig kampstart. Folkerekka viser 65 - 20-15. Vi håper da det holder med HU.

6. Kaiserslautern - FC Köln
Hjemmelaget ligger på den utsatte kvalifiseringsplassen etter fem strake poengdelinger og ni kamper på rad uten seier. Med 18 poeng er det kun to poeng opp til Hertha Berlin over streken. Svake 2-4-3 på hjemmebane. Fem spillere befinner seg på skadelisten.

Ståle Solbakkens Köln ledet lenge 1-0 hjemme mot sterke Schalke sist helg, men endte opp med å tape 1-4. 40 baklengsmål er det kun jumbo Freiburg som straffer (42). Tre strake tap nå og med 21 poeng er det altså kun tre poeng ned til søndagens motstander. Meget viktige Lukas Podolski er blitt skadet og blir trolig ute en måned. Forsvarsspilleren Miso Brecko soner karantene. Amman Jemal er opptatt med Afrikamesterskapet.

Det står 7-4-0 på de elleve siste tilsvarende og når bortelaget er uten sin klart viktigste spiller, så bærer dette i retning Kaiserslautern. H.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

7. Club Brügge - Beerschot
To strake seire for Brügge som har sju poeng opp til serieleder Anderlecht. Ligger a poeng med Gent som innehar andreplassen. Mushaga Bakenga er som kjent hentet fra Rosenborg, mens Nabil Dirar er solgt til Monaco. 8-1-2 er tallene hjemme i Brügge.

Germinal Beerschot holdt serieleder Anderlecht til 0-0 hjemme lørdag. Formen viser 1-2-3 på de siste seks seriekampene og det er på hjemmebane laget har sin styrke (5-6-1). Borte er tallene svake 2-2-7. Ligger på niendeplass med 29 poeng, men det er åtte poeng opp til sjetteplass som gir plass i sluttspillet. Med tolv poeng ned til streken, ligger laget litt i ingenmannsland.

4-0-1 på de fem siste tilsvarende og dette ser ut som en grei hjemmeseier. H.

8. PAOK Thessalonoki - Olympiakos
Toppkamp i gresk Super League mellom lag nummer tre og lag nummer to på tabellen. Hjemmesterke PAOK ligger på tredjeplass med sine 35 poeng, men har åtte poeng opp til Olympiakos på andreplass og tretten poeng opp til serieleder Panathinaikos. Meget sterk 2-0 seier borte mot AEK Athen sist søndag. Formen er strålende med 7-3-0 på de siste ti seriekampene, hjemme står laget med sterke 7-2-1.

Olympiakos har altså fem poeng opp til serieleder Panathinaikos når elleve serierunder gjenstår. 8-2-2 på hjemmebane og 5-2-2 på bortebane. Kun ett poeng er tatt på de to siste bortekampene, hjemme er de fire siste vunnet.

Det står 2-2-0 på de fire siste tilsvarende og hjemmelaget taper neppe denne gang heller. HU.

9. Xanthi - Aris Thessaloniki
Kamp på øvre tabellhalvdel i gresk Super League, mellom Xanthi på femteplass og Aris på åttendeplass. Seriesystemet er slik i Hellas at vinneren går til Champions League, mens det spilles en egen playoff mellom lag to til fem og en plass i Champions League-kvalifiseringen og to Europa League-plasser.

Etter en fantastisk rekke med 7-3-0 på de siste seriekampene, måtte Xanthi gi tapt borte for OFI Kreta lørdag. Sterke Olympiakos ble slått 1-0 hjemme nest sist. Ofi på sjetteplass ligger a poeng med Xanthi, så laget må holde koken oppe for å holde seg inne på playoff. Solide 5-2-2 på eget gress.

Aris på åttendeplass har ikke mer enn fire poeng opp til Xanthi på den viktige femteplassen, men har som de fleste greske lag sin styrke på hjemmebane (4-3-2). Borte står laget med 2-4-4. Formen er bra med 3-2-0 på de siste fem seriekampene.

Det står 1-4-2 på de sju siste tilsvarende oppgjørene. Begge lag viser flott form for tiden, og her dekker vi fullt ut. HUB.

10. Sochaux - Lille
Med fattige to poeng på de åtte siste seriekampene ser det tungt for Sochaux. Er nest nederst på tabellen med sine 19 poeng, men det er ikke mer enn ett poeng opp til Caen over streken. Vi må helt tilbake til 6. november for å finne siste seier, den kom til gjengjeld hjemme mot sterke Lyon (2-1). Hjemmestatistikken for øvrig viser 3-2-5. Spissen King Osanga er hentet fra Tunisia. Ryad Boudeboz, Teddy Richert og Rafael Diaz er skadet.

Godtgående Lille ligger på tredjeplass, men det er åtte poeng opp til serieleder Paris Saint Germain. Til Montpellier på andreplass er det fire poeng opp. Bortetapet mot Marseille for tre uker siden (0-2) er fortsatt lagets eneste tap denne sesongen. Borte står laget med 4-5-1. Marko Basa og Tulio de Melo sliter med skader.

Det står 1-5-0 på de seks siste tilsvarende oppgjørene og faren for poengdeling er selvsagt tilstede. UB.

11. Caen - Auxerre
Caen har totalt mistet formen og står med skrøpelige 0-2-6 på de åtte siste seriekampene. Det har sendt laget ned på 17. plass og med 21 poeng, er det kun ett poeng ned til Sochaux og Auxerre som begge er under streken med 19 poeng. Fire spillere sliter med skader. Hjemme står Caen med 3-1-6. Spissene Pierre Andre Frau og M'baye Niang har vært siden før jul, men er begge ventet tilbake i kveld.

Det er ikke særlig mye bedre stilt for Auxerre som kun har kapret ett poeng på sine fire siste seriekamper. Laget som ble nummer tre i Ligue 1 for to sesongen siden, kjemper altså nå fo eksistensen på dette nivået. Bortetallene er svake 0-4-6. Georges Mandjeck er ankommet fra Rennes.

Hjemmelaget har vunnet de to siste tilsvarende, og bør ha en sjelden god mulighet til å ta tre poeng, og komme tilbake på vinnersporet i kveld. H.

12. Marseille - Lyon
En av de store forhåndsfavorittene, Marseille, har for alvor fått opp dampen og står med 6-1-0 på de sju siste seriekampene. Men grunnet en meget svak start på sesongen for Didier Deschamps gutter, er ikke Marseille bedre enn nummer fem. Med 37 poeng er det ni poeng opp til serieleder PSG. 6-4-1 er tallene hjemme i Marseille. Andre og Jordan Ayew er fortsatt opptatt med Afrikamesterskapet. Andre-Pierre Gignac, Stephane Mbia og Billel Omrani er ute med skader.

Lyon er på plassen foran Marseille med sine 38 poeng. 3-2-0 på de fem siste seriekampene, men de to siste borte er tapt. Toppoppgjøret mot Montpellier endte med 0-1 tap, tilsvarende sifre ble det borte mot Valenciennes. Lyon har ikke bedre enn 4-1-6 på bortebane. Remy Vercoutre og Dejan Lovren er skadet.

Det står 3-1-1 på de fem siste tilsvarende oppgjørene og hjemmelaget viser klart best form. Vi tror seiersrekken fortsetter for hjemmelaget. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 05.02.2012 16:55
1. Chelsea - Manchester Unit U B
2. Atletico Madrid - Valencia H
3. Real Zaragoza - Rayo Vallecano H
4. Sevilla - Villarreal H U B
5. Milan - Napoli H U
6. Kaiserslautern - Köln H
7. Club Brugge - Beerschot AC H
8. PAOK Thessaloni - Olympiakos H U
9. Xanthi - Aris Thessaloni H U
10. Sochaux - Lille U B
11. Caen - Auxerre H
12. Marseille - Lyon H

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 05.02.2012 16:55
1. Chelsea - Manchester Unit U B
2. Atletico Madrid - Valencia H
3. Real Zaragoza - Rayo Vallecano H U B
4. Sevilla - Villarreal H U B
5. Milan - Napoli H U
6. Kaiserslautern - Köln H
7. Club Brugge - Beerschot AC H
8. PAOK Thessaloni - Olympiakos H U
9. Xanthi - Aris Thessaloni H U B
10. Sochaux - Lille U B
11. Caen - Auxerre H
12. Marseille - Lyon H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør