Foto: Sang Tan/AP

Chelsea vinner ikke i år

Chelsea skal ha europeisk suksess denne sesongen, det kan bety at seriemesterskapet glipper.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Nettavisens odds- og travmagasin Sportspill.nogir deg tabelltips og vurdering av samtlige lag i Premier League frem mot seriestart 14. august.Klikk herfor å se tabelltipset og de øvrige klubbomtalene.

Historie: Chelsea ble grunnlagt i 1905, og vant ligaen for første gang i 1955. Det tok 50 år før neste triumf kom i 2005, men de fulgte den gang opp med et mesterskap året etter. Det ble et nytt seriemesterskap sist sesong. Klubben har seks triumfer i FA-cupen og har vunnet ligacupen fire ganger. Chelsea har også vunnet cupvinnercupen to ganger.

Stadion: Stamford Bridge (41 841)


Vis større kart

Billetter: Nettbestilling

Manager: Carlo Ancelotti (51 år)
Italieneren Carlo Ancelotti spilte for Parma, Roma og Milan som midtbanespiller, og fikk 17 landskamper for Italia før han ble manager for Reggiana i 1995. I 1996 tok han over Parma før han var sjef for Juventus fra 1999 til 2001. Fra 2001 var han manager i Milan, og var treneren til Milan i deres legendariske kamp mot Liverpool i Istanbul. Han fikk hevnen to år senere da han ledet sitt lag til seier i den gjeveste cupen i Europa, mot samme lag i finalen. Han tok over Chelsea før forrige sesong og ledet laget til seriemesterskap. Han har vunnet 70,9 prosent av sine kamper som Chelsea-sjef.

Keeper: Cech og Hilario
Petr Cech er den klare førstekeeperen i Chelsea, og den 28 år gamle tsjekkeren med hjelm har 70 landskamper for sitt hjemland. Han har likevel vært plaget med skader, og vil ikke starte de første kampene for sitt lag i årets sesong. Det betyr at den erfarne portugiseren Henrique Hilario vil vokte buret for Chelsea, med engelske Ross Turnbull på benken. Ingen dårlig erstatning, men heller ikke den gigantiske tilstedeværelsen som man får fra Cech. Bak disse igjen kommer den nyinnkjøpte målvakten Matej Delac, som med sine 17 år har 9 kamper for aldersbestemte lag for Kroatia.

Forsvar: Englands beste
Bakerst på banen har Chelsea Ashley Cole, som med sine 82 landskamper for England begynner å bli en av de mest meritterte engelske spillerne som er aktive. Etter at han nå er ferdig med skilsmisse, og fokus på helt feil ting så er alt klart for at 29-åringen kan ha nok en god sesong. Serberen Branislav Ivanovic er en klassespiller som kom på årets lag som høyreback i England. Den portugisiske midtstopperen Ricardo Alberto Silveira de Carvalho er en av verdens beste midstoppere. Ved siden av ham er en annen midtstopper det oser klasse av: John Terry. Skulle ikke det være nok kan Chelsea trylle fram brasilianeren Alex.

Høyrebacken Jose Bosingwa har vært mye skadet, og med formen til Ivanovic er det vanskelig å se at han kan kjempe seg inn igjen på laget, selv om portugiseren utvilsomt er en god spiller. Hans landsmann Paulo Ferreira har også vært mye ute av laget og selv med 62 landskamper kan det være en vei fram til førstelaget.

Bak disse igjen jager ungguttene Patrick van Aanholt (4 U21-kamper for Nederland), Sam Hutchinson (4 kamper for U19 for England), Michael Mancienne (21 kamper for Englands U21-lag) og Jeffrey Bruma (9 kamper for U21 for Nederland).

Chelsea har et forsvar de fleste andre lag ville kuttet av seg høyrearmen for.

NB! Denne saken ble skrevet før det var klart at Ricardo Carvalho gikk til Real Madrid. Vi mener fortsatt at Chelsea kan skryte av det beste forsvaret i Premier League, dog med en mindre backup.

Midtbane: Lampard og gjengen
Midt på banen er Frank Lampard hjernen og hjertet for et Chelsea-lag som også her svømmer i talent. Joe Cole er borte og har blitt erstattet av den kreative Yossi Benayoun. På papiret kan det være et minus, men Benayoun fikk aldri de store sjansene hos Rafael Benitez i Liverpool. Muligens er begge lag styrket av byttet.

Sammen med Lampard har Chelsea Michael Essien, John Obi Mikel, Florent Malouda og Yuri Zhirkov har Chelsea en strålende midtbane. Unggutten Nemanja Matic vil også kjempe om en plass på laget kommende sesong.

Det er dog selv slik at om Chelsea i utgangspunktet har få midtbanespillere på papiret så vil flere av spillerne som omtales under angrepsspillere også være aktuelle for det man tradisjonelt har oppfattet som midtbane, men man er det et sted Chelsea er skadeutsatt så er det midt på banen.

Det er muligens derfor Chelsea henter brasilianeren Ramires. Siden han ikke har skrevet under for klubben er han ikke med i vår vurdering.

Angrep:
Foran på banen er Chelsea godt besatt med målhundene Didier Drogba og Nicolas Anelka, som nok krever sin manager å holde styr på. I tillegg har man offensive Salomon Kalou som jager bak spissene.

Unggutter jager også bak. Franske Gaël Kakuta, engelske Daniel Sturridge, italieneren Fabio Borini og argentineren Franco Di Santo er alle svært merriterte for sine respektive land på U-nivå.

Har Anelka klart å glemme årets VM (med såpass mange «skandaler» rundt seg i karrieren er det ingen grunn til å tro at Anelka bare fortsetter med å banke inn mål og glemmer alt styret) og Drogba fortsetter der han har vært så vil Chelsea fortsette med å bøtte inn mål. Med såpass mye talent på benken er det også håp for både fremtid og nåtid for Chelseas angrep.

Stall: Skulle det virkelig skjære seg for Chelsea skademessig må man kanskje se til ungdomslaget og hente opp midtbanespillerne Jack Cork (26 kamper for aldersbestemte lag i England), Jacob Mills (21 kamper for aldersbestemte lag) eller Michael Woods (28 kamper for aldersbestemte lag). Det er ellers svært godt besatt bak på banen for Chelsea og i angrepet er det nok å ta av skulle både Drogba og Anelka bli skadet.

Oddsen: Tipp på Langoddsen her

Spillere inn: Yossi Benayoun (Liverpool, 5 millioner pund), Matej Delac (Inter Zepresic 2,7 millioner pund)

Spillere ut: Miroslav Stoch (Fenerbache, 4,9 millioner pund), Michael Ballack (Bayer Leverkusen), Joe Cole (Liverpool), Juliano Belletti (Fluminese)

Vurdering: Chelseas manager har fått en klar beskjed fra sin eier: Vinn Champions League. Det er den største grunnen til at vi tipper Chelsea ned fra toppen på tabellen. Det er veldig få lag som klarer å ri begge hester ned i solnedgangen, og i og med at det er en del andre lag som er betraktelig styrket før årets sesong tror vi Chelsea vil slite noe mer i årets sesong enn den forrige. Selv om dette er Premier League-tips så vil vi også legge hodet på hoggestabben og si at Chelsea er favoritt til Champions League, selv om «The Chosen One» er i Real Madrid. Vi er også usikre på om midtbanen kan tåle skader, men det er samtidig ikke sikkert at Chelsa får skader på midtbanen...

Vi tipper: 3.plass

Offisell hjemmeside: http://www.chelseafc.com/

Norsk supporterside: http://www.chelsea.no/

Tipping: Her kan du levere tippekupongen på nett

Klassisk Youtube-øyeblikk:

Viktig for deg som tipper: Chelsea lager mange mål. I fjor banket de inn 103 mål på 38 kamper. De vant også 17 av 19 kamper på hjemmebane. Handikapspill med Chelsea kan være gode spill.

Mobilspill: Slik kan du levere spill på mobilen

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør