Noen Arsenal-fans som gleder seg til å se denne mannen på Emirates?
Noen Arsenal-fans som gleder seg til å se denne mannen på Emirates? Foto: Ricardo Mazalan (Ap)

Costa Rica trives mot europeere

Costa Rica har så langt vært med på å eliminere tre lag fra Europa, og tar sikte på sin fjerde skalp i kveld.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagstips:
Oddstips 1: Snipp, snapp, snute for Belgia
Dagens dobbel: Nye Drillos fosser videre
Tippekupongen: Kvartfinalene preger tippekupongen
V75 Bergen: Lørdag er det Broadway som gjelder
V5A Bergen: Westergaard innleder på Parken

Det er naturlig nok de to siste VM-kvartfinalene som preger dagens langoddsprogram, men det er spennende kamper fra Oddsen-ligaen og Allsvenskan også.

Nederland - Costa Rica, U 3,95

Dagens VM-langskudd

Nederland – Costa Rica U


Luis van Gaal har fått mye skryt for taktiske triumfer så langt i mesterskapet. Mye av det er fortjent, men samtidig er det verdt å merke seg at de beste prestasjonene har kommet når de har vært underdog. Mot Spania og mot Chile kunne de ligge bakpå og satse på kontringer, det kan de neppe i dag.

Måtte havne under
Mot Mexico begynte de å spille først etter de hadde havnet under i andre omgang. Sneijder har slitt i åpningen av VM, men skåringen hans var meget viktig. Vi skal ikke bruke spalteplass til å diskutere Robben her, men det hadde ikke vært ufortjent om det gikk til ekstraomganger i denne kampen.

Vi kan vente oss et Nederland som går meget hardt ut fra start i jakten på scoring, så får vi se om de har flere ideer om målene uteblir.

Nevnte Sneijder har fått en ryggskade som plager han, men de håper han rekker denne kampen. Samtidig er Nigel de Jong ute for resten av VM. Leroy Fer er også på skadelisten. Det betyr at Luis van Gaal kan komme til å stille med denne startoppstillingen:

Cillessen - Vrij, Vlaar, Indi - Janmaat, Wijnaldum, Blind, Kuyt - Sneijder - Robben, van Persie.

Mange skalper i dødens gruppe
Costa Rica har imponert så til de grader, og vant dødens gruppe med syv poeng. Det i seg selv er VMs kanskje største sensasjon. De vant fortjent mot Uruguay og Italia, og så ikke ut til å tape mot England i siste kamp. Det er meget, meget sterkt.

Det er det solide forsvarsspillet som skal ha mesteparten av æren for det. De har sluppet inn kun to mål så langt i mesterskapet og er i tillegg giftige nok fremover til å kunne avgjøre kampene der.

Joel Campbell er en av VMs beste når han er feilvendt, og det blir han nok ofte i kamp mot tøffe nederlendere i dag. Hans bidrag til å holde ballen i laget mens andre flytter opp har vært gull verdt i veldig mange situasjoner for Costa Rica.

Supermålvakten Keylor Navas er tvilsom til kampen, men starter nok om det er fysisk mulig. Solide Oscar Duarte er suspendert.

Forventet lagoppstilling er: Navas - Gamboa, Umana, Gonzalez, Acosta, Diaz - Ruiz, Borges, Tejeda, Bolanos - Campbell.

At Nederland vurderes som favoritt til 1,40 i odds er smått ubegripelig med tanke på prestasjonene så langt. Nederland har mer kvalitet, men Costa Rica har slått bedre lag enn Nederland så langt. U til 3,95 vurderes som sannsynlig og blir dagens langskudd fra fotball-VM.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus