Molde er én av storfavorittene vi garderer i jakten på store tippepremier.
Molde er én av storfavorittene vi garderer i jakten på store tippepremier. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Cupbomber gir kjempepremier

Favorittfall på tippekupongen vil sette bonuspotten på 4 millioner kroner i fare.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips 1:  
Ny nedtur for Brann
Oddstips 2:  Måltørke for England-spisser1
Langskudd:  Tippeligalag i trøbbel
V4/V5 Jägersro:  Ny galoppsuksess?
V76 Bjerke:  Bonuspott med yankee

Onsdagens tippekupong består av åtte kamper fra fjerde runde i cupen, ett oppgjør i OBOS-ligaen, én match i 3. divisjon og to kamper fra U21-EM. Alle kampene spilles i kveld, og spillstopp er kl 17.55.

Dette er en kupong med mange store favoritter. Premiene vil bli svært lave dersom alle favorittene skulle vinne, og vi har derfor gardert flere av dem i håp om at det skal komme noen bomber.

Bonuspotten har steget til pene fire millioner kroner. Den utbetales dersom én spiller er alene om å ha 12 rette.

1. Brann – Sarpsborg
Brann slet voldsomt med Vard Haugesund i runde to av cupen, men tok en overbevisende 4-1-seier borte mot Bryne forrige runde.

Spillet var imidlertid langt fra imponerende i hjemmematchen mot Sogndal i serien i helgen. Det som skulle være kampen der Brann etablerte seg som et stabilt topplag og en seriøs utfordrer til serielederen endte med bedrøvelige 0-4-forestilling.

I tillegg pådro tre spillere seg skader i løpet av kampen. Fredrik Knudsen fikk en smell i hodet og mister trolig cupkampen. Marcus Pedersen og Kasper Skaanes skadet ankelen og kan være ute i flere uker.

En nedtur på alle plan for Lars Arne Nilsen, som ellers har fått en fin start på karrieren som trener i klubben.

 I tillegg til de nye på skadelisten, må han også klare seg uten Eirik Birkelund, Piotr Leciejewski og Kristoffer Barmen i kveld, men Jakob Orlov og Erlend Hanstveit er tilgjengelige.

Sarpsborg kom helt til semifinalen forrige sesong og har feid unna all motstand i de tre første rundene i år.

Østfoldingene yppet seg tidvis mot RBK på hjemmebane i helgen, men var ikke effektive foran serielederens mål og tapte 0-2. Ble dermed liggende på niendeplass i Tippeligaen. På bortebane er det bare blitt ett tap (2-3-1).

Amin Askar er berettiget for spill i kveld til tross for at han er eid av Brann. Joachim Thomassen, Tom Erik Breive og Martin Wiig er ute med skader.

Brann har spilt brukbar fotball på hjemmebane denne sesongen, men det var skremmende å se hvordan laget kollapset mot Sogndal søndag. Sarpsborg tar cupen meget seriøst og har gjort det bra på bortebane i år. Vi setter ugardert B her og sparer på kryssene for å dekke noen av de største favorittene.

2. Rosenborg – Tromsdalen
Rosenborg har ikke vist noen av cupmotstanderne nåde så langt, og forrige runde ble det 7-0-seier over OBOS-laget Levanger på bortebane. Trønderne har også stø kurs mot seriegull etter borteseieren over Sarpsborg i helgen, og denne RBK-utgaven fremstår som den sterkeste på mange år.

Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen mangler fortsatt for hjemmelaget, mens Stefan Strandberg betegnes som usikker.

Tromsdalen slo Bodø/Glimt hele 6-2 forrige cuprunde, men måtet ha ekstraomganger for å slå OBOS-kollega Finnsnes runden før. Laget har ikke vært i aksjon siden det overraskende tapet for Harstad 14. juni. Det var imidlertid en kamp som ble preget en tidlig utvisning, og laget var i bra form før hjemmesmellen.

Tromsdalen sliter med en del fravær til kveldens kamp. Kaptein Eirik Bertheussen soner karantene, mens skader på lagets to beste keepere gjør at 18 år gamle Theodor Nilsen trolig står i mål. Skulle han bli skadet, blir trolig Gard Rueda Trollskar (15) plassert mellom stengene. Midtbanespilleren Mathias Johnsen er på vei tilbake fra skade, men mister kveldens kamp.

Selv om U eller B hadde gjort underverker for premiene, mener vi at sannsynligheten for RBK-seier så enorm at vi ikke sløser her. H.

3. Molde - Kvik Halden
Molde har hatt en enkel vei til fjerde runde, og laget har til gode å slippe inn mål så langt i cupen.

Har spilt to seriekamper på rad uten å score mål etter 0-0 hjemme mot VIF sist. Tittelforsvarerne misbrukte flere opplagte scoringsmuligheter i den matchen, men var samtidig heldig som ikke fikk straffe og utvisning imot seg.

Fredrik Gulbrandsen, Mattias Mostrøm, Mushaga Bakenga og Joshua Gatt mangler for hjemmelaget.

Kvik holder til i Oddsen-ligaen, men har slått ut lag fra både Tippeligaen (Strømsgodset) og OBOS-ligaen (Fredrikstad) i jakten på cupfinale. Opprykksplanene fikk en real knekk i 0-2-tapet for Moss forrige serierunde. En skikkelig nedtur etter en periode med gode resultater.

Angrepsspillerne Martin Hoel Andersen (karantene) og Harold Mufoncol (skadet) er ute for Kvik.

Molde er med rette store favoritter (87 prosent på folkerekka), men dette er en av kampene vi garderer i håp om en smell. HU.

4. Odd – Åsane
Vindbjart yppet seg litt forrige cuprunde, men Odd var det mest effektive laget og vant til slutt 4-2. Forrige sesongs tapende cupfinalist har ellers hatt en enkel reise mot fjerde runde.

Ledet 3-1 hjemme mot Start forrige serierunde, men rotet bort seieren i sluttminuttene og måtte nøye seg med poengdeling. Falt dermed ned til femteplass på tabellen. 

Fredrik Nordkvelle og Jarrko Humre er ikke med i Odds tropp.

Åsane har vunnet 2-0 i samtlige tre cupkamper så langt, og to OBOS-kolleger er blitt slått ut av bergenserne. Stod med seks strake tap i serien før 1-1-kampen borte mot Jerv forrige serierunde. Ligger på den siste sikre plassen på tabellen. 

Odd skal være minst et par hakk bedre enn Åsane, men lagets bunnivå er lavere enn i fjor. Åsanes toppnivå var høyt innledningsvis på sesongen. Skulle laget ha en maksdag, er det ikke helt utenkelig med en overraskelse. HU.

5. Hønefoss – Sandefjord
Hønefoss fikk en forferdelig start på sesongen, men er ubeseiret på de siste fem kampene i serie og cup og mangler nå bare ett poeng på å klatre opp på sikker plass i OBOS-ligaen. Overrasket med borteseier over serieleder Sogndal forrige cuprunde.

Sandefjord måtte ha straffekonk for å beseire Oddsen-laget Kongsvinger forrige cuprunde, og laget imponerte heller ikke mot tilsvarende motstand i de to første rundene.

Tabelljumboen i Tippeligaen stod med ni strake tap før 0-0-kampen hjemme mot LSK sist.

Keeper Jakob Busk er opptatt med spill for Danmark i U21-EM.

Hønefoss er klart forbedret de siste ukene og har fått tilbake selvtilliten. Vi tror ikke Sandefjord klarer å vinne etter ordinær tid. HU.

6. Stabæk – Strømmen
Stabæk har hatt full kontroll de tre første cuprundene og har etablert seg som et stabilt topplag i tippeligaen. Holdt ikke normalt nivå i bortekampen mot Aalesund i helgen, og måtte nøye seg med 1-1. 

Muhamed Keita, som er blitt hentet på lån ut sesongen, er ikke klar for spill i kveld. Yassine El Ghanassy er trolig ute med skade.

Strømmen slo ut LSK forrige cuprunde og har gjort det brukbart i OBOS-ligaen så langt denne sesongen. Ble imidlertid rundspilt på av Follo i første omgang i helgen, og laget klarte aldri å hente igjen bortelagets 0-2-ledelse til tross for bedre spill etter hvilen. 

Stabæk er såpass store favoritter at det frister med en gardering. HU.

7. Kristiansund – Viking

Kristiansund slo ut Bærum med 1-0 på bortebane forrige cuprunde. Har vært involvert i målfattige kamper i serien i det siste, men laget har tatt bra med poeng og ligger på fjerdeplass i OBOS-ligaen.

Viking lå under mot Arendal til pause forrige cuprunde, men vant til slutt. Stod med to strake ettmålstap i serien før det ble en overbevisende 3-0-seier på bortebane over Glimt i helgen. Ligger nå to poeng bak VIF på bronse. 

Viking har ingen skader. Her er troppen:
Arild Østbø, Iven Austbø, André Danielsen, Indridi Sigurdsson, Anthony J. Soares, Kristoffer Haugen, Karol Mets, Joackim Jørgensen, Magne Hoseth, Vidar Nisja, Makhtar Thioune, Steinthor Thorsteinsson, Samuel Adegbenro, Zymer Bytyqi, Yann-Erik de Lanlay, Jón Dadi Bödvarsson, Suleiman Abdullahi og Veton Berisha.

Kristiansund har vært et vanskelig lag å slå denne sesongen, men vi gambler på at Viking fortsetter i samme spor som mot Glimt. B.

8. Mjøndalen – Hødd
Mjøndalen fikk en spiller utvist mot Mjøndalen i runde to, og laget måtte virkelig slite for å ta seg videre. Forrige runde ble det en overbevisende borteseier over Notodden. Har spilt uavgjort i de to siste seriekampene, og tapsrekken stoppet dermed på tre kamper. 

Vamouti Diomande er eneste skadefravær.

Hødd slo ut erkerivalen Aalesund forrige runde, men har slitt i serien etter cuptriumfen. 1-4 mot Ranheim og 1-3 mot Ulf betyr at sunnmøringene har falt ned til tredjeplass i OBOS-ligaen. Hødd ledet 1-0 til pause mot Ulf, men det raknet helt etter at keeper Aslak Falch lagde straffe og ble utvist.

Laget vant cupen i 2012, men har skuffet i NM de to siste sesongene. 

Det var ikke veldig stor forskjell på disse lagene forrige sesong, og Hødd har tatt et steg videre i år. Vi kan ikke utelukke gjestene. HU.

9. Sogndal – Jerv
Begge disse to er slått ut av cupen, og dette er et oppgjør i OBOS-ligaen. Sogndal knuste erkerivalen Brann hele 4-0 på bortebane i helgen og viste på en effektiv måte hvilken klubb som er den store sjefen i serien. Har vunnet sju kamper på rad, og det skiller hele ni poeng ned til de to nærmeste utfordrerne. 

Sogndals tropp: Stefan Hagerup, Mathias Dyngeland, Eirik Skaasheim, Taijo Teniste, Victor Grodås, Joar Tryti, Christophe Psyché, Hannu Patronen, Babacar Sarr, Rune Bolseth, Lars Christian Kjemhus, Petter Strand, Simen Brekkhus, Jim Johansen, Fredrik Flo, Robin Shroot, Kristian Fardal Opseth, Mahatma Otoo.

Jerv leverte en rekke gode resultater i mai, men har skuffet litt så langt i juni. Først ble det 0-4 mot Nest-Sotra, deretter 1-1 hjemme mot Åsane. Ligger på åttendeplass med 19 poeng, og det skiller ett poeng opp til opprykkskvalik. 

Det er lett å se på Sogndal som en seiersmaskin, men det er verdt å merke seg at laget har tapt for Hønefoss (cupen) og Levanger på hjemmebane denne sesongen. Nå er ledelsen så komfortabel at det kan bli vanskelig for spillerne å være hundre prosent skjerpet i hver kamp. HU.

10. Vardeneset – Stord
Hengekamp i 3. divisjon avdeling 6 Rogaland.
Vardeneset står med 15 poeng på 11 kamper og vil gjøre et byks oppover på tabellen dersom det skulle bli seier eller uavgjort i kveld. Laget har møtt til dels sterk motstand i det siste, og det er bare blitt ett poeng på de siste fire kampene.

Stord topper tabellen med 28 poeng, men med en så sterk opprykkskandidat som Viking 2 i avdelingen, har ikke laget råd til å tape mange poeng før drømmen om Oddsen-ligaen forsvinner. Tommy Knarviks mannskap står med full pott og 17-0 i målforskjell på de siste fire kampene.

Vardeneset har slitt mot de beste lagene i serien, og dette er den tøffeste oppgaven i avdelingen. B.

11. England – Italia
Siste runde i gruppespillet i U21-EM. England tapte 0-1 i en jevn åpningskamp mot Portugal, men er fortsatt med i kampen om semifinale etter en sen 1-0-seier over Sverige forrige runde.

England er videre med seier, men vil være avhengig av et gunstig resultat i den kampen i gruppen for å avansere med uavgjort. 

Alex Pritchard og Saido Berahino er ute med skader, men John Stones ser ut til å bli klar.

Italia åpnet med 1-2-tap for Sverige, og trengte poeng Portugal runden etter for å henge med i kampen om avansement. 0-0 i det oppgjøret betyr at Italia har mulighet til å gå videre til semifinalen med seier i kveld, men det er ikke garantert at tre poeng holder.

Stefano Sturaro (Juventus) soner karantene. Resten av troppen er tilgjengelig.

Semifinaleplass gir billett til OL i 2016, men det er verdt å merke seg at Storbritannia ikke stiller med fotballag i mesterskapet. Dermed mangler den gulroten for spillerne.

Magefølelsen sier Italia, men vi garderer helt ut. HUB.

12. Portugal – Sverige
Portugal topper gruppen etter seier over England og uavgjort mot Italia i de to første rundene. Fire poeng gir ingen garanti for avansement, så laget kan ikke å tillate seg å tape kveldens kamp. 

Angriperen Ivan Cavaleiro stod over Italia-kampen med en mindre skade, men er tilbake her. Dermed er troppen komplett.

Sverige åpnet med seier over Italia, men en sen scoring av Manchester United-spilleren Jesse Lingard i kamp to gjør at Sverige må ha et gunstig resultat i denne kampen får å ta seg videre til semifinalen. Seier er garantert godt nok, mens uavgjort holder dersom England taper for Italia (innbyrdes oppgjør teller først ved poenglikhet).

Forsvarsspilleren Alexander Milosevic er tilbake etter karantene, og skadesituasjonen er god.

Portugal, anført av den ettertraktede Porto-midtbanespilleren William Carvalho , har spilt meget solid så langt, og vi tviler på at laget går på et potensielt katastrofalt tap her. HU.

384-rekker:
1. Brann – Sarpsborg B
2. Rosenborg – Tromsdalen H
3. Molde - Kvik Halden HU
4. Odd – Åsane HU
5. Hønefoss – Sandefjord HU
6. Stabæk – Strømmen HU
7. Kristiansund – Viking B
8. Mjøndalen – Hødd HU
9. Sogndal – Jerv HU
10. Vardeneset – Stord B
11. England – Italia HUB
12. Portugal – Sverige HU
Klikk her for å levere 384-rekken

96-rekker:
1. Brann – Sarpsborg B
2. Rosenborg – Tromsdalen H
3. Molde - Kvik Halden H
4. Odd – Åsane HU
5. Hønefoss – Sandefjord HU
6. Stabæk – Strømmen HU
7. Kristiansund – Viking B
8. Mjøndalen – Hødd HU
9. Sogndal – Jerv H
10. Vardeneset – Stord B
11. England – Italia HUB
12. Portugal – Sverige HU
Klikk her for å levere 96-rekken

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør