Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Dagens spill i 3. divisjon

Vi gir Eik-Tønsberg og Eidskog full tillit i dagens oddstips.

Kommersielt

langoddsen finner vi en rekke objekter fra norsk 3. divisjon, i tillegg til French Open, privatlandskamper i fotball og lavere divisjoner i Finland og Sverige. En langt bedre meny enn i går, og vi foreslår en dobbel med to sterke hjemmelag i 3. divisjon.

Eik-Tønsberg - Kongsberg
3. divisjon avdeling 4. Eik-Tønsberg hører med blant avdelingens sterkeste lag, og kan fort bli Birkebeinerens nærmeste konkurrent til opprykk. De to møttes til toppoppgjør forrige runde, som endte 1-1 på Birkebeinerens bane. Eik-målvakten reddet straffe, og laget fra Tønsberg tok ett poeng på laginnsatsen. Et sterkt resultat av Eik, som nå har 3-2-0 på de fem siste, feilfrie 3-0-0 på hjemmebane og viser god form.

Den sentrale forsvarsspilleren Karim Ahmed er suspendert for tre gule kort. Utover det kjenner vi ikke til fravær hos Eik-trener Cato Kihle.

Vi overvurderte Kongsberg forrige runde, de tapte sesongens første hjemmekamp 0-1 mot et Flint-lag som har fått opp dampen. I første omgang hang ikke Kongsberg med, slik de ellers pleier på hjemmebane, mens de i andre omgang hadde mange sjanser til å avgjøre, men i stedet er det Flint som setter 1-0 rett før slutt. En nedtur for det ellers så feilfrie hjemmelaget Kongsberg. "Det er for mange spillere som ikke blør for drakta si" sa en tydelig irritert KIF-trener Mike Speight til Laagendalsposten etter oppgjøret. På bortebane har Kongsberg ikke mer enn 0-1-2 og målscore 3-9. De har tapt for gode lag som Birkebeineren og Bærum 2, og spilt 2-2 mot Asker 2. I dag venter nok en stor utfordring.

Kongsberg stilte et godt lag mot Flint, og vi venter noenlunde samme gjeng i dag, da det ikke rapporteres om skader eller røde kort.

Her holder vi en knapp på hjemmelaget. Eik har vist fin moral og evne til å avgjøre jevne kamper, også på dager der ikke alt stemmer. Kongsberg lykkes ikke forrige runde, og er trolig lystne på å revansjere seg, men bortekamp mot Eik blir tungt, uansett innstilling. Hjemmeseier til 1,55 brukes i en dobbel.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Eidskog - Nordre Land
3. divisjon avdeling 2. Eidskog har bare spilt to hjemmekamper, begge har endt med klare seire. 5-3 over Kongsvinger 2 i midten av mai og 4-1 over gode Flisa i midten av april. På bortebane har man hatt et vrient åpningsprogram og etter tap 1-2 for Ottestad i serieåpningen var man sjanseløse mot Gjøvik FF og Eidsvold Turn, kanskje de to beste lagene i denne avdelingen. Tap 1-2 også borte mot Stange i en meget svak kamp, før man tok sesongens første bortepoeng mot Kolbu/KK forrige runde. Her var kampbildet preget av stillingskrig og lite finspill, men Eidskog tar ledelsen i 2. omgang og kjører kampen en liten stund, men det ender 1-1. Her var hvertfall innstillingen den rette og man fortjente det ene poenget. Nå gleder man seg til hjemmekamp på Magnor igjen.

Eidskog stilte et lag godt nok til å ta poeng borte mot Kolbu sist. Vi har ikke sett noen tropp til dagens kamp, men utfra referatet fra Kolbu-kampen er det få eller ingen nye skader.

Nordre Land er inne i en god periode og har tatt poeng i sine tre siste spilte. Funnefoss/Vormsund ble slått 1-0 hjemme i en alt i alt jevnspilt affære forrige runde, man tar med seg poeng fra Moelven med 1-1 runden før, og før det blir det 3-1 mot bunnlaget Faaberg. Nordre Land ligger tre poeng foran Eidskog, og de har i likhet med dagens motstander full pott på hjemmebane, men heller svake 1-1-3 på bortebane.

Sist stilte man med 16-åringen Lauvli i mål, han holdt buret rent og gjør en god kamp. Leon Lynard er farligst foran motstanders mål, i et Nordre Land-lag som spenner vidt i alder og erfaring. Utfra referater ser det ut som det er noen langtidsskadde spillere, men få nye skader foran dagens kamp.

Når vi leser resultatlistene, ser det ut som Eidskog har møtt mange av de sterkeste lagene innledningsvis, men likevel høstet brukbart med poeng. Spesielt på hjemmebane har de vært gode, og nettopp hjemmebanefordelen legger vi ganske stor vekt på når disse møtes. Kampen spilles på Magnor gress, og vi tror Eidskog ror i land en hjemmeseier. Kanskje ikke noen overlegen seier, for disse lagene skal være ganske jevne, men dersom Eidskog gjør som de gjorde mot Flisa og Kongsvinger 2, er dette en H og den spilles til 1,80. Vi får en dobbel til 2,79 og setter 100 kroner. Spillefristen er klokken 18.55.

24. Eik-Tønsberg - Kongsberg 1,55 4,35 2,70
43. Eidskog - Nordre Land 1,80 3,90 2,30

Total odds 2,79

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus