Torsdag møter Norge og Sander Sagosen Danmark til gruppespillfinale. Det blir den virkelige testen for det hvor bra det norske aget er. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Torsdag møter Norge og Sander Sagosen Danmark til gruppespillfinale. Det blir den virkelige testen for det hvor bra det norske aget er. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)

Danskene er gjort til for store favoritter

Vi satser på norsk seier til nesten tre ganger innsatsen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel Get-ligaen:
Feit odds på Lillehammer
Live
: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Håndball-VM ruller videre på torsdag. Det definitive høydepunktet på langoddsprogrammet er gruppespillfinalen i håndball-VM mellom Norge og Danmark. På ishockeyfronten er det full serierunde i Get-ligaen her hjemme og i svensk SHL. I Spania spilles det de tre siste åttedelsfinalene i Copa del Rey. Og i Ruhpolding er snøen ryddet unna og det blir både sprint verdenscup skiskyting for menn og kvinner. Natt til fredag fortsetter Australian Open i tennis og det spilles også en del kamper i NHL.

NB! Fredag er det 263 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Danmark – Norge B 2,90 (spillestopp kl 20.10)

Håndball-VM, gruppe C. VM når sitt foreløpige klimaks når Danmark og Norge møtes til gruppespillfinale foran 15 000 tilskuere i Jyske Bank Boxen.

Den norske landslagssjefen Christian Berge valgte å starte med sitt antatt beste mannskap, bortsett fra Magnus Jøndal, i tirsdagens gruppespillkamp mot Chile. Jøndal ble hvilt fordi han sliter med et lår og var erstattet av 18 år gamle Alexander Blonz på venstrekanten. De to målvaktene Torbjørn Bergerud og Espen Christensen fikk én omgang hver.

Norge feide Chile av banen og vant hele 41–20. Norge har nå scoret 149 mål på de fire første kampene, og det er flest av alle lagene i VM så langt.

Norge har 60 plussmål etter fire VM-seirer. Torsdag får Norge for første gang kvalifisert motstand når vertsnasjonen Danmark står på motsatt banehalvdel. Da venter blant andre Paris St. Germain-profilen Mikkel Hansen og keeperstjernen Niklas Landin, og den kampen vil vise hvor bra det norske laget egentlig er. Torsdagens match er den store testen.

Norge tok sølv i VM for to år siden. Danskene røk ut i åttedelsfinalen. For dansk herrehåndball er denne kampen utrolig viktig. Det er danskene som har presset på seg, ikke Norge. Det taler til Norges fordel, slik jeg ser det. 

Danskene har vunnet syv av de siste tolv kampene mot Norge. Nordmennene har vunnet fire og én kamp har endt uavgjort.

Lagene møttes til to vennskapskamper i 2018. I januar vant Norge med to mål, og i april slo danskene tilbake med en timålsseier. Styrkeforholdet mellom disse lagene skal være ganske jevnt.

Norge har hatt tidenes åpning i et mesterskap, uansett om vi snakker EM eller VM–og det handler om menn. Det gi selvtillit.

Jeg tror de norske spillerne har sett frem til denne kampen helt siden starten på gruppespillet. Å slå Danmark i danskenes egen storstue på Jylland vil være en stor prestasjon. Dersom Norge skal klare det, må Sander Sagosen, Bjarte Myrhol og Torbjørn Bergerud levere på banen.

Det norske laget har imponert meg. Selv om motstanden har vært svak i de fire første kampene, så har de vært konsentrert og ikke tatt foten av gassen. Det er en god egenskap. Det har vært litt mer smårusk i det danske maskineriet.

Danmark er gjort til litt vel store favoritter i denne kampen slik jeg ser det. 2,90 i odds på norsk seier synes jeg er svært interessant.

Klikk her for å levere spillet

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør