Foto: Stephen Pond / Pa Photos

Dødt løp i dødens gruppe

Marokko og Tunisia må unngå tap og da blir det uavgjort? Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Mandagens langoddsprogram består av 32 objekter og inneholder mye ymse. Fra mellomrunden i håndball-EM (vi har egne tips på håndballen) er det tre kamper, to kamper er hentet fra det pågående Afrikamesterskapet i fotball. Det spilles et svært viktig bunnoppgjør i La Liga mellom Villarreal og Sporting Gijon, og i Championship skal Southampton prøve å ta tilbake tabelltoppen når de tar imot Leicester. Seks kamper fra NHL avslutter mandagens program .

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Vi har åpnet det nye året flott, og for tredje uken på rad ble det pluss på oddstipsene. Sist uke traff vi på fem av åtte spilleforslag. De tre kampene som ikke gikk inn, endte alle uavgjort (og alle lagene ledet - Wrexham - Betis og AZ Alkmaar). Vi håper at den gode trenden fortsetter denne uken, men har et krevende mandagsprogram foran oss.

Les også: Enda en plussuke for oddstipsene

Dagens langskudd
98.Tours - Montpellier 3,00 - 2,80 - 1,95
Fransk FA-cup - runde 32 og møte mellom Ligue 2-laget Tours og overraskelseslaget Montpellier i Ligue 1. Tours ligger som nummer sju i den nest øverste divisjonen (de tre øverste rykker opp til Ligue 1). Med 29 poeng er det kun seks poeng opp til Reims på tredjeplass. Har sin klare styrke hjemme der 21 av 29 poeng er tatt (6-3-2). De fire siste hjemmekampene i serien er alle vunnet. Montpellier har gått på ratata i denne cupen (er ikke den gjeveste cupen i Frankrike) de tre foregående årene i 64-dels runden mot svak motstand. Dunkerque i 2008/09, Grenoble 2009/2010 og sist sesong tapte laget mot Ligue 1-laget Reims med 0-1. Hjemmebane er alltid en fordel i disse oppgjørene, vinneren møter Ligue 2-laget Chateauroux i neste runde. Vi synes hjemmeseieren er klart nærmest her, Montpellier ligger på andreplass i ligaen og vil trolig prioritere denne. 3,00 er oddsen for at vi har tur med Tours.

Dagens avslag
105.Villarreal - Sporting Gijon 1,70 - 3,10 - 3,75
1,70 på at Villarreal tar tre poeng i denne svært viktige bunnkampen. Det er minst tre tideler for lavt, og selv om vi uansett ville gitt et eventuelt utgangstips til hjemmelaget, er spill utilrådelig.

98. Southampton - Leicester 1,80 - 3,05 - 3,40
Hjemmelaget tar tilbake tabelltoppen i Championship med tre poeng her, vil da ligge a poeng med West Ham (men ha bedre målforskjell). Toppscorer Rickie Lambert soner sin tredje av tre kampers karantene, men erstatterne David Connolly og Guly De Prado gjorde begge jobben da kriserammede Nottingham Forest ble slått 3-0 sist helg. Leicester var en av de store opprykksfavorittene, men er ikke bedre enn nummer 15. Potensialet er imidlertid uomtvistelig og selv om 1,80 for hjemmeseier tilsynelatende ser bra betalt ut, synes vi dette er en skummel kamp.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
96. Marokko - Tunisia 2,30 - 2,70 - 2,50
Afrikamesterskapet gruppe C. Dette er blitt kalt dødens gruppe. Foruten disse to finner vi vertsnasjonen Gabon og overraskelseslaget Niger i gruppen. For å illustrere dette med dødens gruppe, så er Marokko fjerderangert, Tunisia femterangert og Gabor sjuenderangert av bookmakerne til å vinne tittelen (16 lag deltar).

Tittelforsvarer Egypt klarte ikke å kvalifisere seg til årets utgave av Afrikamesterskapet, og dermed er det Marokko og Tunisia som må forsvare Nord-Afrikas ære i årets utgave. Marokko var i kvalifiseringsgruppe med Den sentralafrikanske republikk, Algerie og Tanzania og vant blant to av tre hjemmekamper og spilte uavgjort i den siste. Kvalifiserte seg overraskende nok ikke til forrige sluttspill. Marokko har lagt på treningsleir i Marbella i forkant av sluttspillet. Belgiske Eric Gerets er trener. Arsenal-reserven Marouane Chamakh er trolig den største stjernen, men vi finner også navn som midtbanespilleren Younes Belhanda (16 kamper fra start for Montpellier denne sesongen), midtbanespilleren Mbark Boussafa (russiske Anzhi - 25 kamper fra start der) og Adil Taarabt som spiller i Queens Park Rangers, for å nevne noen. Her kan du se hele troppen til Marokko.

Tunisia var også med i sluttspillet i 2010, men endte der sist i sin gruppe etter tre strake uavgjorte. De ble nummer to i sin kvalifiseringsgruppe til dette sluttspillet, tre poeng bak gruppevinner Botswana. Sudan er slått 3-0, mens det ble tap 0-2 for Elfensbenskysten i to treningskamper forut for dette mesterskapet. Største profilen er lagets kaptein, Karim Haggui som er lagkamerat med Moa i tyske Hannover og han startet samtlige kamper for Hannover i høstsesongen. Her ser du troppen til Tunisia .

Dette er altså åpningskamp i en tøff gruppe. De tre siste innbyrdes mellom disse to landene har alle endt uavgjort (i perioden 2004 til 2007). Vi ser på dette som en helt åpen kamp, der det er svært viktig å unngå tap. I sluttspill av fotballmesterskap er ofte uavgjortfrekvensen høy og dette oppgjøret ligner veldig en poengdeling. På en mandag med få gode alternativer, setter vi vår faste hundrelapp på at det står uavgjort etter nitti minutter i Gabon. Oddsen for at så skjer er 2,80.

Spilleforslag mandag (spillestopp kl 19.55):
Kamp 96 Marokko - Tunisia 2,30 2,80 2,60
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillMest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør