Foto: Alex Livesey/Getty Images

De 10 største comebackene i fotball

Det er ikke bare Sverige som har gjort det umulige.

Kommersielt

Etter at Norsk Tipping lanserte liveoddsen så har de fleste oddstippere lett etter de store comebackene, og som Sverige viste i sin landskamp mot Tyskland kan det umulige faktisk være mulig.

I den sammenheng har vi laget en liste over de aller største comebackene i fotball. Vi har ikke vurdert kampen Tyskland-Sverige. I rettferdighetens navn får vi la den synke inn.

1. Liverpool mot AC Milan, 2005

Det er to ting som gjør dette til en klar vinner: For det første var det i en finale, og for det andre var det et drama uten like... Og historien om den norske oddstipperen og Liverpool-fanen som satte 1 million kroner på Milan-seier i pausen er strålende, sann eller ei.

2. Bayern München mot Bochum, 1976

Hvis det hadde vært liveodds i 1976 ville dette vært en drømmekamp for oddsspillere. Etter første omgang ledet Bochum 3-0 og gikk så opp i 4-0 rett etter avspark i andre omgang. De to gigantene i Bayern; Karl-Heinz Rumenigge og Gerd Muller ga likevel ikke opp og da det var 20 minutter igjen ledet Bayern 5-4.

Nå var ikke det enden på visa. Da det stod ti minutter igjen av kampen utlignet Bochum til 5-5.

Det var heller ikke siste vers. Rett før dommeren skulle blåse av kampen laget Uli Hoeness mål for Bayern, som vant kampen 6-5.

Under kan du se målene til Gerd Müller:

3. Manchester United mot Bayern München, 1999

Ole Gunnar Solskjær.

4. Frankrike - Jugoslavia, 1960

Frankrike ville gjerne vinne EM på hjemmebane i 1960, og ledet oppskriftsmessig 4-1 da det var femten minutter igjen å spille. På fire minutter laget så Jugoslavia fire mål... Jugoslavia gikk til finalen, som Sovjetunionen vant.

5. Vest-Tyskland - England, 1970

Det kan godt argumenteres at England aldri har hatt et bedre landslag enn de gjorde i 1970. England ledet også 2-0 da det var under 20 minutter igjen. Etter at Franz Beckenbauer reduserte til 1-2 byttet landslagssjef Alf Ramsey ut Bobby Charlton, Englands største stjerne. Uwe Seeler utlignet så for tyskerne og i ekstraomgangene laget Gerd Müller seiersmålet.

6. Partizan mot Queens Park Rangers 1984

QPR hadde vunnet 6-2 hjemme på Loftus Road. De aller fleste regnet med at laget enkelt ville komme videre. Slik ble det ikke. Under kan du se klipp fra de to kampene. Nå var riktignok ikke dette i en og samme kamp, men det er likevel et utropstegn for oddstippere generelt: Det er ikke sikkert det er nok å lede med fire mål hvis du skal sette lette penger på at ett lag går videre.

7. Metz mot Barcelona, 1984

Hva gjør du hvis du ligger under 2-4 mot Barcelona etter hjemmekampen, og slipper inn et tidlig mål på bortebane? Gir opp? Vel, det gjorde ikke Metz. Zvonko Kurbos laget hat-trick, og Metz vant 4-1 borte. På Camp Nou.

8. Bayer Uerdingen mot Dynamo Dresden, 1986

Dynamo Dresden var favoritter i kvartfinalen mot Dynamo Dresden og vant 2-0 greit i første kamp. Laget gikk så opp i 3-1 i den andre kampen, før alt forandret seg. Alt.

9. Ungarn - Vest-Tyskland 1954

Det var ingen profesjonell serie i Vest-Tyskland i 1954 (Bundesliga kom senere). Ungarn var ubeseiret på 32 kamper og storfavoritter og etter at laget gikk opp til 2-0 regnet nok alle med at det hele var over.

10. Charlton mot Huddersfield, 1957

Huddersfield ledet 5-1 med 28 minutter igjen å spille. Da det var 15 minutter igjen av kampen stod det 5-5. Ni minutter før slutt ledet så tok Charlton ledelsen 6-5.

Med fire minutter igjen utlignet så Huddersfield til 6-6.

45 sekunder før slutt kom det siste målet i kampen, og Charlton vant 7-6.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør